Şimdi Ara

Nokia, Meltemi projesini bitirebilir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj







  • Yeniden yapılanma süreci ve işten çıkarmalarla gündeme gelen Nokia, bir projesini daha rafa kaldırmaya hazırlanıyor. 




    Firmanın giriş seviyesi telefon modelleri için üzerinde çalıştığı Linux tabanlı işletim sistemi projesi olan Meltemi, MeeGo projesinin sona ermesinin ardından hayata geçmişti. Yıl sonuna doğru kullanılması beklenen proje, kendisini bekleyen sondan kurtulamadı.




    AllThingsD tarafından elde edilen bilgilere göre Nokia tepe yöneticisi Stephen Elop, kendisinin hiç bir zaman böyle bir projenin varlığından sözetmediğini belirterek firma içerisindeki bazı projelerin rafa kaldırılacağını vurgulamış. Kaynaklar ise bu sözleri aslında dolaylı olarak Meltemi projesinin sona erdiğine işaret olarak yorumluyor.




    Nokia'nın bundan sonraki hedefi giriş seviyesi pazarlara da Windows Phone işletim sistemini sokabilmek. Microsoft ile sıkı bir çalışma yapan Nokia, iddialı modellerin görücüye çıkacağının da müjdesini veriyor. Nokia bunun yanında tablet segmenti için de hazırlıklar yapıyor.




    Diğer bir yazılım geliştirme ekosistemi olan Qt için de Nokia destek vermeye devam edeceğini belirtiyor. Ancak sistem için daha iyi olacak farklı fırsatların da değerlendirileceği vurgulanıyor. Bu da muhtemel bir satış planının da masada olduğu izlenimini uyandırıyor. 

     

    Çalkantılı günler geçiren Nokia'nın yeniden yapılanma kapsamında önemli projeleri sona erdirmesi sürpriz olmayacaktır. 




  • Bu Stephen Elop, Nokia'nın sonunu getirecek %100 eminim.

  • QT'yi satarlarsa çok iyi olur. GNU/Linux dağıtımlarında çokça kullanılan bu kütüphanenin Nokia'nın elinde mevta olduğunu görmek istemem açıkçası. Ayrıca Nokia'nın izlediği politika nedeniyle QT'nin kaynak kodlarını kapatması tehlikesi de var.

  • Başlamadan bitti...

  • Nokia çekilsin zaten Linux geliştirme işinden. Microsoft ile ya batacak, ya çıkacak.
    Samsung geçenlerde Linux vakfına 500.000 USD yardım yapmıştı, Linux'un mobil platformda ve hatta ev elektroniği alanındaki geleceğini gören firmalar da var neyse ki.

  • 1 farklı tasarıma sahip üst model MeeGO'lu ve Windows 8 phone,

    2 farklı tasarıma sahip orta model MeeGO'lu ve Windows 8 phone,

    giriş modelini geniş tutan Symbian destekli nokia modelleri modeli çıkartsa, ciddi satışlarda artış yaşar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8946C419 -- 15 Haziran 2012; 10:47:29 >
  • O değilde herkes "i" yi başa koyar(i5, iriver, iphone) nokia meltemin k.çına koymuş :P

  • Bu firma neyin peşinde ben hala anlayabilmiş değilim tüm dünyada en çok kullanılan telefon sektörünün her alanında lider olan bir şirket nasıl batışa sürüklenir bize gösteriyorlar.Teknolojinin her alanında olan Samsung en çok tutan Androidi kullandı Windows Phone denedi hatta Meego tutsa eminim onu da denerdi ama telefon sektöründe olan bir firma Nokia herkesin talep ettiği Androidi denemedim ya resmen bu saçmalık.Halbuki tasarım olarak en özgün firmaydı sağlam donanımla özgün tasarımla Androidi buluşturabilse mevcut yazılımcı kadrosuyla etkili bir arayüz yapsa tüm sektörün lideri hala oydu bunu biz bile görebiliyoruz kocaman şirler Ceoları uyuyorlar sanırım.

