Şimdi Ara

Ev Yapımı Wireless Anten

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Youtube izlediğim bir kaç video sonunda, basitinden bir wireless anten yaptım. Sonuçları da sizlerle paylaşmak istedim:

Öncelikle fotoğrafı:

Ev Yapımı Wireless Anten

Kullanılan malzeme:

- Metal makarna süzgeci
    - Aluminyum folyo
    - Sabitlemek için platform. Ben sunta kullandım
    - Yapışkan bant (para bandı)
    - Sabitlemek için vida.

Yapılışı:

- İlk olarak aldığımız süzgecin tam ortasından adaptörün kablosu ya da usb girişi sığacak şekilde bir delik açıyoruz. Tırnak manakası ideal bu iş için.
    - Aluminyum folyo ile bir güzel kaplıyoruz. Eğer gücü daha fazla artırmak istersek, arkasına da folyo çekiyoruz.
    - Modemi tam ortaya sabitleyip yapıştırıyoruz.
    - Anteni sabitleyeceksek, kullanacağımız platforma vidalıyoruz.

Sonuçlar:

Apartman dairesinde 2. katta oturuyorum. Apartmanın sağında ve solunda yine apartmanlar mevcut. Kullanmak istediğim wireless ağının modemi, 350m uzakta yol üzerinde.
    Bu anteni yapmadan önce o ağı hiç göremiyordum. Şimdi ise çekim gücü %37

Anten şu anda duvara bakar vaziyette, yani bağlanmak istediğim modemin simetrisinde tutuyorum. Sonuç mükemmel arkadaşlar.

Balkona çıkıp denediğimde zaten gün yüzü görmemiş modemlere rastladım.

Umarım benzeri dertlerden muzdarip olan arkadaşların işlerine yarar. Oldukça basit ve yapımı kolay bir alet.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukoto -- 21 Haziran 2012; 0:53:10 >

• Değişik fikir kutlamak gerek.
  • folyo bant kullansaydınız daha iyi olabilirdi. alüminyum yüzeyin pürüzsüz olması sinyali daha güçlendirir. ayrıca cihazı komple değilde sadece anteni düzgün bir şekilde yerleştirirseniz daha iyi olabilir(anten uzatma kablosu almanız gerekir). ufak ve kolay detaylar bunlar istenirse yapılabilir.
  • güzel çalışma eline sağlık.
    Lakin bunun yerine biraz irice bir windsurfer yapsaydın çok daha iyi verim alırdın.
    Bu tip reflektörlerde yansıtıcı yüzey ve odak noktası çok önemlidir.
    Windsurfer yaparsanda mutfak folyosu yerine kırtasiyelerde satılan kalın folyolardan kullan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açekçası internetten aluminyum kalıp hazırlamaya kadar bütün detayları aldım. En kolay bu geldi. Çalışmasaydı daha da uğraşacaktım, ama işimi görüyor şimdilik. Yüzey ve folyo konusunda tamamen haklısınız ama gel gör ki kısa yoldan köşeyi dönmek istedim
  • güzel yapim tebrikler bir gün lazim olursa direk yaparim bunu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.