Şimdi Ara

peugeot 206 (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
982
Cevap
10
Favori
371.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sanemsoz
    Bak biz 18.500'de, 2006 model ama manuel vites 1.4 x-design'ı 16.500'e aldık. Tek kusuru park ederken sağ önden ufak bir darbe almasıydı. Hemde 1-2 sene önce. Gerçi bu biraz ekstra bir durum oldu, piyango gibi ama.

    Otomatik vites ileri kilometrelerde sorun çıkarabilir derler hep. Benzini de biraz fazla olucaktır muhtemelen hem otomatik hem benzinli olarak.

    Şu anda geçen yaz kampanya vardı sıfır 206 24 bin tl idi. Otomatik olsa biz 1-2 bin fark verip otomatik almayı düşündük. Ama otomatik yok dediler bize Çanga'da. Almadık ondan.

    Fiyatlar böyle. Çok fazla anlamam piyasadan ama bence zorlarsan bi 500-1000 tl daha kurtarabilirsin.
    Araba içine sindiyse tabii.
    Bir de sağdan soldan tanıdık varsa anlayan mutlaka göster ama yalandan anlayan değil harbi anlayan adama göstermek lazım.
    Birde denemek için bir iki tur mutlaka kullan derim imkan varsa. Ama öyle yalandan değil. Bayağı kullan yani. Ekstrem şeyler yap, dur-kalk falan. Aniden hızlan falan. Böyle şeyleri dene bakalım araba nasıl tepki vericek. Bunu ben uydurdum ama işine yarayabilir.
    İnşallah hayırlısı olur senin adına.
  • 2006 feline triptronic kullanan birisi olarak sana bir kaç küçük bilgi.. mutlaka test sürüşü yap.. çok yavaş hızlan aracın 1 den 2 ye geçişi sırasında hafif bir vuruntu olabilir, aynı vuruntu yüksek bir sesle gerçekleşiyorsa koşa koşa kaç araçtan.. başını ağrıtabilir. 20-30 derecelik bir yokuşta aracın ne derece kaydırdığına dikkat et. hiç kaydırmaz diyemem ama konvertor yeterli yağ basıncını sağlayabiliyorsa oldukça direnecektir.
    araç düz viteslere göre bi miktar daha fazla haracayacaktır, hazırlıklı ol.. yani şu tarih itibariyle sana şehir içerisinde 350 krş ve üstünde bir yakıt tüketimi olduğunu söyleyebilirim. şehirlerarası yollarda sabit 90 km/s hız sınırında yakıt tüketimi 230 krş a kadar düşer.
  • merhaba 2006 model 206 felline alıyorum 40000 de benzinli ve en dolusu kaporası verildi. Fakat şimdiye kadar hiç pevgeot kullanmışlığım yok. Kısacası sizden yardım istiyorum avantaj ve dezavantajları nelerdir ?
  • 2006 feline 1.4 8v ise alacak olduğun araç,
    +boyutları itibariyle şehir içi kullanımına uygun
    +ekonomik sayılabilecek yakıt tüketimi (otomatik veya triptronic ise canını acıtabilir, en mantıklısı HDI)
    +sınıfının en dolusu (bknz. 8 hava yastığı, elektrikli 4 cam,far ve yağmur sensörü, ki hala arabaların babasıyım diyen araçlarda bile yok )
    +modifiye konusunda birinin çok sevdiğim bir lafı vardı, tam sahibini hatırlamıyorum ama cuk oturuyor "lego gibi araba, yap boz".. her yerine birşeyler alıp görüntüsünü değiştirebilirsin..(bknz.angel ve mercekli farlar, rc veya sirocco jantlar, led stoplar vs. vs.)



    -eski motor teknolojisi
    -8v olması sebebiyle düşük akselerasyon
    -uçuk kasko pirimleri
    -hatchback arabaların sedanlara nazaran zayıf yol tutuşu
    -pejo206 yı sevenler veya sevmeyenler.. maaalesef arası yok. yani bu arabaya tutulanlar fanatiği oluyor. sevmeyenleri ise bir türlü aracın içine sığdıramıyorsun. tamam biraz dar ama bizler arabalarımızın arka koltuklarını eşi dostu gezdirmek için kullanmıyoruz pek.
  • beyler 206 hdi nasıldır yakıt konfor performans olarak? 2 kapılı düşünüyorum hem ucuz oluyor hem fazla kişi ile binmem arabaya. 10- 11 bin e bulabilir miyiz ? ilerde Allah kısmet ederse almayı düşünüyorum yakıt az olsun genç adamız hb olması da güzel . hidrolik direksiyon var da klima var mı acaba? + ve eksi yönleri nelerdir aracın? kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa_iliç -- 21 Eylül 2010; 15:03:26 >
  • 2 Kapılı derken ?
    Tek Kapı Kapalı Kasa Kamyonet Yandan Camlı İki Sıra Koltuklu olan ticari modeli mi soruyorsunuz yoksa spor tek kapı 206 mı soruyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jaws