  • mevsim yaz meltemi bitirirsen yanarsın.
  • bu nokia niye böyle dangalaklık yapıyor anlamıyorum, bir teknik servis olarak söylüyorum, iç aksamları ve parçaları en kaliteli olan nokia, ama işletim sistemi çöp
  • "Nokia kendisini bitirebilir"

  • Meltemiye şahsen sıcak bakmıyordum.Alt ekosistem için zaten s40 var.Alt sistem için işletim sistemi çokda önemli değildir ki zaten günümüzde çıta baya bi yükseldi...Kullanım kolaylığı olsun ucuz olsun sağlam olsun pil ömrü uzun olsun yeterde artar bile...Alt segment için bu denli uğraşmak ne diye?Ayrıca bazı kaynaklara göre meltemi bitebilir değil resmen bitti...Qt desteklenmye devam edilecek.

    yorumları okuyunca aklıma şu geldi:sene 2012 ilk yorum:"Nokia batacak" Sene 2112 ilk yorum:"Nokia batacak"

    Siz bitmezsiniz imkansız!

    İşletim sistemine takanlar gitsin windows phone alsın.Yada mevcut güzelim symbianı kullansın..İşlemciye takanlarda bi zahmet pentile ekranlı deklanşör tuşu bile olmayan stabilitesi bozuk cihazlara 2000 lira versin.

  • Bu Nokia'nın 100 bin kişilik kadrosunda hiç mi adam yok? Biraz ağır oldu ama kusura bakmayın ne diyem! Ne yapacaksan yap artık bilelim Microsofta kaç paraya satıldın onu da bilelim, o kadar proje rafa kaldırdın ve o kadar zarar ettin ki Microsofta satılmaman imkansız hale geldi, firmanın bilançosunu gide gide küçülttün, Samsung S3'ü tanıttı 1-2 ay geçmeden Türkiyeye geldi, sskiden Nokia'nın yeni symbianlı telefonları da 1-2 ay içinde Türkiyeye geliyordu, 2011/10 da Lumia 800'ü tanıttın hala Türkiye'ye gelmedi bu nasıl iş??? Ne biçim strateji ne biçim ortaklık, iyi Türkiye'ye gecikmeli gelecekti de NEDEN N9'u adam gibi reklamını yapı tanıtmadınız Vodafone-Turkcell'e vermediniz, bu kafayla işiniz çok zor, bakalım Mikrosoft 2012 sene sonu-2013 sene içi satışı açıklasın da biz de kurtulalım artık şu eziyetten, WP'sa WP olsun adam gibi belli olsun!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SystemApps
    yorumları okuyunca aklıma şu geldi:sene 2012 ilk yorum:Nokia batacak Sene 2112 ilk yorum:Nokia batacak Siz bitmezsiniz imkansız



    Heheehehe şöyle olsa olurdu : sene 2001 ilk yorum: nokia batacak ,sene 2012 ilk yorum nokia batacak. Geleceğe yönelik (henuz yaşanmamış tarih) tahminden öte TESPİT te bulunman trajik olmuş... Tahminde bulunursam yıl 2020yi NOKİA görmez...

  • bu adamın nokiadaki tek görevi bütün nokia telefonlara windows ürünlerini olabildiğince entegre etmek.Firma ölmüş mü kalmış mı hiç skinde değil.Adam bildiğin microsoft ajanı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janparey -- 15 Haziran 2012; 15:45:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: can_66

    bu adamın nokiadaki tek görevi bütün nokia telefonlara windows ürünlerini olabildiğince entegre etmek.Firma ölmüş mü kalmış mı hiç skinde değil.Adam bildiğin microsoft ajanı

    Bence Microsoft çoktan Nokia'yı satın aldı bile.
  • stephem elop yüzünden bir efsanenin sonunu izliyoruz...

  • Microsoft ajan sokmuş nokianın içine. Nokiayı satın alacak ama fiyatını düşürttürüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Volkanbaba

    Microsoft ajan sokmuş nokianın içine. Nokiayı satın alacak ama fiyatını düşürttürüyor.


    Doğru tespit

  • Bir platform belirleyemedi bunlarda .Öbür tarafta atı alan üsküdarı geçti

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.