Şimdi Ara

'Masaüstü' Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
3
Favori
3.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Eski Proje Fanların Yetersiz Olduğunu Düşündüğümden İptal Edildi. Yeni Projem ise Masamdaki Kullanılmayan Yerde Uzay Montaj Kullanmak. Hem Serin, Hemde Daha Az Fan Olacağı İçin Sessiz :) Üst ve Alt Taraf Pleksi Yapılacak. Alt Taraf Zımparalanacak, Üst Tarafı Zımparalarmıyım Bilmiyorum, Proje Sonunda Görücez

Proje Genel Olarak Bu. Üst Tarafa Pleksi Yapılırsa 20cm CM Megaflow Fanlardan Biri Eklenecek.

'Masaüstü' Bilgisayar

Anakart Üst Tarafta Olacak. Kabloları Toplamak İçin Tahtadan Bir Plaka Yapıp Anakartı Yerden Yükseltmeyi Düşünüyorum. Böylece Kabloları Alttan Geçirebileceğim. Stok Fan Kullandığım İçin Yükseklik Problemim Yok. Eğer İlerde Stok Fan Değişirse Ona Göre Bir Ayar Çekeriz

'Masaüstü' Bilgisayar

PSU ve HDD Burada Olacak

'Masaüstü' Bilgisayar

Burda VGA Kablosu, Klavye Mouse vb. İçin Bir Delik Açılacak.

'Masaüstü' Bilgisayar

Projenin Önden Görünüşü. Çizerken Daha Kötü Gözüküyordu yav

'Masaüstü' Bilgisayar

Power/Reset İçin Vandal Butonlar Kullanılacak. Siyah Buton Üzerine Kırmızı ya da Beyaz LED'li Vandal Buton Alınır (20mm ve üstü).

'Masaüstü' Bilgisayar

Eğer Üst Taraf Şeffaf Olursa Buraya Pleksi Yapılacak ve UV SARI Renkte Resim Falan Çizilecek. Hemen Önünde UV Katot Olacağı İçin Görüntüyü Artık Siz Düşünün

'Masaüstü' Bilgisayar

Aklımdakiler:
    1- Eğer Sığdırabilirsek (Ucu ucuna sığıyor fakat kıvrım olacağından dolayı sığmayabilir) 20cm'lik Fan Monitöre Bakan Tarafa Yerleştirmek.
    2- Şuanda HDD'nin Baktığı Tahta Parçaya Pleksi Parça Kesip UV Boyayla Boyayacağım. Üst Tarafada Pleksi'den Çubuklar Yapılacak, Arkasına UV Katotlar Yerleştirilecek ( Gözü Yormaması İçin )
    3- Vandal Butonlar, Alt Taraftaki Pleksi Kısıma Fan Kontrolcü ve Kontrol Paneli (UV Katot veya Işıklandırma İçin Açma Kapama Tuşları)
    4- Pleksiye UV Boyayla Şekiller Çizmek.

Proje Geçmişi:

1- Projenin Taslağı Sketchup Aracılığıyla Oluşturuldu ve Forumda Konu Açıldı. (25 Haziran 2012)
    2- HDD İçin Planladığım Kısımın Resmi Eklendi. (1 Temmuz 2012)
    3- Fan Kontrolü İçin Planladığım Yer Eklendi. (1 Temmuz 2012)
    4- Mesafenin Uzun ve Fanların Havayı Dağıtarak Üflemesinden Dolayı Yetersiz Geleceğini Düşündüğümden Eski Proje İptal Edildi. (31 Temmuz 2012)
    5- Yeni Projenin Çizimleri Yapıldı, Resimler Yüklendi. (31 Temmuz 2012)
    6- Marangoza Gidip Alt Taraf Yaptırılacak. Ayrıca Alt Tarafı Kaplamak İçin Dokulu Karbon Fiber Alınacak. (31 Temmuz 2012)
    7- Boş Duramadım ve Monitörü Masaya Sabitledim. Ayrıca Pasif Soğutmalı Ekran Kartına Kelepçelerle Fan Takıldı (1 Ağustos 2012)
    8- Pleksi Siparişi Verildi. (1 Ağustos 2012)
    9- Çizimler Düzeltildi. Malzeme Bolluğundan Dolayı Projede Yeniliğe Gidildi. Alt Kısım Pleksi Yapılacak, Ayrıca Üst Taraftaki Fanın Yeri Değişti. Çizimler Yeniden Yapıldı ve Yüklendi (2 Ağustos 2012)
    10- *Furious* Hocamdan Vandal Butonun Teki Alındı. Hala 1 Tane Eksik Var. 20mm ve üstü Siyah Üzerine Kırmızı veya Beyaz LED'li Vandal Butonlarınıza Talibim
    11- Projenin Başlığı "Masaüstü" Bilgisayar Olarak Değiştirildi. (24 Ağustos 2012)

