Şimdi Ara

HTC'nin Windows Phone 8 yol haritası sızdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • HTC'nin Windows Phone 8 yol haritası sızdı


     

    Windows Phone 8 dün tanıtıldı ve Microsoft'un iş ortakları duyuruldu. Yakın zamanda WP8'li akıllı telefonlar hakkında birşeyler duymayı pek tahmin etmiyorduk. Fakat The Verge sitesi güvenilir kaynaklarından edindiği bilgiler doğrultusunda Tayvanlı HTC'nin yol haritasını sızdırmayı başardı.

     

    Mobil Dünya Kongresi 2012'de resmiyet kazanan Android işletim sistemli One serisinde olduğu gibi Windows Phone 8'de de pazarın üç segmenti için modeller çıkış yapacak.

     

    Alt segmentte Rio kod adlı cihazı göreceğiz. 4 inç büyüklüğünde WVGA (800 x 480 piksel) çözünürlüklü ekran, HSPA ile 14.4Mbps mobil internet hızı, 5MP kamera ve HD 720p video çekim desteğine sahip olacak. 512MB RAM'le gelmesine karşın çipset konusunda alt segmentte çıtayı belirleyecek model olmaya aday. 1GHz hızında çift çekirdekli 28nm Krait işlemci ve Adreno 305 GPU'lu Snapdragon S4 Plus MSM8277 ile donatılacak. Yılın ikinci yarısında geleceği resmen duyurulan bu çipsetin Rio'da kullanılması mümkün.

     

    Orta segment, Accord kod adlı modelle hedef alınacak. 4.3 inç büyüklüğünde HD (1280 x 720 piksel) Super LCD 2 ekran, Full HD 1080p video çekim yapabilen 8MP arka kamera, çift taşıyıcı ile 42Mbps mobil internet hızı, NFC çipi ve 1GB RAM'in eşlik edeceği telefonda Rio'dakinden daha iyi bir çift çekirdekli çipseti bulunacak.

     

    Amiral gemi olarak nitelendirilecek üst düzey model ise; Zenith kod adıyla anılıyor. 4.7 inç HD (1280 x 720 piksel) Super LCD 2 ekran, Accord'daki ile aynı 8MP kamera sensörü, 42Mbps mobil internet hızı ve dört çekirdekli bir Qualcomm çipsetiyle gelecek. Bu çipsetin 1.5 - 1.7 GHz hızında dört çekirdekli 28nm Krait işlemci ve Adreno 320 GPU'nun kullanıldığı Snapdragon S4 Pro serisinden APQ8064 olacağını söyleyebiliriz. Çünkü halihazırda Qualcomm'un dört çekirdekli başka bir çipseti yok. Snapdragon S4 Prime serisindeki MPQ8064, aynı özelliklere sahip olup, sadece modemsiz olduğu için APQ8064'ten farklı olarak isimlendirildiği için onu hariç tutuyoruz.

     

    Sitenin kaynakları, Accord ve Zenith arasındaki ilişkinin HTC One S ve HTC One X'teki gibi olacağını bildiriyor. Daha mobil ve daha ucuz olduğu için Accord'un, yüksek performans ve geniş ekran içinse Zenith'in tercih edileceğini söyleyebiliriz.

     

    Her üç telefonun da sarfiyatı bu yıl başlayacak. Rio ve Accord, Ekim ayında gelecekmiş. Zenith'in ise yılın dördüncü çeyreğinde tüketiciyle buluşacağı iddia ediliyor. Tabi ki şuan için sadece HTC'nin yıl sonuna doğru Windows Phone 8'li akıllı telefonlar piyasaya sürebileceğini kesin bir şekilde ifade edebiliriz. Qualcomm çipset kullanımı ve ekran çözünürlükleri dışında teyit edebileceğimiz hiçbir cihaz ve hiçbir özellik yok. Aylar sonra çıkacak cihazlarda bazı değişiklikler yapılabilir. Özellikle Microsoft'un çift çekirdeğe odaklanacaklarını belirtmesi ve HTC'nin amiral gemisinde dört çekirdekli bir Qualcomm çispet kullanması kafaları karıştıracaktır.








