Şimdi Ara

HTC, Brezilya pazarından çekiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • HTC, Brezilya pazarından çekiliyor





    Bir dönem Amerika'da liderliğe yükselmeyi başaran HTC, 2011'in son çeyreğiyle başlayan ve yeni yılda da devam eden satış rakamlarındaki düşüşe dur diyebilmek için bazı önemli kararlar aldı. AndroidPIT sitesine konuşan bir HTC sözcüsü, Latin Amerikalı tüketicilerini üzecek bir açıklamada bulundu.

     

    "Satış rakamlarını analiz ettikten sonra, Brezilya pazarından çekilmeye karar verdik." diyen HTC Brezilya temsilcisi, Android işletim sistemli yeni akıllı telefon serisi HTC One'ın da bu ülkede satışa sunulmayacağını resmen bildirdi. Birçok çalışan işten çıkarılacak, ancak mevcut HTC ürünleri için hizmet verilmeye devam edilecek.

     

    Dünyanın en büyük altıncı ekonomisine sahip olan Brezilya'da, geçtiğimiz yıl 8.9 milyon akıllı telefon satılmıştı. İstatistiklere göre; 2016'da İngiltere'yi geride bırakarak mobil sektörün en büyük dördüncü pazarı haline gelecek. Ülkede, şuan 27 milyonun üzerinde akıllı telefon kullanıcısı bulunuyor.

     

    HTC'nin hızla yükselmeye devam eden bu ülkedeki tüm satışlarını durdurması, şuan sahip olduğu %0.11'lik pazar payından kaynaklanıyor olabilir. Nokia, Samsung, Apple, Sony, LG, Motorola, RIM ve ZTE'nin gerisinde kalan Tayvanlı üreticinin bütçe dostu modeller satışa sunmadığı için başarısız olduğu düşünülüyor. Yakın zamanda şirketin CEO'su tarafından yapılan açıklamada, bu segment için herhangi bir çalışma yapılmadığı ve yapılmayacağı kesin bir dille ifade edilmişti. 

     

    Ucuz telefonların revaçta olduğu Brezilya'da insanlar, bütçe dostu işlevsel cihazları HTC'nin üst düzey kaliteye sahip ürünlerine tercih ediyor. Marka değerini korumak isteyen HTC ise; zaten tepe yöneticilerinden gelen bilgilendirmelerle böyle aygıtlar üretmeyeceğini duyurmuştu. İlerleyen dönemlerde alınan bu kararın düşüşe nasıl bir etkisi olacağını göreceğiz. 







  • Bir de Brezilya gelişen devlettir, tuhaf belki de büyük ekranları sevmiyor brezilyalılar...
  • her kez bizim gibimi 1000 liralık tele 2000 tl versin böyle tıpış tıpış devasa bir pazarı kaybedersin

  • Sebeb ne olursa olsun koca bir ulkeden cekilmek mantiksiz.



    Bence giris modelleride olmali ama genede giris modeli cikarmamasini anlarim. Bir suru rakibin oldugu, kar paylarin dusuk oldugu bir segment

  • İsabetli Bir Karar olmuş htc zaten alt segmentte yapamazdı ama diğer markalarda pek ucuz sayılmaz ama bu brezilyalılarıda anlamak güç :))

  • HTC'nin orta veya alt segment dediği cihazlar ucuz değil ki. Haliyle satamamıştır.
  • Brezilyada en çok satılan silah veya futbol topu :D :D:D

