Şimdi Ara

Nokia : Microsoft'tan alt segmentte rekabet için özel yardım aldık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nokia : Microsoft'tan alt segmentte rekabet için özel yardım aldık






    Microsoft ile ortaklığı sonrasında yeniden yapılanma sürecini Lumia modelleri etrafında devam ettiren Nokia, bununla birlikte S40 ve S30 modeller haricinde alt segment telefon pazarında etkili değil.




    Firma, Lumia modellerini alt segmente yayma amacıyla ilk olarak Lumia 610 modelini Çin'de satışa sunmuştu. Ancak Nokia, yayılma stratejisini birden fazla modelle desteklemeyi planlıyor.




    Nokia, satışa sunacağı modellerde 189 Avronun da altında bir agresif fiyatlandırmaya gideceğini ifade ediyor. Yol haritası şu anda hazırlanmış.

     

    Nokia ayrıca Microsoft'tan özel bir destek aldığını da belirtiyor. Ancak bu desteğin formatının ne olduğu açıklanmadı. Nokia tepe yöneticisi Stephen Elop, bir süredir alt segmentte Android ile mücadele etmenin maliyeti düşürmeye bağlı olduğunu dile getiriyor.




    Microsoft yöneticilerinin Windows Phone yol haritasında hareketliliğin başlayacağını işaret etmesi, bazı çevrelerce düşük fiyatların önünün açılması olarak yorumlanıyor. 




    Nokia'nın ne tür bir strateji izleyeceği ise şimdilik belirsiz. ABD'deki 99$'lık Lumia 900 kampanyasındakine benzer promosyonlar yaygınlaşabilir veya maliyet desteği ile Lumia 610 varyantı modelleri de piyasada görebiliriz.

     








  • 189 euronun altını agrasiflik olarak görüyorsanız bu işte kesin bi agresiflik vardır.

  • Microsoft'tan alt segmentte rekabet için özel yardım aldık diyorlar da sanki microsoft o alanda çok başarılı.

  • Microsoft lisans ücreti almak yerine üstüne para vermiştir, malum :)

  • Valla ne alırsanız alın, O Stephen ELOP gitmediği sürece anca hava alırsınız. Sizi batıracak o. Hiç mi akıl vermemiş Allah. Bırakın şu Microsoft'u. Geçin Android'e.
    İyi ve güçlü cihaz üretin , ben bile almazsam adiyim.

    Samsung gözünüzün önünde. Müneccim olmaya gerek yok. Adamlar Galaxy S 3 e mal yetiştiremiyorlar. Daha ön siparişte bile 10 milyon tane sattılar 2000 liralık cihazdan.
    Demek ki neymiş. Pahalı olsa da kaliteli ve iyi teknolojili cihazın alıcısı vardır.

    Gitsin Nokia. Samsung'a telefon ürettirsin. Ama özellikleri de iyi olsun. Android 4.0.3 falan olsun. Markası Nokia diye alacak milyonlarca insan çıkar...

  • Ah Elop ahhhhhh!!!

    ...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: baysan240
    189 euronun altını agrasiflik olarak görüyorsanız bu işte kesin bi agresiflik vardır.


    Yahu zaten 189 Euro + %18 KDV x 2.29 = 510 lira yapıyor. Hadi bu Türkiye'de 650-700 liranın altında olmaz.

    Yani kendilerini bunun kurtarmasını mı bekliyorlar? Ciddiler mi gerçekten?

    Ben 600 liraya Nokia 256 veya 512 Ramli 1Ghz tek işlemcili telefon çıkartsın, gider 800 küsür liraya Motorola Atrix alırım. Hiç olmazsa 1Gb Ram 1Ghz Çift Çekirdekli işlemci ve bir sürü güzel özelliği var.

    Şimdi bunlar agresif fiyat diye gider yine 600 ekran çözünürlüklü 256 Ram ve 1Ghz tek işlemcili ve bir sürü özelliği kırpılmış cihaz çıkartırlar.

    Neymiş: Android ile baş etmenin yolu ucuz fiyat çıkartmakmış. Peeh.
    Tabi sen 500 liralık ucuz telefon çıkart. Millet te salak ya gidip Galaxy S3 almayıp sırf ucuz diye senin telefonu alsınlar.

    Harbi basmıyor bunların kafası ya. Android ile baş edeceklerine sistemin bir parçası olup Android'li telefon çıkartsınlar. Paraya para demesinler. Ama yokk.

    Kıt akıllılar, "1 tane Android cihaz çıkartıp piyasanın nabzını dinleyelim , bakalım talep var mı" da demiyorlar , bu kadar durmuş kafalar...