Önerilere ve Dozunu Kaçırmamak Üzere Eleştirilere Açığım.

PROJE İPTAL EDİLMİŞTİR. EĞER İLGİLENEN OLURSA SKETCHUP DOSYASINI ATABİLİRİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edemirbas -- 5 Şubat 2013; 20:48:12 >

• Arkadaşlar Forumdan Bir Arkadaşta Ahşap Kasa Moduna Girişmişti, Fakat Parçalarda Sorunlar Çıkmıştı. Topraklama Gerekli Olurmu? Statik Elektrik Olayını Pek Anlamadım Ne Yalan Söyliyim :D Birde Anakartı Nasıl Yükselteceğimi Düşünüyorum. Ahşap 2CM Kalınlığında. Fikri Olan Varmı Acaba?
    mesajlarımı yanıtlarken lütfen alıntılamayı unutmayın
  • Sağol Hocam, Şu An Fanların İndirime Girmesini Bekliyorum. Dünkü (30 Haziran) İndirimi Kaçırdımda :D Biyerden Para Gelecekti Ek Olarak, O Gelirsen İndirim Falan Beklemeden Direk Fanları Sipariş Edip Ona Göre Üst Kapak Kesimi İçin Ölçü Alacağım. Herşey Fanı Bekliyor Yani :D
    Tombik-i zümbük gelse şu hayrül bedüye zat-i zutları bu alemde lölö olur imiş.
  • Sevgili kardeşim:

Piyasada 26x26 fan yok demişsin ama yanılmışsın. 12V olduğu sürece herhangi bir fan kullanabilirsin ki aşağıdaki bağlantıda verdiğim aksiyel klima pervaneleri 25.5cm, 28cm ve 30.5cm çaplarında olup senin işini layıkıyla görecektir. Bence projeyi bu kadar basit bırakma. En azından ön panele bir fan kontrolcü düşün derim. Ayrıca kesinlikle aydınlatmaya ihtiyacı olacak böyle bir kasanın.

Alt ve üst kapak olarak kalın (0.5cm) pleksi kullanabilirsin. İster renkli al istersen şeffaf alıp kendin boya. Ben olsam şeffaf alırdım. Üzerine misal dragonage ejderhasını yapıp alttan da kasa içine kırmızı led ya da katot takarsan, geceleri odanın tavanında kanlı dragonage ejderhasını görebilirsin Bu bir misaldi, başka birşey de düşünebilirsin, seçenekler sonsuz...

Tozlanmayı önlemek için havaakışı üstten al, alttan ver şeklinde olmalı. Alttan alıp üstten verirse yerdeki bütün tozları elektrikli süpürge gibi emeceğinden şüphen olmasın.

ÇEŞİTLİ FANLAR TIKLA!

BU DA GÜZELMİŞ TIKLA!

Mükemmel sonuç biraz sabır ister, sıkılmanı anlıyorum ama hemen kafa göz girişme derim. Bekleriz biz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 1 Temmuz 2012; 20:46:16 >

• Fan Kontrolcü Düşünmekteyim Hocam, Hatta HDD'nin Önüne 12CM Fan Bile Takabilirim Eğer Sıcak Olursa Verdiğin Linkteki Pervaneler Ses Yapmazmı Ama?