    Merhaba peugeot arabamızın bir tane anahtarı var ve onu kaybedersek 1000 tl ye deiştirildiğini söylüyorlar biz bu orjinal anahtardan coğaltma yapmak istiyoruz en fazla ne kadara patlar ?


    elektronik anahtar yapan yerlerde anahtarı yaptırabilirsin iline göre 50 ila 100 tl arası bir fiyata kumandasız yapılıyor kumandalı olursa 150 200 civarına patlıyor görüntüsü aynı oluyor. endişe etme yedek anahtarın yoksa hemen yaptır. zira allahgöstermesin çalınması durumunda yedek anahtarı gösteremezsen sigorta ödemede zorluk çıkartıyor..
  • peugeot un +ları
    araç küçük sempatik ve spor duruyor
    rahat bir araç
    donanımlı modelinin özellikleri gayet iyi
    aksesuarla uğraşmayı seviyorsan seçenek bol
    lpg sistemini iyi bir yerde yaptırırsan aracın sorun çıkarmaz.
    ve ben performansta hiç birşey farketmedim motorun teknolojisinin eski olması bu noktada avantaj sağlıyor.
    bende trimden kaynaklı ses olmadı hiç
    koltukları oldukça rahat ( bende feline var)
    yol tutuşu iyi ama aracın arkayı savurması gibi bir durum var bagajın hafif olmasından kaynaklı .

    -ler
    şehir içinde yakıt tüketimi sınıfına göre oldukça yüksektir fabrika verisi 9.1 lt bu yüzden benim gibi şehir içi çok km yapıyorsan bagajından fedakarlık ederek lpg sistemine geçiş yapman gerekir.
    gerçekten iyi bir usta bulmazsan servisleri her şeye parça değişimi diyor ( en azından burada öyle) elektronik parçaları pahalı
    kasko primleri anlamsız şekilde yüksek ama axa en uygun veren firma ( ben 2007 model feline 1.4 lpg ilavesi ile 604 TL ye 10 gün önce e yaptırdım)

    dizel motorların turbosunda 100 000km den sonra ıslık başlıyor bu fordda da peugeottada aynı ( motor aynı ondan olabilir :P )

    dizel düşünürseniz 100 000 km yi geçmeyin derim, benzinlide ise sorun yok ama lpg şart.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MemoTech

    2 Kapılı derken ?
    Tek Kapı Kapalı Kasa Kamyonet Yandan Camlı İki Sıra Koltuklu olan ticari modeli mi soruyorsunuz yoksa spor tek kapı 206 mı soruyorsunuz?


    arka camlı önde 2 kapı olanlardan.
  • Ben 2 gün önce Çanakkale'den Lapseki'ye gelirken -30 kmlik bir yol- bir anda airbag lambası yandı ve sesli ikaz verdi. Bende 120-130 arası gidiyordum, ikazı görünce sakince sağa doğru geçip yavaşladım ama o ara göstergeler de sıfırlandı, daha sonra yavaşlayınca biraz daha göstergeler düzeldi ama ışık yanmaya devam etti. Az yolum kaldığı için ben de geldim Lapseki'ye kadar.

    Arabayı tekrar çalıştırınca airbag ışığı yanıyor ve kayboluyor. Kullanımda bir sıkıntı yok gibi. Yalnız yarın tekrar Çanakkale'ye gideceğim. Yolda bir şey olursa diye korkuyorum artı yarın bir de araç muayneye girecek.
    Ne dersiniz arkadaşlar bir sıkıntı olur mu? Var mı böyle bir şey başına gelen? Annemin göz muaynesi falan da var. bizi bir ay falan idare etse, hava yastağının garantisi zaten devam ediyor ama kafamı kurcalayan göstergelerin bir anda sıfırlanması.

    Bir de lastiklerin havası falan aşırı inince uyarı verir mi araç? Geçen baktırdım sol arka lastik havası inmişti. Araç hafif kayıyor. Şişirdim ama o lastik yamalı zaten. Kafamı kurcalıyor.
  • Selamlar arkadaşlar. Abime 2000-2003 model arası benzinli bir araç bakıyorum ve seçeneklerden bir taneside 206. Yalnız bu 206'nın baya bi modeli varmış o kafamı karıştırıyor.xr,xs,xt,xline,rolandgarros...vs vs.. Bunların üretim sırası nasıldır? ve nası farklar vardır?? Roland garros modelin donanımı gayet güzel gibi geldi bana ama sizler ne dersiniz? Bütçe 10.000-13500 arası gibi düşünüyorum bulabilirmiyim sizce? Birde 100bin km deviren 206'larda bir sıkıntı olabilir mi?
  • Arka koltuk için kafalık nereden bulabiliriz istanbulda, Bayi tanesi 438 tl dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gby -- 30 Eylül 2010; 14:16:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ryan14