    Sevgili Stephen ELOP var. Microsoft'un adamı bu adam. Nokia'yı batıracak ki Microsoft ucuza satın alsın...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: baysan240

    189 euronun altını agrasiflik olarak görüyorsanız bu işte kesin bi agresiflik vardır.


    vergilerin hariç olduğunu unutmuyalım :(

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    Valla ne alırsanız alın, O Stephen ELOP gitmediği sürece anca hava alırsınız. Sizi batıracak o. Hiç mi akıl vermemiş Allah. Bırakın şu Microsoftu. Geçin Androide.İyi ve güçlü cihaz üretin , ben bile almazsam adiyim.Samsung gözünüzün önünde. Müneccim olmaya gerek yok. Adamlar Galaxy S 3 e mal yetiştiremiyorlar. Daha ön siparişte bile 10 milyon tane sattılar 2000 liralık cihazdan.Demek ki neymiş. Pahalı olsa da kaliteli ve iyi teknolojili cihazın alıcısı vardır.Gitsin Nokia. Samsunga telefon ürettirsin. Ama özellikleri de iyi olsun. Android 4.0.3 falan olsun. Markası Nokia diye alacak milyonlarca insan çıkar...


    Dediklerinize katılmakla beraber, Android'e geçmesine gerek bile kalmadan kendini kurtarabilirdi diyorum. N8'den itibaren çıkardığı Symbian^3 tabanlı cihazlarda adam gibi bir donanım stratejisi izlese, bir de sırf Microsoft istedi diye güzelim Meego'yu harcamasa bugün hala en kötü ihtimalle ilk 3te olurdu. Ancak ya zamanında Samsung Elop'u satın aldı, ya da adamın kafası gerçekten çalışmıyor





  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    quote:

    Orijinalden alıntı: baysan240189 euronun altını agrasiflik olarak görüyorsanız bu işte kesin bi agresiflik vardır.
    Yahu zaten 189 Euro + %18 KDV x 2.29 = 510 lira yapıyor. Hadi bu Türkiyede 650-700 liranın altında olmaz.Yani kendilerini bunun kurtarmasını mı bekliyorlar? Ciddiler mi gerçekten?Ben 600 liraya Nokia 256 veya 512 Ramli 1Ghz tek işlemcili telefon çıkartsın, gider 800 küsür liraya Motorola Atrix alırım. Hiç olmazsa 1Gb Ram 1Ghz Çift Çekirdekli işlemci ve bir sürü güzel özelliği var.Şimdi bunlar agresif fiyat diye gider yine 600 ekran çözünürlüklü 256 Ram ve 1Ghz tek işlemcili ve bir sürü özelliği kırpılmış cihaz çıkartırlar.Neymiş: Android ile baş etmenin yolu ucuz fiyat çıkartmakmış. Peeh.Tabi sen 500 liralık ucuz telefon çıkart. Millet te salak ya gidip Galaxy S3 almayıp sırf ucuz diye senin telefonu alsınlar.Harbi basmıyor bunların kafası ya. Android ile baş edeceklerine sistemin bir parçası olup Androidli telefon çıkartsınlar. Paraya para demesinler. Ama yokk.Kıt akıllılar, 1 tane Android cihaz çıkartıp piyasanın nabzını dinleyelim , bakalım talep var mı da demiyorlar , bu kadar durmuş kafalar...Sevgili Stephen ELOP var. Microsoftun adamı bu adam. Nokiayı batıracak ki Microsoft ucuza satın alsın...


    Aslında haksız degilsiniz ama androidde cok iyi bi işletim sistemi degil eger öyle olsaydı zaten samsung niye kendi işletim sistemi üzerine calısır hatta büyük bi miktar bütce ayırırdı bence nokia bi şekilde bu windows phonelı cihazlı tutturup eski mevkisine dönecek





  • Telefonlara takılan RAM'lerin fiyatları çok mu yükseksek ki bu Nokia telefonlarındaki RAM miktarını komik seviyelerde tutuyor.Ha birde tabi Nokia bir telefon yaptı mı 1 tek şeyiyle ön plana çıkıyor geri kalan özellikler vah garibim NOKIA dedirtiyor.41 MP'lik bir fotoğraf makinesi çıkartıyor işletim sistemi kendinin bile bir daha kullanmayacağı bir sistem :(

