Şimdi Ara

YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.051
Cevap
42
Favori
213.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eger yabanci iseniz, yani yabanci pasaportunuz var ise, yabanci pasaportunuz ile yaptirdiginiz kaydin gecerlilik suresi 6 aydir benim bildigim.

    Ama yurt disina giris cikisiniz Turk pasaportu ile gerceklesirse ve Turk pasaportu ile kayit yaptirirsaniz, telefon suresiz kayitli olur.
  • Teşekkür Ederim ;


    Yabancı değilim, pasaportumu da yeni yaptırdım Türk Pasaportudur 2 yıl süreli olarak.O zaman problem yok sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdem Dengel

    E Devlet üzerinden kayıt ekranı

     YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE...


    selam, 1 pasaporta 3 telefon kayıt ettirebiliyormuyuz artık , bu gönderdiğiniz ekran resminde 3 telefon kayıt ediliyor gibi.. bunu vergi daireleride bilmiyor nasıl öğrenebilirim ? 1 pasaporta 3telefon kayıt olabileceğini? yardımcı olurmusunuz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 Sim kartlı telefonlar için hocam o :)
  • Bir telefonu orjinal pasaportla birlikte ve her şeyi yasal bir biçimde kaydettirsek 2 sene sonra kendiliğinden düşer mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DUJGE

    Teşekkür Ederim ;


    Yabancı değilim, pasaportumu da yeni yaptırdım Türk Pasaportudur 2 yıl süreli olarak.O zaman problem yok sanırım.


    Pasaport pasaporttur, kayıt için ülke dışında nereye gideceğinizin, süresinin, gidiş şeklinizin (davet, öğrenim, turistik vs.) hiç bir önemi yoktur.

    Yurtdışına çıkış ve ülkeye geri giriş damgaları olduktan sonra, Türkiye'ye giriş tarihinden itibaren 1 aylık süre içerisinde kayıtsız telefonu pasaportunuza kaydettirebilirsiniz, gerekli belgeler ile gerekli işlemleri yaparak.
  • Teşekkür Ederim ONUR gönül rahatlığı ile bir telefon alabilirim artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: striderofmiddleearth

    Bir telefonu orjinal pasaportla birlikte ve her şeyi yasal bir biçimde kaydettirsek 2 sene sonra kendiliğinden düşer mi?

    Kayıt kendiliğinden niye düşsün hocam
    Pasaport sizinse, siz iptal etmezseniz ömür boyu kayıtlı kalır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onur__


    quote:

    Orijinalden alıntı: striderofmiddleearth

    Bir telefonu orjinal pasaportla birlikte ve her şeyi yasal bir biçimde kaydettirsek 2 sene sonra kendiliğinden düşer mi?

    Kayıt kendiliğinden niye düşsün hocam
    Pasaport sizinse, siz iptal etmezseniz ömür boyu kayıtlı kalır

    eyvallah hocam teşekkür ederim ben 2 senelik periyotlarla yenilemek gerekiyor zannediyordum yanlış biliyormuşum..
  • arkadaşlar şimdi benim elimde arkadaşıma ait pasaport mevcut.. 2 hafta ya kadar telefon alacagım allah izin verirse onu kayıt altına alacagım..bu işlemi internetten yaptıgım zaman e devlet şifresi pasaport sahibinemi bana mı ait olması lazım..?
  • sabah sabah memur beni sinir etti kıbrıstan gelen bir abinin eşinin kağıdını ve tc nosunu alıp vergi dairesine gittim memur bana nerede oturuyorsan oranın vergi dairesine yatıracan dedi. ne alaka dedim herhangi bir vergi dairesine yatırılıyormuş diye söyledim git bak bakalım diğerleri yapıyor mu dedi bende üst kattakine gittim ve adam kıbrıs kağıdına baktı bunun tarihi geçmiş dedi ama arkasında 5 kasıma kadar uzatılmıştır yazıyordu onu gösterdim (internetten kayıt olurken giriş çıkış işlerini emniyete sorark yapacakları için zaten yeni giriş kaydı orada gözükecek olmasına güvendim inşallah yanılmam ) adam aldı bilgilerimi kaydımı yaptı. hiç birşey sormadı. kağıdı alıp alttaki memura gidecektim bak yapılıyormuymuş gör diyecektimde sabah sabah strese girmeyeyim dedim. tek şimdi ismine kayıt yaptırdığım kişinin e devlet şifresini alıp işlemi netten yapmak kaldı. sadece aklıma bir şey takıldı fişe doğruluğu tarafımca kabul edilmiştir yazdırıp imza attırdılar. imza bana ait ama tel başkasının üzerine imzadan dolayı bir sorun olurmu acaba?




