merhaba arkadaşlar.aydınlatma dersimizde bir ödev verdiler sizle paylaşmak ve yardım almak istiyorum. bir bina hastane vb. yerlerin autocad de elektrik tesisatını yapmamız isteniyor yardım ederseniz yada sizde hazır varsa yollarsanız sevinirim. iyi günler dilerim sağlıcakla kalın :)
Mühendis hanım mısın?Yoksa Mühendis mi olacaksın... Hastane, fabrika ,büyük iş merkezi , Villa vs... bütün projeler var ama Niye Hazır istiyorsun ...Öğrenmek istemiyormusun?Hazır Proje ile Nasıl öğrenirsin? Yok yine ben hazır isterim. mi dersin?
Ben Elektrik Teknik Öğretmenim ...Fakat çizdiğim Projelerin birçoğunu Bayındırlıkta ,Tedaş ta , Bakanlıkta çalışan mühendisler okuyamıyor... "TABİİKİ İŞİNİ BİLENLERİ AYIRIYORUM" çaba sarfetmeden olmaz...Yok genede isterim dersen Güzel Bir Otel Projesi ... olabilir ...
arkadaşlar çaba sarfetmem gerektiğini bende biliyorum ama hocalarımız çok kısıtlı bir zaman dilimi istiyorlar.2hafta gibi kısa bir süre sınıfımızdan herkeste zaten başkalarından hazır buluyor.ben bu sıra içinde autocad mi öğreneyim yoksa çizeyimmi?? o yüzden yardımınızı istiyorum zide varsa ve gönderirseniz sevinirim.. teşekkürler ilgi gösterip zaman ayırdığınız için
Tamam ... Anlaşılan çok daralmışsın ,,, mail bildir göndereyim ... Çizdiğim güzel bir OTEL projesi var okumanda kolay olur.... Autocad 2004 te açacaksın ...
mesutelb sözüm size.. saydığınız kurumların hepsi devlete aittir ve geneli okulun ismine bakar.. yani çizimlerinizi okuyamayanlar ismi olan üniversitelerin, pratiği olmayıp sadece teori ile doldurulmuş öğrencileridir.. aynı aydınlatma projesi bana da lazım.. ama ben sadece mimari çizimi yapılmış ve vaziyet planı olan bir autocad projesi arıyorum..tesisat ve hesaplamasını zaten ben yaparım..
yaww keşkem bizdemi, bayan nickiyle kullanıcı ismimi alsasydık.Bizim ne kaddar teknik ve yardımsever arkadaşlarımız varmış . Hoca bize trafo projesi verdiydi geçen sene ne biçim yaptıydık beaa.
arkadaşlar ben autocad te çizilmiş bina tasarımı buldum fakat ben bunun içine elektrik tesisatını yapacağımda neyle yapacağım yani elektrik malzemesi olarak en basiti linye bulamıyorum autocadte yani bunun ayrı bir toll bar ımı var yoksa içerisinde varmı.herkese yorumları için tşk saygılarımla
mühendis hanım kusura bakmayında sanırım yanlıs seyleri arıyorsunuz ayrıca autocad bilginiz olmadıgı apacık görünüyor. eger autocad te linye veya sorti gibi seyleri arıyosan zaten bulamayacakssın bunların kesit kalınlıkları var bu cizgileri bu kalınlıklara göre autocad ten secerek sen cizeceksin . autocad te line(çizgi) var onun üstüne tıklayıp çizgi kalınlıgı seçip bütün etrafa linyeleri sen götüreceksin.böylece yavas yavas cizim tamamlanacak ama elektriksel bazı ögeleri bulailirsin lamba zil vb.gösterimleri yoksa bosuna linye diye bişi aratmaya kalkma bulamazsın
Vallahi sberkil arkadaşıma katılıyorum ne güzel iş ya!!Bizede böyle bir ödev vermişlerdi ve yetiştirene kadar canımız çıkmıştı ne güzel iş böyle hazır mazır...Arkadaşım mühendis adayı hanım arkadaşım bence sen ya o bölümü bırak yada biraz severek oku ki millete bi hayrın olsun..Sanırım öss de yanlışlıkla tercih ettin..Hazır proje gönderecek arkadaşları kınıyorum doğrusu bu yardım değil direk üç kağıtçılık olur!!!!!!!!!!!
