Şimdi Ara

YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.051
Cevap
42
Favori
213.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi geceler diliyorum, forumda halen daha 80 liraya kayıt yapıldığını veya devlete 100 TL vergi vermeden kayıt yapılabileceğini iddaa eden kişiler mevcut olduğundan dolayı bu konuyu açma gereği hissettim. Amacım sadece sizleri bir nebzede olsa aydınlatıp, mağdur olmanızı engellemek.

    Forumun 2. el kısmı oldukça aktif olduğundan dolayı konuyu buraya açtım, ancak yönetici arkdaşlar konunun yanlış yerde olduğunu düşünürlerse, konuyu arzu ettikleri bölüme taşıyabilirler.

    Öncelikle vereceğim bilgiler bugun şahsım tarafından bizzat tecrübe edilmiş, doğru ve bir o kadar kesin bilgilerdir.

    Kayıt işlemi yaptırmak için öncelikle son bir ay içinde ülkeye giriş çıkış yapmış T.C Uyruklu pasaporta ihtiyacınız vardır.

    Pasaportu temin ettikten sonra yapmanız gereken işlem ise vergi dairesine gitmek olacaktır.

    Vergi dairesinde size gerekli olucak şeyler, bir adet pasaport, cihazın imei numarası ve 100 TL harç ücretidir.
    (Vergi dairesinde yanınızda pasaport sahibinin olmasına gerek yoktur.)

    Vergi dairesinde cihazınızın imei numarasını ve pasaportu görevliye vererek 100 TL olan harcınızı görevli arkadaşlara ödüyorsunuz ve size üzerinde kayıt yaptırıcağınız cihazın imei numarası bulunan 100 liralık bir fiş kesiyorlar.

    Ardından bu fiş ile Turkcel, Avea veya Vodafone iletişim merkezlerine gidiyorsunuz ( Bu aşamada pasaport sahibi gereklidir )

    Turkcel, Avea veya Vodafone iletişim merkezlerinde sizden vergi dairesinin verdiği üzerinde cihazınızın imei numarsı yazan fiş ve pasaportunuz isteniyor. Gerekli olan bilgileri veriyorsunuz, bilgiler sisteme giriliyor ve ardından pasaport sahibinin imzası alınıyor. Ve bu işlem için bayiden bayiye değişen 5-20 TL arası bir ücret isteniyor.
    ( Bu aşamada pasaport sahibinin bizzat bulunması gerekli, cunku kayıt belgeleri BTK'ya gitiğinde kontrol aşamasında pasaporttaki imza ile kayıt belgesindeki imzanın aynı olup olmadığı karşılaştırılıyor.)

    Tüm bu işlemlerin ardından cihazınızın kayıt altına alındığını gösteren bir belge verilmesinin ardından işleminiz tamamlanmış, cihazınız kayıt altına alınmış oluyur.


    Kısacası, eğer kendinizin veya bir tanıdığınız şartlara uygun pasaport kayıt hakkı varsa tüm bu işlemler size 110 TL civarına mal olmuş oluyor. Eğer pasaport kayıt hakkınız yoksa ve bu işi ticaret olarak yapanlara yaptırakcasınız, benim size tavsiyem, mutlaka ama mutlaka hem devlete ödenmesi gereken 100 TL lik harç ücretinin fotokopisini ( aslı İletişim merkezleri tarafından alınıyor, fotokopisi kayıt yaptıran kişiye veriliyor) hemde kayıt belgesini mutlak surette istemeniz olacaktır..

    Devlet tarafından mutlak surette talep edilen 100 TL lik harcın mecburi olmadığını söyleyen kişilere asla ve asla kayıt yaptırmayın.


    En önemli olan nokta mutlaka ama mutlaka vergi dairesine yatırmanız gereken 100 TL lik verginin ödenmiş olmasıdır

    100 TL harç bedeli ödenmeden yapılan kayıtlar, belgeler BTK'ya ulaştığı andan itibaren kullanıma kapatılacak ve bir daha kayıt altına almak istediğinizde devlete ödemeniz gereken tutar %50 zamlı olarak 150 TL olucaktır.

    Vergi harcı bir defa ödenmektedir, devletin aldığı 100 TL lik vergi ücretini bir kez ödedikten sonra, ileride kaydınız ile ilgili bir sıkıntı yaşasanız dahi tekrar herhangi bir ücret ödemeden kaydınızı yenileme şansınız mevcuttur.

