Şimdi Ara

TROPHYLER ve HARDCORE OYUNCULUĞA KATKISI [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
1.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 Temmuz 2012 Pazar

    TROPHYLER ve HARDCORE OYUNCULUĞA KATKISI


     TROPHYLER ve HARDCORE OYUNCULUĞA KATKISI [ANA KONU]



    Evet arkadaşlar, zaman zaman umursamadığımız, zaman zaman bu kadar yeter dediğimiz, zaman zaman takıntı yapıp sonuna kadar kastığımız Trophyler hakkında ki genel düşüncelerinizi paylaşmanız için bu konuyu açmış bulunuyorum.

    Acaba trophyler bir takıntımıdır yoksa gerçekten bir kişinin oyunculuğunu geliştirmesine katkıda bulunur mu?



     TROPHYLER ve HARDCORE OYUNCULUĞA KATKISI [ANA KONU]




    İlk kendi düşüncemi yazarak başlıyorum. Herkesin düşüncesine saygım var.

    Bana göre;

    1-) Bazı Trophler vardır. Oyunda iyi veya kötü bölüm geçtikce kendiliğinden gelir. Bu tür trophyciler için o oyunu hakkıyla oynamış denemez. Çokta iyi oynadıkları söylenemez. Her oyunu bir takar single da 3-5 saatte bitirir. Birde çıkarırlar bir dahada yüzüne bakmazlar oyun yüzdeleri En fazla %20 lerdedir. Bir dünya oyunları vardır ama şu oyun nasıldı anlat desen hatırlamazlar genelde maymun iştahlılardır.

    2-) Bazı Trophyler vardır. Oyunu yapan firmanın bakın oyunumuzda bu özellikde var görmeden, denemeden geçmeyin mesajı vermek içindir. Oyunda keşfedilmemiş yerleri, özellikleri, vs. görmemizi sağlar. Bu tür trophiciler o oyunun her türlü özelliğini keşfetmeye çalışan o oyunun hayali ile yaşamış kişilerdir. Çoğunlukda olan oyuncu türleridir. Oyun yüzdeleri %30 ile %70 arasındadır. İdeal oyunculardır.
    Örneğin GT5 deki Fotoğraf mekanlarında fotoğraf çekme, Kendi müziğini dinleme , Arabaya özel yarış, Hız aşırtma, 300.000 km yi devirmiş araba, Kendine pist tasarlama ve arkadaşlarınla paylaşma, vs.

    3-) Bazı Trophler vardır. Platinyum Trophler veya Oyun yüzdesinin %70 ile %100 arasında gezmesi gibi işte bu tür trophlerde oyuna tam anlamıyla hakim olunmuştur. Oyunda oynanmayan, görülmeyen ve başarı sağlanmayan özellik kalmamıştır. Oyun yapımcıların istediğide budur. Bu tür trophycilerin o oyuna karşı kabiliyetli olduğunu ve çok emek harcadığını gösterir. Her ay 1 oyun alıp oynamazlar. 3-5 oyun alırlar ve yenisi çıkana kadar o oyunlarda oynarlar. Hem singleda hem multiplayerda oyunun hakkını verirler. Oyunun suyunu çıkarırlar. Platinyum takıntıları olduğu söylenebilir ama bu takıntı güzel birşeydir insanı oynadığı oyun dalında eğitir. Örneğin fps oyunlarda çok iyi savaşanlar gibi. Tam bir asker olmuştur artık. Oyun yüzdeleri %70 ile %100 arasındadır, platinyum trophy hedefidir ve online multiplayerda bir yerlere gelmek ister.

    4-) Bazı başarılar vardır bunlara trophyde alsanız az gelir. Bu başarılar leaderboard u olan oyunlarda yani dünya sıralaması olan oyunlarda ilk 3 e 5 e 10 a 50 ye girmenizdir ve bu başarıyı o oyunun yenisi çıkana kadar korumanızdır. Yani kalıcı bir başarı sağlamaktır. Bu tür oyuncular BEST GAMER ALL STARlardır. Bunlar o oyunun kompetanı olmuşlardır artık. Başarıları evden, ülkeden dışarı çıkmış tüm gezegene yayılmıştır. Bu oyuncular bir ülkenin gurur kaynağıdır. Online ortamda ve dergilerde onlardan bahsedilir. Oyun yapımcılarıyla iletişim içindedirler. Tebrik mesajları alırlar ve bir çok kişi onlarla aynı online ortamda oynamak için çaba gösterir. Oyunda her türlü başarıyı sağlamışlardır ve oyunun tüm özelliklerini tüm mekanlarını keşfetmişlerdir. Üstelik başarılarını online ortama taşımışlardır. Bu tür oyuncuların 24 saat aynı oyunu oynadığını en fazla 2 adet oyun oyanadığını görürsünüz. Playstation oyun listesi 5-10 oyundan ibarettir ama oyun yüzdeleri tamdır ve online başarıları vardır.


