Şimdi Ara

DSG (TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
705
Cevap
8
Favori
29.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle amacım kesinlikle polemik yaratmak değil, bugün yaşamış olduğum olaydan dolayı tüm dsg kullanıcılarını bilgilendirmek... lütfen yorumlarınızı ona göre yapınız, yaşamış olduğum olaydan dolayı subjektif fikirlerim yazı içinde yer almakta...

Aracım 2011 model 1.2 tsi dsg skoda yeti ambition, araç henüz 9750 km'de

bugün aracımla tek gidiş tek geliş bir yolda ilerlerken tam önümdeki aracı sollayım derken aracım bir anda gaz yemedi, gaz basıyorum ama sadece devir göstergesi bastığım gaza oranla hareket ediyor ama hızım azalyor...(allahtan karşıdan bir araç gelmedi) 13 yıllık şöförlüğün verdiği deneyimle aracı daracık yolda sağa çekebildim, bu arada tüm vitesleri denedim s modu olsun sonra tekrar d modu olsun araç hızlanmadı sadece devir arttı... sonra aracı stop edip tekrar çalıştırdım, bu sefer araç gaz yemeye başladı, akşam iş çıkışı doğruca and otomotive gittim. yaptıkları testlerde bariz bir şekilde şanızman arızası gözükmesi rağmen ve şu an için birşey yapamayacaklarını sadece tüm hataları resetlediklerini ve tekrar arıza verirse bakabileceklerini belirtiler... yani tekrar yolda kalın öyle bakarız dediler... bende aracı satmayı düşündüğüm çok fazla üstelemedim yoruldum çünkü. Şu an için tek düşündüğüm aracın garantisi devam ederken bu aracı elden çıkartıp düz vites atmosferik bir japon otomobili almak... daha önce 12 yıl honda kullandım inanın bir kere bile yolda kalmadım. Bu aracın 12 yıl bana sorunsuz bir şekilde hizmet etmesini beklemek saflıktan başka birşey değil düşünüyorum...

Yukarıda anlattığım olay False Neutral(youtube da aratınca bir çok video görebilirsiniz) olarak adlandırılmakta ve Amerikada satılan araçlarda yüksek kaza tehlikesi nedeniyle birçok dsg'li araç geri çağrılmış... ama iş türkiye'de olunca 3. dünya ülkesi muamelesi görüyoruz...
    Bu aracı bir bayanın kullandığını düşünün, aynı problem karşısında ne kadar soğukkanlı olabilir... Ayrıca işin ekonomik boyutu da var garanti süresinden sonra dsg şanzıman arızasının bedelini ödemek istemiyorum, kaldı ki iyi niyet kapsamında bile 2000-3000 tl civarından bedellerden bahsediliyor... Benden bu kadar, bundan sonra vw grup araç almam, tüm skoda yeti araç sahiplerini ve dsg kullanıcılarını yukarıda bahsetmiş olduğum tehlike karşısında uyarmak istedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 22 Haziran 2012; 21:52:58 >

• Elektronik bir problem mi bu yoksa mekanik mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

geçmiş olsun umarım bir daha yaşamazsınız böyle bi durum.

2) ikinci elde ne kadar sıkılıp-sıkışıp satan varsa, bir o kadar da problemden dolayı satan var..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçekten çok sakat bir durum,o arabaya güvenilip bi daha nasıl sollama yapılır tek şeritli yolda orası da malum.

büyük geçmiş olsun

En büyük problemi ses problemi yolda giderken şangur şungur sesler geliyor ... ama çok kötü derecede ... bu vitesi kullanan bütün araçlarda var ve do.uş o.to bu sesleri normal karşılıyor ve tamir edilemeyeceğini söyliyor şaka gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AcilAkıllıAranıyor -- 22 Haziran 2012; 23:49:23 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun gerçekten.Karşıdan başka bir aracın gelmiyor olması belkide hayatınızı kurtarmış..Dsg hakkında duyduklarımıza bir yenisi daha eklendi.Gerçekten bu şanzımanı seçerken iki kere düşünmek gerekiyor.

2 mesajlı, profili gizliyecek kadar tecrübeli... Terbiyesizce ama vazgeçmiyorlar maalesef
  • Her VW konusunda olduğu gibi bu konuda da büyük ihtimalle 2-3 sayfa devrilecek ve insanlar birbirini kırdığıyla kalacak.

Neyse geçmiş olsun.Şu an için manuel alınmayacaksa tam otomatik şanzıman tercih etmek en iyisi gibi.

Orijinalden alıntı: vet147

Bugün Ankara'dan çıktım yola yeni vardım Burdur 'a . Tdi dsg jetta ile geldim DSG bırakmadı yolda beni
    Araç 2012 model 18.400 km de 10 bin km de kavraması değişmişti
    Saka bir yana gecmis olsun hocam

Rahat rahat yola gidersin tabi, neden olsa 2. Kavrama değişimine daha 1600KM var.
  • Bu fanlar gelir amanın korktuk modlarından vazgeçin.
    DSG Allahına kadar sorunlu sabaha kadar da fanboy olsanız gerçek değişmez.
    Otomatik vites hastası Kuzenime Tiguan alacağı zaman sırf bu yüzden kavga dövüş manuel aldırdım.
    Bu işin alamanusu dosbagenciliği bilmemnesi olmaz DSG Türk otomobil dünyasının en büyük fiyaskolarından biridir.
    Türk diyorum çünkü;
    Tamiri mümkün mü mümkün ama servis seni adam yerine koymuyor ki arızanı gidersin.
    Arkadaşta olduğu gibi bir şey yapamayız diyerek postalıyorlar.
    Arkadaşım sende o araçla kesinlikle sollamaya falan çıkma,servisi de gerekirse mahkemeye ver bu ne rezilliktir yahu şanzıman arızalı çıkacak adam sana tekrar yolda kal öyle gel diyecek.
    Twitch:https://twitch.tv/yasinlive
    Telegram İndirim Kanalımız:https://t.me/iseyararindirim
  • Hangi marka olursa olsun bu tip sahte şikayet konuları forumunun kalitesini düşürüyor. Yönetimin prim vermemesi gerekiyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.