Şimdi Ara

Wi-Fi Garip ama oldu gibi :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malum ADSL Limitsiz ücreti biraz tuzlu. 256MB limitsiz kullanıp ayda 49YTL bayılanlardanım. 2 sokak ötede oturan arkadaşım var. Wireless ADSL modem kullanıyor. Onun networküne belki bağlanabilirim diye USB Wi-Fi stick aldım ama olmadı. Neyse Modem in antenini güçlendirmek gerekiyor diye karar verdik. İnternette antenlerle ilgili küçük bir araştırma yaparken ilginç bir siteye rastaladım.

http://www.usbwifi.orcon.net.nz/

Zihni Sinir Procelerine benzer görüntüler vardı Arkadaşlar uydu çanağı, tencere kapağı, tel süzgeç v.s gibi objelere usb wi-fi stick bağlayıp anten yaptıklarını filan iddia ediyorlardı.

Neyse "vakit bol" dedim bir tanede ben yapmaya karar verdim. Çanak niyetine ne kullanacağım derken aklıma çatıda duran eski anten aklıma geldi. Kablo tv' ye geçtikten sonra orada öyle kalmıştı. Neyse çıktım çatıya baya paslanmış filan indirdim temizledim filan. İşe koyuldum paslanmış etmiş filan temizledim. Çanağı anten çubuklarından çıkardım. İlgilenenler için gerekli malzeme ;

Usb Ara Kablosu
    USB Wi-Fi Stick
    Resimlerdeki gibi kullanılabilecek Canak, Tencere kaağı, tel süzgeç, tava vs.

Neyse USB Sticki yerleştireceğim çanağın odak noktasını bulabilmek için ölçme işlemlerine giriştim. Ç (Çanak Çapı) D ( Çanak Derinliği )

Odak Noktası = Dz / 16D

Benim kullanacağım çanağın çapı 45cm derinliği 6,5cm idi. Odak noktası çanak merkezinden 19,5cm uzaklık çıktı. Boşa çıkan anten çubuklarından birisini eğdim filan stickin yerleşeceği odak noktasına denkledim. Kabloyu çanağın ortasından geçirdim. Bu arada kendi kendime "hadi lan" filan diyorum

Neyse anten hazır oldu :

Elimde fazla uzatma kablosu yoktu olsa bile malum USB için 5mt limiti var ondan cihazlar çalışmıyor repeater denilen bir cihaz bulunan kablo gerekiyor. Neyse düz kullanım ile çanaklı kullanım arasında bir fark oldu mu diye karşılaştırmak için zaten eşit şartlarda çarpıştırmak gerekiyordu. İlk önce çanaksız haliye denedim. Her zamanki gibi 1 network bulabildi ( orta sinyal seviyesi ) Daha sonra çanaklı vers. denedim. Her zama bulunan network biraz daha güçlü olarak aldılandı. 1 tane daha orta seviye sinyalli network eklendi birde 3-5 aramada bir ortaya çıkan zayıf sinyalli network bulunuyordu. Haa bu arada arkadaşımın networkune yine bağlanamadım. Bilgisayarı yerinden oynatmaya üşendiğim için anteni balkonda filan deneyemedim. Hafta içinde muhtemelen repeaterlı usb kabosu elime geçecek. O zaman anteni balkondaveya pencere dışında denemeye çalışırım.

İşe yaradı veya yaramadı demiyorum Belki tamamen rastlantısaldır. Ama anteni filan yaparken bayaa eğlendim. Elinde mazlemesi ve vakti olan arkadaşlar deneyebilirler. (Küçük çaplı krizler çıkmaması için Mutfaktaki tavalar ve süzgeçlere dokunmamanızı öneririm )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 15 Mart 2006; 0:03:29 >

• yaw açık alanda 10 km diyor.
    bu dogru olabilirmi acaba.

10km olursa benimde işime yarar.
  • Bende tam emin değilim. USB Stick değilide Normal Wireless Antenleri var. Onlardan güçlü bir tane takılırsa çanak uygun seçilirse bir ihtimal. Şimdi raslantı mı acaba diye yine denedim rstlantı olması çok zor. Sadece USB stick modunda diğer yayını kesinlikle görmüyor. Çanak veya herneyse neye göre seçilmeli hangisi ne için uygun bunları bilmek lazım.

Bu arada işe yarayabileceği ihtimali çıkınca biraz daha milimetrik çalışıp şekil verdim

• basarili olamasan bile bunun icin emek harcamak bile güzel zaten eğlendiğini de söylemişsin üşenmeden uğraştığın için tebrikler bir gün olurda wi-fi ihtiyacım(imkanım) olursa kesinlikle böyle birşey denerim
  • BEnde bu olayı araştırıyordum...Birde pringles kutusuyla yapıyorlarmış diye duydum..Bu konu hakkında bir bilgin var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cyraxus

BEnde bu olayı araştırıyordum...Birde pringles kutusuyla yapıyorlarmış diye duydum..Bu konu hakkında bir bilgin var mı?

http://www.binarywolf.com/249/pringles_cantenna.htm

Adresinde birşeyler yazıyor
  • Gerçekten de eglenceli birsey Çalismalarinin devamini bekleriz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • avrupa avrupa duy sesimizi...
  • Teşekkürler. Güzel bir çalışma bunu benimde denemem lazım. Usb uzaklık sınırına karşın ben AP kullanıcam heralde, network kablosu kullandığı için mesafe sınırı yok çatıya çıkardınmı tamam
  • süper valla bende deniyeceğim :D
  • http://img406.imageshack.us/my.php?image=dsc01061dk6.jpg
    http://img259.imageshack.us/my.php?image=dsc01064rw1.jpg
    [img=http://img406.imageshack.us/img406/8141/dsc01063qx6.th.jpg]

Sistem yukarıdaki gibi ama pek bi faydası olmadı.
    Bi kaç sorum olucak
    Kullanıdğım malzeme:
    Philips SNU6500 usb adaptor
    Ve zannediyorum 90 lık uydu çanağı
    Şimdi wifi adaptörle çanak araqsındaki mesafe ne olmalı ayrıca wifi adaptör içe doğrumu baklamı yukarıya doğrumu baklamlı ne tarafa bakmalı?
    Tşk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goa Mania -- 31 Ocak 2007; 1:19:10 >

• Arkadaşlar bu başlık çok boşta kalmış ancaak ben yeni görüyorum. Lütfen bir arkadaşımız tam olarak bir laptopta bu sistemi kullanmak için nelere ihtiyacımız olduğunu ve bağlantıları ne şekilde yapacağımızı yazabilirmi.. eğer yazarsa bütün dualarımız onunla.
  • Abowwwwwwwwww uçmuş millet
  • Benim hiç wireless adaptörüm olmadı ki?

Eve yakın kablosuz net olsa bende faydalancam ama yokki..
  • elinize sağlık güzel çalışma....

düzgün 90cm çanakla ve ince ayar yapılarak balkona konacak bi çanaktan çok iyi sonuçlar alınıcağını tahmin ediyorum benden sölemesi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.