mühendis hanım 'ın gerçekten bayan olduğuna hiç inanmıyorum. Sözleri, kelimeleri seçişi, kurduğu cümleler hiç te bir bayanı çağrıştırmıyor bana. Tabii bu benim kişisel görüşüm.
Niye ki yav fıstık gibi avatar Sanal ortam bu ne olacağı belli olmaz ama eğer öyleyse demek ki gururunu incitmiyor o zaman bunlar herşeye müstahaktır. Yok değilse o zaman bir özür borcumuz olsun.
Vallahi sberkil arkadaşıma katılıyorum ne güzel iş ya!!Bizede böyle bir ödev vermişlerdi ve yetiştirene kadar canımız çıkmıştı ne güzel iş böyle hazır mazır...Arkadaşım mühendis adayı hanım arkadaşım bence sen ya o bölümü bırak yada biraz severek oku ki millete bi hayrın olsun..Sanırım öss de yanlışlıkla tercih ettin..Hazır proje gönderecek arkadaşları kınıyorum doğrusu bu yardım değil direk üç kağıtçılık olur!!!!!!!!!!!
arkadasım ozaman kimse brbirine yardımcı olmasın ben sana katılmıyorum ister bayan olsun ister erkek buradakilerin buna baktıgına inanmıyorum bu arada 2 hafta içinde herhangi bir proje rahatlıkla çizilir ama hesaplama falan yeni alan biri için bu dersi zor oluyor bu yüzden hazır proje istemesi normal. bide bölümü bu kadarcık sey için bırak demen cok hata olabilir herseyi mükemmel yapacak diye bişi yok hele ögrenciyken herkes kendine baksın lütfen çünkü herkes kendinden mesul.
ukalalık yapmak istemem ama bu benim görüsüm
Astral bence haklı .... Arkadaşlar kuru sıkı sallamayalım... Ben 12 yıllık Teknik Öğretmenim... Ödevin ne demek olduğunu nasıl hazırlanması gerektiğini bilirim... Bir konuda araştırma yap ve ödev hazırla demek başka.... Bir teknik çalışma sonrası oluşturalacak bir devre ve/veya proje çizimi istemek başka... ben Autocad dersleri de veriyorum ...Ancak öğrencilerimize O konuda yerterli teknik alt yapıyı vermeden özellikle "uygulama Ödevi" verilmesi yanlıştır. Geçen bir üniversitenin elk.-elt mühendisliği öğretim üyesi benim eski bir öğrencime bir devre veriyor....Bunun projesini çiz ve uygula iki hafta sonra getir ve sınıfa sunu yap diyor. Öğrencim beni arar "Hocam şöyle bir devre var bu Üniversitede hocamız yap diyor .Ben biraz uğraştım ancak uygulanmasını ve çalışmasının mümkün olmadığını zannediyorum" Der. Devrenin çalışma şartlarını anlatır..Ben de haklı olduğunu ve bu devrenin çalışmasının mümkün olmadığını ve bunu Hoca yı küçük düşürmeden ve yalnız olarak ifade etmesini söylerim...O da Bu şekilde ilgili devrenin çalışmayacağını belirtir. O da doğru gerçekten bu devre çalışmıyormuş der... Bunu niye anlattım ...Maalesef bir çok öğretmen veya öğretim üyesi arkadaşlar bazen kendilerinin henüz vakıf olamadıkları bir konuyu dahi sanki öğrencilere garezleri varmış gibi "Hadi bakalım bunu da yapta görelim" anlayışıyla yapta gel derler... Ben bunu öğrenci gözüylede bakabilmek adına belirtiyorum... Tabiiki hazır ödev olmaz sen yapta ben sunayım mantığı yanlıştır.... Ama hepimiz öğrenci olmuşuzdur veya halen öğrenciyizdir... Burada arkadaşınıza sen Autocad den hiç anlayımorsun zaten diye veya alaycı başka ifadelerle yaklaşacağınıza buranın bir görüş alışverişi ve teknik yardımlaşma forumu olduğunu tekrarca hatırlayarak mesajlarınızı öylece yazınız... Hem ne olacak kızmış değilmiş yok Awatarı süpermiş bu tip mesajlar geyik içerikli sitelerde çok iyi bir tabir olabilir ama burada pek genel geçer kurallara uygun olmuyor zannederim...Benim fikrim budur...