  • Hem kısa hem de uzun vadede yanlış bir karar bence. Nasıl diğer markaların müşterilerini çalarım diye düşüneceğine böylesine büyük bir ülkeyi komple bırakmak garip. Brezilya'da istediği kadar satamamasının sebepleri ile avrupada yeterince satamamasının sebepleri birbirine yakın. Madem oradan çıktı, o zaman heryerden çekilsin. Samsung boşuna her ülkeye özgü cihazlar üretmiyor. Brezilya fakir bir ülke değil bir sürü cihaz satılıyor ama Htc'nin ürünleri bir fark yaratamadığı için diğer markaların gerisinde. Sonuçta diğerleri iyi satıyor. Henüz One serisinin başarısını tam olarak görmeden de verilmiş bu karar çok erken. One ile dünya genelinde istediği kadar satamadı ama firmaya büyü prestij getirdi ve gelecekteki ürünlere bakış açısını oldukça geliştirdi. DÜnyanın en büyük üreticilerinden olmak istiyorsanız hiçbir ülkeyi bırakamazsınız, her ülkeyi kazanmanız lazım. Zaten ABD'de Apple ile, Avrupada ise Samsung ile başa çıkamıyorsun. Bari diğer taraflardan durumu kurtarmaya bak. Her markanın satılabildiği kocaman bir ekonomiden çıkmakla düzeleceğini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Htc'nin tüm telefonları pahalı. Alt seviye hiç mi telefon üretmez bir firma?. Orta ve üst seviyelerde zaten çok güçlü rakiplerin var asıl farkı alt seviyede yaratırsın. Sonuçta üst seviyede telefonlar toplam getiri bakımından büyük payı oluşturmuyor. Misal Samsung S2 ile 20 küsür milyon sattı ve inanılmaz gelir elde etti ama alt segmentte de fiyat/performans oranı başarılı modeller üretti ve toplamda 300 milyoncivarı telefon satarak asıl parayı onlarla kazandı. Şimdi alt seviyede kimse yarışamaz Samsung ile çünkü her kesime hitap ediyorlar. 100-2000 aralığında modelleri var. Htc'nin ise genelde 800-2000 oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 22 Haziran 2012; 21:01:38 >




  • htc birkaç yıl sonra zaten samsung tarafından satında alınır.brezilya ciddi bir pazar ve çekilmeler başlar ise bir markada ilerisi için hiçde hoş olmayan durumlar oluşabilir ve htc de bunu yapmaya başladı..
  • Sonuçları ne olur bilemiyorum ama kaliteden taviz vermemesi çok güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: web101

    her kez bizim gibimi 1000 liralık tele 2000 tl versin böyle tıpış tıpış devasa bir pazarı kaybedersin


    habere en güzel bakış acısı heralde bu

  • bence bir pazarı bırakmak çok yanlış hemen vazgeçmemeliydi bir de firmanın seçci olmaması gerekiyor her şarta uymalı samsung bu yüzden çoğu piyasada birinci

  • benimde ilk alacağım cihaz kesinlikle htc olacakkk bundan eminimmmmm

  • Kaliteddn taviz vermektense cekilmek en iyisi...

  • ulke beklentisi ucuz modellerse, birakmak en iyisi,
    birakin Brezilya'ya da Samsung ve Nokia telefon satsin.
    Sirf Brezilya'yi kazanmak icin temel uretim stratejilerinden odun vermek buyuk hata olur.
    Bu yil basinda az ve oz urun politikasina doneceklerini aciklayan HTC'nin bu politikaya sikica sarilmasi gerekir.
    Her telden calayim mantigi ile Samsung ile bas edemezsin.
  • HTC yanlış yapmaya devam ediyor inşallah daha çok kaybetmez. Başta fiyat politikası yanlış özellikle de giriş seviyesinde fiyatlar çok uçuktu sonra satamıyorum dersin tabi keşke biraz cihaz başına kazandığı paradan kırıp sürümden kazanma yolunu da deneseydi, fiyatları biraz düşük tutsa kimsenin HTC istemeyeceğini düşünmüyorum. Neyse umarım ülkemizden de çekilmez...

  • WP8 le HTCnin yükselişe geçeceğini düşünüyorum telefonlarının tasarımları çok hoş bide fiyatlandırmada kar payını düşük tutarsa tamamdır

  • Çevrem teknolojiyi sonuna kadar kullanan insanlarla dolu, 70 yaşın üstü beraber çalıştığım insanlar var, hepsi bilgisayarı, androidi, tableti vs çatır çatır kullanıyorlar, şu anki telefonum LG optimus One P503, ilginç olan kısım ise hayatımda yakından Hatice marka bir telefon yada cihaz görmedim. Nasıl bir satış politikaları varsa benim çevremde kimsede yok. Telefon alırken bile elime hatice alıp incelememişim.

  • Bu fiyatlandırma ve Evo 3d faciasından sonra,yakında Türkiyeden de çekilir..Hatta daha çooook yerden çekilir...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaraKanarya
    yakından Hatice marka bir telefon yada cihaz görmedim.

    Yanlış yere bakmışsın, inşaat işçilerine bak, ya Hatice ya Nokia kullanırlar, Bin liradan ucuz telefonlu inşaat işçisi görmen zordur.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.