Şimdi Ara

KİA CERATO ya sağlam diyenler, OKUYUN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
92.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıkcası bu testlerden sonra hayallerim yıkıldı. Cerato'yu çok beğeniyordum. Hatta yeni otomobil alacaksam eğer alınacak otomobiller listesindeydi. Şimdi yok oldu tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsultan -- 10 Mart 2006; 14:54:53 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: volkaaan06

    Tsunami arkadasım bak yani yok 120 ile giderken millet yavas yavas dedi falan bunlar hikaye gecen hafta tekrar test sürüsü yaptım110 la giderken ani fren yaptım arac hiç sarsılmadı bile ayrıca cok hıza da cıktım yok öle bişi..ben su an focus kullanıcısıyım belki c max alcam belki cerato belki avensis.sıfır alırsam ceratro alırım ikinci elde c max ve avensis..nie 0 cerato advance 35 e bırakıyolar.0 focus titanium 46 diyolar 11 bin ytl benim için cok para.

    gecelim bunları ama yorum yaparken biraz ciddi olalım bence...


    Arkadaşım seni tanımam zaten tanımama da gerek yok, kimseye yalan borcum olmadığını söylemiştim, tekrar söylüyorum. Ben denediğim araçtan bahsediyorum ve ister inanırsın ister inanmazsın umrumda olmaz. Biz aldığımız zaman Focus için Ford çalışanı indiriminde yararlanabilme şansımız vardı ve bu şekilde iken aradaki fark çok küçülüyordu, dolayısı ile Focus aldık. Ama C4 ile zaten aralarında 4.000ytl gibi bir fark vardı ve bence C4 alınırdı Cerato değil. Kaldı ki beni tanıyanlar bilir, hiç marka konusunda fanatikliğim yoktur ayrıca Cerato da görünüş olarak çok beğendiğim araçlardan biridir. Ama ne yazıkki performansı C4'ün yanında beni tatmin edemedi. (C4 1.6HDi 110bg olandan, Cerato da 1.5CRDi full olandan bahsediyorum) İç dizaynı dışı kadar başarılı değil Cerato'nun. İçine oturunca güven hissi vermiyor. Aynı durumu Mitsubishi Lancer'da da hissetmiştim. (2006 senesinden bahsediyorum) Herkesin bir arabadan beklediği farklıdır, motor konusunda gayet başarılı ama yol tutuşu ve ses yalıtımı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Umarım test aracına özel bir durumdur, yoksa uzak doğuluların başarılı olmasını pek çok kişiden daha fazla isterim. En azından Avrupalılar gibi Müslümanlığa karşı saygısızlıkları yok.

    Saygılar.
  • Evet 3 yıldız alan araç sağlam değil, hmm ok.

    Sağlamlıkla güvenlik ayrı şeylerdir. Hepimiz eski Mercedeslere sağlam deriz. O zaman Mercedeslerde sağlam değil.

    http://www.euroncap.com/tests/mercedes_benz_c_class_1997/18.aspx

    Sağlamlık ile güvenlik farklı şeydir. Güvenliği N-Cap belirler, sağlamlığı zaman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drankt

    arkadaşlar ne güvenlik testi ya.adamların tek amacı var pazarlama.neden btane vw yada opel v.b avrupa araç 4 yıldız dahi almıyoda honda 4 kia 3 alıyor.neden amerika daki testtede chevrolet tam puan alıyor ford 4 yıldız alıyor.bunların amacı güvenlik deil.pazarlama.takılmayın bunlara fazla bence.size en mantıklı an makul gelen araç hangisiyse hangi araçtan daha fazla keyif alırsanız odur en güzeli.gerçi türkiyede de arabadan keyif alınmaz ama.3.57ytl benzin litresi.ne keyfi ya.


    konuyu hortingen yapıyorum

    benzin 5 TL oldu kardeşş
  • Hocam soruyu öyle bir başlık altında öyle bir zamanda sormuşsun ki; buna verilecek en iyi cevap : Mersin İdmanyurdu'na beraberlik yaz olur...
  • Autoshow dergisinin bu haftaki sayısında EuroNcap çarpışma testinde Cerato nun aldığı sonuçlar var...Bu form da aylardır Cerato nun 4-5 yıldız aldığını okuyorum..ama maalesef 3 yıldız almış ve ne önden ne de yandan çarpmalarda sağlam bir araç değil..ben bir Cerato kullanıcısı olarak üzüldüm çünkü aracımın sağlam olduğunu düşünüyodum...



  • Ne sağlamı kardeş..ben öndeki kamyonetin kasasına 25 km leyle vurdum, kaput ne eğildi, ne büküldü, resmen kırıldı ortadan... frenleride çok iyi değil. bazen kolayca durduğunuz yerde, bazzen aynı yolda daha geç duruyosunuz..yani bazen ABS kaçırma yapıyo..
  • KİA KALİTESİ
  • Kia Rio bile 4 yıldız almışş..peki o Cerato 5 yıldız almış diyenler nerde? Forumu okumuyolar mı? Cerat nun kasası gerçekten ağır.ben en azından bu yüzden sağlam olabilir diyodum. ama değilmiş...Acaba kardeşi Elantra nasıl? o da mı çürük!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: youngsun

    Kia Rio bile 4 yıldız almışş..peki o Cerato 5 yıldız almış diyenler nerde? Forumu okumuyolar mı? Cerat nun kasası gerçekten ağır.ben en azından bu yüzden sağlam olabilir diyodum. ama değilmiş...Acaba kardeşi Elantra nasıl? o da mı çürük!


