Şimdi Ara

AMD'nin en hızlı masaüstü Fusion işlemcisi; A10-5800K

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
1
Favori
21.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  •  

    Trinity kod adını taşıyan ikinci nesil Fusion işlemci ailesinin mobil versiyonlarını kısa bir süre önce pazara sunan AMD, masaüstü modeller için sessizliğini koruyor. Şirketin güncel yol haritasına göre yaz sonuna doğru lanse edilmesi beklenen masaüstü Fusion işlemcilerin detayları da netleşiyor. Güncellenmiş Bulldozer mimarisi olan Piledriver tasarımının kullanıldığı işlemci ailesinin ilk etaptaki en hızlı temsilcisi Fusion A10-5800K olacak.

     

    32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan dört çekrdekli işlemci standart olarak 3.8GHz'de görev yapacak ve TurboCore 2.0 teknolojisi ile 4.2GHz'e kadar otomatik olarak çıkabilecek. Seviye 2 bellek kapasitesi 4MB olan ve entegre bellek kontrolcüsü ile 1866MHz'e kadar destek sunan işlemci, entegre grafik birimi tarafında 800MHz'de görev yapan ve 384 adet paralel işlem birimiyle donatılan  Radeon HD 7660D iGPU'sunu kullanacak. 

     

    Isıl güç tasarımı 100 Watt olarak belirlenen işlemci, K serisi altında lanse edileceğinden çarpan kilidi açık olarak gelecek ve hız aşırtma konusunda iddialı olacak. A85X çipsetli anakartlarla kullanılacak olan yeni işlemci ile AMD, Fusion ailesinin pazardaki satış başarısını daha da yukarılara çekmeyi planlıyor.

     

    Genel işlem gücü açısından Intel Ivy Bridge jenerasyonun iddialı modellerinden yavaş olması beklenen işlemcinin buna karşılık daha düşük bir maliyet ile sunulacağı ve GPU tarafında daha güçlü bir paket sunacağına dikkat çekmek gerekiyor.

     







  • vy Bridge jenerasyonun iddialı modellerinden yavaş olması beklenen işlemcinin...

    ulan bikerede hızlı olduğu iyi olduğu iddaa edilsin yahu bulldozer de tam fiyaskoydu kendi eski nesil işlemcisinden bile geri kalıyodu çoğu testte buda öle olcak gibi geliyor

    8 senedir amd kullanıyodum tam sistem yenilicektim bulldozer tabanlı bi sistem yapcaktım bi baktımki fiyasko bende mecburen ivy 3570k almayı tercih ettim neyse sağlık olsun bidahaki sistem toplamada görüşürz AMD...

  • Amd nin daha önce 8 çekirdek işlemci çıkartmıştı çok başarılı olduğu söylenemez bu sefer 4 çekirdek üzerinden intele göre çekirdek frekans hızı fazla bir işlemci ile şansınımı denicek anlamadım tam olarak AMD güzel işler çıkartıyor ama eksiklik var Gpu tarafı iNTEL den çok ilerde olmasına rahmen işlemcilerin cpu tarafında çok geride eyer dengelerse İntelle kendini AMD çok iyi satış rakamlarına ulaşacağı kesin F/P olarak zaten AMD hemen hemen i7 ye yakın performansı var ve çok daha ekonomik dilerim AMD intele cpularına çok yakın bi değer yakalar test sonuçlarını burdan takip ederiz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dere.beyi

    vy Bridge jenerasyonun iddialı modellerinden yavaş olması beklenen işlemcinin...

    ulan bikerede hızlı olduğu iyi olduğu iddaa edilsin yahu bulldozer de tam fiyaskoydu kendi eski nesil işlemcisinden bile geri kalıyodu çoğu testte buda öle olcak gibi geliyor

    8 senedir amd kullanıyodum tam sistem yenilicektim bulldozer tabanlı bi sistem yapcaktım bi baktımki fiyasko bende mecburen ivy 3570k almayı tercih ettim neyse sağlık olsun bidahaki sistem toplamada görüşürz AMD...