    Selamlar arkadaşlar. Abime 2000-2003 model arası benzinli bir araç bakıyorum ve seçeneklerden bir taneside 206. Yalnız bu 206'nın baya bi modeli varmış o kafamı karıştırıyor.xr,xs,xt,xline,rolandgarros...vs vs.. Bunların üretim sırası nasıldır? ve nası farklar vardır?? Roland garros modelin donanımı gayet güzel gibi geldi bana ama sizler ne dersiniz? Bütçe 10.000-13500 arası gibi düşünüyorum bulabilirmiyim sizce? Birde 100bin km deviren 206'larda bir sıkıntı olabilir mi?


    Bildiğim kadarıyla ilk çıkanlar roland garros modeli. xdesign var bizde, kesin ondan sonra çıktı. Bizde 2006 modeli var.
    Diğerlerini net bilmiyorum.
    xs, gtidan daha güçsüz motorlu ama tek kapılı ve sportif dizaynlı araçmış.
    xr sportif bir model olması lazım.
    xt coupe olabilir mi? :) bilmiyorum onu.

    Bence bulabilirsiniz ama kilometresi 100 bini geçmemiş olsun. Her arabada 100 binden sonra sorunlar çıkabilir -kullanıma bağlı ya da bakımsızlıkdan ya da modelinden vs.-
    Peugeot'ta da bunların çıkması normal. Ne kadar az kmde alırsanız o kadar iyi.
  • merhaba arkadaşlar,

    2 ay önce yeni bir peugeot 206 aldım(şeytan kırmızısı 110 beygir yağmur sensörü vb...)orjinal kasetçaları var üstünde,geçen gün ekranda bir küçük telefon işareti gördüm ve bunun ne işe yaradığı hakkında 2 gündür araştırma yapıyorum ama bulamıyorum...
    bana yardımcı olursanız çok sevinirim(telefon işareti derece işaretin yanında aslında ışığı yanmadı ,güneş ışığı üstüne gelince ben işareti gördüm)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furofuro -- 1 Ekim 2010; 17:57:22 >
  • Hocam telefon işareti ilk kez duydum valla.
    Arabada kullanım kılavuzu olması lazım. Benim şimdi yanımda değil. Orada bütün işaretlerin anlamları var. Ama eğer bir sorun varsa araç çalışırken ışık yanar mutlaka. Ve net görürsün.
  • Dostlar uzun zamandır araştırıyorum sanırım en sonunda 206'da karar kılacağım. Bütçem 15.000 TL.. otomatik 206 almak istiyorum.. Ankara'da kullanacağım şehir içinde.. Şehirlerarası yol yapacağımı pek sanmıyorum.. 15000 TL'ye max. 2001 model görebildim.. sahibinden'de bakıyorum.. bu aracın otomatik şanzımanıyla ilgili neler tavsiye edersiniz bana? kronik bir sorunu var mıdır? bunun dışında aracı seçerken nelere dikkat etmem gerekir?

    kullanan ya da bilen arkadaşlar bilgi verebilirlerse sevinirim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feyy

    Ben 2 gün önce Çanakkale'den Lapseki'ye gelirken -30 kmlik bir yol- bir anda airbag lambası yandı ve sesli ikaz verdi. Bende 120-130 arası gidiyordum, ikazı görünce sakince sağa doğru geçip yavaşladım ama o ara göstergeler de sıfırlandı, daha sonra yavaşlayınca biraz daha göstergeler düzeldi ama ışık yanmaya devam etti. Az yolum kaldığı için ben de geldim Lapseki'ye kadar.

    Arabayı tekrar çalıştırınca airbag ışığı yanıyor ve kayboluyor. Kullanımda bir sıkıntı yok gibi. Yalnız yarın tekrar Çanakkale'ye gideceğim. Yolda bir şey olursa diye korkuyorum artı yarın bir de araç muayneye girecek.
    Ne dersiniz arkadaşlar bir sıkıntı olur mu? Var mı böyle bir şey başına gelen? Annemin göz muaynesi falan da var. bizi bir ay falan idare etse, hava yastağının garantisi zaten devam ediyor ama kafamı kurcalayan göstergelerin bir anda sıfırlanması.