  • Herkes android üretiyo rakip çok ama windows ta lider olurlarsa hem microsoftu arkaya alırlar hemde windows daha da ilerlediğinde ahatça liderliğe turabilirler.Herkes şimdi hiç kullanmadan kağıt üzerinden bakıp yok hd ekranlı yok 4 çekirdekli diyor ama yarı donanımlı bi windows performansı veremezler.Microsoft yavaş yavaş ilerliyo istese tek sözü ile onlarda çıkarttırır 4 çekirdekli telefon ama windows desteklemiyor şimdi htc sense li 4 çekirdekli bi windows çıkarsa satış rekoru kırar ama adamlar önce sistem geliştirip yavaş yavaş ilerliyo bende şuan android kullanıyorum ve one x düşünüyoum çünkü windopws un ilerlemesine daha var vakti gelince direk kuşkusuz wp ye geçeceğimd aha önec wp de kullandım ve gerçekten süper sistem ama ilerlemesi şart çoklu çekirdek desteği flash desteği market geliştirilmesi vs. gerekli.

  • Benim anlamadigim su.
    Her duzeyde neden yarisamiyorda alt segmente takmis bunlar.
    Kim demis bunlara alt segmentte cok para var diye.
    Daha zaten 1 seneye kadar alt segmentte zaten bicinciydiniz de ne oldu , krizden mi ciktiniz.
    hem ust hem orta hemde alt segmentte savas, tutan mi var.
    Ancak sanirim bu hamle ile NOKIA kendini gelecekte nerde gormek istedigini acikca ortaya koydu. Bu hamlesi bir havlu atmadir aslinda. Apple i devirecez dediler tutmadi samsung u vurucaz dediler olmadi sonuc gel biz babamizin koyune donup okuz ile tarla surelime kadar dusuldu artik.
    Ha bu arada okuzlere yazi ELOP u surun cute, sabana. Ancak o isi iyi yapar, Umarim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aloneman5

    Herkes android üretiyo rakip çok ama windows ta lider olurlarsa hem microsoftu arkaya alırlar hemde windows daha da ilerlediğinde ahatça liderliğe turabilirler.Herkes şimdi hiç kullanmadan kağıt üzerinden bakıp yok hd ekranlı yok 4 çekirdekli diyor ama yarı donanımlı bi windows performansı veremezler.Microsoft yavaş yavaş ilerliyo istese tek sözü ile onlarda çıkarttırır 4 çekirdekli telefon ama windows desteklemiyor şimdi htc sense li 4 çekirdekli bi windows çıkarsa satış rekoru kırar ama adamlar önce sistem geliştirip yavaş yavaş ilerliyo bende şuan android kullanıyorum ve one x düşünüyoum çünkü windopws un ilerlemesine daha var vakti gelince direk kuşkusuz wp ye geçeceğimd aha önec wp de kullandım ve gerçekten süper sistem ama ilerlemesi şart çoklu çekirdek desteği flash desteği market geliştirilmesi vs. gerekli.


    EEE bu dediklerinizin NOKIA ya ne gibi bir kari olucak MS nin kari tamam da.
    Isletim sistemi ne kadar tutarsa tutsun nokiaya bi faydasi yok.
    O zamanda samsung htc ve lc amiral gemilerini hem androidde hemde WP de cikarirlar yine nokia alir 3 un 1 i.





  • Nokia : Microsoft'tan alt segmentte rekabet için özel yardım aldık


    bi resim konu başlığına bu kadar oturur. zamanla ne kadar işe yaradığını göreceğiz.

  • Nokia bu durumlara düşmeden düşünücekdi, resmen göz göre göre bu kadar düştü..
    Android alışılmadan önlemini alıp Smybian'ı göz önünde bulundurup geliştirip, baş tacı yapıcakken çok farklı şeyler yaptı son durak Mıcrosoft'a sığındı ama Mıcrosoft kendi halini düşünsün.. Windows Phone 8'in Android'e yetişmesi biraz zaman alıcak.. İOS 6'yıda unutmamak lazım..

  • Su stephen elop'a biri sen gelme ulan desin.

  • Anlaşma var bunların arasında Nokia Microsoft diyor başka bişey demiyor, küçüle küçüle küçülecek sonra da Microsoft satın aldım Nokia'yı deyecek o zaman uygun fiyat olacak tabi bu şekil hantal bir Nokia'yı ne yapsın, Microsoft ta haklı piyasaya ciddi olarak girmeye çalışıyor, şu WP 8 de bi görelim bakalım nasıl olmuş!

  • Elop'un akılsız olduğunu hiç zannetmiyorum, kafası en kötü ihtimal benim iki mislim çalışıyordur :D ama bence başka tezgahlar var bu işin arkasında...

  • Telefonu da geçtim. W8 işletim sistemli tablet çıkaraydı paraya para demezdi. Ne güzel tabletlere uygun bir arayüz yapmışsınız. Onu bari değerlendirseydiniz.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.