Şimdi Ara

Microsoft, Windows Phone 8'i tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
4.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj







  • Microsoft, 'Apollo' kod adlı yeni Windows Phone 8 işletim sistemini resmen duyurdu. Windows Phone Zirvesi'nde gerçekleştirilen tanıtımda konuşan Redmond merkezli teknoloji devinin yöneticileri, Windows Mobile'dan bugüne kadar nasıl gelindiğiden bahsetti ve beklenen yeni değişiklikleri müjdeledi.

     

    Windows Phone 8'in taşıyacağı en önemli özellik; Windows 8 ile ortak bir çekirdeğe sahip olması. Belki de Microsoft'un mobil sektördeki kaderini belirleyecek bu özellik sayesinde, Windows 8 yazılım ve donanım geliştiricileri kolaylıkla ürünlerini Windows Phone 8'e port edebilecekler.

     

    Paylaşılan NT kerneli Windows Phone 8 platformuna çok çekirdekli işlemci desteği getirecek. Şuan için pil ömründen taviz vermemek için çift çekirdeğe odaklanmak isteyen Microsoft, sonbaharda bu cihazların çıkış yapacağını aktardır. Ekran konusunda, WVGA (800 x 480 piksel) desteğine ek olarak HD (1280 x 720 piksel) ve WXGA (1280 x 768 piksel) çözünürlüklerini WP8'de görmemiz mümkün olacak. Üstelik Windows Phone 7.5'te çalışan uygulamalar yüksek çözünürlüklerde hiçbir ek düzenleme gerekmeden görüntülenebilecek. microSD desteği de yein işletim sistemi versiyonuna eşlik edecek.

     




     

    Windows ve Windows Phone'u ortak bir platform haline getirmek için çaba harcayan Microsoft, geliştiricilerin oyun dahil birçok içeriği ve donanımı kolaylıkla mobil cihazlara uygulayabilmesine imkan tanıyor. Windows 8 için yazılan bir bilgisayar oyun, ortak kodlar, grafik ve DirectX desteği sayesinde telefonlara çok daha kısa sürede ve daha yüksek kalitede uyarlanabilecek. Internet Explorer 10'un benzersiz deneyimini de mobil kullanıcılarıyla buluşturacak olan yazılım devi, şuan piyasada mevcut tüm akıllı telefonları IE 10'un mobil versiyonuyla geride bırakıyor. 







     

    Windows Phone 8, her geçen gün biraz daha yaygınlaşan yakın alan iletişimi (NFC) desteğini de kullanıcılarıyla buluşturacak. Bu teknoloji hem donanımsal olarak hem de yazılımsal olarak cihazda yer alacak. WP8'e eşlik eden yeni Wallet Hub, Google Wallet'a benzer bir şekilde çalışacak. Fakat Microsoft, Google'dan çok daha iyi bir hizmet ortaya koyduklarını iddia ediyor. Çünkü Wallet Hub, üçüncü parti uygulama desteği içerecek. Böylelikle kredi kartı dışında daha birçok işlev için telefonunuzu kullanabileceksiniz. Bir de güvenliğin telefon tarafından değil de SIM kart tarafından halledilmesi Microsoft'un servisini bir adım öne çıkarıyor. Fakat bunun için operatörün gerekli desteği vermesi gerekiyor. Wallet Hub'ın ilk çıkışı Fransa'daki Orange operatörüyle olacak. 

     




     

    Sekizinci WP güncellemesi için 8 yenilik duyurusu yapıldı. Bunlardan altıncısı olarak karşımıza Nokia'nın harita teknolojileri çıktı. NAVTEQ tarafından sağlanan harita bilgileri, çevrimdışı mod desteği, geliştiriciler için harita kontrolü ve navigasyon özellikleri ile Nokia, Windows Phone platformunun harita bölümünü elinde tutacak. Uygulamalar konusundaki bir diğer yenilik de, uygulama için satın alma hizmeti desteği oldu. Artık WP ekosistemini tercih eden tüketiciler de uygulama için ödeme sistemini kullanabilecek.

     

    Yedinci yenilik; işletim sisteminin iş sektöründe kullanıma hazır olması. Güvenlik konusunda birçok özellik vaat eden Microsoft, mobil pazarın her türlü alanında var olmak istiyor.

     




     

    Windows Phone 8'de yer alacak son değişiklik ise; yenilenen başlangıç ekranı. Metro arayüzünün kullanıldığı yazılımda, artık ekran üzerinde ögeleri üç farklı boyutta ölçeklendirebilecek, temanın rengini istediğiniz gibi ayarlayabileceksiniz. 

     

    Sonbahar'dan önce Windows Phone 8'li akıllı telefonları piyasada göremeyeceğiz. Microsoft, yıl sonuna doğru teknoloji dünyasına damgasını vurmaya hazırlanıyor. Bilgisayar, telefon ve tabletlerde tek bir platform oluşturmak isteyen tecrübeli şirket, rakiplerini çok iyi değerlendirmiş ve eksiklerini kapatmaya çalışmış. Önümüzdeki dönemlerde yeni Windows işletim sistemlerinin başarıya ulaşıp ulaşamayacağını hep birlikte göreceğiz. 













  • Nihayet. Umarım iyi olur da S2'den kurtulurum. Ya da S2'ye WinMO8 yüklenebilir. Ne diyim başka.

  • Arayüz bakımından nasıl birşey çıkacak merak ediyorum

  • Bu tanıtımda da hata verdimi acaba ?