Birde O Pleksi Fikri Falan Güzel Fakat Malum Öğrenciyim, O Yüzden Fazla Pahalıya Getirmemeye Çalışıyorum Projedeki Amaç En Ucuza En İyi Sistemi Tasarlamak. Fanlar Öyle Planlıyordumda Yazmamışmıyım, Yoksa Yanlışmı Yazmışım :D

EDİT: Hocam O Linkteki Fanların Hem Fiyat Hemde Güç Tüketim Değerleri Fazla. 255mm Bir Fan 130W Civarı Harcıyor Başka Bir Sitedeki Bilgilere Göre

EDİT2: Değerleri Aldığım Site

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edemirbas -- 1 Temmuz 2012; 19:40:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bilgisayar
    3 hafta önce açıldı
    Gaming Masaüstü Bilgisayar
    2 ay önce açıldı
    bilgisayar bileşenleri
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fan Kontrolcü Eklemeyi Ciddi Ciddi Düşünüyorum Fakat Gerçekten Pahalılarmış Ya :D Biyerden Para Gelecekti, Eğer O Gelirse ( En Az 150 TL, 110'da Bende Var )Güzel Bir Fan Kontrolcü Ekleyeceğim. Bu Linkteki Güzelmiş, Hem Ucuz (33 TL) Hem Kullanışlı. Şuanki Kasamdada Kullanabilirim. Hemde Ufak Birşey, Mod'da Kullanırken Ön Panelin Renginde Boyar Takarım.

Cooltek 3.5" 4 Kanal Fan Kontrolcüsü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edemirbas -- 1 Temmuz 2012; 20:54:17 >
  • Fan Kontrolü Projeye Dahil Edildi, Resmi Çizildi. Renk Hakkında ve Daha Güzel Olabilecek Başka Bir Yer Bulduysanız Tavsiyelere Açığım. ( Alt Kısımdan Düğmelere, Üst Kısımdan Fan Kontrolünün Hemen Ucuna Kadar Olan Kısım Kullanılamıyor. )
  • quote:

Orijinalden alıntı: edemirbas

Fan Kontrolcü Düşünmekteyim Hocam, Hatta HDD'nin Önüne 12CM Fan Bile Takabilirim Eğer Sıcak Olursa Verdiğin Linkteki Pervaneler Ses Yapmazmı Ama?

Birde O Pleksi Fikri Falan Güzel Fakat Malum Öğrenciyim, O Yüzden Fazla Pahalıya Getirmemeye Çalışıyorum Projedeki Amaç En Ucuza En İyi Sistemi Tasarlamak. Fanlar Öyle Planlıyordumda Yazmamışmıyım, Yoksa Yanlışmı Yazmışım :D

EDİT: Hocam O Linkteki Fanların Hem Fiyat Hemde Güç Tüketim Değerleri Fazla. 255mm Bir Fan 130W Civarı Harcıyor Başka Bir Sitedeki Bilgilere Göre

Verdiğim linkteki pervaneler ses yapmaz. Fan kontrolcü kullanırsan 5-12V arasında ayarlayabileceğin için performans gerektiğinde açar, sessiz olsun istediğinde kısarsın.

Pleksi pahalı diyorsan cam tak. Cam ucuz. Camcıdan istediğin ebatta kestirebilirsin. 5mm kalınlığında cam işini görür.

EDİTİNE EDİT: O sitedeki fanlar pahalı olabilir ama klima tamircileri gibi yerlerde o fanları ucuza da bulabilirsin. Çıkma da olur çalıştığı sürece sorun değil. Bi yağlayacaksın tık E ama sana da yaranılmıyor. Varsın 130W çeksin fanlara elektriği adaptörle verirsin? Ya da 20cm fan kullanacaksın idare edeceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

quote:

Fan Kontrolcü Düşünmekteyim Hocam, Hatta HDD'nin Önüne 12CM Fan Bile Takabilirim Eğer Sıcak Olursa Verdiğin Linkteki Pervaneler Ses Yapmazmı Ama?