  • Hala 512 Mb ram koyuyorlar android'te gördük telefonlar işkence çekiyor 1gb ramde bile şunu 1,5 ile 3gb arası yapsınlar 6 ayda bir telefon işe yaramaz hale geliyor

  • oooooooo adamların alt seviye cihazları bile android in amirallerine bedel :)
    hele o üst seviye ne öyle one x ve s3 le benzer fiyat olursa android ölür tabi nokıanın ataklarınıda beklemek lazım clearblack ve pureview kullandığında süper olur (micosoft fanı değilim android kullanıcısıyım ama wp7.5 de kullandım ve yarı donanımda bile süper performans var bu donanımlarla uçar)

  • Windows telefonlar hızlı çalışıyor ve stabilite olarak android telefonlardan daha iyi. Tabi android kadar özgür olmadığındandır büyük ihtimalle. Yine de microsoft olduğu için güvenimiz tam ve apple'daki kadar çok kısıtlama olmaması da güzel. Özellikler ise harika. Telefonlar oldukça seri çalışacaktır. En önemli konu ise bu kadar iyi donanımı değerlendirebilecek bir market gelişimi. Marketi hızlı bir şekilde geliştirirse Iphone'un en büyük rakipleri olur yeni Windows telefonlar. Eğer beklediğim gibi stabil,hızlı bir işletim sistemi olursa ve market de çeşitlilik olarak hızla gelişirse böyle yüksek donanımlı+windows işletim sistemli bir telefon+ipad ile olayı bitirmeyi düşünüyorum şahsen. Böylesine tanıdık bir işletim sisteminin stabil olarak telefonlara girmesi sayesinde çok fazla windowslu telefon satılacaktır.

    Fanboyluk yapmadan her firmanın gelişimini desteklemeliyiz. Windows gelişirse android ve ios da tahtlarının sallanması durumunda rekabetçi atılımlar yapacaklardır ve bu da bize pozitif olarak geri dönecektir. Ios en iyi olsun diğerleri batsın mantığıyla düşünürsek öyle bir durumun olması durumunda piyasada rekabet kalmaz. Kim istemez Windows'un ios'u geride bırakmasını ve böylece çok daha iyi yenilikler yapılmasını?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 21 Haziran 2012; 18:30:29 >




  • Zaten şuan gördüğüm en büyük sıkıntı market ama microsoft bence bir çok uygulamayı wp8 ile yayınlayacak çünkü android yada ios daki en çok kullanılan uygulamaları wp için çok kolay yazacak binlerce çalışanları var.Android gibi her önüne gelen yaparsa iş kötü olur çünkü aynı uygulamadan en az 10 tane var ve çoğu işe yaramaz her önüne geleni markete atıolar sonra ios u geçtik vs. die laf ediolar :) en önemli öncelik flash gelmeli.

  • Htc, One X'Te Oldugu Gibi Sabit Pil Ve Genişletilemeyen Hafıza Seçeneği Hatasına Düşmezse Htc Zenith Tercih Edebilirim Birde En Az 2100 MAh Batarya Olmalı Artık

  • Windows bu sefer iOS ve Android'le büyük rekabete girecek sonunda. Tüketiciler için iyi haber.

  • Bence htc ve samsung bu cihazları bekleyip yeni amiraller çıkarır çünkü adamlar 4 çekidekli kraitten ve adreno320 den bahsediolar ve tabiki windows un çalışmasınıda sayarsak baya performans farkı doğar ve androidden çok sağlam bi atak gelir belki android 5.0 hızlanabilir s3 ve one x fiyat düşebilir.Apple cihazı geliştirebili yani ortalık kızışı rekabetten dolayı

  • Windows phone ile alakalı en büyük soru işareti yazılım desteği. Lumia serisi telefonlar son sürüme güncelleme almayacağı haberleri var Lumia 900 bile giriyor bu gruba umarım böyle hatalar yapmazlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: theasus

    Windows phone ile alakalı en büyük soru işareti yazılım desteği. Lumia serisi telefonlar son sürüme güncelleme almayacağı haberleri var Lumia 900 bile giriyor bu gruba umarım böyle hatalar yapmazlar.


    Hocam sanırım Windows Phone 8 de Windows 8 çekirdeği var bu yüzden Windows Phone 7.5 olan cihazlar bu sürüme geçemeyecekler ama yeni görünüme kavuşabilmesi için 7.8 güncellemesini alacaklar.Uygulamalarda durum ne olacak orası karışık.

