Şimdi Ara

[Ana Başlık] Nook Simple Touch ve +Glowlight

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
6.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    Birkaç gün önce Nook Simple Touch Glowlight siparişim geldi. Bu ve glowlight olmayan versiyonu için yardımlaşmaları bir konu altından yapalım. Forumda parça parça sorular, mesajlar var. Burda yardımlaşalım.

    Bazı sorulara cevap yazacağım.

    Resim:
     [Ana Başlık] Nook Simple Touch ve +Glowlight

    1) Glowlight versiyonun diğerinden farkı nedir?

    - Glowlight kendi bünyesinde ekran aydınlatma barındırıyor. Bu sayede gece okuma çok kolay oluyor. Diğer türlü harici aydınlatma gerekiyor. Ya da gece okumayacaksınız. Gündüz kullanacaklar için fazla ödemeye gerek yok.

    Cihazın üstünde, içten ekrana paralel ve aynı seviyede 8 adet led lamba sayesinde gece okuma mümkün. Işığı açmak ve kapamak kolay. Ekran kilitli değilken: Öndeki Nook tuşuna 2 sn basılı tuttuğunuzda otomatik olarak açılır. Kontrol için üstte görülen lamba sembolüne dokunarak açılan pencereden şiddetini ayarlayabilirsiniz?

    2) Ekran hassasiyeti nasıl?

    - Bu cihazda kullanılan dokunma teknolojisi için kızıl ötesi diyorlar. Yani parmağınızın değdiği yerin, kızıl ötesi ile ekran koordinatları alınıyor, böylece tıklama sağlanıyormuş. Parmağınız haricinde başka bir cisim değse de kolayca algı oluyor.

    Köşelerde pek sıkıntı yok. Kaldığınız yeri işaretlerken, ışık kontrolü, wifi kontrol menüde iken kitaba geri dönmek için üstte bulunan bar'dan faydalanıyorsunuz ve bar en üst dipte. Kolayca dokunuluyor.

    3) Yazının üstünü çizme ve not alma var mı?

    - Evet, bu ikisi var. Yanlız yazının üstünü çizerken çok zorlanıyorum. İstediğim yeri denk getirmek için 2. denemeye ihtiyaç oluyor. Kelime üzerine basılı tuttuğunuzda, kelime otomatik seçiliyor, sol ve sağ tarafında kaydırma çubuğu beliriyor. Bu çubukları yakalayıp kapsama alanını genişletiyorsunuz. Fakat, biraz zor, belki de alıştırma lazım.

    Kelimeyi, ya da yazıyı seçip üstünü çizmeyi seçerseniz, o yazı bilgisi kitap menüsüne yerleşiyor. Not almayı seçerseniz de klavye ile not yazıyorsunuz ve o sayfada not yazıldığına dair ekranın sağında işaret beliriyor. İşarete bastığınızda pencere açılıyor ve not gözüküyor.

    Cihazın klavye kullanımı ve hassasiyeti çok şahane. Hızlıca yazı yazabilirsiniz. Harfin çıkmasını beklemenize gerek yok.

    4) Ekran ışığı aydınlatma performansı nasıl?

    - Ekran şiddeti ayarlanıyor olması en büyük avantaj. Çok kısık ta yapabiliyorsunuz. Çubuğu en sola aldığınızda en kısıkta çalışır. Bazı okuyucular kısık ekran istiyebilirler. Onlar için söyleyeyim, şahsen en kısık bana ÇOK yetersiz geldi. Az daha açıyorum. En sağa aldığınızda odayı aydınlatıyor. Işığın direkt gözünüze vurmaması diğer büyük avantajı. Sadece yazı aydınlanıyor ve üst yarım cm alan hariç ışık homojen yayılıyor.

    5) Hangi formatları destekliyor?

    - Kitap formatı PDF ve Epub. Malesef başka açmıyor. Epub performansı gayet iyi. Eğer Epub içinde tek sayfada 1800 ad resim varsa (denendi), dosyayı açamıyor. Ama resimleri sayfalara bölmüşseniz, örneğin her sayfada 3 resim olmak üzere 600 sayfalık, 100mb boyutunda epub çok rahat açılıyor ve hızlıca sayfalar arası gezebiliyorsunuz.

