Şimdi Ara

HTC One S, 1.7GHz hızındaki işlemcisi ile Türkiye'de

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
15.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • HTC One S, 1.7GHz hızındaki işlemcisi ile Türkiye'de


     

    HTC'nin merakla beklenen yeni telefonu One S, Vodafone tarafından Türkiye pazarına sunuldu. One ailesinin ortanca modeli olan One S, Türkiye pazarına 1.7GHz hızında çalışan çift çekirdekli Snapdragon S3 işlemcisiyle giriş yapıyor ve ülkemiz için resmi olarak bu hızda çalışan ilk telefon olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 

     

    28nm üretim teknolojisiyle geliştirilen 1.5GHz hızındaki Snapdragon S4 işlemcili orjinal model ile kıyaslandığında ülkemizde pazara sunulan One S modelinin, kullanılan işlemci dışında herhangi bir farklılığa sahip olmadığını söyleyebiliriz.  

     

    Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon S4 işlemcisine gelen yoğun talep ve ortaya çıkan kıtlık durumunun, tasarımı büyük beğeni kazanan One S'in pazar başarısına engel olmasını istemeyen HTC, Snapdragon S3 işlemcisiyle donatılmış One S versiyonunu Türkiye ile birlikte pek çok farklı ülkede satışa sunarak elini güçlendirmeyi hedefliyor.

     

    Peki HTC One S'te kullanılan işlemciler arasında ne gibi farklar var. Temel olarak iki farklı işlemci jenerasyonundan bahsedebiliriz. 1.5GHz hızında çalışan çift çekirdekli Snapdragon S4, Qualcomm adına yeni jenerasyonu temsil ediyor. ARM Cortex-A9 tasarımı üzerinde çok sayıda değişiklik ve yeni özellik eklemesiyle  oluşturulan Krait mimarisinin güç verdiği  işlemci, 28nm üretim teknolojisi sayesinde sınıfındaki en verimli platform.

     

    Snapdragon S3 işlemcisi ise, Qualcomm'un eski nesil Scorpion işlemci çekirdeğini temel alıyor. Bu çekirdeğin arkasında ise özelleştirilmiş ve ekstra geliştirimeler ile güçlendirilmiş ARM Cortex-A8 tasarımı yer almakta. Mimari kaynaklı performans farklarının kullanıcıları mağdur etmesini istemeyen HTC, Snapdragon S3'ün çalışma frekansını 1.7GHz'e çıkartarak Snapdragon S4 ile kıyaslandığında mimari kaynaklı performansı farkını daha yüksek çalışma frekansı ile tolere etmeye çalıştığını söyleyebiliriz. Daha yüksek saat hızı kuşkusuz performans anlamında etki edecektir ancak bir de işin güç tasarruf boyutu var.

     

    Snapdragon S4 işlemcisi 28nm fabrikasyon süreciyle geliştirilirken, Snapdragon S3 işlemcisi ise 40nm üretim sürecine sahip. Aradaki bu farka ek olarak 200MHz daha hızlı çalışan Snapdragon S3 İşlemcisinin daha fazla pil tüketmesine neden olacaktır. Tüm bunlara ek olarak GPU farkını da eklemek gerekiyor. Snapdragon S4 işlemcisine Adreno 225 grafik yongası eşlik ederken, Snapdragon S3 işlemcisinde ise Adreno 220 bulunuyor. 

     

    Peki Adreno 220 ve Adreno 225 grafik yongaları arasında ne gibi farklılıklar var. Aslına bakılırsa Adreno 225 dramatik anlamda tasarım değişikliğine gidilen bir GPU tasarımı değil. Adreno 220'den farklı olarak Direct3D 9_3 desteği sunan Adreno 225 aynı zamanda 28nm üretim teknolojisinin enerji verimliliği avantajları sayesinde daha yüksek frekansta görev yapıyor. Adreno 220'nin çalışma hızı 266MHz iken, Adreno 225 ise 400MHz. Frekans bazındaki %50 saat hızı artışı performans noktasında da hatırı sayılır fark yaratıyor. 

     

    Platform bazındaki farklılıkları anlattıktan sonra Vodafone tarafından ülkemizde RED paketleri ile sunulan HTC One S'in diğer özelliklerini hatırlamakta da fayda var. 4.3-inç büyüklüğünde ve 960 x 540 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED ekranla gelen telefona 1GB RAM ve 16GB depolama kapasitesi eşlik ediyor. Ekran piksel yoğunluğu 256ppi olan One S, 8 Megapiksel çözünürlüğündeki kamerası ile saniyede 30 kare hızında olmak üzere Full HD video kaydı yapabiliyor, eş zamanlı fotoğraf/video kaydı gerçekleştirebiliyor.

     

    Peki HTC One S hangi tarifelerler sunuluyor, işte detaylar;

     


    HTC One S, 1.7GHz hızındaki işlemcisi ile Türkiye'de


     







  • xp kurarız :D

  • Şu tsmc yüzünden teknoloji ilerlemiyor artık. 1.7 ghz den 2 ghz e de çekilebiliyormuki acaba ozaman alır oc basıp basıp oynarız dememi beklemeyin One X siparişi verdim.

