Şimdi Ara

Acer, Surface tabletlerin başarısı konusunda şüpheli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Acer, Surface tabletlerin başarısı konusunda şüpheli






    Microsoft'un tablet segmentindeki yarışa kendi ürünü Surface modelleriyle katılacağı geçen hafta resmi olarak duyurulmuştu. Windows 8 ekosistemi için tablet üretecek diğer firmaların bu konu hakkındaki görüşleri de ortaya çıkmaya başladı. 

     

    Dünyanın 4. büyük PC üreticisi Acer, Microsoft'un kendi tabletleri ile Apple'a rakip olabileceği konusunda şüpheli olduğunu, yazılım ortağının bunun yerine yeni işletim sistemine odaklanması gerektiğini belirtti. 

     

    Reuters'e konuşan Acer Avrupa, Orta Doğu ve Afrika başkanı Oliver Ahrens, Microsoft'un Apple'ın bazı stratejilerini örnek aldığını ancak bunun ne kadar başarılı olacağını kestiremediklerini ifade etti. Ahrens'e göre Microsoft iki ürünle bir donanım oyuncusu olamaz ve Apple ile rekabet edebilmesi için kendi markasına adapte olması gerekiyor. 

     

    Microsoft global olarak onlarca PC satıcısı ile birlikte çalışırken Apple tek başına çalışıyor. Microsoft bir PC için çok önemli bir bileşen ancak sadece bileşen. Acer'ın endişesi Microsoft'un bir tüketici elektroniği markasına odaklanarak, Windows 8'in PC endüstrisi için başarılı olmasını gerektirecek çalışmaları yapamaması.

     

    Windows 8'in kullanıcı tecrübesini geliştirmek yerine yeni bir savaş alanı açmak oldukça riskli. Bundan doğacak zarar elbette yazılım ortaklarını da doğrudan etkileyecek. Bunun yanında yılın 3. çeyreğinde Windows 7'den Windows 8'e geçiş yaşanacağı için bu Microsoft adına daha zor bir dönem anlamına geliyor. 

     

    Geçen yıl iPad'in yükselişi karşısında değişime çabuk adapte olamayan Acer, Olimpiyatların resmi PC sağlayıcısı olarak yeni bir çıkışa geçti ve rakamdan ziyade kaliteye önem vermeyi ana strateji olarak belirledi. 

     








  • Tabi tabi acer daha iyisini bilir.Ne de olsa üstün bir başarısı var xD

  • Bu tablet çok başarılı olacak. Hiç olmadı ben alır keyfime bakarım. Surface videosunu izledikten sonra ipad ve diğer tabletler çocuk gibi kalıyor.

  • kendileri bir işi beceremediler, çıkmış microsoft a laf ediyorlar. surface çok süper olucak. başarı yakalayacağına eminim.

  • merakla bekliyorum içinde kodumu yazabileceğim kullanıcı dostu bir tablet hayalim vardı umarım abartı bir fiyatla gelmez. işlemciler bu kadar gelişmişken laptoplar artık biraz hantal kalıyor. umarım microsoft ta klavye bölgesini asus gibi ek batarya olarak yapmıştır. kablo taşımaktan sıkıldım. her an her yerde android yerine windows 8 kullanmak istiyorum. tabletlerde android ve ios bana biraz çocuksu geliyor. her ne kadar özel ve kullanışlı programlar yazılsada windows 8 de metro ile tablet windows 8 ile pc ile çalışabileceğiz. kim yaparsa yapsın ama malzemesi kaliteli ve fiyat performansı mükemmel olsun :D

