Şimdi Ara

YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.051
Cevap
42
Favori
213.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar benim de bu konudan başım ağrıdı nisan ayında yurt dışından telefon almıştık satan kişi kaydının yapıldığını söyledi bi sorun fln çıkmadı ancak ağustos ayında Telefonuma msj geldi kayıt dışıdır die satan şe.... ulaşamadık ve bi tanıdığın pasaportunu ve kimliğini alıp kayıt yaptırmaya gittim pasaport sahibi yoktu telefoncu gerek yok diyince adamı oraya kadar yormadım küçük bi ilçe olduğu ve tek yetkili yer olduğundan bayiye 25 tl ödedik umarım fazlası ondan çıkar.Neyse maliyeye 100 tl yi ödedim sorun olabilir die fotokopisini de aldım makbuzun ancak şöyle bi sorun varki kayıt olalı 1 ay geçti halen sitede geçici kayıttadır evraklar kontrol aşamasındadır filan yazıyo ne zaman resmi olarak kayıt olur acaba..

    birde şöyle birşey var pasaportunu aldığım adam uzun süre önce dandik bi telefon kaydettirmiştim diyo umarım 2 yıldan uzun bi süredir yoksa kayıt düşer die korkuyorum telefonum kapanınca ki servis yok yazısı beni epey paranoyak biri yaptı artık her telefon çekmediğinde filan tırsıyorum kapattılarmı acaba die siz siz olun kendi işinizi kendiniz yapın sakın tanımadığınız adama kayıt yaptırmayın..




  • teşekkürler arkadaşlar.çok faydalı oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HsynMert -- 6 Mart 2016; 0:57:39 >
  • babam 2-3 ay kadar önce bir telefonu kayıt ettirdi.
    şu anda tekrar başka bir telefonu kendi pasaportu üzerine kayıt ettirebilir miyiz?
    ya da şöyle sorayım;
    bir pasaport sahibi ne kadar süre içinde ikinci bir (hatta üçüncü) telefon kaydettirebilir?
  • Şuanda yeni öğrendiğim bir noktayı yazıyorum.

    "Turist pasaportları sadece 6 aylık geçici bir kayıt sağlıyor. Kalıcı kayıt için pasaport sahibinin Türkiye vatandaşı olması gerekiyor."
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berden

    babam 2-3 ay kadar önce bir telefonu kayıt ettirdi.
    şu anda tekrar başka bir telefonu kendi pasaportu üzerine kayıt ettirebilir miyiz?
    ya da şöyle sorayım;
    bir pasaport sahibi ne kadar süre içinde ikinci bir (hatta üçüncü) telefon kaydettirebilir?


    ilk sayfada aradığın cevap mevcut.


    quote:

    Orijinalden alıntı: HsynMert

    Arkadaslar Almanyadan telefon gelecek ama yakınım Çifte Vatandaş. ve telefonu ben kullanacam . Kayıt işlemi nasıl olacak ? Geçici olarak olursa 6 aydan sonra kapanıyomus kalıcı olarak imei kaydı nasıl yapılacak çifte vatandaşlıkla ?



    4 mesaj yukarıda aradığın cevap mevcut.




  • Merhaba,

    Benim de 2 adet sorum olacak;

    1. Kuzenim yurtdışından gelecek ve ben de onun pasaportuna kayıt yaptırmayı düşünüyorum. Ancak burada kaldığı 2-3 aylık süreçte kendisi de telefon kullanacak. Kendi telefonunu kullanmak için kayıt yaptırmasına gerek var mı? (Turkcell hat kullanacak burada iken ve telefon yurtdışından alınmış) Gerek varsa benim telefonumu kaydettirme durumumda o da kendi telefonunu kaydettiremeyecek mi?

