Şimdi Ara

Adobe, Jelly Bean için Flash Player geliştirmeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
5.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj






  • Adobe'un büyük tartışmalara yol açan Flash Player yazılımını mobil platformlar için geliştirmeyi bırakacağını açıklamasının ardından firma yol haritasını da duyurdu.




    Adobe son kez Android 4.0 sürümü için Flash Player güncellemelerine devam edeceğini belirtmişti. Bugün yapılan yeni duyuruda Jelly Bean için Flash Player geliştirilmeyeceği açıklandı.




    Adobe, Flash Player güncellemelerinin web içerikleriyle sorunsuz çalışması amacıyla üreticiler için bir sertifikasyon programı başlatmıştı. Programa girerek test sürecinden geçen cihazlar Flash Player yazılımını sorunsuz kullanabiliyor. Ancak listede olmayan cihaz kullanıcılarının Flash Player ile ilgili bazı sorunlarla karşılaşabilecekleri ifade ediliyor.








    Android 4.1 ile birlikte sertifikasyon programı da sona erecek ve yeni sürümü taşıyan cihazlar için test süreci olmayacak. 




    Adobe, Flash geliştirmelerine PC üzerinde devam ederken, Adobe Air vasıtasıyla da mobil uygulamalar geliştirmeye devam edecek. 




    Android 4.0 ve öncesi cihazlara da Adobe bir limit getiriyor. 15 Ağustos'a kadar cihazında Flash Player ön yüklü olarak gelmemiş ve Play mağazasından kurmamış kullanıcılar, bu tarihten sonra yazılımı kuramayacak ve cihazı Flash Player ile uyumsuz olacak. Adobe, 15 Ağustos'a kadar kullanıcıların ellerini çabuk tutmalarını istiyor. Android 4.1'e terfi eden cihazlardan da stabilite adına Flash Player yazılımının silinmesi tavsiye ediliyor.




    Geliştiriciler ise ihtiyaç anında arşivden yayınlanmış Flash Player yazılımlarına erişebilecek. Buradan telefona yüklenen yazılımlar da güncellemelerden mahrum olacak.

     








  • Normal birşey, Adobe artık flash desteğini tüm platformlardan yavaş yavaş çekiyor. Apple ve Google'ın html5 kullanımı konusundaki destekleri de etkili oldu denebilir.
    Yeni nesilde air ve html5 ile devam edilecek sanırım.
  • http://www.donanimhaber.com/diger-yazilim/haberleri/Steve-Jobs-hakli-cikti-Adobe-mobil-platformlar-icin-Flash-Playeri-gelistirmeyi-sonlandirdi.htm

    Flash gitti sıra usb ve bluetooth'a da gelecek. Her zaman olduğu gibi standartları Apple belirleyecek, diğerleri ya uyacak ya da tarih olacak.

  • Gerek de kalmadı artık

  • Ve üstad Steve Jobs bir kez daha haklı çıktı , flash flash diye tantana eden droidcilere kapak olsun.

    Saygılar.

  • Bence iyi oluyor. Şu kalksa da hepsi HTML5 olsa...

  • Allah aşkına sitelerin yüzde doksanı flash nasıl kalkacak bir anda flash ozaman tarih olursa ne anlamı kalırki flash bir ihtiyac gibi programcılar tasarımcılar gibi kişilerin ekmek parası ozaman 3d modellemede kalksın onun yerine direk videodaki görüntüyü 3d yapan şeyler cıksın...

  • Apple gücünü kullanarak Adobe U bu isten vazgeçirdi çünkü bu android için bir ustunluktu iPhone kullanan biri olarak yazıyorum bunu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri


    http://www.donanimhaber.com/diger-yazilim/haberleri/Steve-Jobs-hakli-cikti-Adobe-mobil-platformlar-icin-Flash-Playeri-gelistirmeyi-sonlandirdi.htmFlash gitti sıra usb ve bluetootha da gelecek. Her zaman olduğu gibi standartları Apple belirleyecek, diğerleri ya uyacak ya da tarih olacak.




    yine DH Misafiri, yine ergenler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: goenitz117

    Apple gücünü kullanarak Adobe U bu isten vazgeçirdi çünkü bu android için bir ustunluktu iPhone kullanan biri olarak yazıyorum bunu


    Yok ebesinin örekesi...
    Hocam biraz daha demir ve iyot içeren şeyler yemeye gayret göster bence. :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 30 Haziran 2012; 18:36:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spencermila

    Allah aşkına sitelerin yüzde doksanı flash nasıl kalkacak bir anda flash ozaman tarih olursa ne anlamı kalırki flash bir ihtiyac gibi programcılar tasarımcılar gibi kişilerin ekmek parası ozaman 3d modellemede kalksın onun yerine direk videodaki görüntüyü 3d yapan şeyler cıksın...