  • Acer bak git :)
  • tanıtımı az önce izledim. bence bazılarının uyanması için Ms tan tokat niyetine bir cihaz olmuş. ipad in ısıtılıp ısıtılıp önümüze konması. android tabletlerin bir türlü yaygınlaşamaması vs derken windows+performanslı bir tablet çıkarsa millet kapışır. şahsen laptop ve ultrabook devrini bu cihazın kapatabileceğini düşünüyorum. çünkü fazlası var eksiği yok. i5 işlemcilisini yapmışlar daha ne olsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 24 Haziran 2012; 3:01:07 >
  • hahaha acer dokunmatik klavyeli laptopunu düşünsün merette maşallah 3cm kalınlığında klavye var surface ise sadece bi kaç mm fark ortada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAT.BH -- 24 Haziran 2012; 3:06:10 >
  • acer alıştın iğrenç tasarımlı, ısınan laptoplar yapmaya. iyiydi o uyduruk kasaları üretip hiçbirşey yapmadan para kazanmak devri. devir endüstriyel tasarım devri. surface bunu başardı. ya bu deveyi güdersin ya bu kervandan gidersin. hiç ağlama.

    not:bu yazı, yaz sıcağında ısısıyla elimi miken packard bell (acer kafası bu da) laptoptan girilmiştir.

  • Microsoftun tabletlerini merakla bekleyenlerdenim. Yalnız alt modeli için yeni bir oyuncak olmanın ötesine geçebileceğini düşünmüyorum. Bundaki en büyük sebep ise windowsda çalıştırdığımız uygulamaları bunda çalıştırmayacak olmamızdır. Bu iş için abisini seçmişler. belki de bizim adımıza en sevindirici olan rekabetin gerçek anlamda gelecek olmasıdır. Android cihazlar Apple ile istenilen düzeyde rekabet edemediği için Apple kullanıcı beklentilerini karşılamak konusunda her gecen gün daha çok nazlaniyor. Benim tahminim MS gelince piyasa bu nazi niyazı kaldırmaz. Kısaca rekabetten yoksun bir tablet piyasası kendini gelistirme konusunda bilerek ve isteyerek tembel davranıyordu. Fakat bu durum MS' piyasaya girmesiyle değişecektir.

  • Microsoft'un hangi ürünü başarılı oldu da bu ürünü başarılı olacak? Windows zaten kabus gibi. Ağırlaşıyor, virüs bulaşıyor, virüs bulaşmasın diye kurduğun antivirüs daha da ağırlaştırıyor, tüm bilgileriniz Microsoft'un elinde... Windows Phone'da bahsetmeme bile gerek yok sanırım. Kullanım oranlarında adını bile göremiyoruz neredeyse. Tabletimde görmek istediğim son işletim sistemi Windows olacaktır, hatta tabletim olmasa daha iyi. Windows 8 ile mavi ekranı, tabletlerde de görmeye başlarız artık. Millet sonunda bilgisayar programlarını tablette göreceğiz falan yazmış. Ne yapacaksınız? Hazırladığınız 3D animasyonları mı render edeceksiniz? Program mı derleyeceksiniz? Eksikliğini bu kadar çok hissedip şikayet ettiğiniz programlar ne ki?

  • Gayet iyi söylemiş adam. Eğer PC'ye gereken önem verilmeyecekse Microsoft fazlasıyla saçmalamış olur.

  • Soylediklerinde dogruluk payi var.. Yazilim alanina daha cok odaklanmalilar.. Hatta sadece yazilima odaklansinlar..

  • Acer haklı olabilir, Netbook kadar boyu olan bi cihaza hemde ilk modelinde 3g olmayacak, kim kalkıp 600 dolar verir, bu arada 600 dolar yurt dışı fiyatı, siz bunu bir de Türkiyeye gelip +KDV olunca görün.

    X86 versiyonunun yurtdışı satış fiyatı 800 dolar bu arada. Şimdi merakla bekleyen arkadaşlar 500-600 dolara i5 li dizüstü alınabiliyorken kaçınız buna gidip Trükiye fiyatı 800 dolarında üstünde olan bu cihazları alacaksınız asıl ben merakle bekliyorum.