melih bey neden böyle bir söze gerek duydugunuzu anlamadım doğrusu.cinsiyetim gerçekten bayan demekki sözcüklerden çıkarımlarınız yanlış.hem sorunum autocadken sizin cevabınız benim cinsiyetim oldu neden sorunumu paylaşmak yerine bay-bayan konusuna taktınız anlamış değilim.teşekkürler yani bambaşka bir polemik yarattınız kendi çapınızda.hiç böyle birşeye gerek yokken.buradaki konumuz elektrik elektronik üzerine.bir daha yorum yapmazsanız sevinirim.kendi düşünceniz sizde kalsın.kimsenin hakkında yorum yapmaya özelliklede böyle bir konuda hakkınız yok.daha duyarlı olmaya davet ediyorum sizi.hem ben neden sizin dediğiniz gibi bay olupta bayan nickine ihtiyaç duyayımki bunu öz güveni eksik insanlar yapar.Allaha çok şükür özgüveni tam bir bayanım.saygılarımla
önemli değil LİU KANG ama yapılanlar söylenenler pek hoş değildi.buda senden kaynaklanan birşey değil.sadece bir insanın kendi yanlış yorumlarını konuyla alakalı olmadan rahatça yazabilmesi.yani bizler burada sorunlarımızı paylaşıp ortak çözümler üretmeye çalışırken biri çıkıp alakasız bir konu olan bay-bayan olup olmama konusunu çıkartıp sorunu başka yöne çekiyor.neyse ben gerekli şeyleri zaten kendisine iletecek bir mesaj azdım.okuyacağından eminim.iyi günler herkese.MESUT beyede ayrıca teşekkür ederim gerçek bir profesyonel gibi yaklaştı konuya ve çok doğru sözler sarfetti.
önemli değil LİU KANG ama yapılanlar söylenenler pek hoş değildi.buda senden kaynaklanan birşey değil.sadece bir insanın kendi yanlış yorumlarını konuyla alakalı olmadan rahatça yazabilmesi.yani bizler burada sorunlarımızı paylaşıp ortak çözümler üretmeye çalışırken biri çıkıp alakasız bir konu olan bay-bayan olup olmama konusunu çıkartıp sorunu başka yöne çekiyor.neyse ben gerekli şeyleri zaten kendisine iletecek bir mesaj azdım.okuyacağından eminim.iyi günler herkese.MESUT beyede ayrıca teşekkür ederim gerçek bir profesyonel gibi yaklaştı konuya ve çok doğru sözler sarfetti.
harcamısın beni yaw neyse en azından bir konuda hemfikiriz sizin bayan oldugunuza
madem bay-bayan soz konusu olması sizi rahatsız etti rumuzunuzu cinsiyetinizi belirtmeyen bi şekilde alabilirdiniz..
