Şimdi Ara

PSU bozukmu/çalışıyormu nasıl anlaşılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
3.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    500 watt psumun çalışıp çalışmadıgını anlamamın bir yolu varmıdır?

DN: ilgili konu
    http://forum.donanimhaber.com/m_62199412/mpage_1/f_/key_//tm.htm#62205530

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fds14 -- 19 Haziran 2012; 12:10:55 >

• Varsa 2. bir sisteme takıp denemek veya alt resimdeki gibi yaparal çalıştırabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

Varsa 2. bir sisteme takıp denemek veya alt resimdeki gibi yaparal çalıştırabilirsin.

hocam bunu yapmanın bir zararı olurmu? kısa devre yaptırmanın ?
  • herhangibir zararı olmaz siyah+yeşil kabloları kısadevre etmek senin kasandan power tusuna basmanla aynı anlama geliyor gibi birşey sadece manuel olarak tetikliyorsun. ama bu yüntemle sadece fan çalışır onu görebilirsin en saglıklısı ikinci bir sistem mevcut ise elinde ona takarak denemen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cilginksk

herhangibir zararı olmaz siyah+yeşil kabloları kısadevre etmek senin kasandan power tusuna basmanla aynı anlama geliyor gibi birşey sadece manuel olarak tetikliyorsun. ama bu yüntemle sadece fan çalışır onu görebilirsin en saglıklısı ikinci bir sistem mevcut ise elinde ona takarak denemen...

Yeşil ve siyah kabloyu kısa devre ettirmenin hiç bir zararı yoktur ben hep yaparım korkmayın... fan dönüyorsa tamamdır...
  • Sen psunun fanının dönmesine bakma bir de moleks girişinin birine 1 tane kasa fanı bağla.
  • Psu çıkışlarının normalde kaç V verdiğini öğrenip bir multimetreyle de ölçebilirsin. Voltaj dalgalanmalarını görmüş olursun böylece.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bozuk ram nasıl anlaşılır?
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katafalk101

Psu çıkışlarının normalde kaç V verdiğini öğrenip bir multimetreyle de ölçebilirsin. Voltaj dalgalanmalarını görmüş olursun böylece.

multimetrem yok, ölçmeyide bildigim söylenemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: fds14

quote:

Psu çıkışlarının normalde kaç V verdiğini öğrenip bir multimetreyle de ölçebilirsin. Voltaj dalgalanmalarını görmüş olursun böylece.

Eğer ölçü aleti yok ise veya nasıl yapılacağını bilmiyorsan, en sağlıklısı bir siseme takıp denemek.
  • o sekilde yaptım. saglam olmasına sevindim yardımcı olan arkadaslara tesekkür ediyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fds14

quote:

Seni çalıştığım yere davet edip birlikte kontrol ederdik ama şu an taşınma arefisendeyiz ve inanılmaz bir kargaşa hakim. Bir iki ay daha epey meşgul olacağımızı düşünüyorum. PSU nun çalıştığına sevindim.
  • quote:

Varsa 2. bir sisteme takıp denemek veya alt resimdeki gibi yaparal çalıştırabilirsin.

Benimkinde, Tel bağlı oldu sürede içerisinde fan dönmeye devam ediyor. Tel çekildikten sonra duruyor. Bu şekilde olmalı değil mi?

Yeni bir bilgisayar topladım. Anakart, İşlemci, Harddisk, Ramler yeni. Yerlerine taktım, Power düğmesine basıldıktan sonra tüm fanlar(CPU,Supply,GPU,Kasa) dönmeye başlıyor, fakat 1-2 saniye sonra hepsi duruyor. Anakart üzerindeki ışık yanmaya devam ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Annihilation
    Benimkinde, Tel bağlı oldu sürede içerisinde fan dönmeye devam ediyor. Tel çekildikten sonra duruyor. Bu şekilde olmalı değil mi?

Yeni bir bilgisayar topladım. Anakart, İşlemci, Harddisk, Ramler yeni. Yerlerine taktım, Power düğmesine basıldıktan sonra tüm fanlar(CPU,Supply,GPU,Kasa) dönmeye başlıyor, fakat 1-2 saniye sonra hepsi duruyor. Anakart üzerindeki ışık yanmaya devam ediyor.

Psu'un normal çalışıyor görünüyor, bahsettiğinden ilk aklıma gelen işlemci soğutucusu düzgün oturmamış olabileceğini getiriyor, onu kontrol et.
    Aynı şey bana da olmuştu işlemci fanının yönünü ayarlamak için söküp çevirmiştim karşılıklı eşit sıkamadığımdan aynısı olmuştu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Annihilation

Psu'un normal çalışıyor görünüyor, bahsettiğinden ilk aklıma gelen işlemci soğutucusu düzgün oturmamış olabileceğini getiriyor, onu kontrol et.
    Aynı şey bana da olmuştu işlemci fanının yönünü ayarlamak için söküp çevirmiştim karşılıklı eşit sıkamadığımdan aynısı olmuştu.

Sorunu çözdüm. Anakarttaki EATX12V yazan ikinci küçük power supply girişini takmamışım. Yine de teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.