    2. Kuzen ile birlikte 5 yaşındaki yeğenim de gelecek. Yeğenimin pasaportu üzerine telefon kaydettirme imkanı var mı? (sonuçta 5 yaşında ve imza atamaz yani:))

    Teşekkürler,
  • Arkadaşlar diyelim bir pasaport üzerine telefon kayıt ettirdik. 2 yıl geçmedi ama farklı bir pasaport çıkarttık. Bu yeni pasaporta telefon kaydedince eskisi düşer mi?

    Bir de 18 yaş sınırı var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 29 Eylül 2012; 1:40:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bnarter

    Merhaba,

    Benim de 2 adet sorum olacak;

    1. Kuzenim yurtdışından gelecek ve ben de onun pasaportuna kayıt yaptırmayı düşünüyorum. Ancak burada kaldığı 2-3 aylık süreçte kendisi de telefon kullanacak. Kendi telefonunu kullanmak için kayıt yaptırmasına gerek var mı? (Turkcell hat kullanacak burada iken ve telefon yurtdışından alınmış) Gerek varsa benim telefonumu kaydettirme durumumda o da kendi telefonunu kaydettiremeyecek mi?

    2. Kuzen ile birlikte 5 yaşındaki yeğenim de gelecek. Yeğenimin pasaportu üzerine telefon kaydettirme imkanı var mı? (sonuçta 5 yaşında ve imza atamaz yani:))

    Teşekkürler,

    burada sabit adresi yoksa ( oturma izni vb ) zaten onun pasaportu senin işini görmez,

    kendi cihazı 30 gün açık kalır ama GEÇİCİ 3 - 6 ay açık kalma işlemi varsa onu yaptırabilir.

    pasaport içinde 18 yaş istemleri çok büyük olasılık .


    SEN SAĞLAM BİR PASAPORT BUL KENDİNE :))




  • Benim sorularım olacak cevaplayan olursa sevinirim.

    1- burdan birine kayıt yaptırdık güya düştü.şimdi sistemde KAYIT DIŞI OLDUÐU TESPİT EDİLEN IMEI yazıyor silme işlemi yapmaya gerek var mı?
    2- vergi dairesine gittiğimizde telefonun yanımızda olmasına gerek var mı? sadece imei söylenerek yatırabiliyor muyuz?
    3- bir pasaporta kayıt yaptırdık diyelim. sahibinin 2 sene içerisinde herhangi bir şekilde tekrar kayıt yaptırma imkanı var mı? bizim kaydımız düşer mi?

    şimdiden sağolun.
  • ben yurt dışına cıkmasam bile kendi pasaportumu giden akrabama verdigiim zaman o benim pasaportuma işlettirebiliyomu telefonu ?
  • eline sağlık hocamda ben bi kaç yerde okumuştum yurdışına en 1 sene içinde girip çıkan birinin pasaportu oluyordu sanırım .s.s son 1 aysa bizim tel işi yattı .s
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknofobi

    Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi geceler diliyorum, forumda halen daha 80 liraya kayıt yapıldığını veya devlete 100 TL vergi vermeden kayıt yapılabileceğini iddaa eden kişiler mevcut olduğundan dolayı bu konuyu açma gereği hissettim. Amacım sadece sizleri bir nebzede olsa aydınlatıp, mağdur olmanızı engellemek.

    Forumun 2. el kısmı oldukça aktif olduğundan dolayı konuyu buraya açtım, ancak yönetici arkdaşlar konunun yanlış yerde olduğunu düşünürlerse, konuyu arzu ettikleri bölüme taşıyabilirler.

    Öncelikle vereceğim bilgiler bugun şahsım tarafından bizzat tecrübe edilmiş, doğru ve bir o kadar kesin bilgilerdir.

    Kayıt işlemi yaptırmak için öncelikle son bir ay içinde ülkeye giriş çıkış yapmış T.C Uyruklu pasaporta ihtiyacınız vardır.

    Pasaportu temin ettikten sonra yapmanız gereken işlem ise vergi dairesine gitmek olacaktır.

    Vergi dairesinde size gerekli olucak şeyler, bir adet pasaport, cihazın imei numarası ve 100 TL harç ücretidir.
    (Vergi dairesinde yanınızda pasaport sahibinin olmasına gerek yoktur.)

