Şimdi Ara

Kulakiçi Kulaklık (IEM) Satın Alma Rehberi -1. Sayfada Resimli-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.177
Cevap
7
Favori
103.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mp3 playerlarımızından maksimum performansı almak ve muzik dinlemenin keyfine varmak icin degisik fiyat seviyelerinde ve degisik ses kalitesi ve ozelliklere sahip kulakici kulaklıklar hakkında topic acmaya karar verdim...

Son zamanlarda nette, guvenilir kaynaklardan bircok yorum okudum ve kendim de bu ise merakım dolayısı ile bircok kulaklık kullandım..

Gercekten bunlarla ilgilenen ve yazdıgı yorumlar bir kaynaga dayanacak olan arkadaslar olarak bu topicte degisik markaların kulakici kulaklıklarının her yonunu tartısabiliriz.(fiyat, ses ve uretim kalitesi vs vs) Bende elimden geldigince yardım olmaya calısacagım..

Dedigim gibi sadece kulakici kulaklıklar arkadaslar... Bu konuda her turlu soru ve kaynaklı yorumları bekliyorum.

-------------------------------------------------------------------------

Dunyanın en buyuk kulakici kulaklık sitelerinden Earphonesolutions ın yaptıgı kulaklı testinin sonucları asagıda :

1. Westone UM2 (299$, dual drive, en iyi ses kalitesi, en rahat, mukemmel balans)

2. Shure E5c (499$, dual drive, mukemmel bass, 2. en iyi ses kalitesi)

3. Superfi 5 Pro (259$, dual drive, 3. en iyi ses kalitesi)

4. Westone UM1 (109$, single drive, en rahat, mukemmel balans)

5. Shure E4c (279$, single drive, inanılmaz orta frekans ve tiz, temiz arkaplan)

6. Etymotic ER4P (310$, single drive, en iyi ayrıntı, bass yok, dısarı icin kullanıslı degil)

7. Shure E3c (179$, single drive, harika orta frekans ve ayrıntı, en kucuk)

8. Superfi 5 EB (199$, dual drive, harika bass, orta frekans ve tiz idare eder)

9. Superfi 3 (80$, fiyatına gore iyi ses, giris seviyesi en iyilerden)

10. Shure E2c (75$, iyi bass, superfi 3 ile dinlenen muzige gore secim yapılabilir)

11. Etymotic ER6i (106$, E2c ve superfi 3 ten iyi ses kalitesi, dayanıksız, cabuk kırılabilir)

Sayfanın linki :http://www.earphonesolutions.com/beeaforip.html

Ustteki kulaklıklar hakkında ayrıntılı yorum yapabilirim... Bu sıralama dunyada genel gorus gibi bise. Head-fi forumları, earphonesolutions, ilounge ve daha bircok sitede yorumlar bu sekilde.. Farklı yorumlar bulanlar kaynak ile birlikte verirlerse burda tartısabiliriz...

--------------------------------------------------------------------------------------

Onemli Not : Benim yukarıda bahsettigim kulaklıkların (westone, shure, UE superfi, etymotic markalarının) yuksek sesten patlama, bozulma vs problemleri yok cunku diyafram yok.. Kaldıramayacagı bir seste direk sesi kesiyorlar..

Dıs kapları seramik kadar saglam, ozellikle shure ların..

Kablolar superfi lerde jacklı yani direk butun kabloyu kulaklıktan cıkarabiliyorsunuz. Zaten hepsinde kablo 20-40$ gibi bir paraya degisiyor ki ozellikle Westone ve Etylerde kablo inanılmaz saglam ve kaliteli yani kolay kopma, temassızlık ve sertlesme gibi dertleri yok.. Kabloyu tutup kesmezseniz problem olmaz yani...

Hepsinin ozel tasıma kılıfları var. Superfi ve ety lerde orjinal deri, Shure ve westone larda sert kaliteli kumastan...

5 yıl boyunca büzüştürüp cebinize bassanız dahi problem olmayacak kalitede kulaklıklar buna emin olabilirsiniz...

