Şimdi Ara

Sapphire, Radeon HD 7870 Flex Edition modelini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj






  •  

    AMD tabanlı ekran kartı üreticisi Sapphire, ürün gamını Radeon HD 7870 Flex Edition modeliyle güncelledi. Özelleştirilmiş tasarımı ile dikkat çeken yeni model, 28nm üretim teknolojisiyle geliştirilen DirectX 11.1 destekli Pitcairn XT grafik yongasından güç alıyor. Dört adet bakır ısı borusuna, çok sayıda alüminyum yaprağa ve iki adet fana sahip Dual-X soğutucu tasarımı ile desteklenen eekran kartında çift BIOS özelliği de bulunuyor. 

     

    256-Bit bellek veri yolu desteğine, 2GB GDDR5 bellek kapasitesine, 80 doku ünitesine ve 1280 paralel işlem birimine sahip olan ekran kartı, 1000MHz GPU ve 4800MHz bellek saat hızlarında görev yapıyor. Eyefinity teknolojisi üzerinden çoklu monitör desteği göz önünde bulundularak geliştirilen ekran kartında, çift DVI, HDMI ve DisplayPort konnektörlerine yer verildğini görmekteyiz. Daha yüksek performans isteyenler için Crossfire kurulumuna da olanak tanıyan kartın yakında çıkması beklenirken, fiyatı ise açıklanmadı. 







  • bekledıgım kart ıste 3

  • Karta çift BIOS varmış. 6950'nin 6970 olması gibi bu da 7950'mi oluyor acaba? Eğer öyleyse, ekmek-peynir gibi satılabilir bu kart.
    670'in de çıkmasının ardından 7950, bu kartların arasında kaynayıp gidecek.
  • kart güzel

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Karta çift BIOS varmış. 6950'nin 6970 olması gibi bu da 7950'mi oluyor acaba? Eğer öyleyse, ekmek-peynir gibi satılabilir bu kart.
    670'in de çıkmasının ardından 7950, bu kartların arasında kaynayıp gidecek.

    7900 serisi ile 7800 GPUları arasında dağlar kadar fark var. Eğer karta kapatılmış 7900 GPUları koymadılarsa olacak iş değil. 7850'ler 7870, 7950'ler 7970 olabilir belki ama bu karttan 7950 olmaz. Muhtemelen klasik özel soğutuculu modellerden biri. Çift BIOS'u neden koyduklarını tam bilemiyorum ama. Yaptıkları ayarları karta yazmak ve öyle kullanmak isteyenler için güzel bir imkan olabilir. Her seferinde programdan ayarlamak veya sürekli bir programa ihtiyaç duymak zorunda kalmayız. Bir şey olursa da direkt eski BIOSa dönme şansımız olacak.




  • Onu bildiğim için benim de kafama yatmadı zaten ama "Olur mu acaba?" diye sesli düşündüm işte sadece. AMD'nin, hele hele Sapphire'in dual BIOS'unun marifetleri malum çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 27 Haziran 2012; 0:56:10 >
  • soğutucu iyi duruyor ama kart tipsiz sapphire kendi soğutucusu değil

  • Eğer öyleyse, ekmek-peynir gibi satılabilir bu kart.

  • Bu kartın Sapphire 7870 GHz Edition'dan farkı sadece soğutucu yapısı mı yoksa PCB'de veya başka bir şeyde farklılık var mı arkadaşlar?

    Baktığım kadarı ile Flex diye bir teknolojiden bahsetmişler, ve kart GHz edition ile GHz OC edition şeklinde iki biosa sahip. 1000 GPU ve 4800 Mem Frekansı diğer biosta ise 1050 GPU ve 5000 Mem frekansı var.

    Daha ayrıntılı bilgi verebilecek arkadaşlar olur ise güzel olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cianni -- 27 Haziran 2012; 14:18:34 >
  • SAPPHIRE HD7950-Flex bir kaç firmada stoklara girmeye başlamış, http://www.fiyatinisor.com/arama2.asp?Model=SAPPHIRE,HD7950-Flex,18110

    ama soğutma olarak asus top edition modelleri kadar iyi olamaz diye düşünüyorum.

  • Sapphire'in bu modellerindeki soğutucular, hem sessiz, hem de çok iyi soğutucular serpantin.
  • flex kartlar ozellıle dısplay portlu monıtor moddellerının azlıgı ve fıyatı nedenı ıle tasarlanmıs kartlardır.eyefınıty kullanabılmek ıcın bır dısplayport monıtore ıdtıyac veya dual dvı lınk to dp port actıve adaptor gereklıdır. normal amd kartlarda ıkı dvı port dual oldugu ıcın ıkı dvı kullandıgınızda hdmı port ıptal olmaktadır ve dıs paly portu kullanmanız gerekır bunu engellemek ıcın flex tabanlı kartlar bır dual bır sıngle dvı kullanarak hdmı portu kullanmanıza dolayısı ıle dısplay port monıyor olmadan uc adet dvı monıtorle eyefınıty yamanıza olanak saglar flex kartlar cıkmadan 4 ay oncesınde saphıre turkıye ve saphıre fırmasına bır cok yazı yazmıstım sonrasında bu kartları tasarladılar cok sukur ve eyefınıty yapmayı basardık selamlar ..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    flex kartlar ozellıle dısplay portlu monıtor moddellerının azlıgı ve fıyatı nedenı ıle tasarlanmıs kartlardır.eyefınıty kullanabılmek ıcın bır dısplayport monıtore ıdtıyac veya dual dvı lınk to dp port actıve adaptor gereklıdır. normal amd kartlarda ıkı dvı port dual oldugu ıcın ıkı dvı kullandıgınızda hdmı port ıptal olmaktadır ve dıs paly portu kullanmanız gerekır bunu engellemek ıcın flex tabanlı kartlar bır dual bır sıngle dvı kullanarak hdmı portu kullanmanıza dolayısı ıle dısplay port monıyor olmadan uc adet dvı monıtorle eyefınıty yamanıza olanak saglar flex kartlar cıkmadan 4 ay oncesınde saphıre turkıye ve saphıre fırmasına bır cok yazı yazmıstım sonrasında bu kartları tasarladılar cok sukur ve eyefınıty yapmayı basardık selamlar ..



    Bir daha mobilden yazı yazma mümkünse




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.