    Yazı içerikli Epub dosyalarının yazı boyutunu, yazı türünü ve kenar boşluklarını ayarlayabiliyorsunuz.

    Arşivinizdeki bütün epub dosyalarını içine atın, açıyor. Koruma, lisans vs yok.

    PDF için:
    Elimde MEB'in hazırladığı okul kitapları var. (120 - 70 mb boyutlarında) Bu PDF'ler katmanlı olarak hazırlanmış. Yani bir sayfada tasarımı görebiliyorsunuz. O yüzden bunları gösteriyor ama düzen diye bişey yok. Sayfa bütün olarak gözükmüyor. Yakınlaştırma uzaklaştırma diye bişey yok. Kendine göre bir düzen (karışık) oluşturuyor ve hiç bir şey kaçırmadan sayfa ilerlettiğinizde sırasıyla gösteriyor.

    Düz yazı olan pdfleri kitap gibi okutuyor. Yazı boyutu haricinde yazıda değişiklik yapmıyor. Nasıl yazı fontu (türü) kullanıldıysa aynısını gösteriyor. Değişmiyor.

    Resimler için: Malesef ama malesef (hayal kırıklığı) resim dosyalarını direkt açmıyor. Uygun boyutta resimleri ekran koruyucu klasörüne bir klasör adı altında koyarsanız ekran koruyucu olarak gösteriyormuş (neye yararsa, diğer resme ilerleme diye bişey olmadıktan sonra).

    Resimlerinizi PDF yapıp cihaza atarsanız, rahat görebilirsiniz. 100 mb'ı aşkın resim PDF dosyamda rahat geziyorum.

    Renksiz ekranda resmi ne yapacaksın derseniz, taranmış kitaplar var, jpg. Bunları PDF yapıp atmıştım. 1800 sayfa tuttu. Kolay geziliyor. Programın ismini aşağıya yazacağım.

    6) Facebook, Twitterda kitapta seçilen yazı paylaşımı nasıl oluyor?

    - Evet yine hayal kırıklığı, barnesandnoble.com sitesinden alınmayan kitaplarda paylaşım yaptırmıyor. Eğer olsaydı, ayarlardan tanımladığınız hesaplarınıza, kitapı okurken seçtiğiniz yazıyı paylaşıyordunuz?

    7) Pil ne kadar gidiyor?

    - Sitesinde günde 1 saat okumayla 2 ay gider diyor. Işık açıksa 1 ay. Henüz kendi tespitim yok.


    8) Sayfa geçişleri nasıl ve hızlı sayfa erişimi var mı?

    - Sayfalar arası hızlıca geçiş mümkün. Sayfa geçişi için üzerinde 4 ad fiziksel düğme var. İster sağ el, ister sol el için iki yanda ikişertane (ileri geri için) fiziksel tuş var. Bunun haricinde kitap açıkken, sayfa üzerine çevirme gibi parmak sürdüğünüzde sayfa ilerliyor. Tersi harekette önceki sayfaya dönüyor. Bunun haricinde de, ileri sayfa için ekranın sağ-alt bölgesine dokunduğunuzda da safya ilerliyor. Sol-alt geri sayfa yapıyor. Birçok defa peşinsıra basarsanız, o kadar sayfa ilerliyor ve duruyor.

    Hızlı sayfa erişimi. Git düğmesiyle ister çubuğu kaydırarak, ister de sayfa numarası girerek anında istediğiniz sayfaya atlama mümkün.

    9) Root meselesi?

    - Tek bildiğim, bu şekilde içinde yüklü olan linux versiyonu sayesinde SD karttan android önceki versiyonların çalıştıtılması. Bunun sayesinde Android uygulamaları kullanılıyormuş. Özellikle PDF için, wifi ile net için, e-posta programları için bunu yapanlar var. Ben yanaşmıyorum. Yapan arkadaşlar bilgi paylaşırsa sevinirim. Yanlız root yapmak ve android kullanmak amaçlı bence bu cihazı almayın. Üretim amacı belli. Ekranı, dokunmatiği tablet gibi olamaz.

