Şimdi Ara

Roku tepe yöneticisi : Blu-ray disklerin 4 yıl ömrü kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
4.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Roku tepe yöneticisi : Blu-ray disklerin 4 yıl ömrü kaldı






    Günümüzde içeriklerin flash disk gibi ortamlarla taşınması veya Netflix, Tivibu gibi servislerle çevrimiçi olarak sunulması CD ve DVD ortamlarına olan talebi oldukça düşürmüştü. Ancak Full HD veya 3D içerikleri barındırabilen Blu-ray diskler bu yıkımda ayakta kalmayı başarmıştı. Çevrimiçi içerik servislerinden birisi olan Roku tepe yöneticisine göre Blu-ray disklerin de fazla ömrü kalmadı. 

     

    Bilindiği gibi Blu-ray standardı HD DVD ile girdiği mücadele sonunda galip çıkmış ve yaygın standart olarak kabul edilmişti. Roku tepe yöneticisi Anthony Wood, bu yıl ve gelecek yıl Blu-ray satışlarında beklenen yükselişe rağmen sergilediği performanstan memnun değil.  

     

    İnternet bağlantılı set üstü TV kutusu üreticisi Roku, Blu-ray oynatıcıların bu kutuların sergilediği performansla boy ölçüşemediğini iddia ediyor. Bu arada Roku kutularında entegre Blu-ray oynatıcılara yer verilmesi de ilginç bir nokta. Wood, 4 yıl sonra Blu-ray disklere ihtiyaç kalmayacağını vurguluyor. 

     

    Wood, internet bağlantılı kutulara olan tüketici ilgisinin devamlı arttığını ve standart oynatıcıların yerini alacağını belirtiyor. Onlive gibi çevrimiçi video oyunları sunan platformlara fazla şans tanımayan Wood, her ikisini bir araya getirerek oyun ve video akışları segmentinde dominant faktör olmayı istiyor. 

     

    Roku, set üstü TV kutularının yanında USB disk şeklinde yeni çevrimiçi TV cihazını da yakında satışa sunacak. Geçen yıl 100 milyon dolarlık satış yapan Roku, yıl bazında 3 kata yakın bir artış elde etmişti. Ancak bununla birlikte hedeflediği rakamları tutturamadı. 

     

     








  • TTnet in internetiylemi ! bu adamın bizim ülkeyi araştırmasına katmadığı belli.
    Katsaydı bi 14 yıl felan çıkardı souç

  • Pardon ama roku senin bile o kadar zamanın kalmadı bence :) Firmayı araştırmadım ama sektörün hakimi olan firmalar bu konuda noktayı koymaya çok yakınlar. Hele Samsung'un gömülü sistematiklerinin sağladıklarını düşünür ve apple tv google tv olaylarını da katarsak roku ve bu çeşitlere sahip diğer firmalar çok büyük atılım olmadığı sürece anlam kazanamaz. Günümüzde telefonların kablosuz görüntü iletmesi bile gündemdeki önemli noktalardan ve telefonların böyle kısımlarda sınırları yok o yüzden çevrimiçi hizmetleri telefondan almak bile yeterli olacaktır :))

  • Ama akk ile hic birisi olmaz iki bluray film sonrasi 240p cozunurlukte donmalar baslar :)

  • BD yazıcı 69$, BD-Kombo 39$, boş BD 64cent yani 1 lira civarı,http://smalliancetr.13.forumer.com/viewforum.php?f=41
    Dual DVD lerden ucuz, disk kullanımı arşivleme için en sağlam yollardan, fiyatlarda makul, adamın demek istediği yeni bir disk formatının yaklaşmakta olduğu olabilir.

  • be daha bluray cd yi bile elime almadan kullanımı sonlandırılacak .D

  • Bluray yazıcıların ucuzlamasını bekliyordum halbuki :D

  • Ara sıra böyleleri reklam amaçlı çıkar ve iddialı laflar söyler sonra yok olur gider muhtemelen oda bluray den önce yok olacak!