  • kendi e devletimize girdiğimizde

    başkasına pasaportuyla kayıt yapılabiliyor mu
    deneyen var mı
  • Ben bunun olamayacağı kanısındayım ama sadece bir düşüncedir, aldığım bir bilgi yok.
  • E devlet işi başkası adına yapılamıyorsa, çok sorun çıkaracak...
  • Hocam,

    Normalde Vergi Dairesine vergiyi yatırdıktan sonra, operatör bayilerinden pasaport kontrolü ve pasaportun ülkeye giriş-çıkış tarihinin fotokopisi alınıp o belgeler BTK'ya (veya mcks ne ise ilgili birim) yollanıyordu.

    Şimdi bu fotokopileri, belgeleri vs. yollama işlemi yerine bu işlem internetten yapılacaksa, ülkeye giriş-çıkışın yapıldığı pasaporttaki giriş-çıkış tarihlerine bakılacağı için, bu işlemi pasaport sahibinin yapması dışında bir yol göremiyorum ben. Saçma olur yani.
  • ben dün yatırdım ama tel hala kullanıma açılmadı ne kadar sürüyor kapalı telin açılması bilgisi olan varmı acaba
  • arkadaslar tel acilmadi saniyordum baska simkart takayim dedim ve tel acildi. ama sorun su ki tele benim sim karti takinca servis yok diyor ama o sim kart onda calisiyordu ve ona takiliyken tel kapandi simdi sorun neki o sim kartta tel calismiyor acaba avea mi o imei numarasini daha aktif etmedi yoksa baska birseymi var bilgisi olan varmi acaba
  • Yatirdim derken vergiyi yatirip uzerine bir de operatorun dukkanina gidip butun evraklari verip kayit islemini de yaptirdiniz degil mi?

    Eger imei kaydini sorguladiginizda imeiniz kayitli gozukuyorsa, o halde calisir konumdaki butun sim kartlar ile telefonunuz calisacaktir.

    Karti gormuyorsa ya kartta ya telefonda sorun vardir. Telefon baska karti goruyorsa o zaman haliyle sorun telefonun gormedigi sim karttadir
  • parasini yatirip bilgileri netten girdim bayiye gerek yoktu gecici olarak tel kayit altinda sistemde gozukuyor ama iste tel kapanana kadar kullandigim sim karti simdi takiyom calismiyor ama sim baska telde baska simlerde benim telde calisiyor sorun olsa birinde digerlerinde de calismamasi lazim sanki avea o hatta o telefonu yasaklamis gibi boyle birsey olabilirmi acaba m.hizmetleri sorun teldedlr dedi :) olayi kavrayamadim o yuzden bilen varsa bilgi verip yardimci olsun istedim acaba sim kartimi yenilesem oda kesin sonuc vermezse birde bosa para vermeyeyim
  • yeni yasaya göre pasaporta DUAL çift IMEI 'li - SIM 'li telefon kaydı yaptıran ve neticesini alan varmı ?
    100TL vergi dekontunda 2'ci SIM'in IMEI numarasi belirtiliyor.
    turkcell 'in bilgi form ekranina yazilabilmesine ragmen prosedurun yurutulmesine sistemleri musade etmedi.
    BTK 'ya telefondan sebebi soruldu,yanit turkiyede bu tur cihazlarin resmi boyutu olmadigini,hatta tek IMEI kaydi ile islem yurutulsede talebin klonlanmis cihazmis muamelesi gorecegi ve basvurunun onaylanmayacagi,100TL 'nin de geri alinmayabilecegi soylendi.
    buna ragmen islemi yuruttum.

     YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE...


    bunu uygulayip netice alan varmi,E devlet basvurusunu sonradan farkettim,proseduru online olarak ikinci kez 2'ci IMEI 'de yazarak deneyebilirmiyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 9 Kasım 2012; 22:18:11 >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.