Verdiğim linkteki pervaneler ses yapmaz. Fan kontrolcü kullanırsan 5-12V arasında ayarlayabileceğin için performans gerektiğinde açar, sessiz olsun istediğinde kısarsın.

Pleksi pahalı diyorsan cam tak. Cam ucuz. Camcıdan istediğin ebatta kestirebilirsin. 5mm kalınlığında cam işini görür.

EDİTİNE EDİT: O sitedeki fanlar pahalı olabilir ama klima tamircileri gibi yerlerde o fanları ucuza da bulabilirsin. Çıkma da olur çalıştığı sürece sorun değil. Bi yağlayacaksın tık E ama sana da yaranılmıyor. Varsın 130W çeksin fanlara elektriği adaptörle verirsin? Ya da 20cm fan kullanacaksın idare edeceksin.

Thunderwatcher hocam, şöyle bir sorunumuz var yalniz, 9-10 amperlik bir fani hangi kontrolcuyle kontrol edecegiz :D elektronik devrelerle pek aram yok fakat elektronikci bir abimiz var, eger guvenli bir sekilde olacaksa ve yaptirilabilecekse ona yaptiririm devreyi. Kasanin sade olmasini istiyorum, odama mavi kirmizi karisik renkte isiklandirma yapacagim icin bu fandan istiyorum aslinda, ama fanlarin etrafi pleksi yapilabilir, hem desen cizilirse gozukur, hemde sik bir gorunum olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

quote:

Thunderwatcher hocam, şöyle bir sorunumuz var yalniz, 9-10 amperlik bir fani hangi kontrolcuyle kontrol edecegiz :D elektronik devrelerle pek aram yok fakat elektronikci bir abimiz var, eger guvenli bir sekilde olacaksa ve yaptirilabilecekse ona yaptiririm devreyi. Kasanin sade olmasini istiyorum, odama mavi kirmizi karisik renkte isiklandirma yapacagim icin bu fandan istiyorum aslinda, ama fanlarin etrafi pleksi yapilabilir, hem desen cizilirse gozukur, hemde sik bir gorunum olur?

Yahu herhangi bir potans halleder onu. İstersen fan kontrolcü niyetine şu potanslı ışık anahtarlarından bile kullanabilirsin. Kasa üzerinde bi tuhaf durabilir ama güzel göstermek sana kalmış Spot ışıklarda kullanılan potanslar götürür onu.

• Cok sagol hocam, klime fani kullanirsam bu potansli isik anahtarlarini kullanacagim, eger isik anahtariylsa yaparsam sadece cevrilen kisim disarda kalacak sekilde monte eder, o kismida boyarim. Dis gorunumdende taviz vermemis oluruz boylece :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MEEGAFLOW Fanlar Alındı. 106CFM Yazıyor Ama Hakkını Verdiğini Söyleyemeyeceğim. Proje Tamamlandıktan Sonra Değerlere Bakıcaz. Fanlar Yeterince Güçlü Olmadığı İçin Isınan Hava Yükselir Mantığıyla Aşağıdan Temiz Hava Alıp Yukarı Verilecek. Birde Yolda Bir Aksilik Yaşadık Sormayın
    Tombik-i zümbük gelse şu hayrül bedüye zat-i zutları bu alemde lölö olur imiş.
  • Takipteyim
  • Arkadaşlar Proje Fanların Yetersiz Olduğundan İptal Edilmiştir. Onun Yerine Uzay Montaj Bir Sistem Yapacağım. Masamda Kullanmadığım Bir Kısım Var, Kabloları Toplayıp Oraya Koyacağım. Çizimleri Yüklüyorum Şuan.
  • Yerimde Duramadım, Monitörü Masaya Sabitledim ve Ekran Kartına Kelepçelerle Fan Taktım ( Pasif Soğutmalıydı ) Ayrıca Projenin Neye Benzeyeceği Hakkında Fiki Sahibi Olmanız İçin Masanın Birkaç Resmini Ekleyeceğim. Resimler Birazdan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edemirbas -- 1 Ağustos 2012; 22:16:25 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.