Şimdi Ara

Point of View, GeForce GTX 680 TGT Beast modelini hazırladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Point of View, GeForce GTX 680 TGT Beast modelini hazırladı


     

    Hollanda merkezli ekran kartı üreticisi Point of View ve onun hız aşırtma üzerine uzmanlaşan iştiraki TGT, GeForce GTX 680 Beast Edition modelini kullanıma sunmaya hazırlanıyorlar. Bu hafta içerisinde lanse edilmesi beklenen Kepler mimarili yeni nesil ekran kartı, geliştirilmiş detayları, soğutucusu ve arttırılmış saat hızları ile dikkat çekecek gibi görünüyor.

      

    Nvidia'nın 28nm üretim teknolojisiyle geliştirdiği GK104 grafik yongasından güç alan yeni model, 256-bit bellek veri yolu desteğine, 2GB GDDR5 bellek kapasitesine ve 1536 paralel işlem birimine sahip. Nvidia'nın belirlediği 1008MHz'lik standart GPU hızını 1162MHz'e çıkartıldığı ekran kartının Boost ile ulaştığı hız ise 1228MHz. Bu noktada ilginç olan nokta ise Point Of View'ın, hava soğutmalı GeForce GTX 680 Beast Edition modelin,, su soğutmalı bir önceki modele göre daha yüksek saat hızlarında çalıştırıyor olması.

     

    Söz hava soğutmadan açılmışken, ekran kartını, Arctic firması tarafından geliştirilen üç fanlı oldukça gelişmiş bir soğutucunun sertinlettiğini de not düşmekte fayda var. Enerji verimliliği ile dikkat çeken GeForce GTX 680 aynı zamanda 2GHz'e hız aşırtılan ilk ekran kartı olarak "overclock" konusundaki yeteneklerini gözler önüne sermişti. Gelen bilgilere göre Point of View'ın yeni modeli de hız aşırtma noktasında çeşitli yeteneklere sahip olacak. 

     

    Kullanılan grafik işlem biriminin, hacimli üretimden çıkmış bol miktardaki GPU arasında özenle seçildiği ekran kartı, Kepler mimarisine özgü karakteristik özellikleri de bünyesinde barındırıyor. PCI Express 3.0 uyumlu olan kart, çift DVI, HDMI ve DisplayPort konnektörleri ile geliyor. Daha fazlasını isteyenlerin uyumlu bir anakart üzerinde ve/veya soğutucuyu çıkartarak SLI kurulumu da yapabiliyor. GeForce GTX 680'in bir özelliği olarak tek kart ile 3DVision Surround kurulumuna olanak tanıyan kartın fiyatı ise şu an için bilinmiyor.







  • 3 fan gayet iyi olmuş performans açısından
  • Çok güzel bir kart olmuş, aslında böyle daha iyi vrm ve bellek çipsetleri kullanan o/c amaçlı kartları satın alıp fullcover sıvı soğutma blokla kullansak daha da iyi değerler elde edilebilir gibi.
  • Bu kart alınır:-$alınır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle kartlar yapıp bir de göstermelik oc yapıyorlar ya hasta oluyorum. GTX680'de esas mesele bellek bant genişliği. Bellek hızını artırmadan gpu hızını artırsan ne olacak?

    Bir de 3 slotluk soğutma yapmışlar sanki kartta çok abartı bir gpu varmış gibi. Kartı uç seviye bir kart göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar. Onun yerine daha insani boyutlarda bir kart yapıp da cidden teknolojinin bir getirisi olduğunu gösterseler günaha girerler.
  • Soğutucunun büyük olmasının nedeni, soğutucuyu Arctic firmasından hazır olarak almış olmaları.
  • Bu saat'den sonra çıkan özel tasarım gtx 680'lerin bellek kapasitelerine bakıyorum 4 gb değilse hiç ilgilenmiyorum valla.

  • kart güzelde fiyatı nasıl olur acep

  • hatları çok keskin malzeme kalitesi pek iyiye benzemiyor
    (tabikide elime almadım sadece tahmin)

  • Bu kart alınır abiler :)) UlaN Nvidia'ya mi gecsem ne yapsam artık, yıllardır AMD-ATI kullanıyoruz :P
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.