Ek olarak hicbirinin icine toz, kir veya kucuk partikuller kacamaz cunku hepsinde ucun agzında sesi temizleyen ve iceri bisey girmesini engelleyen mikro filtre var.

Bu kulaklıklara bu kadar para verilir mi, bunlar cabuk bozulurmu vs vs sorularına karsı bu acıklamaları da ekledim...

----------------------------------------------------------------------

Bu arada yine ustte bahsi gecen urunler 25db ve uzeri izolasyonu olan kulaklıklar yani muzik calarken dısarıdaki hicbir seyi duyamazsınız(yol kazı calısmasını bile o derece yani)...

Benim light IEM olarak yorumladıgım Sony ex51,71,nx1 , Sennheiser CX300, IE3, IE4 , Creative EP630, Sharp MD33 fln 10db cıvarı izolasyon sagladıkları icin hicbir sekilde yukarıdakilerin direk rakipleri olamazlar... Ama ses kalitesi vs olarak onlarıda ciddi bicimde ele alacaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 19 Mart 2006; 1:47:57 >

• abi bıkac yerdde anlattın ama bı daha sorsam ayıp olurmu bılmıyorum ama yınede soruyum
    cx300 ile ex51 arasında söyle bı kıyaslama yaparmısın
    mp3 calarım senınkıyle aynı
  • @soultrap

Pmden msni atıyorum.. Uzun uzun tartışmak istediğim konular var özellikle UM2 ile ilgili =)
    Burdan zor olur 500msjı bulur =)

Hoşçakalın
  • quote:

Orjinalden alıntı: maniac1987

abi bıkac yerdde anlattın ama bı daha sorsam ayıp olurmu bılmıyorum ama yınede soruyum
    cx300 ile ex51 arasında söyle bı kıyaslama yaparmısın
    mp3 calarım senınkıyle aynı

CX300 cok daha ustun Ex51 den.. Hem ses kalitesi hemde uretim kalitesi olarak..

Hatta CX300 Shure E2c ile bile kıyas yapılabilir ses kalitesi olarak. Ama Shure un izolasyon, kablo kalitesi ve saglamlık avantajı var..

Yani ben CX300 den ziyade, E2c derim...
  • benimde bir kaç sorum var, yardimci olursaniz çok sevinirim

philips he 590 nasil bir kulakliktir ses izalosyonu sağlar mi, ses kalitesi yeterli mi, kulakta iyi oturur mu

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17415&productid=evphhe590

PHILIPS HN-060 bu kulaklik hakkinda hiç bir bilgim yok ama özellikleri çok gibi.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17415&productid=evphhn060

şimdi den teşekkürler.

• Bunlar çok pahalı arkadaşlar. (Soultrap ın verdiği listedeki kulaklıklardan bahsediyorum)MDR EX71 bizim işimizi fazlasıyla görür bence. En azından benimkini görüyor. Taktığım zaman neredeyse dışarıdan gelen sesi tamamiyle kesiyor. Bu kulaklığı gösterdiğim arkadaşlar gereksiz pahalı olduğunu söylüyor. Ben 30$ a almıştım. Ama sış sesi engelleme özelliği için bile bu para verilir. Ayrıca bas sesleri çok güçlü veriyor. Kesinlikle bu paraya alınabilecek en iyi kulaklık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecar limon -- 12 Mart 2006; 15:41:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecar limon

Bunlar çok pahalı arkadaşlar. MDR EX71 bizim işimizi fazlasıyla görür bence. En azından benimkini görüyor. Taktığım zaman neredeyse dışarıdan gelen sesi tamamiyle kesiyor. Bu kulaklığı gösterdiğim arkadaşlar gereksiz pahalı olduğunu söylüyor. Ben 30$ a almıştım. Ama sış sesi engelleme özelliği için bile bu para verilir. Ayrıca bas sesleri çok güçlü veriyor. Kesinlikle bu paraya alınabilecek en iyi kulaklık.