    15 Haziran 2012'den önce gerçek pasaporta kayıt işlemi yasal yollarla yapılmış cihazlar için tekrardan develete 100 TL vergi ücreti ödenmesi söz konusuda değildir.

    EK BİLGİ: Eskiden cihazınızı yeni pasaport kaydı yaptırdığınızda, henüz belgeler BTK'ya ulaşmamış olsa bile sorgu ekranında direk Yolcu beraberi kaydedilen cihaz, pasaport kayıtlı yazıyordu. Yeni yapılan düzenleme ile, cihazınızı yeni kayıt yaptırdıysanız BTK'nın imei sorgulama kısmından sorguladığınızda ;

    IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır şeklinde bir yazı çıkıcaktır, endişe etmeyiniz, artık yeni yapılan ve henüz evrakları BTK'ya ulaşmamış, onay bekleyen kayıtlarda sorgulama ekranında bu şekilde yazı çıkmaktadır.
    ( Bu bilgi BTK çağrı merkezinden öğrenilmiştir )



    Elimden geldiğince detaylı, basit ve açıklayıcı bir şekilde anlatmaya çalıştım, lütfen pasaport kaydı yaptıracak arkadaşlar bu konuyu dikkatle okusun ve bir daha mağdur olmasınlar
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknofobi -- 22 Haziran 2012; 12:05:40 >







  • Bugün Izmir Karşıyaka vergi dairesine işlem yapmaya gittik.
    Hiçbir belge, pasaport vs. Götürülmesine gerek yok. Vezne kısmında size kısa bir form veriyorlar. TC numaranızı, adınızı-soyadınızı ve IMEI numarasını yazıp imza atıyorsunuz. Bu formu veznlere verip 131.5 TL ödeme yapıyorsunuz. Size verilen formdaki bilgileri orada kontrol edip varsa hatalı bir bilgiyi düzeltiyorsunuz.
    İşlem bu kadar.
    Sonrasında e-devlete giriyorsunuz. Pasaport bilgileri burada gerekiyor. Ilgili bilgileri girdikten sonra sistem size ödeme yaptığınızı bildiren bir uyarı veriyor. Ve son olarak bilgilerin kontrolünü yapıyorsunuz.
    Bu kadar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakansant


    quote:

    Orijinalden alıntı: base07


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sezo87

    Arkadaşlar harcı yatırdım, fakat e- devlet sisteminden sürekli : Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı. VE Lütfen formunuzdaki hatalı alanları düzelterek yeniden deneyiniz. mesajı alıyorum.. bilgilerim doğru olmasına rağmen.. umarım geçici bir durumdur

    Aynı sorunu bende alıyorum kardeşim inşallah kısa zamanda duzelir :-)

    Aksaklyk,o andaki yo?unluktan kaynaklanyyor arkada?lar,
    5 dk arayla birkaç kere denerseniz kayyt yapyyor

    çok panik olmuştum, dediğinizi yaptım ve işlem tamamlandı teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Greyblack

    Arkadaşlar bu habere göre kayıt ücreti ödemiyormuyuz artık

    http://www.milliyet.com.tr/yurtdisindan-telefon-alanlara-mujde/ekonomi/detay/2013420/default.htm


    Hayır kardeşim,131,5 tl ücret ödüyoruz
    Şimdi,bazı yabancı pasaportlara tek hatla kullanmaya izin veriliyor,
    Haberde bahsedilen,bu hat numarasını edevlete girip değiştirebilmek
    Mesela,
    Tek hatla çalışan telefonumu sattım,
    Alan kişi başka hatla kullanacağı için,edevlete girip onun telefonunu yazıyoruz,yani o numarayı değiştirebiliyoruz artık
    Olay budur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: terzoo28

    2012 tarihli bu bilgilendirme için ilk önce teşekkür ediyorum. Ve bu bilgilendirmeye yakışır bir soru sormak isterim. Gören okuyan olursada cevap beklerim :)
    Glaxy s3 neo hediye edildi. Tlfon sıfır. Kaydını yaptırdım, sorgulamada ımeı numarası yolcu berabende kayıt diyor. Benim asıl sormak istediğm wi-fi ağına neden bağlanmadığı. Hiç bir yerde kablosuz ağa bağlanmıyor. Bu konuda bilgisi olan varmıdır acaba? Saygılar...