    Vergi dairesinde cihazınızın imei numarasını ve pasaportu görevliye vererek 100 TL olan harcınızı görevli arkadaşlara ödüyorsunuz ve size üzerinde kayıt yaptırıcağınız cihazın imei numarası bulunan 100 liralık bir fiş kesiyorlar.

    Ardından bu fiş ile Turkcel, Avea veya Vodafone iletişim merkezlerine gidiyorsunuz ( Bu aşamada pasaport sahibi gereklidir )

    Turkcel, Avea veya Vodafone iletişim merkezlerinde sizden vergi dairesinin verdiği üzerinde cihazınızın imei numarsı yazan fiş ve pasaportunuz isteniyor. Gerekli olan bilgileri veriyorsunuz, bilgiler sisteme giriliyor ve ardından pasaport sahibinin imzası alınıyor. Ve bu işlem için bayiden bayiye değişen 5-20 TL arası bir ücret isteniyor.
    ( Bu aşamada pasaport sahibinin bizzat bulunması gerekli, cunku kayıt belgeleri BTK'ya gitiğinde kontrol aşamasında pasaporttaki imza ile kayıt belgesindeki imzanın aynı olup olmadığı karşılaştırılıyor.)

    Tüm bu işlemlerin ardından cihazınızın kayıt altına alındığını gösteren bir belge verilmesinin ardından işleminiz tamamlanmış, cihazınız kayıt altına alınmış oluyur.


    Kısacası, eğer kendinizin veya bir tanıdığınız şartlara uygun pasaport kayıt hakkı varsa tüm bu işlemler size 110 TL civarına mal olmuş oluyor. Eğer pasaport kayıt hakkınız yoksa ve bu işi ticaret olarak yapanlara yaptırakcasınız, benim size tavsiyem, mutlaka ama mutlaka hem devlete ödenmesi gereken 100 TL lik harç ücretinin fotokopisini ( aslı İletişim merkezleri tarafından alınıyor, fotokopisi kayıt yaptıran kişiye veriliyor) hemde kayıt belgesini mutlak surette istemeniz olacaktır..

    Devlet tarafından mutlak surette talep edilen 100 TL lik harcın mecburi olmadığını söyleyen kişilere asla ve asla kayıt yaptırmayın.


    En önemli olan nokta mutlaka ama mutlaka vergi dairesine yatırmanız gereken 100 TL lik verginin ödenmiş olmasıdır

    100 TL harç bedeli ödenmeden yapılan kayıtlar, belgeler BTK'ya ulaştığı andan itibaren kullanıma kapatılacak ve bir daha kayıt altına almak istediğinizde devlete ödemeniz gereken tutar %50 zamlı olarak 150 TL olucaktır.

    Vergi harcı bir defa ödenmektedir, devletin aldığı 100 TL lik vergi ücretini bir kez ödedikten sonra, ileride kaydınız ile ilgili bir sıkıntı yaşasanız dahi tekrar herhangi bir ücret ödemeden kaydınızı yenileme şansınız mevcuttur.

    15 Haziran 2012'den önce gerçek pasaporta kayıt işlemi yasal yollarla yapılmış cihazlar için tekrardan develete 100 TL vergi ücreti ödenmesi söz konusuda değildir.

    EK BİLGİ: Eskiden cihazınızı yeni pasaport kaydı yaptırdığınızda, henüz belgeler BTK'ya ulaşmamış olsa bile sorgu ekranında direk Yolcu beraberi kaydedilen cihaz, pasaport kayıtlı yazıyordu. Yeni yapılan düzenleme ile, cihazınızı yeni kayıt yaptırdıysanız BTK'nın imei sorgulama kısmından sorguladığınızda ;

    IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır şeklinde bir yazı çıkıcaktır, endişe etmeyiniz, artık yeni yapılan ve henüz evrakları BTK'ya ulaşmamış, onay bekleyen kayıtlarda sorgulama ekranında bu şekilde yazı çıkmaktadır.
    ( Bu bilgi BTK çağrı merkezinden öğrenilmiştir )