  • iyi pil + htc one serisinin tasarımı gibi bi tasarımla gelirse telefonumu değiştirebilirim hem WP de güncelleme ne zaman gelcek derdi yok MS kendisi tüm telefonları için yayınlıyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurayaNeYazıyoruz -- 21 Haziran 2012; 19:14:58 >
  • 4 çekirdekli krait mi? O ne uçar lan öyle. Tabi qualcomm yine arıza çıkarmazsa

  • Yanlız one s gibi türkiyeye s3 çiple felan gelirse kötü olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: JrMaster

    Hala 512 Mb ram koyuyorlar androidte gördük telefonlar işkence çekiyor 1gb ramde bile şunu 1,5 ile 3gb arası yapsınlar 6 ayda bir telefon işe yaramaz hale geliyor


    512 mb ram'li lumia'yı bir süre denedim, iphone 4s'den de, galaxy s2'den de gayet hızlı ve akıcıydı, takılma diye bişey yok. özellikle android gibi sistem kaynaklarını sömürmüyor. ilk apple bilgisyarı yapan steve wozniak (kim olduğunu öğrenmek ve windows phone hakkındaki görüşlerini öğrenmek için google iki tık ötenizde) bile "windows ohone en iyi mobil işletim sistemi" dedi. bu dediklerim çok çekirdek işlemci desteği olan Wp8 çıkmadan önce gerçekleşti. WP8 ile bu aletlerin coşacağını tahmin ediyorum.

    keşke ezberden konuşmak yerine bir kez de kötülediğimiz işletim sistemini bir inceleyip konuşsak da burayı okuyan deneyimsiz kullanıcıların aklını karıştırıcı ve nesnellikten uzak yorumlar yapmasak.





  • uygulamalr konusunda bilgi vereyim.
    wp7 uygulamaları wp8 de çalışacak ancak
    wp8 uygulamaları wp7de çalışmayacak.

    Yabancı kaynaklara göre wp8de gerçek multitasking var.Zaten hafıza kartı desteği felan da geldi.yani artık ios ile benzer yanları kalmadı.(daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi biri kısıtlama diğeri eksiklikti)

    Şuan için wp8le asıl rekabet şimdi başlıyor diyebiliriz.Özellikle nokia pureview clearblack dobly kulaklık gibi özellikleri ile Nokia da artık eski günlerine dönecektir :))

  • quote:

    Orijinalden alıntı: raptor2009



    quote:

    Orijinalden alıntı: theasusWindows phone ile alakalı en büyük soru işareti yazılım desteği. Lumia serisi telefonlar son sürüme güncelleme almayacağı haberleri var Lumia 900 bile giriyor bu gruba umarım böyle hatalar yapmazlar.
    Hocam sanırım Windows Phone 8 de Windows 8 çekirdeği var bu yüzden Windows Phone 7.5 olan cihazlar bu sürüme geçemeyecekler ama yeni görünüme kavuşabilmesi için 7.8 güncellemesini alacaklar.Uygulamalarda durum ne olacak orası karışık.




    en son uygulamaların hepsinin sıkıntı çekmeden çalışacağını belirtmişlerdi

  • uygulamalarda nasil bir yol izleyecekler ios gibimi yada android gibimi buda cok onemli burda hem guvenlik hemde maddi boyut var.serbest guvenli gibi iki ozelligi iyi bir sekilde birlestirirlerse iyi birseyler cikabilir diye dusunuyorum

  • Elinize aldiniz mi wp8 ide soyle olur boyle olur diyorsunuz. Wp7 de cogu uygulama ram yuxunden cogu modelde calismiyor. Bu mudur stabilize, yani verse takilacak vermiyor adamlarda stabil kasmiyor diyor yahu inanamiyorum. O zaman google da uygulamalarini cihazin ramina gore sinirlasin, kisitlasin o zaman hic kasma olmaz bu android in stabil oldugunu mu gosterir yani ?

    Buyuk basin buyuk derdi olur. WP8 i aynen wp7 gibi , kisitlanmis hali gibi hizli olacak saniyorsaniz yaniliyorsunuz.

    Ve ayrica son bir sey.

    Nokia hayranlari bu telefonlari ozellikle amiralleri 799 eurodan da asagiya beklemeyin benden soylemesi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kasatka

    Elinize aldiniz mi wp8 ide soyle olur boyle olur diyorsunuz. Wp7 de cogu uygulama ram yuxunden cogu modelde calismiyor. Bu mudur stabilize, yani verse takilacak vermiyor adamlarda stabil kasmiyor diyor yahu inanamiyorum. O zaman google da uygulamalarini cihazin ramina gore sinirlasin, kisitlasin o zaman hic kasma olmaz bu android in stabil oldugunu mu gosterir yani ?

    Buyuk basin buyuk derdi olur. WP8 i aynen wp7 gibi , kisitlanmis hali gibi hizli olacak saniyorsaniz yaniliyorsunuz.

    Ve ayrica son bir sey.

    Nokia hayranlari bu telefonlari ozellikle amiralleri 799 eurodan da asagiya beklemeyin benden soylemesi.



    799 euro mu?




  • Umarım htc sense arayüzünü koyar şu telefonlara

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.