Şimdi Ara

//// EL YAPIMI +12V 60 A DC 220 V AC 500 WATT MOSFET İNVERTER \\\\

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
4
Favori
24.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar forumdaki erdemefe arkadaşın yayınlamış olduğu sg3524 entegreli modifiyeli 500 watt güç inverterini yaptım. Biraz eklemelerde bulundum ve ortaya böyle bir canavar çıktı :)

Aslında bu inverteri yapalı neredeyse 1,5 sene oldu malum askerlik girince araya dh forumlarından ve projelerimden uzak kalmıştım. Ama Allaha şükür tekrar aranızdayım ve deney yapmaya güzel işlerle uğraşmaya devam ediyorum gördüğünüz gibi

Devreye gelecek olursak kısca ;

Devre +12 v 60 A DC Gerilimi alıp 220 V AC 500 WATT gücüne çevirmektedir.

Oldukça verimli çalışıyor üzerindeki mosfetlerle güç bir o kadar daha artılırmış 6 Adet IRFP serisi mosfet kullandık.

Bu invertörle şu ana kadar denediğim çalıştırdığım bir sürü cihaz var.

ilk olarak evin lamba tesisatı (lambalar tasarruf lamba toplam güç 250 watt ) ve 1 adet 70 ekran SONY TRINITRON TV yi tam dolu AKÜ ile yaklaşık 4-5 saat kadar çalıştırmayı başardım. Daha sonra akü bitti vs.

1 Adet pc kasası 320 watt 1 adet 17 " CRT monitör ve bir adet Eınhell marka vidalama matkabı 380 watt çalıştırdım.

1 Adet 550 wattlık SU SEBİLİ de çalıştı 800 Wattlık elektrikli süpürgede Mosfetler banamısın demedi

Mükemmel bir devre arkadaşlar. Yapacak arkadaşlara yardım edebilirim... Yorumlarınızı Eleştirilerinizi bekliyorum. Resimleri ekliyorum umarım hoşunuza gider ok...

//// EL YAPIMI +12V 60 A DC    220 V AC 500 WATT MOSFET İNVERTER \\\\

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 26 Haziran 2012; 10:07:11 >

• Ha unutmadan devremiz Trapez dalga Yani modifiye sinüs çıkışa sahip ve yapılabilen invertörlerin en iyisi ve en verimlisi bunu yapana kadar bundan önce ne şemalar kurdum denedim fakat hiç biri bunun kadar verimli çalışmadı şiddetle tavsiye ediyorum.

Bu devreyi dahada güçlendirebilirmiyim ne gibi değişiklikler yapmam gerekiyo ??

Trafom zaten 2 x 10 V ve 750 WATT gücünde !!!

Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Diğer resimleride ekleyeyim...

• Ya şu dh sitesinde resimleri toplu göndermeyi bir türlü beceremedim gitti yaa hep yeni mesaj atıyorum...

• Hocam ellerine saglık.Güzel olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım... Böyle bişe çıktı ortaya
  • evet değerli dostlar yorumlarnızı merakla bekliyorum... Cihaz çok ii çok güzelde bunu dahada güçlü hale getirebiliriz yardımcı olabilirmisiniz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devre güzel olmuş. Çalışmasında da kendiniz bir problem görmediyseniz devrede sorun yok demektir.
    Bunun dışında bir iki eksik gözlemledim;
    1) Akü seçimi yanlış, kullandığınız akü starter akü UPS gibi cihazlarda kullanmak için uygun değil kısacası derin şarja uygun değil.
    2) Giriş için 3 Fazlı Tahminimce 10 Amperlik pako şalter kullanmışsınız. Bu şalter uzun süre yükte kullanılırsa kontakları yapışabilir ayrıca 3 fazlı şalterin sadece 1 fazından yükü geçirmişsiniz 3 kontağada paylaştırmak daha uygundur.
    3) Trafonun primer bağlantılarındaki kablolar daha kalın olmalı. Bunun için devre üzerindeki klemensinde daha büyüğünü kullanmalısınız. Kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet biliyorum kullandığım aküler bu invertör için uygun değil deneme amaçlı olduğu için kullanıyorum bu aküyü pako şalteri dediğin gibi 3 kontaktan geçireceğim mantıklı evet primer kalın olmalıydı ya trafoyu binbir zorlukla sardım zaten aklımdaydı unuttum işten devre heyecanından malüm üstad bu invertör üzerinde biraz daha değişiklik yaparak gücünü 750 wattan 2500 wata çıkarabilirmiyiz sanırım aküleri 24 v olarak kullanacaz o zaman ne yapmam gerekir ??