    10) Cihazın hafızası ve harici kart desteği nedir?

    - Cihazın kendi hafızası 2 GB yazsa da, bu işletim sistemi vs sonrası, kullanıcıya ayrılan boyutu: 240 mb.
    Micro SD kartı direkt, adaptörsüz takıyorsunuz. Sitesinde maks. kart desteği 32 GB yazıyor.


    Resmi destek:
    Nook Simple Touch with Glowlight

    Nook Simple Touch



    Kullanabileceğiniz programlar:

    --- Epub yapma ve var olanı düzenleme için Türkçe de olan Program: Sigil
    (http://code.google.com/p/sigil/ )

    --- Birçok dökümanı (doc dahil), Epub yapan program Türkçe de olan program: Calibre
    (http://calibre-ebook.com/ ). Kullanımını YouTube'de bulabilirsiniz.

    --- Taranmış bilgilerden oluşan PDF dosyasını cihazın insiyatifine bırakmadan siz bölümlemek isterseniz: Briss
    (http://sourceforge.net/projects/briss/ ). Çok kolay, basit program. Youtube de kullanımı var.

    --- Resim dosyalarınızı PDF yapmak için, ya da birçok PDF araçları için (sayfa sayfa döndürme gibi): PDfil
    (http://www.pdfill.com/ )

    Bunlar hep ücretsiz programlar. Sizin de faydalandığınız varsa yazın. Yardımlaşalım.

    Eksik, yanlış bilgi varsa arkadaşlar uyarsınlar, düzeltelim. İlave yapacak arkadaşlar esirgemesinler lütfen. Yine soracaklarınız varsa elimden geldiği kadar cevap vereyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urfabirecik -- 27 Haziran 2012; 16:48:48 >



  • İncelemeniz icin tskrler. Bi kac sorum daha olacak. Wifisi ile son haberlere bakma sansim varmi yani ensonhaber veya haberturk gbi sitelere ve hotmailin mobil sayfasindan maile bakmak gbi. Suanki haliyle ama rootsuz. Birde icinde not defteri varmi uzun uzun notlar alabilecegim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 60kc3

    İncelemeniz icin tskrler. Bi kac sorum daha olacak. Wifisi ile son haberlere bakma sansim varmi yani ensonhaber veya haberturk gbi sitelere ve hotmailin mobil sayfasindan maile bakmak gbi. Suanki haliyle ama rootsuz. Birde icinde not defteri varmi uzun uzun notlar alabilecegim

    Web gezgini malesef yok. O yüzden nete giremiyorsunuz. E-posta sunucusu ve not defteri de yok. Kitap okurken, kitabın tıkladığınız kelimesine 500 - 550 harflik not yazabiliyorsunuz.

    Bu cihazı piyasadan ayıran özelliği kendinden ışıklı olması. Diğerlerinde henüz ışık yok. Bu yüzden ABD de en çok satan diyorlar.

    Kindle serisi ve Sony PRS-T1 var, onu da araştırın. Sony tablete biraz daha yakın özellikler içeriyor.
  • bu göz bozmama olayından bu çok cazip geliyo ama insan başka şeylerde yapmak istiyo :D
  • Çok güzel bir inceleme olmuş ben d ışıkssız modlini alacağım. kindle'dan iyi
  • İnceleme çok güzel olmuş, elinize sağlık. Kitap bölümündeki bu konuda da bir çok paylaşım oldu e-kitap okuyucularla, ilgili isteyenler oradan da bilgi edinebilirler.
    E-Kitap Hakkında Herşey | E-Kitaplar - E-ink Cihazlar - Çeviriciler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikiodayediduvar -- 26 Ağustos 2012; 15:50:08 >
  • Siparişini verdiğim Nook Simple Touch bugün elime ulaştı. Ürünü hiç şarz falan etmedim. Neler önerirsiniz ne kadar şarz edeyim. İlk aldığımda neler yapayım. Güncellemeleri nasıl ve nereden yüklerim? Kısacası genel önerilerinizi öğrenebilir miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SoNKaLe

    Siparişini verdiğim Nook Simple Touch bugün elime ulaştı. Ürünü hiç şarz falan etmedim. Neler önerirsiniz ne kadar şarz edeyim. İlk aldığımda neler yapayım. Güncellemeleri nasıl ve nereden yüklerim? Kısacası genel önerilerinizi öğrenebilir miyim?

    Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

    Şahsen, cihazı açmış, içindeki şarj bittikten sonra, cihaz tamamen kapalı iken tam şarj etmiştim.

    İlk günden beri tam bitirip, tam doldurmaya çalışıyorum.

    Güncellemeyi, cihaz kablosuza bağlandıktan sonra kendi yapıyor diye biliyorum. Tam bilgim yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: urfabirecik

    quote:

    Orijinalden alıntı: SoNKaLe

    Siparişini verdiğim Nook Simple Touch bugün elime ulaştı. Ürünü hiç şarz falan etmedim. Neler önerirsiniz ne kadar şarz edeyim. İlk aldığımda neler yapayım. Güncellemeleri nasıl ve nereden yüklerim? Kısacası genel önerilerinizi öğrenebilir miyim?

    Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

    Şahsen, cihazı açmış, içindeki şarj bittikten sonra, cihaz tamamen kapalı iken tam şarj etmiştim.

    İlk günden beri tam bitirip, tam doldurmaya çalışıyorum.

    Güncellemeyi, cihaz kablosuza bağlandıktan sonra kendi yapıyor diye biliyorum. Tam bilgim yok.

    Bu cihaz nasıl açılıyor ben açamadım bir türlü. Ekranda sanki bir kağıt var o kağıdı çıkarayım diye hafif kenarlardan uğraştım ama olmadı. Su an sarzda en son şey düşündüm ilk uğraştığımda sarz yoktu şimdi de sarza takılı olduğu için mi açılmıyor ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SoNKaLe


    quote:

    Orijinalden alıntı: urfabirecik

    quote:

    Orijinalden alıntı: SoNKaLe

    Siparişini verdiğim Nook Simple Touch bugün elime ulaştı. Ürünü hiç şarz falan etmedim. Neler önerirsiniz ne kadar şarz edeyim. İlk aldığımda neler yapayım. Güncellemeleri nasıl ve nereden yüklerim? Kısacası genel önerilerinizi öğrenebilir miyim?

    Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

    Şahsen, cihazı açmış, içindeki şarj bittikten sonra, cihaz tamamen kapalı iken tam şarj etmiştim.

    İlk günden beri tam bitirip, tam doldurmaya çalışıyorum.

    Güncellemeyi, cihaz kablosuza bağlandıktan sonra kendi yapıyor diye biliyorum. Tam bilgim yok.

    Bu cihaz nasıl açılıyor ben açamadım bir türlü. Ekranda sanki bir kağıt var o kağıdı çıkarayım diye hafif kenarlardan uğraştım ama olmadı. Su an sarzda en son şey düşündüm ilk uğraştığımda sarz yoktu şimdi de sarza takılı olduğu için mi açılmıyor ki?

    Sizedeki cihaz touch mı, glowlight mı?

    Ekranda kendi koruyucu filmi vardır. Kaldırmayın.

    Açma düğmesi arkanın, üst ortasında büyük tuş. Şarj hiç yoksa, şarja taktığınızda, ekranda dolduğunu gösterir ibare çıkar ve açma düğmesine bastığınızda 15 dk sonra açılacağını söyler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urfabirecik -- 20 Mayıs 2013; 23:40:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: urfabirecik

    quote:

    Orijinalden alıntı: SoNKaLe


    quote:

    Orijinalden alıntı: urfabirecik

    quote:

    Orijinalden alıntı: SoNKaLe

    Siparişini verdiğim Nook Simple Touch bugün elime ulaştı. Ürünü hiç şarz falan etmedim. Neler önerirsiniz ne kadar şarz edeyim. İlk aldığımda neler yapayım. Güncellemeleri nasıl ve nereden yüklerim? Kısacası genel önerilerinizi öğrenebilir miyim?

    Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

    Şahsen, cihazı açmış, içindeki şarj bittikten sonra, cihaz tamamen kapalı iken tam şarj etmiştim.

    İlk günden beri tam bitirip, tam doldurmaya çalışıyorum.

    Güncellemeyi, cihaz kablosuza bağlandıktan sonra kendi yapıyor diye biliyorum. Tam bilgim yok.

    Bu cihaz nasıl açılıyor ben açamadım bir türlü. Ekranda sanki bir kağıt var o kağıdı çıkarayım diye hafif kenarlardan uğraştım ama olmadı. Su an sarzda en son şey düşündüm ilk uğraştığımda sarz yoktu şimdi de sarza takılı olduğu için mi açılmıyor ki?

    Sizedeki cihaz touch mı, glowlight mı?

    Ekranda kendi koruyucu filmi vardır. Kaldırmayın.

    Açma düğmesi arkanın, üst ortasında büyük tuş. Şarj hiç yoksa, şarja taktığınızda, ekranda dolduğunu gösterir ibare çıkar ve açma düğmesine bastığınızda 15 dk sonra açılacağını söyler.

    bugün akşam eve geldim baktım kendi kendine açılmış aldığım simple touch ışıklı değil. ekran koruyucu filmi yok gibi görünüyor. ebaydan sipariş ettim yakında gelir.
  • Merhabalar Nook cihazımda şarj sorunu var. Normalde cihaz kullanılmadığında şarjının hiç azalmaması gerekir. Ama benim cihazım durduk yere her gün %2 ya da %3 şarjı azalıyor. Hiç kullanmadığım halde azalıyor. Nedeni nedir ve nasıl çözebilirim? Açıp kapama ile bu sorunun çözüldüğünü söyleyen bir arkadaş olmuştu onu da yaptım ama sorun çözülmedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SoNKaLe

    Merhabalar Nook cihazımda şarj sorunu var. Normalde cihaz kullanılmadığında şarjının hiç azalmaması gerekir. Ama benim cihazım durduk yere her gün %2 ya da %3 şarjı azalıyor. Hiç kullanmadığım halde azalıyor. Nedeni nedir ve nasıl çözebilirim? Açıp kapama ile bu sorunun çözüldüğünü söyleyen bir arkadaş olmuştu onu da yaptım ama sorun çözülmedi.

    Kablosuz kapali konumda olmali. Tum bunlara ragmen benimki de 1-2 ay kullanilmamasina ragmen sarji bitiriyor. Sanirim donanimi arka planda calisiyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende de durum öyle
  • Nook Türkiye Facebook Grubu

    Grup tanmı: Bu grupta Nook cihazlarının kullanımıyla alakalı bilgi paylaşımını amaçlıyoruz. Siz de beğendiğiniz yazıları, sorularınızı, fikir ve duygularınızı paylaşarak katkıda bulunabilirsiniz.
  • Arkadaşlar "nook simple touch" alınır mı aydınlatmalı olanlar piyasada varken? Glowlight ile arasındaki tek fark aydınlatma mı?
  • Alan arkadaşlar, kelimelerin üzerini çizip not almadaki güçlükleri alışarak aştılar mı acaba?

    Kullanan var mı cihazı?
  • Elimde SATILIK ingiltereden alinma açılmamış jelatinli kutusunda sıfır nook simple touch with glowlight var(IŞIKLI MODEL).ilgilenen olursa pm den ulasabilir.yaninda 2014 en cok satan kitaplarimi ve epub arsivimi hediye edeceğim.Kitaplardan bazilari:ustam ve ben,soguk kahve,sabah uykum,böğürtlen kışı,cehnnem,Allah de ötesini bırak gibi...
  • Arkadaşlar aleti yeni aldım bu sabah elime geçti, ilk şarjını kaydını falan yaptım ama şarjdan sonra pc ye takıp kitap atmak istediğimde usbyi tanımadı, dosyalarına erişemiyorum. Ne yapmalıyım??

    Edit: Tamamdır halloldu, naz yaptı heralde tekrar taktım tanıdı :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bagavir -- 1 Ağustos 2014; 15:35:41 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.