Şimdi Ara

NVIDIA, Kai platformunu yaygınlaştırmak için çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NVIDIA, Kai platformunu yaygınlaştırmak için çalışıyor






    Google'ın ASUS ortaklığıyla geliştirdiği Nexus 7 modelinin tanıtılmasından sonra, gözler tablete güç veren Kai platformunun geliştiricisi NVIDIA'ya çevrildi.




    Kai platformu aslında Tegra 3 yongada sisteminin optimize edilmiş hali. Ancak aynı işlemciyi taşıyan Eee Pad Transformer Prime ve Nexus 7 arasındaki büyük fiyat farkı, farklı soruları da gündeme getirdi.




    Kai platformunu ilk kez Mayıs sonlarında tanıtan NVIDIA, tablet fiyatlarını 200$ altına çekmek istediklerini belirtmiş ve bir nevi Nexus 7'yi işaret etmişti. O dönem hakkında detaylı bilgi verilmese de 1.35V enerji harcayan DDR3L bellekler ve düşük enerjili ekran profillerine ilk kez bu platformda yer verileceği ifade edilmişti.




    Nexus 7 tanıtımından sonra konuşan Tegra bölümü şefi Mike Rayfield, Kai platformunun bileşenlerin maliyetini düşürmek için yaptıkları çalışmanın bir ürünü olduğunu belirtti. NVIDIA, optimizasyonlar bir yana üretici ortaklarla biraraya gelerek maliyeti düşük tabletler üretmeyi planladığını ve insanlara ilgi çeken bir ürün sunmayı istediklerini anlattı. 200$ altı Kindle Fire örneğinde olduğu gibi bir başarı elde edeceklerine firmaları ikna eden NVIDIA, böylece Nexus 7 modeline kapı açmış oldu.




    Acer'ın Iconia Tab A110 modeli de yine Kai platformu üzerinde çalışan bir tablet olacak. Ayrıca Nabi 2 adında çocuklara yönelik bir tablet de Kai platformu üzerinde çalışıyor.




    Kai platformu hakkındaki açıklamalardan yola çıkılarak Eee Pad Transformer Prime modelindeki işlemciden biraz daha düşük güçte çalıştığı anlaşılıyor. Tek çekirdek modunda 1.3GHz hızına çıkarken, çok çekirdekli modda 1.2GHz hızında kalıyor. Transformer Prime her iki konuda da 100MHz daha hızlı. Yine de oyunlarda belirgin bir farklılık olmuyor.




    Kai platformunda batarya süresini artırmak için ekran parlaklığını ve renkleri dengeleyen Prism teknolojisi kullanılırken, dokunmatik ekran verileri Tegra 3 üzerine değil DDR3L RAM üzerine yükleniyor. 




    Bununla birlikte NVIDIA, Kai platformunu taşıyan bazı tabletlerin bu optimizasyonlardan faydalanamayacağını da belirtiyor. Tabletin ilk benchmark testlerinde ne gibi artı ve eksilerinin olduğu ortaya çıkacaktır.




    Rayfield, daha fazla tabletin Kai platformu taşıması için çalışmalarını hızlandırdıklarını belirtiyor. Ölçek ekonomisinin bileşen maliyetlerini daha da aşağı çekmesiyle birlikte yeni firmalar da ortaklığa katılacak. Rayfield bu konuda beklentilerini yüksek tutuyor.

     








  • Nvidia google ı kazanarak büyük iş başardı. bu akdar ucuz ve hızlı bir çözüm çok satacaktır.

  • Nvidia desteği oldukça fazla tegra çipsetli cihazlar için,android cihazlarda en büyük sorun destek uygulama oyun,nvidia bunu aşabiliyor,zamanında sırf bu yüzden tegra 2 seçtim,uygulama oyun bakımından,rahatsız olmadım,çok çok iyi olmasada bir destek var sonuçta,oyunlar önce tegra cipsete geliyor,diger işlemci gpular içinse bekliyorsun,insanlar benchmarklara bakıp tamam en iyisi bu diye alıyorlar,ama sonra bekliyorsun gelsin uygun uygulama oyun diye,benchmark olayı bana biraz göz boyama gibi geliyor,bilgisayar piyasasındada bu böyle amd ekran kartları uçuyor benchmarkta oyunda ise tökezliyor,nexus tablet ilede eminim oldukça başarılı olacaklar,200 dolara kapış kapış gider bu cihaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 28 Haziran 2012; 13:33:06 >
  • valla site the verge baglandı bütün kaynaklar oradan

  • Sadece 100 mhz düşürerek bu kadar tasarruf edemezler ya daha farklı şeyler var yada Nvidia birim fiyattan fedakarlık yapıp sürümden kazanma peşinde. Neyse çıktığında performans ve oyun testlerinden daha kesin sonuçlar elde edilecektir.

  • bilgisayar piyasasındada bu böyle amd ekran kartları uçuyor benchmarkta oyunda ise tökezliyor,nexus tablet ilede eminim oldukça başarılı olacaklar,200 dolara kapış kapış gider bu cihaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.