Şimdi Ara

Microsoft'un Xbox 720, Kinect 2, Xbox TV ve arttırılmış gerçeklik sunan Kinect 3D gözlük projeleri internete sızdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •  

    Kısa süre önce internette yayınlanan 56 sayfalık Ağustos 2010 yılına ait bir sunum, Microsoft'un Xbox 720, Kinect 2, Xbox TV ve arttırılmış gerçeklik sunan Kinect 3D gözlük projeleri üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı. Dökümanın telif hakkını ihlalden Microsoft ile birlikte çalışan bir hukuk bürosu tarafından yayından kaldırılması, sızan bilgilerin gerçekten yazılım devine ait olduğunu gösterdi.

     

    Sunum, iki yıllık olmasına ve bazı konularda kesin bilgi içermemesine rağmen Microsoft'un 2015'e kadar konsol sektöründe nasıl hamleler yapacağını az çok gün yüzüne çıkardı. Geniş içeriği sebebiyle büyük öneme sahip olan bu sızıntının önümüzdeki Pazartesi düzenlenecek Microsoft duyurusundan önce gerçekleşmesi, yeni söylentileri de beraberinde getirdi. İlk olarak projeleri ayrı ayrı ele aldıktan sonra diğer detaylara geçeceğiz.

     

    XBOX 720

     




     

    Yeni nesil bir konsola neden ihtiyaçları olduğuyla ilgili analizlerini sunan Microsoft, rakipleriyle ilgili bazı bilgiler de sızdırmış oldu. Yedinci nesil konsollar olarak bilinen 2005 yılı itibariyle piyasaya sunulmuş donanımların 2013'te önemli bir düşüş yaşayacağı aktarılıyor. Ayrıca OnLive, Apple TV ve Google TV tehdit olarak görülüyor. PlayStation 4'ün ise; bir tür Google TV cihazı olacağı eklenmiş. Sony'nin yeni nesil konsolunda Android işletim sistemine yer vermesi, konsol sektöründe taşları yerinden oynatabilir.

     

    Windows 8'li Xbox 720'de; Blu-ray desteği, DVR özellikleri, 3D görüntü çıkışı ve gözlük desteği, çoklu görev, ek sensörler ile çevre birimi desteği gibi detaylar mecut olacakmış. Xbox 360'a oranla 6 kat daha yüksek performans vaat eden sekizinci nesil konsolda üç boyutlu Full HD 1080p çıkış desteğinin de olabileceği bildirilmiş. 

     

    İşlemci hızı ve çekirdek konusunda ölçeklendirilebilir bir Xbox tasarlanacakmış. Microsoft'un o dönemde 4GB DDR4 RAM ve mevcut Xbox 360 içeriklerinin uyumluluğu adına 3.2GHz hızında çalışan üç PPC çekirdeğiyle beraber, her biri 2GHz hızında çalışan 6 ya da 8 çekirdekli ARM veya x86 işlemci kullanımı konusunda karara varmaya çalıştığı biliniyor.

     

    Eğlence hususunda oturma odası için gerekli tek kutu olarak nitelendirilen Xbox 720, Windows 8 işletim sistemi ile geldiği için geliştiricilerin yeni uygulamalar yazması çok daha kolay olacak. Microsoft, sekinci nesil konsolu için 10 yıl ömür biçiyor ve en az 100 milyon satış yapmayı hedefliyor.

     

    Resimlerde göreceğiniz kutuların Xbox 720 tasarımıyla muhtemelen alakası yok. Resmi duyurunun CES 2013'teki Microsoft'un basın etkinliği tarihi olan 6 Ocak 2013'te gerçekleşeceği ve fiyatının 299$ - 399$ arasında, çıkışının ise; Eylül başı - Kasım sonu civarlarında olacağı söyleniyor.

     

    Kinect 2 







     

    Kinect'in ikinci versiyonu, ilk aksesuardan farklı olarak bazı geliştirmeler sunacak. Arttırılmış hassasiyet, çift taraflı görüntüleme, gelişmiş ses algılama, dört oyuncuya kadar izleme desteği, gelişmiş RGB kamera ve atanmış donanım işlemci bu geliştirmeler arasında yer alacak.

