Şimdi Ara

Android 4.1 Jelly Bean sürümü Google Play Store tarafından onaylandı, çok yakında geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj





  •  

    Play Store üzerinden kendi akıllı telefonu Galaxy Nexus ve aksesuarlarının satışını gerçekleştiren Google, yanlışlıkla cihazın faturası üzerindeki ürün açıklamasından bazı bilgileri onaylamış oldu. Google I/O 2012 konferansı öncesinde ortaya çıkan veriler, San Francisco'daki büyük etkinlikte Android ile ilgili bizi nasıl gelişmelerin beklediğini gözler önüne serdi.

     

    Google'ın kendi mağazasında sattığı Galaxy Nexus'u sepete ekleyen ve ödeme aşamasına geçmek için gerekli bağlantıya tıklayan Amerikalı bir tüketici, ürünün açıklama bölümündeki ibareyi XDA Developers forumunda paylaştı. Nexus serisinin en yeni telefonu olan Galaxy Nexus, "yakında Android 4.1 Jell...'li ilk telefon" ibaresiyle listeleniyor. Eğer Amerika'daysanız siz de Play Store üzerinden ürünü sepetinize ekleyerek bu açıklamayı kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

     






     

    Ürünün sepetteki küçültülmüş resmi de yeni versiyonun nasıl gözükeceğini az çok gün yüzüne çıkarıyor. Google Arama çubuğunun artık tamamen saydam değil de daha belirgin halde ana ekrana eklendiği anlaşılıyor. Aynı arama çubuğu, Google I/O 2012'nin resmi Android uygulaması için eklenen açıklama resimlerinde de mevcuttu. Böylece Jelly Bean kod adının ve Android 4.1 sürüm numarasının Google tarafından onaylandığını söyleyebiliriz.

     

    Açıklamadan anlaşılacağı üzere, Android 4.1 sürümünü taşıyacak ilk telefon Galaxy Nexus olacak. Yani Google, bu versiyon için yeni bir Nexus telefonu çıkarmayacak, hatta eski telefonunu direk yeni yazılımla satışa sunacak. Bu durum, Jelly Bean'in bir Nexus tablet bilgisayarıyla çıkış yapacağını da onayladı diyebiliriz.

     

    Tablet desteğine sahip ilk sürüm Android 3.0 Honeycomb, Motorola XOOM tabletle piyasaya sürülmüştü. Muhtemelen ASUS'un ürettiği MeMO 370T modeline benzer özelliklerdeki bir Nexus tableti için de Android 4.1 Jelly Bean hazırlandı. Windows 8 ile birlikte ikinci işletim sistemi olarak kullanılabilme desteği ve tabletler için daha iyi optimizasyonu beraberinde getireceği iddia edilen Jelly Bean'in bir tabletle duyurulması, Mountain View merkezli internet devinin Ice Cream Sandwich'ten bu yana tablet bilgisayarlar üzerinde geliştirme çalışmaları yürüttüğünü kanıtlamış oluyor.

     

    27 Haziran'da San Francisco'daki Moscone Center'da başlayacak olan Google I/O 2012'in açılış konuşması, tüm bu bilgilerin resmiyet kazanacağı adres olacak. Şimdilik Android 4.1 Jelly Bean sürümünün Ice Cream Sandwich kadar büyük değişimler sunacak bir güncelleme olmayacağını ifade edebiliriz. Fakat bu sürümün tablet sektöründe daha hızlı yükselebilmek için hazırlandığından eminiz. Daha fazla detay için yaklaşık altı gün beklememiz gerekecek. 







  • wp8 i duyan google atağa geçti fiyatlarda düşmeye başlar.

  • biz daha evo ya 4.0 bekliyoruz,Ohhhhh yoooooooo

  • Güncelleme için en iyi marka SONY ama donanım kötü :S

  • Microsoft Surface ve Windows RT sağ olsun Android e hız kazandıracak...

    GPU kaynak kodları yayınlanmasını herzamanki gibi hayal olacak...

  • Merak ediyorum bu sızmalar nasıl oluyor? Şimdi koskoca şirketin ana websitesinde degişiklik yapacak adam amele birisi degildir vede o da dalgınlıgına felan gelipte bunu yanlışlıklamı yapıyor? Çok saçma sapan hal almaya başladı bu telefon tablet sektörü:S

  • Microsoft bombasını patlattı ya Android de gündemde kalmak istiyor...

    Android tam olgunlaşmadan Windows RT Android ten ciddi oranda pay alıp kısa sürede lider olacaktır...
  • Adam nexusu 400 dolara alsın biz de türkiye de 3 katı fiyata alalım. İşe bakın Allah aşkına ya !

  • işde bu yüzden android almıyorum arkadaş daha coğu cihaz 4ü alamadı bunlar 5i cıkarıyo hep 1adım geriden

  • işde bu yüzden android almıyorum arkadaş daha coğu cihaz 4ü alamadı bunlar 5i cıkarıyo hep 1adım geriden

  • Güncellemeden dert yakınan arkadaşlar Nexus diye bir şey var yani o telefonlar süs olsun diye yapılmadı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Normsoner

    işde bu yüzden android almıyorum arkadaş daha coğu cihaz 4ü alamadı bunlar 5i cıkarıyo hep 1adım geriden

    4'ü alamaması Google'dan değil üretici firmadan kaynaklanıyor.

    Xperia 2011 cihazlara bir güzellik yapar mı acaba Sony. Yapmasa da sorun değil. En azından dediklerini yerine getirdiler bu nedenle gözümdeki itibarı arttı firma olarak. Veremiyoruz; çünkü donanım yetmiyor diyip es geçebilirlerdi de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    quote:

    Orijinalden alıntı: Normsoner işde bu yüzden android almıyorum arkadaş daha coğu cihaz 4ü alamadı bunlar 5i cıkarıyo hep 1adım geriden
    4ü alamaması Googledan değil üretici firmadan kaynaklanıyor. Xperia 2011 cihazlara bir güzellik yapar mı acaba Sony. Yapmasa da sorun değil. En azından dediklerini yerine getirdiler bu nedenle gözümdeki itibarı arttı firma olarak. Veremiyoruz; çünkü donanım yetmiyor diyip es geçebilirlerdi de.


    Samsung'un dediği gibi mesela. Adamlar giriş seviyesindeki telefonu Gio ya ICS rom hazırlıyor. Samsung üst seviye modellerine" Donanım yetersiz. Yapamayız.." diyor. Bu ne tezat bir durum.





  • arkadaş bi alsaymış keşke belki 4.1 kurulu gelir :D

  • Simdiden heyecanla beklemeye başladım. Bizim telefon gene gösterdi kalenderligini. Diğer telefonlar bir 3 ay sonra alir artık güncellemeyi.

  • İşe bakın Allah aşkına ya !

  • Zaten custom kullanıyorum şimdide custom linaro lu 4.1 kullanıcam stock un önemi yok :)

  • sırf güncelleme yüzünden google nexus tercih ettim ve ilk defa bir telefonum piyasadan önce güncellenecek bıkmıştım xda da port beklemekten.. :D

  • şu yanlışlıkla lafına gıcık oluyorum. yahu geri zekalı mı bunlar da yanlışlıkla o kadar yönetici varken ürün açıklamasına öyle birşey yazsın. zaten bunun yazılmasına gereken yok. android googlenin, telefon googlenin tabi ki ilk o alacak güncellemeyi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mnc07

    biz daha evo ya 4.0 bekliyoruz,Ohhhhh yoooooooo


    daha fenası var nokia n900 kullanıcıları en az 2011 den beri ics kullanabiliyordu.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.