    Ben daha çok 2 ve 3. tariflerin arasında bir oyuncuyum. Ama her zaman hedefim 4 numaradaki gibi olmak. Az oyun oynarım öz oyun oynarım.
    1. Tarifdekilerede oyuncu demem. Maymun iştahlı derim

    SOn olarak şunu söylemek istiyorum;

    Her oyunun trophysi kasılmaz. Bazı oyunlarda kasmak çok gereksizdir kişinin oyunculuğuna bir katkı sağlamaz. Bunlar genelde uyduruk mini psn oyunlarıdır. Bunlarla bende uğraşmıyorum.


     TROPHYLER ve HARDCORE OYUNCULUĞA KATKISI [ANA KONU]


     TROPHYLER ve HARDCORE OYUNCULUĞA KATKISI [ANA KONU]


     TROPHYLER ve HARDCORE OYUNCULUĞA KATKISI [ANA KONU]


     TROPHYLER ve HARDCORE OYUNCULUĞA KATKISI [ANA KONU]


     TROPHYLER ve HARDCORE OYUNCULUĞA KATKISI [ANA KONU]


     TROPHYLER ve HARDCORE OYUNCULUĞA KATKISI [ANA KONU]


     TROPHYLER ve HARDCORE OYUNCULUĞA KATKISI [ANA KONU]


     TROPHYLER ve HARDCORE OYUNCULUĞA KATKISI [ANA KONU]


     TROPHYLER ve HARDCORE OYUNCULUĞA KATKISI [ANA KONU]


    Gerçekten bunları yaşamaya değer mi?

    Not: Fotoğraflar internetten alıntıdır.

    ------Sayfanın daha hızlı yüklenmesi için lütfen bu mesajı alıntı yapmayınız..

    -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 19 Nisan 2016; 18:25:15 >







  • Şuana kadar İnFamous 2 ve Uncharted 3 bitirdim.İkiside %25lerde trophy olarak.Eğer her oynadığımı oyunu %100 e kasmaya çalışırsam oyun bağımlısı olurum.Ne zaman ders çalışcam , gezicem , arkadaşlarımla konuşcam ? Bu oynadığım iki oyundan da zevk aldım illa trophy kasmak gerekmiyor zevk almak için bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kragger

    Şuana kadar İnFamous 2 ve Uncharted 3 bitirdim.İkiside %25lerde trophy olarak.Eğer her oynadığımı oyunu %100 e kasmaya çalışırsam oyun bağımlısı olurum.Ne zaman ders çalışcam , gezicem , arkadaşlarımla konuşcam ? Bu oynadığım iki oyundan da zevk aldım illa trophy kasmak gerekmiyor zevk almak için bence.

    Haklısın çok fazla kasmak mantıklı değil zaten. Ama kasan adamı da taktir etmek lazım.
  • Selam dostum madem böyle bir konu açtın ben de uzun süre önce trophy konusu yazdığım ve 5-6 kere başka konulara yapıştırdığım mesajımı burada da atayım.


    Şu trophy toplama konusunda birşeyler söylemek istiyorum. (Daha sonra kopyala yapıştır şeklinde başka konularda da görebilirsiniz. )

    Dönem dönem foruma konular açılıyor; Trophy ne işe yarar, trophy toplamayı bırakıyorum, trophy toplamaktan ne anlıyorsunuz vb gibi. Şimdi bazı oyuncular vardır, oynadığı oyunu oynar bitirir geçer, bazı oyuncular da oynadığı oyunu tüm detaylarıyla oynamak ister. Bu olay çok eskiden beri vardır, yeni birşey değildir. PS1 zamanında Resident Evil oynarken tüm kıyafetleri açmaya kasardık, oyunu en kısa ne kadar sürede bitireceğiz diye kasardık, (RE2 rekorum 1 saat 45 dk'dır.) O zaman trophy mi vardı? Tekken'de tüm karakterle oyun bitirip, Force modunu en kısa ne kadar zamanda bitiricez diye uğraşırdık, o zaman trophy mi vardı? GTA San Andreas'ı %100 bitirdik, Shadow of the Colossus'un Time Attack modunda colossusları en kısa ne kadar zamanda öldüreceğiz diye kasardık, o zaman trophy mi vardı? (Bu oyunlar ilk aklıma gelenler, örnekler çoğaltılabilir.) Yani bu tür herşeyi açmak isteyen oyuncu grubu her zaman vardı. Bu nesildeki trophy (xbox'u da katarsak ach.) olayı bu tip oyuncunun tuzu biberi olmuştur.