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

evet biliyorum kullandığım aküler bu invertör için uygun değil deneme amaçlı olduğu için kullanıyorum bu aküyü pako şalteri dediğin gibi 3 kontaktan geçireceğim mantıklı evet primer kalın olmalıydı ya trafoyu binbir zorlukla sardım zaten aklımdaydı unuttum işten devre heyecanından malüm üstad bu invertör üzerinde biraz daha değişiklik yaparak gücünü 750 wattan 2500 wata çıkarabilirmiyiz sanırım aküleri 24 v olarak kullanacaz o zaman ne yapmam gerekir ??

Trafonun gücünü nüve kesiti belirler. Kısacası sıfırdan trafo sarmanız gerekir.
    İhtiyacınız olan güç 2500 Watt ise jeneratör kullanın çok daha ucuza gelir.
  • gözünü sevdiğimin alperbuğrası jenetarörle invertörü nasıl aynı kefeye koyarsın ??? ben rüzgar güllü ve güneş panneli hybrid sistem kullanacam amacım tasarruf etmek zaten jeneratörle bunun arasında dağlar kadar fark var hocam...

• Kardeşim güzel çalışma olmuş tebrikler
  • quote:

gözünü sevdiğimin alperbuğrası jenetarörle invertörü nasıl aynı kefeye koyarsın ??? ben rüzgar güllü ve güneş panneli hybrid sistem kullanacam amacım tasarruf etmek zaten jeneratörle bunun arasında dağlar kadar fark var hocam...

Baştan söylemediniz. 2,5 kVA trafoyu hazır yaptırsan daha ucuza gelir.
  • evet kardeşlerim hepinize tşk ediyorum... 2,5 kva trafoyu 1000 tl ya sardırırsın belki :) :) ya benim aklıma bir soru takıldı acaba hurdacılardan 3 kw lık bir ups alıp bunu invertör olarak kullanabilirmiyiz sonuçta çıkış dalga şekli tam sinüs cihazlarada zarar vermez acaba bulabilirmiyim diyorum böyle bi cihaz ???

• quote:

evet kardeşlerim hepinize tşk ediyorum... 2,5 kva trafoyu 1000 tl ya sardırırsın belki :) :) ya benim aklıma bir soru takıldı acaba hurdacılardan 3 kw lık bir ups alıp bunu invertör olarak kullanabilirmiyiz sonuçta çıkış dalga şekli tam sinüs cihazlarada zarar vermez acaba bulabilirmiyim diyorum böyle bi cihaz ???

1000 TL felan tutmaması lazım. Trafo imalatı yapan ufak sanayi imalathanelerine sorun.
  • ya çok para tutuyor 500 tl ona vereceğime gider hazır inverter alırım çok daha iyi... Ben ucuza nasıl yapabilirim diye düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: certy

http://www.elektrikmarket.com.tr/Elektrik-Market_br_300

Trafo fiyatları çok uygun.

Daha önce başka bir firmaya fiyat sormuştum 1kVA için fiyatlar buradakine çok yakındı.

• kardeşim bu trafo fiyatları bana hiç normalmiş gibi gelmedi. Çok ucuz fiyatlar ya bu değerler sahte ya da bi yanlışlık olmalı şimdi trafoların sacları ve boyutları küçük çünkü gauss değeri yüksek büyük ihtimal bende elimdeki750 watt 220 primer 2 x 10 v segonder trafonun saclarını hurdacıdan kilosu 2 tl ya almıştım. Segonder bobini 2,5 telden almıştım 50 tl ya mal oldu ağırlık 6-7 kğ kadar geliyor

• quote:

kardeşim bu trafo fiyatları bana hiç normalmiş gibi gelmedi. Çok ucuz fiyatlar ya bu değerler sahte ya da bi yanlışlık olmalı şimdi trafoların sacları ve boyutları küçük çünkü gauss değeri yüksek büyük ihtimal bende elimdeki750 watt 220 primer 2 x 10 v segonder trafonun saclarını hurdacıdan kilosu 2 tl ya almıştım. Segonder bobini 2,5 telden almıştım 50 tl ya mal oldu ağırlık 6-7 kğ kadar geliyor

Fiyatları normal, ben üretim yapan fabrikaya sormuştum.
  • Bunun yapımı zor mu ??????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motiongeneer -- 28 Haziran 2012; 20:20:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

Bunun yapımı zor mu ??????

Aklından geçeni biliyorum ama bu senin iş için hem uygun değil, hemde masraflı.

Evet ebadı biraz büyük.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.