Mezun olmadan muhendis yazabiliyorsa bayan olmadan da hanım yazabilir diye dusunuyorum
bunlar sadece benım dusuncelerim birilerini incittiyse incinen kendini yoklasın diyorum
Saygılar...
f85tr arkadaşım ister inan ister inanma kimseye bunu kanıtlama peşinde değilim yalnız böyle bir sitede neden bayan nicki alan erkeklerden olayımki yani bu elektronik üzerine paylaşım sitesi amacı belli olan bir site.kimse bayan erkek ayrımı yapmadan yardımcı olabileceği konularda fikrini söylüyor.ben isterdimki cinsiyetim yerine, sorunum ile ilgili bir çözüm önerisi sunasın ama okadar dikkatle incelediğin cümlelerimden bayan olmadığını düşünüyorum yani buna kafa yordum ve bu sonucu çıkardım yerine ben autocad sorunun hakkında şu çözümü ürettim paylaşmak isterim diyesin.neyse canın sağolsun.fikrine saygı duyuyorum ama yanıldığınıda ekliyorum.lütfen bir daha yorum yapacaksan cinsiyet ile alakalı değil autocad çizimi ile alakalı yorumlarını yaz. saygılarımla...
öncelikle herkese saygılar..mühendishanım eğer autocad konusunda ısrarlı değilseniz visio yu öneririm size.ayrıca burdaki bay-bayan polemiğini anlamış değilim.mühendishanım emek harcadığınıza inanıyorum ve eğer isterseniz benim çizdiğim bir proje var ama visio da çizildi ve yollayabilirim.hemcinsiniz olarak size proje işini mutlaka öğrenmenizi tavsiye ederim çünkü çok zevkli ve meslekte önemli bir iş.ayrıca burdaki bazı kişilerin yardım etmek yerine niye insan kırmaya yönelik hareket ettiğini anlamış değilim.ama hepinize cinsiyetlerinizden dolayı değil ortak bir hobimiz olmasından dolayı saygılarımı iletiyorum..
autocad çizimi ile ilgili şunları soyleyebilirim bu senin meslegin olacaksa öğrenmelisin.. ama hazır taslaklardan da yardım alman olası tabi ki.. Ayrıca şunu da belirtmeden gecemeyecem öğretmeden isteyen hocaları ve öğrencinin imkansızı başarmasını bekleyip butun öğrencileri muhendislere veya teknik bilgi sahibi insanlara ödev yaptırmaya ve hazırcılığa alıştıran ve bunu da buyuk pişkinlikle araştırma ruhu aşılıyoruz diyip kendini savunan kimseleri nefretle kınıyorum yani sayıdıgım ozelliklerde bi hocan varsa bence sucun bi kısmı da hocanda olabilir..
teşekkür ediyorum brc06 ilgin için.visio önerini değerlendirmek isterim.mümkün olursa zaten kendim autocad'e geçiririm.burada bay-bayan polemiğini bende anlamış değilim.şimdi zaten dersini alıyorum iç tesisatın yanlış olan ise bize autocad i öğretmeden autocad'te yapılmış bir proje istemeleri.ayrıca zaman kısıtlaması.henüz bu dönem aldığımız bir ders bu.neyse ilgine tekrar teşekkür edip bilgini benimle paylaşmanı bekliyorum...saygılarımla
1.YARIYIL Elektroteknik Matematik I Fizik I Kimya Türk Dili ve Edebiyatı I Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi I Temel Bilg. Tekn. Kullanımı Teknik Resim Yabancı Dil I
2.YARIYIL Elektrik-Elektronik Ölçmeleri Matematik II Fizik II Türk Dili ve Edebiyatı II Atatürk İlkeleri ve İnk.Tarihi II Temel Bilgisayar Bilimleri Elektroteknik Lab. Yabancı Dil II
3.YARIYIL Devre Analizi I Katı Hal Elt. ve Malzemesi Elektronik I Matematik III Mühendislik Mekaniği Bilgisayar Programlama Elk. ve Elt. Ölçmeleri Lab. Yab. Dilde Okuma ve Konuşma
4.YARIYIL Devre Analizi II Elektronik II Lojik Devreler Elektromag. Alan Teorisi I Matematik IV Devre Analizi Lab. Elektronik Lab. Mesleki Yabancı Dil I
5.YARIYIl Elektrik Makinaları I Elektrik Makinaları Lab. I Otomatik Kontrol I Lojik Devre Tasarımı Lojik Devre Tasarımı Lab. Elektromag. Alan Teorisi II Elektrik Mühendisliği Mat. Mesleki Yabancı Dil II
Seçmeli Dersler (Elektrik) Makine Elemanları Yüksek Gerilim Tekniği
Seçmeli Dersler (Elektronik) Elektronik Devre Tasarımı Elektronik Devre Tasarımı Lab.