    Bu tip konular açıldığında mesajlar yazılıyor; 'ben oyunumu oynar geçerim, trophy kasmam diye. E kasmazsın çünkü sen öyle bir oyuncu tipisin, trophy toplayan adam da yukarıda bahsettiğim gibi bir oyuncu tipi. Böyle başlıklarda trophy toplayan oyuncuların sesi çıkmadıkça, diğer oyuncu grubundaki oyuncular işi abartıp ve yazılan mesajların dozunu arttırıp işi iyice alaya vuruyorlar. Elbetteki trophy olayının abartılıp saplantı yapılmasına, trophysi kolay diye oyun alınmasına karşıyım ben de tabi. Ancak insanlar beğendikleri bir oyunun tüm trophylerini açmak istiyorsa bırakın bunu yapsınlar, işi dalgaya vurmayın...




  • Güzel bir konu olmuş. Bende 1 oyunu aldımmı o oyunu sevdimmi platinyum alana kadar uğraşırım. 8 ay 5 bilemedin 6 oyun oynadım ve hepsinin platin ini aldım. PSN den ucuz oyunlar oldu için ve indirim olduğu için Arşive yenilerini ekledik tabi. Sevmediğin bi oyunu boşu boşuna uğraşıp Tropy almaya calışmak olmaz mesela.
  • Hocam ben 2. şıkkım Oyunları çok seversem 3. şık olurum...Şu ana kadar sadece Journey Trophy kastım oda az olduğu için bari bir oyunu %100 yapalım diye..Yoksa 4.şık olmak manyaklıkdır...
  • Bazı trophy'ler vardır sadece sırf player oyunda vakit geçirsin diye. Mesela Assassins Creed Revelations'ta bütün tropyleri topladım. Geriye bi' tane tropy kaldı. O da şu bütün kitapları satın al tropysi. Gittim kitapçıya son kitapları almaya kitabın tanesi tam hatırlamıyorum ama diğerlerine göre bayağı bi' yüksek; oynayan arkadaşlar bilir. Kapadokyadaki kitaplar. Her neyse o kitapları almam için sadece yapmam gereken oyunu bir kaç saat hiç bir şey yapmadan açık bırakmak. Bankada para birikmesini sağlamak. Böyle olduğu için de inan biraz da olsa trophy kasmaktan soğudum.
  • Oyunlar bu kadar pahalı olmasa trophy kasılır ama 100 liraya aldığımız oyunu bitirince fiyatı düşmeden hemen satmak istiyor insan az zararla
  • bu trophy toplama işi bana göre oyunlara bağlı.bi oyunu bitiyorum trophyler %40-50 oluyor hadi yarım kalmasın biraz uğraşayım bitireyim diyorum kendimce.diğer oyunları bitirince online da takılınca trophy %10-20 oluyor o zaman da uğraşmak istemiyorum.kısaca bu trophy toplama olayı biraz da oyunlar bağlı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheDcdy

    Bazı trophy'ler vardır sadece sırf player oyunda vakit geçirsin diye. Mesela Assassins Creed Revelations'ta bütün tropyleri topladım. Geriye bi' tane tropy kaldı. O da şu bütün kitapları satın al tropysi. Gittim kitapçıya son kitapları almaya kitabın tanesi tam hatırlamıyorum ama diğerlerine göre bayağı bi' yüksek; oynayan arkadaşlar bilir. Kapadokyadaki kitaplar. Her neyse o kitapları almam için sadece yapmam gereken oyunu bir kaç saat hiç bir şey yapmadan açık bırakmak. Bankada para birikmesini sağlamak. Böyle olduğu için de inan biraz da olsa trophy kasmaktan soğudum.

    Bende Gran Turismo da B-Spec e gıcık kapıyorum. Boşuna elektrik sarfiyatı, sevmiyorum etmiyorum zorla oynatıyor. Dayanıklılık yarışları da aynı halt, elektrik sarfiyatı o yüzden GT5 in trophlerini kasmayı bıraktım.