    Bir de lastiklerin havası falan aşırı inince uyarı verir mi araç? Geçen baktırdım sol arka lastik havası inmişti. Araç hafif kayıyor. Şişirdim ama o lastik yamalı zaten. Kafamı kurcalıyor.

    arkadaşım o ışıkların yanmasının nedeni yüksek ihtimal akü zayıflamış ve bitmek üzeredir...aracında tesisat varsa amfi vs.60 amper akü kullanıyorsan 72 amper kullan..daha rahat edersin..
  • merhaba arkadaşlar..
    (peugot 206 2005 x desing 1.4 16 v tartarini marka lpg li)

    öncelikle şunu söylemeliyim ki pejo 206 aldığım yani tercih ettiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum..

    benim için her yönden çok ideal..
    aracımın görünüşü,yol tutuşu,kullanım rahatlığı,yakıtı (km'ye 170 kuruş,şehir dışı 134 kuruş-bizzat ölçtümm)iç dizaynı,parça fiyat aralığı,aldığım modele göre aracın fiyatı,artı olarak aklınıza ne geliyorsa hepsinden memnunum

    peugot 206 almayı düşünen arkadaşlara şiddetle tavsiye eder,sadece yıpranmamış ve göz zevkinize hitap edeni motor ve kaportacınızın okey verdiği, aracı arayıp bulun...unutmayın ki alacağınız zaman her kafadan bir ses çıkacaktır..bileni bilmeyeni yorum yapar..tamircine bu arabayı alayımmı diye sorma -motor durumu nasıl diye sor-yani sana lazım olanı sor-benim bildiğim birçok tamirci en eski arabalara içi dışı bitik arabalara binerler ,o araçlara para vermişlerdir, kimse onlara yorum yapmamış ,senin getirdiğin araca mutlaka yorum yaparlar...BUNUN İÇİNDİR Kİ:ben kullanıcısıyım ve gayet memnunum 6-7 sene binmedende satmam...

    bir de istanbulda benzinli araç kullanmak pek mantıklı olmuyor,keşke binebilsek,durum tabi ki araçların km'ye yakışından deil,benzinin pahalı olmasından..bende 1500 tl'lik tartarini lpg var,performasımı hiç etkilemedi diyebilirim,yakışımda çok az olduğundan pejo ma rahatlıkla binebiliyor, keyfini çıkarabiliyorum..şunuda unutmayalım ki her araç mutlaka ki masraf çıkartır..en iyisi dahil,mesela geçen yakın bir abim 2005 mercedes in 60000 bakımına 8000 tl verdiSAYGILARIMLA...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertanakar


    quote:

    Orijinalden alıntı: feyy

    Ben 2 gün önce Çanakkale'den Lapseki'ye gelirken -30 kmlik bir yol- bir anda airbag lambası yandı ve sesli ikaz verdi. Bende 120-130 arası gidiyordum, ikazı görünce sakince sağa doğru geçip yavaşladım ama o ara göstergeler de sıfırlandı, daha sonra yavaşlayınca biraz daha göstergeler düzeldi ama ışık yanmaya devam etti. Az yolum kaldığı için ben de geldim Lapseki'ye kadar.

    Arabayı tekrar çalıştırınca airbag ışığı yanıyor ve kayboluyor. Kullanımda bir sıkıntı yok gibi. Yalnız yarın tekrar Çanakkale'ye gideceğim. Yolda bir şey olursa diye korkuyorum artı yarın bir de araç muayneye girecek.
    Ne dersiniz arkadaşlar bir sıkıntı olur mu? Var mı böyle bir şey başına gelen? Annemin göz muaynesi falan da var. bizi bir ay falan idare etse, hava yastağının garantisi zaten devam ediyor ama kafamı kurcalayan göstergelerin bir anda sıfırlanması.

    Bir de lastiklerin havası falan aşırı inince uyarı verir mi araç? Geçen baktırdım sol arka lastik havası inmişti. Araç hafif kayıyor. Şişirdim ama o lastik yamalı zaten. Kafamı kurcalıyor.

    arkadaşım o ışıkların yanmasının nedeni yüksek ihtimal akü zayıflamış ve bitmek üzeredir...aracında tesisat varsa amfi vs.60 amper akü kullanıyorsan 72 amper kullan..daha rahat edersin..


    Airbag ışığı ile akünün alakasını anlayamadım ama aküye bir baktırayım. Bayağıdır bakılmıyor bildiğim kadarıyla. Tesisat yok ya, özel bir şey yok yani, ses sistemi falan.
    Tavsiye için teşekkür ederim. :)
  • Ya arkadaşlar benle kız arkadaşım Peugeot 206 1.4 HDİ 2005 model ve dizel almaya karar verdik 132000 KM yapmış bir kaç yerde boya var biraz modifiye edilmiş zenon far falan var ve motoruda yeni yenilenmiş 15000 diyor arkadaş ama ben 14000'e alırım arkadaş olduğu için ne diyorsunuz alim mi...?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HackAv -- 13 Ekim 2010; 1:33:03 >
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.