6.YARIYIL Elektrik Makinaları II Elektrik Makinaları Lab. II Otomatik Kontrol II Otomatik Kontrol Lab. Aydınlatma ve İç Tesisat İş Hayatı İçin Yabancı Dil
Seçmeli Dersler (Elektrik) Güç Elektroniği Bilgisayar Donanımı Sayısal Elektronik Sayısal Elektronik Lab. Mikrodenetleyiciler Endüstriyel Otomasyon Endüstriyel Otomasyon Lab.
Seçmeli Dersler (Elektronik) Devre Sentezi Bilgisayar Donanımı Sayısal Elektronik Sayısal Elektronik Lab. Sinyaller ve Sistemler Mikrodenetleyiciler
7.YARIYIL Elk.-Elt. Müh. Uygulaması Seçmeli Dersler (Elektrik) Elektrik Enerji Üretimi Elektrik Enerji Dağıtımı Elektrik Makinaları III Elektrik Makinaları Lab. III Güç Elektroniği Lab. Güç Elektroniği Devreleri Mikroişlemciler Mikroişlemciler Lab.
Seçmeli Dersler (Elektronik) Opto Elektronik Opto Elektronik Lab. İletim Hat. ve Dalga Klavuzu Mikrodalga Tekniği Haberleşme Tekniği Sayısal İşaret İşleme Mikroişlemciler Mikroişlemciler Lab.
8.YARIYIL Elk.- Elt. Müh. Uygulaması Mühendislik Ekonomisi Seçmeli Dersler (Elektrik) Elektrik Enerjisi İletimi Elektrik Tesislerinde Koruma Güç Sistem Analizi
Seçmeli Dersler (Elektronik) Antenler ve Yayılma Antenler ve Yayılma Lab. Sayısal Haberleşme Sist.
Arkadaşlar bu gördüğünüz "mühendis hanım" ve benim, okuduğumuz bölümün öğretim programı.. Gördüğünüz üzere sosyal etkinlik namına tek bir ders bile yok ve seçmeli yazmasına rağmen toplam krediyi doldurabilmek için hepsini almak zorundasınız; yani seçmeli ders yok.. Ayrıca 5 dönem matematik alan tek mühendislik olduğumuzu da farketmişsinizidir.. Kimse kolaydan mühendis olma yolunda değil.. Yani mühendis hanım'ında söölediği gibi gerçekten programı yoğun.. Ve gerçekten de o bir bayan.. Önceden bayan olmayıp da hazıra konduğunu düşünüyor olmanız panik yaratıyordu, sanırım tüm bunları öğrendikten sonra bu kadar donanımlı bir mühendis hanım'ın mezun olduktan sonra size nal toplatacak olacağı gerçeği panik yaratacaktır.. Son olarak niyetiniz bu forumda ciddi olarak bildiğinizi paylaşmaksa yardım edersiniz, eğer değilse bayn olup-olmamasına takılırsınız anca.. Az laf çok iş BEYLER..
şahsı olarak sunu soyleyebilirim kimsenin cinsiyeti umrumda degil.. sadece rumuzunda bayan oldugunu belli eden insanlara karşı önyargım vardır herzaman (şahsi degil yani) neyse bu konunun yeri burası degil
sunu soylemek ıstıyorum 5 donem matematik alarak nal toplatılmıyor