mdr ex71 i nerden aldin acaba. ben satan bir yer bulamadim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla thminimce sennheiserin cx300ü malzeme kalitesi olarak ex71 gibi biryerlerde olacaktır..Ztn mx serisinin malzeme kalitesindeki 3-5 milyonluk hissi hiç hoş değildi..Ama ses kalitesi e2c civarında olsada e2c kullandığımdan yazayım.. tabiki izolasyon rahtlığı yurtdışında 90-100ytl aralığına kadar düşük fiyatla bulunması ve taşıma kabından kablo kalitesine kadar bisürü artısı olmasına rağmen ağır bir kulaklık hemde oldukça ağır ve her kulağa girebilcek bişi değil.. kimi insanı çok rahatsız ediyor hiçbir şekilde tahammül edemiyo.. ama tabiki ses kalitesi ex71in ipodun in-earının ve tahminen cx300den daha iyi tabiki..Ondan performansta e2c kullanım rahatlığında cx300 üstün olcaktır... çünkü shureı kulak arkasından dolamak vs bile bisür sonra sıkıyor =) Benm sorum soultrape..

Ya bende um2 almak istiyorm =) özellikle içim gitti um2 olduğunu görüne.. SAnırım amerikadan getirttin.. kutu içeriğinin bir fotorafaını ve aldığın siteyi yazabilirmisin? kendi sitesi haricinde e4c gibi (sitede 300$ başka yerde 180$a kadar bulunuyor) daha ucuza bulunma imkanı yok sanırım...

Yada ebay aldıysan nasıl alınıyor? trye gönderimlerde gümrük takılıyormu??

Ve son olarak ben silikonla değil yumuşak tıkaçlarla kullandıpımdan ve elbet eskidiğinden TRde extra tıkaç bulabilceğim bir yerbiliyomusun.. kulak tıkaçlarını modlamaktan bıktım açıkcası(ex 71 vsde işe yarar izolasyonu arttır arkadaşlar ;))

Cevapların için teşekkür ederim şimdiden..

• quote:

Orjinalden alıntı: evo5558

quote:

Bunlar çok pahalı arkadaşlar. MDR EX71 bizim işimizi fazlasıyla görür bence. En azından benimkini görüyor. Taktığım zaman neredeyse dışarıdan gelen sesi tamamiyle kesiyor. Bu kulaklığı gösterdiğim arkadaşlar gereksiz pahalı olduğunu söylüyor. Ben 30$ a almıştım. Ama sış sesi engelleme özelliği için bile bu para verilir. Ayrıca bas sesleri çok güçlü veriyor. Kesinlikle bu paraya alınabilecek en iyi kulaklık.

Ben comerxia.com aracılığıyla amazon.com dan almıştım.Şimdi TR ye gönderim yapıyorlar mı bilmiyorum. Bi dene istersen.

• quote:

benimde bir kaç sorum var, yardimci olursaniz çok sevinirim

philips he 590 nasil bir kulakliktir ses izalosyonu sağlar mi, ses kalitesi yeterli mi, kulakta iyi oturur mu

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17415&productid=evphhe590

PHILIPS HN-060 bu kulaklik hakkinda hiç bir bilgim yok ama özellikleri çok gibi.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17415&productid=evphhn060

şimdi den teşekkürler.

HE590, IEM tipine bezneyen ama izolasyon yapmayan bir kulaklık.. Ses kalitesinin iyi olmadıgı yonunde yorumlar var ve sesi actıkca ses kalitesi cok buyuk olcude dusuyormus.. Yurt dısında 10Euro ve kesinlikle tavsiye etmem..

HN-060 ise IEM ve noise canceling sayesinde 18db gibi bir izolasyon saglıyor. Ses kalitesi olarak ortalama bir kulaklık ve 40$ civarındaki sennheiser CX300, Creative EP630 ve digerlerinden asagıda kaliyor..

• quote:

benimde bir kaç sorum var, yardimci olursaniz çok sevinirim

şimdi den teşekkürler.