    arkadaşım KIA Cerato US NCAP ta 4 yıldız aldı ve orada Spectra adıyla satılıyor. Hyundai Elantra 'nın da US NCAP te 5 yıldızı var ( www.nhtsa.dot.gov/cars/testing/ncap/) siteden takip edebilirsin forumda, Euro NCAp mi US NCAP topiği var burada bir çok görüş var, takip edebilirsin, her iki kurumunda güvenlik kriterlerinde ufak farklar var US NCAp ta önden çarpmalarda tüm yüz çarptırılıyor Euro NCAP ta ön bölümün % 40 ı gibi Mesela , Euro Ncap ten 5 yıldız almış Ford Focus US NCAP ten 4 yıldız almış, Avrupalı bir çok otomobilin US NCAP testini ( VW, MErcedes, BMW dışında) bulamazsın AMerikan pazarının güvenlik kriterleri nedeniyle Amerikan pazarına giremezler ve yine benim açtığım "amerikan tamponu" topiğinde de bir arkadaş ciddi olarak konuyu cevaplamıştır. Avrupalı ların ciddi güvenlik zaafları olduğu ve 70 li yıllardan beri Amerika da güvenlik testleri yapan devlet kuruluşu US NCAP mı yoksa 97 yılında bağımsız bir kuruluş olarak kurulan ve avrupalı üreticilern desteği ile ki burası çok önemli ayakta kalmaya çalışan bir kurum ki Reanult 5 yıldız çekmeye başlamadan??? önce iflas etme aşamasına gelmişti.

    Dolayısıyla markalar güçlü oldukları pazarın Güvenlik kreiterlerine göre araçları hazırlıyorlar. Güney Kore üretimi araçlar da Amerikan pazarında güçlü oldukları ve bu Ülkenin güvenlik kreiterleri de yüksek olduğu için bu kriterlere göre üretim yapıyorlar.

    Hyundai- KIA grubu biliyorsun ki 2010 yılında en büyük 5 otomobil üreticisinden biri olmayı hedefliyor ve artık Amerikan pazarı onlara yetmiyor ve Avrupa ya oynamaya başlıyorlar Örnek Yeni Kia Rio Cerato dan sonra üretilen bir model ve Euro NCAP te 4 yıldız aldı bu bence ilk sınavdı. Şimdi Dikkat Cenevre Fuarında %100 avrupa pazarı için ve AVrupalı tüketicilerin beğenisi göz önüne alınarak üetilen bir model var ve KAsımda avrupa da satılacak KIA C'eeD bu model Euro NCAP ten 5 yıldız alacak ve bu iddiamı bir kenara not et sende ben de bu forumdayız beraber izleriz sebebide bu model tamamen avrupa için Euro NCAP güvenlişk kriterlerine göre üretilen bir araç olacak
  • Kia işte fazla lafa gerek yok
  • Hakkaten kia kalitesi Tek şey söylüyorum Kia'ya
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emrahsaral

    Hakkaten kia kalitesi Tek şey söylüyorum Kia'ya



    Banlamadan önce Kia'nın SATIŞ RAKAMLARINA bir göz at istersen, ayakda uyuyorsunuz !
  • sonucta koreli normaldir
  • Şu an için çok iyi markalar değil ama gelecekde sanki ortalığı kasıp kavuracaklarmış gibi geliyor.Arabaların büyük bir ivmeyle satışı artıyor,dizaynları güzelleşiyor,donanımları artıyor
  • Koreliler zeki adamlar Kia çok güzel CNC Frezeler üretior bizzat kullandığım için söylüyorum ama bir de araçlarını daha kaliteli üretse!!!!


    LG firması ilaç işine de burnunu sokmuş her dala atlıyorlar yakında pizza dükkanı filan da açacaklar...
  • www.şikayetimvarabi.com da yazdınmı bunu?????
    quote:

    Orjinalden alıntı: youngsun

    Autoshow dergisinin bu haftaki sayısında EuroNcap çarpışma testinde Cerato nun aldığı sonuçlar var...Bu form da aylardır Cerato nun 4-5 yıldız aldığını okuyorum..ama maalesef 3 yıldız almış ve ne önden ne de yandan çarpmalarda sağlam bir araç değil..ben bir Cerato kullanıcısı olarak üzüldüm çünkü aracımın sağlam olduğunu düşünüyodum...
  • niye koreliler diyorsun dostum samsung da kore malı...
  • Kia Cerato'yu test etmiştim ve ibre 120km/h yi gösterdiğinde arabadakilerin hepsi yavaş diye bağırmaya başlamıştı. Hatta yanımdaki satış temsilcisinin kapının kolunu sanki hiç bırakmayacakmış sıktığını farkedip yavaşlamıştım. Halbuki bir önceki testte Citoen C4 ü sürmüştüm. Ama kimse 160kh/h ile gittiğimizi hisstememişti Belki yakın araçlar değil ama Ceratoyu unutmak için bize yetmişti. Ayrıca yukarıda da yazıldığı gibi frenleri pek iyi değil. Ani frenlemelerde araç savruluyor.

    Sadece uzak durun veya denemeden karar vermeyin derim.
  • o kadar da bu araçları kötülemeyin.aynı kasaya sahip elentraya bişey demiyorsunuz ama ceratoya yerden yere vuruyorsunuz.sonuçta adamlar uygun fiyata araç satıyorlar.bence altında mercedes bmw gibi üst sınıf araç kullananlar bu araçlar hakkında yorum yapmasın.çünkü onlar bindikleri araçların yanında elbette bu araçları beğenmeyeceklerdir.tabiiki de bu araçlar çok iyi araç değilller.ama çok ta kötü değiller..yorumlarınız objektif olmalı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.