  • Bluray her açıdan ucuz zaten, Türkiye'de bulmak zor sadece, Vatan, Teknosa falan gibi yerler stok çakmışlar eskiden kalma, onları dayatacaz diye satmıyorlar, küçük esnaftan almak zorundasınız. Misal de vereyim şu paket.http://www.vatanbilgisayar.com/CD-DVD/verbatim-43713-blu-ray-6x-25gb-sl-printable-10-lu-jewel-case/productdetails.aspx?I_ID=54899

    Bunun 25 lisini Vatan 50 liradan sattı, hem de uzun süre. Şu anda fiyatlar daha da düştü, 1 BD yurtdışında 1 lira.
    Kısacası gideri en fazla zorlamayla bile 19 lira olan bir pakete 75 lira fiyat basmış, sadece mağaza gezen küçük esnafa fazla gitmeyen bir çok insan bunları genel zannedip BD den uzak duruyorlar. Ben yaklaşık 2 yıldır BD kullanıyorum, kendisini fazlasıyla amorti etti.
    Mustafa'nın verdiği linkteki fiyatlarda Vatana falan kapak olsun, adamlar 50li paketi 78 liraya satmışlar şimdi 85 olsa da fazla farketmez.http://www.dijitalsepetim.com/Ridata-25GB-BD-R-Blu-ray-Disc-50-Adet,PR-19154.html





  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayraak

    Bluray yazıcıların ucuzlamasını bekliyordum halbuki :D


    sony varken ucuzlamaz.

  • 2 tane 4 GB lık DVD fiyatına 25 GB lık BD satılıyor, bedava versinler size, yeteri kadar ucuz mu?

  • adamlar doğru demiş de bunu herkes diyor zaten. arşivlemede zaten hemen herkes dvd'den direkt olarak hdd'ye geçerek bluray'i pas geçti. arşiv yapmayanların çoğu da artık internet üzerinden dizi film izliyor. şu an için bluray'in satmasının en büyük nedeni, netflix ve benzeri uygulamalarda her filmin olmaması ve görüntü kalitesinin düşük tutulması. ilerleyen yıllarda internet hızları daha da artınca yüksek çözünürlüklerde filmler koyacaklardır. o saatten sonra kim uğraşır disklerle.

  • 4 yıl bile fazla iyimser bir rakam.

  • Adamlar haklı. Tıpkı CD ya da DVD gibi Blu-Ray de optik sürücülerin yazgısını paylaşacak. Açıkçası bundan sonra alacağım bir bilgisayarda optik sürücü olması fazladan ağırlık yüzünden ancak eksi puandır benim.

  • Wilson BLX Six.One Tur Tenis Raket Europen Sürümühttp://ick.li/cTQUP2

  • yaw bunlar nasil yonetici oluyolar anlamis degilim 4 yil sonra degil bluray dvd bile rafa kalkmaz kendi urunleri asil disk urunlerinden az satiyor ufacik kutuya 3 tane entegre yerlestirmisler 100 dolara satiyolar yurtdisinda hayir makinayi alinca is bitse bari bide butun kanallara uyelik odemek gerekiyor ... ustelik ayni paraya bluray dvd divx oynatan hemde wifi den internete baglanan sony, toshiba gibi blueray oynaticilar var bu cihazlarda direk ayni isi goruyor , yemesinler milleti

  • Ne zamanki ortalam internet hızı 20Mb lerin üstüne çıkar o zaman medya ortamlarının sonu gelir.Günümüzde oyunlar ve full hd filmler 10GB üzerindeyken nasıl kalksın medyalar.Parayla oyun satın alan biri sabahtan akşama kadar oyunu indirmekle uğraşmak istemez direk oynamak ister.

  • Bunlar her yeri ABD zannediyor. Adam daha kendi hedefini tutturamamış Bluray'e laf atıyor.

  • böyle saçma açıklamaları yapanların zekasından şüphe ediyorum. nasıl oluyor daha piyasada standart olarak yeni kabul edilen bir teknoloji 4 yıl sonra bitebiliyor ? bundan bir kaç yıl önce yine bu şekilde açıklamalar geliyordu ne oldu ?



    BD disklere gerek yok evet yakında bi tarafımıza wi-fi takıp gezmeye çalışacaz. dvd bile hala piyasada en çok kullanılan disk konumuda iken şimdiden 100 gb ve daha fazlasına çıkabilen Bluray ın en az 10 yıl daha ömrü var ,



    akıllı adamın konuşacağı şeyler değil bunlar gündem oluşturmak için reklom kokan konuşmalar ...

  • stış politiklrı

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.