Şimdi Ara

Bilgisayar Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Açma tuşuna bastığım zaman sadece bir anlık anakartın ışığı yanıyor ve sönüyor, bilgisayar hiç açılmıyor bile. Başta PSU arızalıdır dedim, ölçüm yaptım gerçekten de arızalı çıktı ve garantiye gönderdim. Bugün başka birinden çıkma bir PSU buldum Tagan 580Watt'lık. Ama aynı sorunu bunlada yaptı. Meğer ölçü aletimin probunda temassızlık varmış, diğer PSU'mu boşuna garantiye yolladığımı farkettim.

Onu çıkar bunu tak derken anakarta takılan 4pinlik güç kablosunu çıkarınca pc açıldı ama görüntü gelmiyor doğal olarak. Sadece fanlar dönüyor ve anakartın ışıkları yanıyor. Acaba sorun anakart veya işlemcidemidir?

Sistemim:

Phenom II X4 955
    MSI 870A-G54
    2X2GB 1333MHz DDR3
    Palit GTS450 Sonic
    Silverstone 500W

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XR9

Açma tuşuna bastığım zaman sadece bir anlık anakartın ışığı yanıyor ve sönüyor, bilgisayar hiç açılmıyor bile. Başta PSU arızalıdır dedim, ölçüm yaptım gerçekten de arızalı çıktı ve garantiye gönderdim. Bugün başka birinden çıkma bir PSU buldum Tagan 580Watt'lık. Ama aynı sorunu bunlada yaptı. Meğer ölçü aletimin probunda temassızlık varmış, diğer PSU'mu boşuna garantiye yolladığımı farkettim.

Onu çıkar bunu tak derken anakarta takılan 4pinlik güç kablosunu çıkarınca pc açıldı ama görüntü gelmiyor doğal olarak. Sadece fanlar dönüyor ve anakartın ışıkları yanıyor. Acaba sorun anakart veya işlemcidemidir?

Sistemim:

Phenom II X4 955
    MSI 870A-G54
    2X2GB 1333MHz DDR3
    Palit GTS450 Sonic
    Silverstone 500W

PSU bağlantılarını eksiksiz ve düzgün bir şekilde bağlayın..

Bios pilini çıkartın tekrar takın sorun devam ederse PSU'da sorun yoksa anakart arızalanmıştır..

• BIOS pilini denemiştim ama işe yaramadı. Ama sorunun kaynağı sanırım anakart çünkü az önce ilginç bir deneyim yaşadım. Sırayla ekran kartı, ramler ve işlemciyi çıkararak pc'yi çalıştırmayı denedim. En son sıra işlemciye geldi, çıkardım işlemciyi, açma butonuna bastığım gibi psu'dan dumanlar çıkmaya başladı. Elimde ki sağlam PSU'dan da olduk. Sorun ya anakart ya işlemcide o zaman. Ama işlemciyi çıkardıktan sonra anakart'ın psu'yu kısa devre etmesi veya yüksek akım çekmesi gibi bir durumda söz konusu ki anakart arızasını gösteriyor. Bunun yanında işlemcide gitmiş olabilir mi acaba?
  • quote:

BIOS pilini denemiştim ama işe yaramadı. Ama sorunun kaynağı sanırım anakart çünkü az önce ilginç bir deneyim yaşadım. Sırayla ekran kartı, ramler ve işlemciyi çıkararak pc'yi çalıştırmayı denedim. En son sıra işlemciye geldi, çıkardım işlemciyi, açma butonuna bastığım gibi psu'dan dumanlar çıkmaya başladı. Elimde ki sağlam PSU'dan da olduk. Sorun ya anakart ya işlemcide o zaman. Ama işlemciyi çıkardıktan sonra anakart'ın psu'yu kısa devre etmesi veya yüksek akım çekmesi gibi bir durumda söz konusu ki anakart arızasını gösteriyor. Bunun yanında işlemcide gitmiş olabilir mi acaba?

İşlemci aşırı ısınmadıysa sorun olmaz anakart ve Psu gitmiş geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

BIOS pilini denemiştim ama işe yaramadı. Ama sorunun kaynağı sanırım anakart çünkü az önce ilginç bir deneyim yaşadım. Sırayla ekran kartı, ramler ve işlemciyi çıkararak pc'yi çalıştırmayı denedim. En son sıra işlemciye geldi, çıkardım işlemciyi, açma butonuna bastığım gibi psu'dan dumanlar çıkmaya başladı. Elimde ki sağlam PSU'dan da olduk. Sorun ya anakart ya işlemcide o zaman. Ama işlemciyi çıkardıktan sonra anakart'ın psu'yu kısa devre etmesi veya yüksek akım çekmesi gibi bir durumda söz konusu ki anakart arızasını gösteriyor. Bunun yanında işlemcide gitmiş olabilir mi acaba?

İşlemci aşırı ısınmadıysa sorun olmaz anakart ve Psu gitmiş geçmiş olsun.

İslemci takili degilken yandi zaten psu, ama yinede emin olmak icin islemciyi baska bir bilgisayarda denemek istiyorum ona gore anakarti garantiye gondericem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Deneyebilirsin CPU çalışacaktır..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Açılmıyor.!!!
    geçen yıl açıldı
    Bilgisayar Açılmıyor
    geçen yıl açıldı
    bilgisayar açılmıyor
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • jbat1 jumperı diğer dişliye takıp çalıştırmayı dene yani cmos reset yap

Bilgisayar Açılmıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.