Şimdi Ara

subwofer nereye konulmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
428
Cevap
1
Favori
52.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sizce en iyi bas için nereye koymak lazım uğultu yapmasının sebebi nedir acaba şu anda pc masasının altında duruyor

• odanın köşesine, port ve hoparlör kısmı kapanmayacak şekilde koyarsan iyi perf. alırsın. bu bir genellemedir deneyip dinleyerek karar vermen lazım..
    saygılar..
  • slm.. subbas en ıyı duvar kenarında sonuc verır...
    subbas omnı dırektıon ses verebıldıgı ıcın ortada duran bır sub ıle duvar kenarında duran subbas arasında yaklasık 6 db ses farkı vardır
    bazen gece klublerınde aynı subbas ıle daha fazla ses almak ıstedıgımız zaman duvar dıbındekı subbasın cevresıne duvar bıle yaptırdıgımız olur.

2. sorun ugultu yapması; ya subbasın calısma frekanslarının cok altında calıstırıyorsun, yada ust frekansları cok acıyorsun
    ornek olarak 15'' subbas 60 hz ıle 120 hz arasında verımlı calısırken 18'' subbas 40 hz ıle 140 hz arasında calısabılmektedır..

ve en onemlısı satalıte ses sıstemı ıle subbasın mutlaka uyum ıcınde olmalı subbasın ses sıstemınden guc olarak farklıysa satalıte speakerlar daha cok ses verdıgı ıcın sankı subbas calısmıyormus hıssı verır..
    kalıtelı ve doyurucu muzık ıcın subbasın gucu ve db ı buyuk onem tasır.
    eger subbasın arkasında x-ower kesım frekansı ayarı varsa bunu kendı kulak zevkıne gore ayarlamalısın bırde 180 derece dıye bır swıch varsa buda subbasın ılerı yada gerı ıtmesıne yarar bu swıch durumunada bakmalısın....ve bılgısayar yada ses sıstemı eq ayarlarında bas seslerı ugultu yapmıyacak sekılde ayarlamalısın
    her kasanın yada drıverın verdıgı bellı bır guc vardır bunun ustune cıkmak mumkun degıldır.. daha fazla bılgı ıcın marka model verırsen sevınırım

• açıklama için teşekkürler subwofer multimedia creative t7700 sub.

bide şunu da sorayım duvar dibine koymam gerekiyor burası tamam ama hop. duvara mı bakmalı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THUNDERBIRD -- 10 Mart 2006; 16:44:20 >
  • Benim sub'ın yerleşimi böyle,fakaç hiç memnun deilim titreşim vu uğultu yüzünden.

• evet benimde aşağı yukarı öyle benim masa yanlız altıda var yani sub. direk yere bile değmiyor buda uğultu yapmasına neden oluyor sanırım duvar dibine koymaya karar verdim ama bu seferde kablolar yetişmiyor acaba bu t 700 ün kablolarını uzatmak mümkünmü özellikle kafama takılan kablolu kumandanın kablosunu nasıl uzatırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BASS BAGAJDA NASIL DURMALI?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: rextr

Benim sub'ın yerleşimi böyle,fakaç hiç memnun deilim titreşim vu uğultu yüzünden.

sub'un altındaki pek iyi olmamış. direk yere temas etmeli sub. veya altına mermer gibi bişey koy. sert zemine oturmalı
  • nedense temsili resimlerde hep solda duruyor
  • arkadaşlar resimdeki benim odanın sub için düşündüğüm yer gözükmekte...
    bir süredir forumumuzda bol bol okuyup bilgilenme sürecini yaşamaktayım erak ettiğim bi sorm olacaktı..
    gördüğünüz gibi sidewinder kutusu (ki bu kutu boyutları subwoofer la bire bir) neredeyse sol tarafta masa ayağıyla temas edecek gibi... buraya subwoofer ı koysam hava giriş çıkışı için deliğin önü tıkalı olduğundan ne kadar performanslı ses alırım???
    yada hava deliğini yukarı almak gibi saçma bir düşünce olabilir mi? ses yerden dolaşmalı die biliyom ama ne bilim merak ya...
    sorayım dedim... şimdilik herkese teşekkür!

• quote:

Orjinalden alıntı: Pergamos

sub'un altındaki pek iyi olmamış. direk yere temas etmeli sub. veya altına mermer gibi bişey koy. sert zemine oturmalı

Ben komşuya ses gitmesin diye koymuştum.
    Apartmanın duvarları çok ince,2 kat üstteki bebeğin ağlama sesi geliyor.
  • Malesef sub'ları yok yanlış yerlere yerleştirmişsiniz arkadaşlar. Böyle yaptığınız müddetçe titreşim de olur, uğultu da olur, bass yerine rahatsız eden bir sesten başka bişey duymazsınız.
    Tecrübelerime dayanarak şahsi görüşümü ilettim, saygılar...
  • Size çok genel bir ipucu :

Bass ı doğru konumlandırdığınızda subwooferın nereye koyduğunuzu anlamamanız gerekiyor.Yani odanızı hiç bilmeyen biri geldi ve gözlerini kapayarak sistemin karşısına oturdu.Subwoofer ın nerede olduğunu söyleyemezse konumunuz doğru demektir
  • @smartcard'ın dedikleri bu işin özeti, aynı dediği gibi bir etki aldığınızda sub'ın yerini artık değişmeyin.

@rextr, sub'ı ordan çıkarıp cdlerini koyduğun hemen yandaki dolapla bilgisayar masasının arasında kalan yere almalısın. sub'ın altına küçük bir paspas veya halıfleksten başka bişey koyarsan seste uğultu olur ki bu da sesi daha çok iletir.
  • @srazon, masayı çok az daha sola çekmen mümkünse öyle yapıp sub'ı oraya koy, münkün değilse de sub'ın orda olmasının hiçbir mahsuru yok. Yeri çok iyi olur. Kasayı masanın yan tahtasına yapıştırmadıktan sonra bişey olmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

@rextr, sub'ı ordan çıkarıp cdlerini koyduğun hemen yandaki dolapla bilgisayar masasının arasında kalan yere almalısın. sub'ın altına küçük bir paspas veya halıfleksten başka bişey koyarsan seste uğultu olur ki bu da sesi daha çok iletir.

Yani sub'ın altındaki minder dursun ama o gri kutuyu kaldırıyım mı?
    Aslında dediğin gibi o araya almak gerek ama, sub'ı oraya yerleştirirken çok uğraşmıştım , sonra da üşendim yerini değiştirmeye.
  • bende odanın köşesine koydum ama çok uğultu yapıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

@srazon, masayı çok az daha sola çekmen mümkünse öyle yapıp sub'ı oraya koy, münkün değilse de sub'ın orda olmasının hiçbir mahsuru yok. Yeri çok iyi olur. Kasayı masanın yan tahtasına yapıştırmadıktan sonra bişey olmaz.

Dostum dediklerini dikkate alacağım! sub ın orda durması ve masayı hafif sola çekmek aklımdan geçmişti bugün fakat bunun için ne güç gerek anlatamam!
    ayrıca manyetik dalgaları da zayıflatmak için masamın ayağı kalınlığında 1 plak tahta yaptırdım.. bilgisayar kasasının boyunda tam olarak! bilgisayar ve masa ayağı arasına yerleştirdim... manyetik etkileri azaltma çabasındayım..
    mesajın beni oldukça rahatlattı..
    teşekkür ederim...
    herkese iyi haftasonları..
  • Kolay gelsin arkadaşlar..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.