    Wifi ağının pasaport kaydıyla hiçbir alakası yok hocam
    Başka bir modemle deneyin,yine wifi servisi kullanılmazsa teknik bir sorunu olabilir,başka çözüm yollları araştırmalısınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caferhan


    quote:

    Orijinalden alıntı: c_e_m22

    Selam arkadaslar Bugun saat 17.00 da e devlet uZerinden kayit yaptim. Sorgulamada yolcu beraberinde kaydedilen cihaz gorunuyor ama hat gelmiyor. Surekli kapatip acmama ragmen servis yok yaziyor. Ne zaman aktif olur siZce onerisi olan varmi!

    Hemen açılmaz,2-3 gün içinde,bugün veya yarın açılır

    24 saat geçmeden açıldı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonbahar78

    O zaman vergiyi bizim yatırmamıza gerek yok. Sadece pasaporta kayıt yaptırsa yeterli olur mu? Vergiyi pasaport kaydından sonra telefon sahibi de yatırabiliyor mu?

    Vergiyi yatirmadan islem tamamlanmiyor ne yazik ki. Once para sonra kayit. Ya da online para yatirma. Isterseniz btkyi arayip sorun cunku bankadan para yatirirken pasaport numarasi fln gerekiyor olabilir.


    Bence cok ugrasmayin kimin pasaport hakki varsa o edevletten yapsin baska turlusu zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: verimlic

    Alabilirsiniz. Takvim yılı baz alınıyor. Hangi ayda olduğunuza değil. 1 Ocak İtibarı ile pasaport boşa çıkar.

    Çok teşekkürler hızlı cevap için... artık gönül rahatlığı ile telefonu yenileyebilirim.
  • haydarpaşa62 kullanıcısına yanıt
    Hocam maalesef pasaporttan telefon kaydı sildiremiyorsunuz. 2 sene beklemeniz gerekecek. Biz de aldığımız bir telefonu çaldırdığımız halde sildirip yeni telefon kaydettirememiştik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: base07


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sezo87

    Arkadaşlar harcı yatırdım, fakat e- devlet sisteminden sürekli : Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı. VE Lütfen formunuzdaki hatalı alanları düzelterek yeniden deneyiniz. mesajı alıyorum.. bilgilerim doğru olmasına rağmen.. umarım geçici bir durumdur

    Aynı sorunu bende alıyorum kardeşim inşallah kısa zamanda duzelir :-)

    Aksaklyk,o andaki yo?unluktan kaynaklanyyor arkada?lar,
    5 dk arayla birkaç kere denerseniz kayyt yapyyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thesyseng

    E-devlet üzerinden kayıt yapıldığında sistem hemen kayıt ediyor mu yoksa geçici olarak kayıt altında mı oluyor ?

    İşlem yapıldıktan hemen sonra kayıtlı olarak görünüyorsa 6 ay sonra kapanma riski var mıdır ?

    Kayıttan 2 dk sonra sistemde kayıtlı görünüyor
    Tc no ile edevlet kaydı artık silinmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thesyseng


    quote:

    Orijinalden alıntı: Caferhan


    quote:

    Orijinalden alıntı: thesyseng

    E-devlet üzerinden kayıt yapıldığında sistem hemen kayıt ediyor mu yoksa geçici olarak kayıt altında mı oluyor ?

    İşlem yapıldıktan hemen sonra kayıtlı olarak görünüyorsa 6 ay sonra kapanma riski var mıdır ?

    Kayıttan 2 dk sonra sistemde kayıtlı görünüyor
    Tc no ile edevlet kaydı artık silinmez


    Yani kayitli yazisini gordukten sonra odeme gerceklestirilebilir pasaport kayit satisinda ?

    Evet




  • quote:

    Orijinalden alıntı: manilafortuna

    Selamlar arkadaşlar .... 22 Aralık 2015 de Yurda giriş yaptım -
    1 Ocak 2016 Tarihi ile Pasaport Kayıt Hakkım doğuyor...

    1 Ocak itibarı ile mi yurda giriş yapmak gerekiyor ? E devlette öyle birşey yazıyordu?

    Kayıt hakkınızın olması lazım
    Edevlet sisteminize girip İMEİ KAYIT HAKKI SORGULAMA ya bakabilirsiniz,orda hakkınız olup olmadıgı yazar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arslan Mustafa

    quote:

    Orijinalden alinti: Germiyanli


    quote:

    Orijinalden alinti: Arslan Mustafa

    quote:

    Orijinalden alinti: Germiyanli

    BTK sisteminde,çift hatli bir telefon modeli olarak görünüyorsa 1 imei harciyla ikisini de kaydedersin
    Ben kaydettim

    Tesekkürler hocam cevap için,

    peki nasil bakacagiz cihazin modeline elimde xperia z5 var çift sim kartli ama BTK ya uygun mudur degil midir bilmiyorum.

