Şimdi Ara

BMW 1996 3.28i 153hp normal mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar,

    Bir süredir BMW almayı istiyordum. Biraz para denkleştirince aramaya başladık. Konyadayım. Burada galeriden bir 1996 3.28i beğendik ve aracı test için dyno'ya soktuk.

    Aracın önde değişenleri var ve boyalı. Toplanmış olduğu belli. Satan arkadaş motorun yeni yapıldığını ve en fazla 2000 km yaptığını belirtti. Araba sorunsuz görünüyor. Ön düzen, fren vs. sorunsuz çıktı.

    ancak araba dynoda 147hp çıktı.

    Sizdece fabrika verisi 190hp olan bir aracın daha fazla çıkması gerekmezmiydi?

    Motor daha sonra bu güçlere yaklaşır mı yoksa motor sağlıklı değil mi ne dersiniz.?



  • bana pek sağlıklı gelmedi üstad bende 5.28 ia var dyno testte 193 üzerinden 190 ı gördüaraç bu arada lpg deydi hem de .
    motor olayı bu hiç girme derim. bu arada fiyat ne anlaşmıştınız testten önceucuza mı veriyordu toplsnmış falan demişsiniz de . boyaya takma tavan altındaysa derim . üst segment araçlarda boyasızını aramak matıkszlık olur aynı zamanda.önemli olan motor ve şanzumandır.
  • @kadiruysal cevap için teşekkürler.

    Boya takıntım yok ama dediğiniz gibi aracın yürüyen ve motoru benim için önemliydi. Ustaların bakıp sağlam demeleri pek güven vermedi o nedenle dynoda teste soktuk. yeni diye açılmamış olabilir motor belki ama bu kadar düşük çıkması gerçekten beni düşündürdü.
    23000 e anlaştık. önde değişenleri var ve kapı içleri de boyalı. Dediğim gibi çok boya takıntım olmadığı için buna pek takılmadım. Ancak motorun bu hp yi vermesi gerçekten beni düşündürdü. Sonuçta 3.28 bu araç.

    Yani öğrenmek istediğim bu motor açılır mı? Yeni motorun bu kadar az hp vermesi normal midir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiamen -- 24 Haziran 2012; 23:11:49 >
  • Kesinlikle normal değil. Motor olması gerektiği gibi yapılmış olsa dahi 193 çıkarması çok çok düşük ihtimal , sonuçta sıfır performansını beklemek çok iyimser olur fakat 193 yerine 175 olur 180 olur kabul edilir. Fakat bu arabayı performansı için alacaksın , yoksa 3,18-3,16 larda var aynı kasada. 2,8 litrenin vergisini ödeyip sağlıklı bir 320i kadar gidemeyen araba alma derim.

    Ayrıca 23 bine satışa çıkarılmış bir araca da 6-7 bin tl motor yapma parası döktüklerini hiç sanmıyorum ki zaten verilerde bunu kanıtlıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.