     

    Microsoft sunumunda, Kinect'i oyun kollarının yerini alması için geliştirdiklerini ve buna devam edeceklerini söylüyor. Kinect 2 sayesinde basketbol oyunlarını birlikte takım halinde sadece hareketlerinizle oynamanız mümkün olacak.

     

    Kinect 3D Gözlük

     




     

    2011'da arttırılmış gerçeklik projesi Google Glass'ı duyuruna arama motoru devi, yayınladığı konsept video ile herkesi büyülemişti. Fakat böyle bir donanım geliştiren tek firma Google değil. Microsoft da Xbox bütünleşmesi kademeli bir şekilde yükseltilecek Kinect 3D gözlük üzerinde çalışmalarda bulunuyormuş.

     

    Brezilya'da inşa edilen yenilik merkezi Fortaleza'nın adıyla anılan bu proje, 2011 yılında Xbox 360, PC ve telefonlar için televizyon uygulamaları platformunun yayınlanması ile başlamış. 2012'de ücretli Xbox TV yine aynı platform desteğiyle çıkış yapacak. Hatta XTV'nin önümüzdeki Pazartesi duyurulacağı bile iddia ediliyor, bekleyip göreceğiz.

     

    2013'te Kinect 2 ve Xbox 720'nin gelişiyle Xbox TV tam destekli olarak kullanılabilecek ve gözlük projesine son bir adım kalacak. 2014'te Wi-Fi destekli Kinect 3D gözlüğü konsol sektörüne yeni bir boyut kazandıracak. 2015'te ise; her yerde özgürce kullanılabilmesi için mobil ağ/4G desteğine kavuşacak.

     

    2015 ile birlikte bulut bilişim konusunda da önemli değişiklikler olacak. OnLive'ı potansiyel alımları arasında bulunduran Microsoft, bulut oyun deneyimini Xbox'a taşıyabilir. Üç yıl sonra Xbox'tan bağımsız olarak Kinect 3D gözlük, telefon, televizyon, bilgisayar ya da tablet üzerinden içerikleri görüntüleyebilmek, oyunlar oynayabilmek mümkün olacak.

     

    Yılın en büyük sızıntısı olan Xbox'ın 2015'e kadarki yol haritasını kapsayan bu belge araştırılmaya devam ediyor. İnternetten kaldırılmış olsa da yeni gelişmelerin ortaya çıkacağını düşünüyoruz.



    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün





  • guzel cihazlar geliyor. umarim xbox 360 gibi resmi satisi olmayan bir cihaz plmaz.

  • Kesinlikle bu sefer çıktığı gibi alacağım XBOX'ı. 3D olayını bizzat ben de XBOX Teknik Destek departmanına istekte bulunarak istemiştim :D XBOX 360 için acaba mı demiştim, beklemiştim hatta almadım da ama bu sefer alacağım bu cihazı... ;)

  • bu xbox 720 olduğu iddia edilen resim gerçekse ve xbox 720 resimdeki gibi çıkarsa microsoft a görüntü kirliliğinden ceza verilmesi lazım :) bu ne böyle yu-ma-tu dvd player gibi :)

  • Anlaşılan bu sefer konsol savaşları çok farklı olacak. Şirketler daha radikal değişiklikler yapmalı ki şimdiki sistemler yerine yenileri alınabilsin.

  • kinetic dediğiniz şey kinect mi? yanlışsam düzeltin kinetic diye bir ürünü yok microsoftun.

    edit: düzeltilmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LKLC -- 17 Haziran 2012; 3:35:22 >
  • Dökümanda geçenlerin doğruluk payı varsa yeni nesil konsollar bambaşka bir yapı kazanabilir sadece oyun konsolu demekte eksik tanımlama olur eğlence üssü gibi bir yapıya bürünür ki şuandaki xbox 360 bile bunu genel hatları ile yapabiliyorsa yeni nesil Xbox ı düşünemiyorum.

    Dökümanda yazana göre ise PS4 eğer Google TV ile gelecekse ki tahminin ay sonu Google geliştiriciler konferansında hiç belli olmaz Google TV 4.0 çıkar ve spekülasyonlar başlar zaten donanım noktasında Tüm konsolların AMD GPU (APU?) kullanacağı iyice dillendirilmeye başladı Android te x86 desteğine sahip bununla birlikte Radeon Grafik birimleride Android'e entegre olup oyun dünyasına yeni bir soluk getirecektir.