    Elimden geldiğince detaylı, basit ve açıklayıcı bir şekilde anlatmaya çalıştım, lütfen pasaport kaydı yaptıracak arkadaşlar bu konuyu dikkatle okusun ve bir daha mağdur olmasınlar
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

    hocam yurtdışında bi arkadaşım iphonunu satıcak bana uygun bi fiyata bende almayı istiyorum ama gümrükten geçermi geçmezmi diye içimdede bi şüphe war. acaba sorunsuz bi şekilde gümrükten geçermi ?

    bu konu hakkında yardımcı olabilirsen bana çok sevinirim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bukalemun

    quote:

    Orijinalden alıntı: bnarter

    Merhaba,

    Benim de 2 adet sorum olacak;

    1. Kuzenim yurtdışından gelecek ve ben de onun pasaportuna kayıt yaptırmayı düşünüyorum. Ancak burada kaldığı 2-3 aylık süreçte kendisi de telefon kullanacak. Kendi telefonunu kullanmak için kayıt yaptırmasına gerek var mı? (Turkcell hat kullanacak burada iken ve telefon yurtdışından alınmış) Gerek varsa benim telefonumu kaydettirme durumumda o da kendi telefonunu kaydettiremeyecek mi?

    2. Kuzen ile birlikte 5 yaşındaki yeğenim de gelecek. Yeğenimin pasaportu üzerine telefon kaydettirme imkanı var mı? (sonuçta 5 yaşında ve imza atamaz yani:))

    Teşekkürler,

    burada sabit adresi yoksa ( oturma izni vb ) zaten onun pasaportu senin işini görmez,

    kendi cihazı 30 gün açık kalır ama GEÇİCİ 3 - 6 ay açık kalma işlemi varsa onu yaptırabilir.

    pasaport içinde 18 yaş istemleri çok büyük olasılık .


    SEN SAĞLAM BİR PASAPORT BUL KENDİNE :))

    Bukalemun ilgine ve cevabına teşekkür ederim.
    Az önce telefon çaldı. 15 gün sonra yurtdışına çıkacağım. kendi kaydımı kendi pasaportuma yaptırırım en temizi:)




  • Benim bir yakınım Avusturalyada. Ondan iphone 5 siparişi vermeyi düşünüyorum. Ama kendisinin pasaport kayıt hakkı dolu.
    Buna bir çözüm var mı?

    Ayrıca başka bir yakınım İsraile gidecek ve 1 ay sonra gelecek. Onun üzerine kayıt edebilirmiyiz?

    Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden.
  • bende bugun cocugum icin 4s kayit ettirdim imei sorgulattigimda konntrol asamasinda diyor ama tahmini zaman bellimidir su an telefonda servis yok yaziyor///
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aviregal

    bende bugun cocugum icin 4s kayit ettirdim imei sorgulattigimda konntrol asamasinda diyor ama tahmini zaman bellimidir su an telefonda servis yok yaziyor///

    hımmm.....
  • benimde ufak bir sorum olacak,

    kanada pasaportum la yıllardır türkiyede yaşıyorum. Türk pasaportum yok, kanadadan telefon almayı dusunuyorum. kanada pasaportumla kayıt ettirebilmem mümkünmü yoksa illa türk pasaport mu olması lazım ?

    Yardımlarınızı rica ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aviregal

    quote:

    Orijinalden alıntı: aviregal

    bende bugun cocugum icin 4s kayit ettirdim imei sorgulattigimda konntrol asamasinda diyor ama tahmini zaman bellimidir su an telefonda servis yok yaziyor///

    hımmm.....

    su an ıtıbarı ıle telefonum acıldı 1 gunde acıldı bılgılendırme amacıyla yazıyorum saygılar....))
  • Arkadaşlar evraklar kaç güne kontrol edilip kalıcı bir şekilde KAYITLI yazıyor?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.