1. kulaklığı kullandım 1hafta kadar.. performansı fena değil ama kulağa tam oturmuyor olmuyor yani o kulaklığa in ear demek gereksiz olur yok öyle birşey çnkü =) pişman olursunuz aldığınıza..

2. kulaklığı beğendm sipariş verip denemeyi dşünüyorum.. ama o fiyata aktif izolasyon yapması düşündürücü.. acaba kullanılan driveler çok mu dandik yada dşük kaliteli..

• quote:

quote:

quote:

Ben comerxia.com aracılığıyla amazon.com dan almıştım.Şimdi TR ye gönderim yapıyorlar mı bilmiyorum. Bi dene istersen.

Hadi şanslısın tekrar TR ye gönderim başlamış. Her şey dahil 80 YTL istersen hemen sipariş ver. Hiç düşünme.

• quote:

Bunlar çok pahalı arkadaşlar. (Soultrap ın verdiği listedeki kulaklıklardan bahsediyorum)MDR EX71 bizim işimizi fazlasıyla görür bence. En azından benimkini görüyor. Taktığım zaman neredeyse dışarıdan gelen sesi tamamiyle kesiyor. Bu kulaklığı gösterdiğim arkadaşlar gereksiz pahalı olduğunu söylüyor. Ben 30$ a almıştım. Ama sış sesi engelleme özelliği için bile bu para verilir. Ayrıca bas sesleri çok güçlü veriyor. Kesinlikle bu paraya alınabilecek en iyi kulaklık.

Is gorur tabi ona soylenecek bise yok. Ama usttekilerle ses kalitesi ve uretim kalitesi olarak kıyası dahi yapılamaz..

Eski kulaklıgım oldugu icin biliyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

Bunlar çok pahalı arkadaşlar. (Soultrap ın verdiği listedeki kulaklıklardan bahsediyorum)MDR EX71 bizim işimizi fazlasıyla görür bence. En azından benimkini görüyor. Taktığım zaman neredeyse dışarıdan gelen sesi tamamiyle kesiyor. Bu kulaklığı gösterdiğim arkadaşlar gereksiz pahalı olduğunu söylüyor. Ben 30$ a almıştım. Ama sış sesi engelleme özelliği için bile bu para verilir. Ayrıca bas sesleri çok güçlü veriyor. Kesinlikle bu paraya alınabilecek en iyi kulaklık.

Is gorur tabi ona soylenecek bise yok. Ama usttekilerle ses kalitesi ve uretim kalitesi olarak kıyası dahi yapılamaz..

Eski kulaklıgım oldugu icin biliyorum..

Tabi ki öyle fiyatlarından da belli değil mi zaten. Parası fazla olan gitsin E5 alsın olay bitsin. Ama sınırlı parayla en iyi seçimni yapmak bence önemli olan. Şu anda amazon.com da EX 71 24$ olmuş. TR vergi gümrük kargo v.s ile 80 ytl ye geliyo. Bence kaçmaz yani.

• kargo dahil 100€geçmiyosa gümrük ve tr vergisi olamaz sdece 24$+ shipping olur ;)
    35ytlye alınan şeye 45 ytl kargoda iyiymiş =) daha ucuza gelebilmesi lazm ;)

Amazon.co.uk den daha ucuza gelmezmi? ama orasıda amerikadan pahalıdır =)

Soultrap bişi sormuştum ama cevap almadım :/ şu um2ler hakkında??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pSyCo -- 12 Mart 2006; 16:02:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: pSyCo

kargo dahil 100€geçmiyosa gümrük ve tr vergisi olamaz sdece 24$+ shipping olur ;)
    35ytlye alınan şeye 45 ytl kargoda iyiymiş =) daha ucuza gelebilmesi lazm ;)

Amazon.co.uk den daha ucuza gelmezmi? ama orasıda amerikadan pahalıdır =)

Soultrap bişi sormuştum ama cevap almadım :/ şu um2ler hakkında??