    Ben Asus'un çift hatli modelini kaydetmistim
    Orjinal Xperia ise büyük ihtimal ikisi de kaydolur
    edevlete girip 2 imei de kaydetmeyi denersin
    BTK yi arayip ögrenebilirsin de,03122949494 müsteri hizmetlerini arayip sorgulayanilirsin

    Orjinal hocam hediye aldılar.

    Şimdi yurt dışındayım arayamam. Özbekistan dan geldim 29 Aralık 2015 de. 13 ocakta da Irak'a geldim burdaki Müşteri hediye aldı.
    Bende internetten ücretini ödeyip kayıt yapıyım diyordum.Özbekistan'dan 2015 in son günü dönmüştüm 60 gün geçmeden kayıt yaparsam 1 takvim yılı kurtarmış olacağım :) Ama internetten kredi kartı ile ödeme yaparken sadece 1 imei numarası girmemi istiyor.Bu konuda kafam karıştı ödeme yaparken tek imei yetiyor mu yetmiyor mu bilmiyorum.

    Öyle harc yatırılıyor zaten hocam,Vergi yatırırken 1 imei yeterlidir,edevlette 2 imei yeri var,oraya diğer imei yazıyorsun
    Bu arada,kayıt süresi 120 güne çıkarıldı,bilgin olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Germiyanlı -- 22 Şubat 2016; 23:25:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jamjam

    Kayıt için kullanacağım pasaportun sahibi Ağustos ortasında Türkiye'ye tatile geldi, yani son 4 aylık süre içinde Türkiye'ye giriş yaptı. Ama 1 hafta sonra tekrar geri döndü, yani şu anda yurtdışında.

    Şu an telefon kaydettirsem sahibi yurtdışına çıkış yaptı diye sorun yaşar mıyım yoksa sadece Türkiye'ye griş tarihi mi önemli?

    Kaydedbilirsiniz,bir sıkıntı olmaz.
    Sistem son giriş tarihini baz alır.
    Adam 120 gün içinde yurda girmiş,kayıt için bu kafidir.Sonra istediği kadar yurtdışına çıksın,değişmez.
  • efe_yakub E kullanıcısına yanıt
    1-) 120 gün süresi var,kesin bilgidir.
    2-) Kıbrıs'a giriş-çıkış yapması yeterlidir,edevlet'ten kimlik bilgileriyle kaydedeceksiniz
    3-) Telefonun şimdi gelse 120 sonra kapanacak,kardeşiniz Kıbrıs'tan geldiğinde kayıt edersiniz,telefon kapandıktan sonra da kaydedebilirsiniz,sıkıntı olmaz.
  • Evet kaydedersiniz
    Hatta Kıbrıs'a kimlikle yapılan günlük giriş-çıkış ile de kaydolur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Germiyanlı


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cluptechno

    Arkadaşlar bilgili kişilerin yardımına ihtiyacım var. İnternetten araştırıp yalnız saçma sonuçlar ve baya karmaşık şeyler okudum iyice iptal oldum.



    Amerikan vatandaşı yabancı bir arkadaşım var ve kendisi önümüzdeki hafta amerikaya gidip dönecek onun pasaportu ile telefon kayıt işlemi yapabilirmiyim?

    Kendisi Türkiye'de yaşıyor burada çalışma izni var ingilizce öğretmenliği yapıyor. Türk Sevgilisi ile aynı evde yaşıyorlar ssnırım daimi ikamet adresi olarak orası kayıtlıdır.



    Bu vatandaş telefonum için pasaport kaydı yapabilir mi?

    evet yapabilirsiniz
    ancak tc vatandaşından farklı bir kayıt işlemi var
    arkadaş için bir ikametgah ayarlıycaksınız ve operatör bayisine(her bayi bu kaydı bilmez ama genelde turkcell anabayiler yapar) götürüp,onun üzerine kaydedersiniz
    arkadaşınız turist oldugu için,sadece 1 hat ile çalışacak şekilde kaydolur.Başka hat o telefonda çalışmaz.
    teyid etmek isterseniz BTK nın 03122949494 nolu müşteri hizmetilerini arayınız..

    Hocam cevap için teşekkürler.

    Bu şekilde kayıt olayı normalinden farklı olduğu için içime sinmedi en iyisi Türk vatandaşı normal pasaport kaydı yapmak olacaktır.




  • TSK
  • eline sağlık hocam Allah razı olsun
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.