    Bu bir APU...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ne kadar işlemci sınıfında Intel'ın bir adım gerisinde kalsa da dahili grafik biri tarafında önde olduğundan iyi bir çözüm olarak duruyor. Bu da Amd'yi tercih nedeni yapacaktır.

    İşlemci sınıfında da sıradan bir kullanıcının Intel ile arasındaki farkı çok fazla hissedeceğini düşünmüyorum. Üstelik daha ekonomik olarak da ön plana çıkması Amd adına bir şans.

    Çok yazdım forumda yine yazayım, biz son kullanıcılar açısından her zaman güçlü Intel karşısında güçlü bir Amd şart.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dere.beyi

    vy Bridge jenerasyonun iddialı modellerinden yavaş olması beklenen işlemcinin...ulan bikerede hızlı olduğu iyi olduğu iddaa edilsin yahu bulldozer de tam fiyaskoydu kendi eski nesil işlemcisinden bile geri kalıyodu çoğu testte buda öle olcak gibi geliyor8 senedir amd kullanıyodum tam sistem yenilicektim bulldozer tabanlı bi sistem yapcaktım bi baktımki fiyasko bende mecburen ivy 3570k almayı tercih ettim neyse sağlık olsun bidahaki sistem toplamada görüşürz AMD...


    sanal testlere bakıp ürün mü satın alıyorsunuz? ne işle meşgul olduğunu bu işlemci ile hangi programları faal olarak kullandığını belirt, lütfen,, bende ödediğin paraya değip değmediğini söyleyim sana,,

  • sabırsızlıkla beklemedeyiz :)

  • AMD'nin en hızlı masaüstü Fusion işlemcisi; A10-5800K



    http://www.tomshardware.com/reviews/a10-5800k-a8-5600k-a6-5400k,3224.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 14 Haziran 2012; 11:18:15 >
  • artık amd bu modellere ağırlık verecek ki başarılı oldukları şeyi yapsınlar.

  • yeni acer ferrari bekliyorum.

  • Çok yazdım forumda yine yazayım, biz son kullanıcılar açısından her zaman güçlü Intel karşısında güçlü bir Amd şart.

  • Sadece basit oyun oynayanlar için iyi tercih olabiliecek seçeneklerin verimlilikleri artarak çoğalıyor. İlk çıkan kimi modellerin verimlilikleri düşüktü çünkü.

  • APU'ların geneline baktığımda hâlâ masaüstü için pek anlamlı bir APU göremiyorum. İşlemci gücü desen yok, gpu gücü desen yok. Hâlâ masaüstü için işlemci ve ekran kartını ayrı almak daha mantıklı duruyor. Verimlilik desen masaüstü için çok önemli değil.

    Bana göre APU'lar hâlâ taşınabilir platformlara yönelik işlemciler ve uzunca bir süre de öyle kalacaklar gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: playstyle

    AMD'nin en hızlı masaüstü Fusion işlemcisi; A10-5800K
    http://www.tomshardware.com/reviews/a10-5800k-a8-5600k-a6-5400k,3224.html


    Eğer bu sitedeki sonuçlarda bir sorun yoksa sadece gpu tarafında önceki nesile göre %25 - 30 aralığında bir performans artışı var. Ama saf işlemci gücü açısından önceki nesile göre frekanslarda ciddi bir artış olmasına rağmen performans'ta %2-3 arasında bir artış var. Biraz garip bir durum. Eğer bu incelemede her şey doğruysa AMD artık gpu tarafındaki gelişime daha fazla önem verdiğini gösterecektir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: bkadem

    quote:

    Orijinalden alıntı: playstyle
    AMD'nin en hızlı masaüstü Fusion işlemcisi; A10-5800K
    http://www.tomshardware.com/reviews/a10-5800k-a8-5600k-a6-5400k,3224.html
    Eğer bu sitedeki sonuçlarda bir sorun yoksa sadece gpu tarafında önceki nesile göre %25 - 30 aralığında bir performans artışı var. Ama saf işlemci gücü açısından önceki nesile göre frekanslarda ciddi bir artış olmasına rağmen performansta %2-3 arasında bir artış var. Biraz garip bir durum. Eğer bu incelemede her şey doğruysa AMD artık gpu tarafındaki gelişime daha fazla önem verdiğini gösterecektir.