    Hadi A-Spec dayanıklılık yarışlarını anlarımda B-Spec de yakılan elektriğe, geçen zamana, bozulan gözlere acırım.




  • İlk başta Trophy hiçbir şey kazandırmıyor demekten kurtulmalıyız. Bu mantıkla foruma mesaj yazmak da hiçbir şey kazandırmıyor. Adam Trophy kazanmayı oyun zevkinin bir parçası haline getirmiş. Bir getirisi olmasının önemi yok. Tatmin olmak ve eğlenmek ile alakalı bir durum.
  • trophy kasmak için trophy kasmamalıyız yani şöyle düşünün elinizde oyun kalmadı sadece single modu olan bir oyun olsun ne yapacaksın e oyunu köşeye atmış olmamak için belki hikayeyi tekrar oynarsın kalan zamandada trophy alırsın oyuna verdiğin paranın hakkını almış olursun.
  • Elimde 14 tane oyun var iki platin aldım birkaç güne iki tane daha platin alıcam bundan sonra platin alamadığım oyunlara geri dönüp onlardan almaya çalışacam. Daha yazicam ama mobildeyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kragger

    Şuana kadar İnFamous 2 ve Uncharted 3 bitirdim.İkiside %25lerde trophy olarak.Eğer her oynadığımı oyunu %100 e kasmaya çalışırsam oyun bağımlısı olurum.Ne zaman ders çalışcam , gezicem , arkadaşlarımla konuşcam ? Bu oynadığım iki oyundan da zevk aldım illa trophy kasmak gerekmiyor zevk almak için bence.

    Ben ikisidende platinum aldım no problem sosyal mod on
  • Trophy kasmaui sevmiyorum ve oyundan zevk almaya bakiyorum oyunu cok severseniz platinum yapmakmisteyenbilirsiniz benim gibi ama normalde hoslanmiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun ne verirse onu alıyorum ama oyunu sevsem dahi trophy'lerini kasmaya 1-2 ay sonraya başlıyorum.

    Böylece oyunu hem unutuyorum hem de yeni bir oyun gibi geliyor tekrar başladığımda.
  • Oyundan zevk aldiysam platin kasarim, ama trophyleri kolay diyede trine 2 oynamam tarzım degil oynayana ve platinini alanada saygi duyarim ornegin; batman arkham city platin kasmak uzun zaman combolar vs hic ugrasmadim senaryoyu bitirdim gayet keyifliydi fakat iskence platinum kasmak ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tropy ile falan hayatta işim olmaz. Çok boş işler geliyor bana, sadece oyunu bitirir bırakırım. Online oyunlarda ise Cod,Fifa,Pes vs hiç single bile oynamadan direk online ye dalarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaFaKTR3

    Tropy ile falan hayatta işim olmaz. Çok boş işler geliyor bana, sadece oyunu bitirir bırakırım. Online oyunlarda ise Cod,Fifa,Pes vs hiç single bile oynamadan direk online ye dalarım

    Sen bir oyuncu değilsin
  • Başarılı oyuncular yapımcılarla iletişim içindedir, herkes ondan bahseder, tebrik eder herkes onlarla oynamak ister vs. demişsin ama bunların çoğu doğru değil. Leaderboardda ilk sırada olan kişiler yapımcıların umrunda değildir, kimse onlardan bahsetmez. Tebrik değil en fazla küfür edilir, kimse onlarla oynamak istemez farklı takıma düşürlerse oyundan çıkarlar. Mükemmel trophy listesi oluşturmak için 5-10 oyun oynamazlar sadece bazı oyunlara bağımlı oldukları için başka oyun oynayacak zaman bulamazlar. İşin gerçeği budur.

    Ayrıca trophynin oyunculuğa katkısının olduğunu sanmıyorum. Bazı trophylerı almak kolaydır ama çok fazla uğraştırır. Bazıları 1 saat içinde yapılır bazıları ise aşırı zordur. Bunun için 5-10 kişi ile anlaşıp ne gerekiyorsa kolay yoldan yapılabilir. Ayrıca 1 save dosyasıyla 1000-2000 saat uğraşıp platin alınabilecek oyunları bazı kişiler 10 dk'da tamamlıyor. Trophynin tek katkısı 5 saatte bitirip sonra kenara atacağın oyunla 50 saat uğraşmandır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 2 Temmuz 2012; 11:49:08 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.