    Dostum bir anda kalkması zaten mümkün değil, kendim de actionscript 3.0 programcısı olarak flash'ın daha uzun bir süre devam edeceğine inanıyorum.
    Zaten html5 halen geliştirilmeye açık bir sistem, flash'ın tüm olanaklarını şimdilik sunamıyor. O yüzden piyasa halen flash üzerine dönmekte.
    Geçiş evresinde mobil cihazlardan desteği kaldıracaklar sanırım başta, ama pc platformunda daha uzun süre egemenliği devam edecektir. Html5 yaygınlaşıp piyasada kullanılır
    hale gelince zaten flash serüveni bitmek zorunda kalacak. Ama şu an daha bitmesi mümkün değil. İş sadece mobil işletim sistemleri ile bitmiyor,
    flash kendi çapında bir sektör ve çoğu kişi halen buradan ekmek yiyor ta ki alternatifleri yaygınlaşıp işlevsel hale gelene kadar da devam edecek.




  • android kullanan biri olarak söylüyorum ki bunda en çok apple izlediği siyaset vardır şimdi kimse yok fan olayına girmesin. en çok karşı çıkıp direten ve yaptıran apple oldu. Mobil platformu seviyorum bu yüzden apple ne kadar kendi istek bahanesiyle yapsada android'e de yaradı bu durum artıları her zaman diğer platforma yansır..

  • Bu bir geri çekilme miydi acaba...
  • Apple fanları toplanmış hemen.Yıllardır bugünü bekliyorlardı heralde.

  • APK'yı saklasak yinede kurulmayacak mı? Ne saçma bir uygulamadır. Evet cihazın bir miktar yavaşlamasına eden olabilir ama istediğim zaman açıp kapatabiliyorum zaten Adobe niye vazgeçti anlamak zor?

  • iOS ve Android kullanıcısı olarak üst düzey cihazlarda Flash Player olmalıydı diyorum.Bazen lazım oluyor.En azından tıklayınca açılsın.

  • ICS'de de aynı muhabbet dönüyordu noldu, halen play store'da son sürümü var ve kullanılıyor mis gibi. Jelly bean'de de devam edecektir, ki zaten isteyen alır apkyı kurar kısıtlama olması mümkün değil. Ha html5 kullanılsa android birşey mi kaybeder, hayır. Android hem html5 hem de flash desteği sunuyor mis gibi, apple gibi kısıtlamacı, zorla dayatmacı bir politikaları yok. Gerçek özgürlük android'de kalmaya devam edecek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    ICSde de aynı muhabbet dönüyordu noldu, halen play storeda son sürümü var ve kullanılıyor mis gibi. Jelly beande de devam edecektir, ki zaten isteyen alır apkyı kurar kısıtlama olması mümkün değil. Ha html5 kullanılsa android birşey mi kaybeder, hayır. Android hem html5 hem de flash desteği sunuyor mis gibi, apple gibi kısıtlamacı, zorla dayatmacı bir politikaları yok. Gerçek özgürlük androidde kalmaya devam edecek.


    Adam; "Artık mobil flash geliştirmeyeceğim." diyor, sen isteyen alır APK'yı kurar diyorsun. Sorması ayıp o APK'yı kime yazdırmayı düşünüyorsun?

  • anlamıyorum bu flash sevdası nedir çok yavaş çalışıyor sitelerin yükünü artırıyor ve artık gitmesi lazım bunun için büyük firmasın baskısı lazım yoksa site sahipleride geliştiricilerde değişmez html 5 candır

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erasmus78

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH MisafiriICSde de aynı muhabbet dönüyordu noldu, halen play storeda son sürümü var ve kullanılıyor mis gibi. Jelly beande de devam edecektir, ki zaten isteyen alır apkyı kurar kısıtlama olması mümkün değil. Ha html5 kullanılsa android birşey mi kaybeder, hayır. Android hem html5 hem de flash desteği sunuyor mis gibi, apple gibi kısıtlamacı, zorla dayatmacı bir politikaları yok. Gerçek özgürlük androidde kalmaya devam edecek.
    Adam; Artık mobil flash geliştirmeyeceğim. diyor, sen isteyen alır APKyı kurar diyorsun. Sorması ayıp o APKyı kime yazdırmayı düşünüyorsun?


    Diyorum ki ics çıkacağı haberleri varken de birebir aynı muhabbet vardı, ama noldu şu an halen devam ediyor. Adobe kolay kolay desteği çekemez, hazır kurulu gelmez ama store'da sunulmaya sonradan devam eder. Kullanıcıların tepkisini görünce vazgeçiyorlar. Flash stabil olmayabilir ama isteyen yükler isteyen yüklemez kendi seçimine kalıyor. Jelly bean'e de ics için sunulan apklar yüklenebilecek pekala, o yüzden pc'deki gibi son sürümü olmasa da daha çok uzun süre android flash kullanabilir.





  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.