    binlerce karışık formül hesabını inceleyip te
    kafa karıştırmaya gerek yok !
    forumdakilerin büyük bir çoğunluğu
    oyun için ucuz bir 2. sistem arayışında
    dahası parası olan gider ek olarak 1 tanede ekran kartı alıp bu sisteme takıp
    SLİ yapar daha fazla güç alır bu tamamen bir maddiyat ve bütçe meselesi

    ne kadar ekmek o kadar köfte yani
    şimdi bunu da anlayamadım demeyin şimdi !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 16 Haziran 2012; 7:35:21 >




  • AMD Trinity apu'ların tanıtımı için bir toplantı yapılmıştı. Toplantıda; teknoloji dergilerinde / sitelerinde editörlük, yazarlık ve inceleme yapanlara intelin işlemcileri olan makineleri de koyarak değerlendirmelerini istemişti. Hangi makinede intel hangisinde amd kullanıldığı deneyici tarafından bilinmiyordu. Günlük kullanılan uygulamalarda ve video dönüştürme işlemlerinde, teste katılanların %60'ından fazlası (Tam değeri hatırlamıyorum ama %60'dan fazlaydı)AMD Trinity apu'larının çalıştırdığı bilgisayarları performans olarak önde görmüş.

    Bu sitede dahi bu haber çıktı. Ancak sanki bu bilgi yokmuş gibi haber yapılmış. İvy bridge ile aktif olarak karşılaştırması yapılmış mı onu da görmek gerek.

    Sadece kağıt üstünde görünen üstünlükle işlemci almak çok doğru olmayacaktır. Günlük kullanımdaki işlere veya özel görevlere göre işlemci almak daha mantıklıdır. Ancak bu apular bir çok kişinin ihtiyacını ekran kartsız olarak karşılayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybey -- 14 Haziran 2012; 12:06:06 >




  • AMD a-10 5800k entegre gpu ile bize bf3 ü medium ayarlarda oynatabilecek mi ??? Bu sorunun cevabı evetse bence başarılı bir seri olur.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    APUların geneline baktığımda hâlâ masaüstü için pek anlamlı bir APU göremiyorum. İşlemci gücü desen yok, gpu gücü desen yok. Hâlâ masaüstü için işlemci ve ekran kartını ayrı almak daha mantıklı duruyor. Verimlilik desen masaüstü için çok önemli değil. Bana göre APUlar hâlâ taşınabilir platformlara yönelik işlemciler ve uzunca bir süre de öyle kalacaklar gibi.


    A6 3500- 3 çekirdekli, bir işlemci uygulama performansı i5 ler kadar iyi faal olarak kullanıyorum. 6570 ekran kartı ile ilemci üzerinde bulunan gpu eş güdümlü çalışıyor,, bunu çalışırken hissediyorsunuz.. Bu kadar kötülenen bir işlemcinin verdiği performansı görmelisiniz,, Çift LCD Monitörle test yaptık, bir ekranda WORLD OF TANKS açık diğer ekranda, tv, msn, internet açık, online tank oyunumuzda 40 ile 55 arası FPS değeri veriyor, takılma yavaşlama yok. Diğer ekranda uygulamalar açık.. Test başlamadan önce ekran kartınıda çıkardık,, İşlemcinin ve gpu nun gücünü görmek için,, Bu sistem anakart işlemci, ram 350 tl
    sizce bir rakibi varmı ?





  • Arkadaslar bu a10 u alıp bıde ustune ekran kartı takarsak ıkı ekran kartı calısıp daha mı ıyı perfor ans verıyor?????

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serty23

    AMD a-10 5800k entegre gpu ile bize bf3 ü medium ayarlarda oynatabilecek mi ??? Bu sorunun cevabı evetse bence başarılı bir seri olur.....

    3870k oynatıyordu
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.