  • En uygun haliyle yani Cep Avantaj Her Yöne Ekstra tafiesiyle birlikte alınca bile 2832TL yapıyor..9.5TL'e Vodafone FreeZone'dan 500MB'lık Cepnet alrım, Galaxy S3'ün kayıtlı olanını 1500TL'e alsak 20TL'lik de konuşma-mesajlaşma paketi alsak aylık 29.5TL fatura ve Galaxy S3'ümüz olur üstüne 624TL kalır. Tepe tepe de kullanılır yani...Galaxy S3'ü örnek olarak verdim. Bu cihaz One S, One X olursa fiyat daha da düşer yani... Operatörlerin telefon satarkenhem tarifeden hem telefondan kar elde etmesine uyuz oluyorum. Devletin vergileri devlete soyguncu dedirtiyor, firmaların koyduğu kar firmalara soyguncu dedirtiyor. Pardon biz yanlış geldik herhalde soyuncuların arasındayız...

  • tutmaz
  • 1650 mAh batarya zaten zar zor yeterken bir de kalkıp 1.7 GHz yapıyorlar. Bu cihazda fena halde pil ömrü problemi olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    En uygun haliyle yani Cep Avantaj Her Yöne Ekstra tafiesiyle birlikte alınca bile 2832TL yapıyor..9.5TLe Vodafone FreeZonedan 500MBlık Cepnet alrım, Galaxy S3ün kayıtlı olanını 1500TLe alsak 20TLlik de konuşma-mesajlaşma paketi alsak aylık 29.5TL fatura ve Galaxy S3ümüz olur üstüne 624TL kalır. Tepe tepe de kullanılır yani...Galaxy S3ü örnek olarak verdim. Bu cihaz One S, One X olursa fiyat daha da düşer yani... Operatörlerin telefon satarkenhem tarifeden hem telefondan kar elde etmesine uyuz oluyorum. Devletin vergileri devlete soyguncu dedirtiyor, firmaların koyduğu kar firmalara soyguncu dedirtiyor. Pardon biz yanlış geldik herhalde soyuncuların arasındayız...



    500 mb lik internetle donanım haberde sadece yazıları okursun 1 hafta.

  • Acaba operatörler 24 aylık taahhütler ile hangi marka/modellerden kaçar tane sattı bu güne kadar!!

  • buda 3. sınıf ülke olduğumuzun tescilli halidir . hayırlı olsun

  • yapma be htc işlemci yoksa yoktur, eski işlemcilere overclock yapıp kime kakalıcan

  • One S G olmuş.

  • Bu fiyata One S ha? Bu operatörler cidden bizi keriz yurduna koyuyor.
  • Pasaportu olan bir kişi Almanya'ya gidip MediaMarkt'den alsa Uçak bileti dahil daha ucuza denk gelir.. Ve S4 işlemcili modele sahip olmuş olur..

    Ah güzel Türkiyem..

    Edit: Memurlar için Yeşil Pasaport'da 60 lira falan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Verticall -- 25 Haziran 2012; 19:00:47 >
  • Büyük bir hayal kırıklığına uğradım. One S almayı düşünüyordum 28nm üretiminden dolayı anlaşılan o ki bu telefonu alamayacağım :(

  • Bende 28nm olması sebebiyle bu telefonu beğeniyordum ve almayı düşünüyordum, her ne kadar OTG ve microSD kart desteği olmamasına rağmen.
    4 çekirdekli tegra 3 e yakın hatta daha iyi bir performans sağladığını testlerde gördük.
    Çok yanlış bir strateji HTC bu gidişle sonun Nokia gibi olmasa da RIM gibi olacak.

  • 2. yada 3. partide filan damı gelmez bu S4 lü hali

  • Cihaza aynı parayı verip eski jenerasyon bir işlemciyle satın almak tabiki hoş bi durum değil ama işlemci yoksa yoktur bu olacak iş değil gibi yorumlara maruz kalacak kadar kötü bi işlemci değil s3... Hali hazırda Sony'nin amiral gemisi diye piyasaya sürdüğü telefonda kullanılan bi işlemciden söz ediyoruz..

  • Yazık 2,devlet ülkesi olduğumuz her hali ile belli oluyor.

  • Htc bu kafayla bir arpa boyu yol alamaz. Samsung sgs 3 u tr ye nasıl getirdi nasıl tanıttı. Dunyayla aynı anda trde satışa sundu birde. Konserler kutlamalar showlar koreliler trye önem veriyor hyundaindan vu+ sina poscosundan samsunguna en yeni ürünleri anında tr ye sunuyorlar. Htc ise gidiyor yunanistan a yeni işlemcili cihaz satıyor tr gibi tam cep cenneti ülkede eski versiyon satıyor . Izleyin videoyu samsungla diğerleri arasındaki farkı birkez daha gorun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ŞOK ŞOK ŞOK 1.7GHz vay anasını hıza bak diyecek keklik aranıyor htc tarafından

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.