    Apple ise boş durmayıp mutlaka Microsoft ve Sony'e Apple TV nin yeni nesili ile cevap verebilir bir aralar olası Apple-AMD yakınlaşmasından söz ediyorlardı belkide AMD APU, Apple TV de kullanılacaktır kim bilebilir ki...

    işin aslı yeni Xbox Windows 8 Tabanlı, PS4 ise Google TV (4.0 yada 5.0) nin özel bir sürümü olarak gelirse eminim herkesin evinde bu 2 konsol kesinlikle olacaktır...

    birde işin en can alıcı noktasını düşünelim yeni Xbox diyelim AMD APU ile geldi Windows 8 Tabanlı olduğu için Radeon çekirdekleri Windows için optimize edilmiş olur PS4 te AMD APU ile geliyor varsayımı yapalım işletim sistemi olaraksa yazıda geçtiği gibi Google TV kullansın bu sefer Radeon Çekirdekleri Android için ölçeklenmiş olacak.

    yazdık bir senaryo devamını getirelim Apple bir sonraki Apple TV de AMD APU kullanmış olsun Radeon çekirdeklerine geldimi iOS optimizasyonu sizce AMD nin durumu nasıl olur düşünmek lazım Nvidia şuan ki günlerini emin olun mumla arar birde bunlar x86-64 tabanlı senaryo birde AMD APU nun ARM çekirdekleri ile gelme şansıda var o yüzden APU yapısı inanılmaz şekilde ölçeklendirilebilir...

    Yazdıklarımı Marka fanatizmi olarak görmeyin sadece bir Donanımın esnekliğini anlatmak istiyorum her platforma uyumunu ve gerçekten olabilecek şeyler Emin olun Nvidia nında Tegra ile yapmak istediği aynen bu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 17 Haziran 2012; 3:50:13 >




  • sony teknoloji olarak çok daha ileride olsa da !
    yanlış politikalarının kurbanı oldu garibim !

    sony ille 3D aksesuar sapı satacağım derken !
    birden ortada sap gibi kaldı ! :D

    daha sonra psp2 için android sistemine geçti !

    yakında ps4 içinde x86 tabanlı AMD ile çalışacak sistem üzerinde çalışıyor
    dahası sanırım steam ile linux tabanlı bir konsol planı var !

    zaten sony bir oyun değil ! bir donanım teknoloji üreticisi olduğunu farkına
    geçte olsa yeni vardı ! :)

  • Yenilikle çok iştah kabartıcı gözüksede resmi açıklamalar gelmeden inanıp daha sonrasında hayal kırıklığına uğramak istemiyorum açıkcası.

  • sızıntımı ? sanki microsoft un bilgisi dışında olan bir olay gibi. hepsi stratejiden ibaret.

  • oyunların grafik kalitelerinin artmasına az kaldı...

  • "Dökümanın telif hakkını ihlalden Microsoft ile birlikte çalışan bir hukuk bürosu tarafından yayından kaldırılması, sızan bilgilerin gerçekten yazılım devine ait olduğunu gösterdi."

    telif hakkı nedir siz bizden daha iyi bilmezmisiniz? orada xbox veya microsoft ismi bulunuyorsa telif hakkına girer. gerçek ya da sahte. sırf kaldırıldı diye gerçek damgası yapıştırmak bana dh bu kadar tecrübesiz mi diye düşündürdü.

  • AHH Bir An önce çıksalarda doya doya oynasak :D

  • vay vayy :)

  • Sonra beyzbol sopasını televizyona geçirmesinler

  • Onlive önemli bir alım olur eğer alırlarsa, zaten iş oraya kayıyor yakında bu yüksek donanımlara da gerek kalmayacak basit bir cihazda küçük bir client ile en baba oyunları hiç kasmadan oynayabileceğiz tabi o zaman korsanın sonu olur...

  • ps4 android
    xbox 720 windows 8

    ilgimi çeken key wordsler :D

  • guzel oldugu kadar dusundurucu bnce.

  • Site hacklendi napicaz beyler

  • sırf kaldırıldı diye gerçek damgası yapıştırmak bana dh bu kadar tecrübesiz mi diye düşündürdü.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.