Haklısın 39ytl kulaklık 7 ytl ABD içi taşıma ücreti,35 ytl de uluslarası taşıma ücreti,2 milyon da diğer masraflar tutuyo. dediğin gibi 100euro yu geçmeyince gümrük vergisi yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pSyCo

Ya bende um2 almak istiyorm =) özellikle içim gitti um2 olduğunu görüne.. SAnırım amerikadan getirttin.. kutu içeriğinin bir fotorafaını ve aldığın siteyi yazabilirmisin? kendi sitesi haricinde e4c gibi (sitede 300$ başka yerde 180$a kadar bulunuyor) daha ucuza bulunma imkanı yok sanırım...

Yada ebay aldıysan nasıl alınıyor? trye gönderimlerde gümrük takılıyormu??

Ve son olarak ben silikonla değil yumuşak tıkaçlarla kullandıpımdan ve elbet eskidiğinden TRde extra tıkaç bulabilceğim bir yerbiliyomusun.. kulak tıkaçlarını modlamaktan bıktım açıkcası(ex 71 vsde işe yarar izolasyonu arttır arkadaşlar ;))

Cevapların için teşekkür ederim şimdiden..

UM2 yi forumdan tanidigim frosbite nickli arkadasın amerikadaki arkadası gonderdi..

Kutu iceriginde 3 cift comply tips yumusak uc, kucuk tasıma cantası ve kulaklık var.

• Birde ustteki listede olmayan ve mayıs ayında piyasaya cıkacak olan Shure E500 var..

Tam 3 tane hi-definition micro-drive kullanılmıs(1 tweeter ve 2 full range woofer) ve usttekilerin hepsinden iyi ses kalitesi var.. Hatta 900$ lık ozel yapım Ultimate Ears 10 Pro dan bile daha iyiymis..

Yapılan yorumlarda dev ekran HDTV de film izlemek neyse Shure E500 de muzik dinlemek aynı sey yazılmıs.

Shure E500

Fiyatı 499$ olacak ve Shure diger kulaklıklarının fiyatını asagıya cekecek...

Ultimate Ears 10 Pro

Suna Bakın !! Ultimate Ears 10 Pro nun kırmızısı.. Dıs silikon kısım kulagınıza ozel yapılıyor ve ınanılmaz rahat.. Fiyatı 900$ ve shure E500 un bundan daha iyi ses verdigine inanamıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 13 Mart 2006; 2:24:14 >

• quote:

Tabi ki öyle fiyatlarından da belli değil mi zaten. Parası fazla olan gitsin E5 alsın olay bitsin. Ama sınırlı parayla en iyi seçimni yapmak bence önemli olan. Şu anda amazon.com da EX 71 24$ olmuş. TR vergi gümrük kargo v.s ile 80 ytl ye geliyo. Bence kaçmaz yani.

Westone UM2, Shure E5c den daha kaliteli ses veriyor ve daha ucuz. Zaten sesleri neredeyse aynı sadece Westone un sesi daha berrak ve tizler biraz daha keskin..

Bu arada turkiye piyasasına Sennheiser CX300 60-70YTL den girerse Sony ex71 yalan olur... Cunku CX300 cok daha kaliteli ses veriyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

Birde ustteki listede olmayan ve mayıs ayında piyasaya cıkacak olan Shure E500 var..

Tam 3 tane hi-definition micro-drive kullanılmıs(1 tweeter ve 2 full range woofer) ve usttekilerin hepsinden iyi ses kalitesi var.. Hatta 900$ lık ozel yapım Ultimate Ears 10 Pro dan bile daha iyiymis..

Yapılan yorumlarda dev ekran HDTV de film izlemek neyse Shure E500 de muzik dinlemek aynı sey yazılmıs.

/>

Fiyatı 499$ olacak ve Shure diger kulaklıklarının fiyatını asagıya cekecek...

yaw abi bu kulak zarına falan değmez değil mi?

ben düşünüyorum da, ben bunu kulağıma nereden sokacağım? o uç tarafı beni korkutuyor kulak zarına zarar verir düşüncesiyle.

bu tür bir kulaklığı hiç deneme fırsatım olmadı ama o uç tarafı beni korkutuyor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.