  • Yok pil ömründen taviz vermemek için çift çekirdeğe odaklanmamışmış(!)Bu da sanırım daha büyük mAh değerli bir pil koyup işlemciyi de büyük tutamadık demenin yeni yolu(!)

  • pil = batarya :D

  • Aklıma şuanda Nokianın Pureviev Teknolojili,qualcom s4 işlemcili ve Wp8'Li Telefonu Geldi. Gelmesiyle ibret almam Bir Oldu heyecandan titremeye başladım...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: -technology4ever-

    Yok pil ömründen taviz vermemek için çift çekirdeğe odaklanmamışmış(!)Bu da sanırım daha büyük mAh değerli bir pil koyup işlemciyi de büyük tutamadık demenin yeni yolu(!)

    " Şuan için pil ömründen taviz vermemek için çift çekirdeğe odaklanmak isteyen Microsoft, sonbaharda bu cihazların çıkış yapacağını aktardı" aynen böyle yazıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence tüketiciler Ios ve Android tarafında doyuma ulaştılar. Ios'un ve android yeni sürümleri çıksa bile o platformun ilk kullanıldığı heyecanı yarattığını söyleyemeyiz. Yeni bir işletim sistemi sayesinde bu durağanlığın önüne geçilebilir. Şu an için en uygun aday Windows Phone görünüyor. Microsoft'un Windows 8 platformunu arkasına alarak bu fırsatı değerlendirebilirse tüketiciler nezdinde Ios ve Andoid'e karşı bir alternatif oluşturacağını, yapamazsa mobil de defteri kapatacağını düşünüyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: er-soy

    quote:

    Orijinalden alıntı: -technology4ever-Yok pil ömründen taviz vermemek için çift çekirdeğe odaklanmamışmış(!)Bu da sanırım daha büyük mAh değerli bir pil koyup işlemciyi de büyük tutamadık demenin yeni yolu(!)
    Şuan için pil ömründen taviz vermemek için çift çekirdeğe odaklanmak isteyen Microsoft, sonbaharda bu cihazların çıkış yapacağını aktardı aynen böyle yazıyor.


    Ben farklı bi şeyi mi ifade etmiştim?

  • MicroSD kart desteklemesi iyi olmuş. Bu sayede dışarıdan uygulama yüklemek sorun olmayacak.

  • s4 işlemci (one s deki) 1gb ram prewiew 41 mp kamera 4.3inç hd ekran yarın gider alırım

  • 1 şişesiyle 1000 tabak yıkayan fairy aşkına :D

  • windows 8in rt sürümü wp8 ile uyumlu olacaktır.. buda güzel bir gelişme.. nede olsa tablet telefon neredeyse aynı çözünürlüklerde çalışıyorlar telefon telefon değil mübarek 720p çözünürlüğünde el PCsi oldu günümüzde...

  • Rekabet kızışıyorrr ama şunu unutulmamalıki android daha açıklamadı 5.0 da neler yaptığını windos daha yeni bu platformda bu unutulmamalı daha 4 yıla ihtiyacı var bana göre

  • nedense microsof un pc ve tabletlerde başarılı olmasını istemiyorum. pc de yeterince lisans ücretleriyle sömürdüler milleti. gerçi ücretsiz androidin önünü kesebileceğini düşünmüyorum.

  • windows 8 ekosistemi iyi şekilde kurgulanıp oturursa ios baya bir sıkıntı çekecek gibi... çıktıktan sonra tek yapılması gereken piyasayı gözlemlemek bakalım analistlerin dediği gibi 2015 - 2016 gibi Windows Phone birincilik iddiasına kavuşabilecek mi yoksa Windows Phone 7 ve Windows Vista gibi hüsran mı olacak bekleyip göreceğiz...

  • Yine Fandroid'ler basmış. Ben de S2 kullanıyorum da gözüm kararmadı bunlar gibi. Yazık.

  • İşte beni yanıltmadı.Sonunda hafıza kartı desteği geldi :) Yüksek çözünürlük ve çoklu çeirdek de tamam.Eski uygulamalar yeni çözünürlükte çalışmayacak tezi çürütüldü tamam.

    Kısacası bu kadar esnek bir yapı beklemiyordum.oldukca şaşırdım.Uygulama geliştiricilerin ortak çekirdek sayesinde kolayca port edelebilme cazibesi de bize baya bir fayda sağlar heralde :)Nokianın pureview teknolojisi maps gibi başarılı atılımlarıda düşününce Nokia eski günlerine pek uzak değil gibi :)

    Bilmem farketdinizmi ama güvenlik hep ön planda...Androidi zor günler bekliyor bu konuda.Ancak googleda azımsanmayacak bir firma...Bilemiyorum ama ibre şuanda windowsphoneyi gösteriyor :P

  • Bu hamle ile WP diğer platformlarla olan açığını kapattı gibi. Son Win 8 hamleleri ile Microsoft kendi kötü gidişini tersine çeviriyor gibi.

    Ancak diğer bir açıdan bakarsak da DirctX desteği dışında akıllı telefon pazarına katılan bir yenilik yok. iOS 6 da güzel bir güncellemeydi ama yenilik getirmedi. Bu durumda gözler ay sonundaki Google I/O 'ya çevrilmiş durumda, eğer Android pazara yeniden heyecan katabilirse ne güzel yoksa 2012 bu pazar için hiç de önemli bir sene olmayacak.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.