  • Arayüz renkli güzel ama bana kullanışsız geliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bl00dyHell

    Microsoftun hangi ürünü başarılı oldu da bu ürünü başarılı olacak? Windows zaten kabus gibi. Ağırlaşıyor, virüs bulaşıyor, virüs bulaşmasın diye kurduğun antivirüs daha da ağırlaştırıyor, tüm bilgileriniz Microsoftun elinde... Windows Phoneda bahsetmeme bile gerek yok sanırım. Kullanım oranlarında adını bile göremiyoruz neredeyse. Tabletimde görmek istediğim son işletim sistemi Windows olacaktır, hatta tabletim olmasa daha iyi. Windows 8 ile mavi ekranı, tabletlerde de görmeye başlarız artık. Millet sonunda bilgisayar programlarını tablette göreceğiz falan yazmış. Ne yapacaksınız? Hazırladığınız 3D animasyonları mı render edeceksiniz? Program mı derleyeceksiniz? Eksikliğini bu kadar çok hissedip şikayet ettiğiniz programlar ne ki?


    kardeş videoyu izlemediğin gayet açık. intel işlemcili surface te 22nm i5 işlemci var. yani istediğin her şeyi yapabilirsin. ben win 7 yi betasından beri kullanıyorum. yani yıllar geçti ama oc denemelerim dışında ne mavi ekran gördüm ne başka sorun yaşadım. hatta subat 2010 da kurdum win 7 yi hdd im bozulana kadar yani mart 2012 ye kadar formatsız ve guncellemesız kullandım. tiksiniyorum önyargılarınızdan. istesende istemesende yeni bir dönem başlıyor.





  • Acer bekleyip göreceğiz,ilk ürününü çıkartacak.Sen çok tutulmuş muydun acaba tablet pazarında?Sende o zaman kendi işletim sistemini üret,androidle olan göbek bağını kes akıl vereceğine.

  • bunlar boş. tablette apple yi telefondada samsungu tek geçerim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bl00dyHell

    Microsoft'un hangi ürünü başarılı oldu da bu ürünü başarılı olacak? Windows zaten kabus gibi. Ağırlaşıyor, virüs bulaşıyor, virüs bulaşmasın diye kurduğun antivirüs daha da ağırlaştırıyor, tüm bilgileriniz Microsoft'un elinde... Windows Phone'da bahsetmeme bile gerek yok sanırım. Kullanım oranlarında adını bile göremiyoruz neredeyse. Tabletimde görmek istediğim son işletim sistemi Windows olacaktır, hatta tabletim olmasa daha iyi. Windows 8 ile mavi ekranı, tabletlerde de görmeye başlarız artık. Millet sonunda bilgisayar programlarını tablette göreceğiz falan yazmış. Ne yapacaksınız? Hazırladığınız 3D animasyonları mı render edeceksiniz? Program mı derleyeceksiniz? Eksikliğini bu kadar çok hissedip şikayet ettiğiniz programlar ne ki?

    Microsoft dünyanın en başarılı şirketidir. 1 milyar adet bilgisayar windows kullanıyor oda orjinal kullanan sayısı çakma kullananlar daha çok. Elbette bu kadar yoğun kullanılan bir işletim sisteminin virüs sayısıda hayli fazla olacaktır. Ayrıca windowstaki çoğu hataların senin donanımından kaynaklıdır bir mavi ekran çoğunlukla powerın yetersiz kalmasından kaynaklanır. Niye apple da yok dersen apple da pc toplama söz konusu değil. Önce kendi sisteminizi iyi toplayın sonra windowsa laf atarsınız. Çakma çakma ürün kullanırsınız sonra bozulunca microsofta laf atın. Benim neden hatasız çalışıyor.

    Ürünlerinede laf atmışsın ancak piyasada en kaliteli donanım parçalarını microsoft üretiyor. Bilgilerin microsoftun elinde olduğunu sen nereden biliyorsun? Eğer elindeyse apple kullanıcılarının bilgileride apple da değilmi? Lütfen firmaya laf atıp durmayın çok beğenmiyorsanız kullanmayın microsoft ürünü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAT.BH -- 24 Haziran 2012; 12:33:22 >




  • dinime küfreden müslüman olsa. Acer kim ya. Kendi işlerine baksınlar. Hala tanıtım videosunu izlemediler sanırım. Kendi ürünleriyle karşılaştırılamaz bile.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.