Şimdi Ara

ARM akıllı cihazlar için Mali-450 grafik işlemcisini hazırladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ARM akıllı cihazlar için Mali-450 grafik işlemcisini hazırladı


     

     

    ARM akıllı cihazlar için geliştirdiği yeni grafik yongası Mali 450'yi duyurdu. Ağırlıklı olarak mikroişlemci tasarımlarıyla tanınan ancak aynı zamanda iddialı grafik yongaları dahazırlayan ARM, hali hazırda yaygın olarak kullanılan Mali-400 ve yakın gelecekte yaygınlaşması beklenen Mali-T600 serisi grafik yongalarına ek olarak Mali-450'yi de geliştirdi.

     

    Samsung Galaxy S II ve şimdilierde Galaxy S III modelinin uluslararası versiyonunda kullanılan Mali-400 grafik yongası ile kıyaslandığında yeni tasarım, performans ve ölçeklenebilirlik anlamında önemli bir gelişim ortaya koyuyor.

     

    ARM'ın resmi dökümanlarına göre Mali-450 GPU'su, Mali-400 ile kıyaslandığında iki kat daha yüksek grafik performansı sergileyecek ayrıca 1-4 çekirdekli dizilimine olanak tanıyan Mali-400'e nazaran, dileyen üreticilere 1-8 çekirdek dizilimiyle daha yüksek ölçeklenebilirlik sağlayacak. Tabi daha fazla çekirdek günün sonunda kullanılan cihazda daha fazla grafik gücü sağlamış olacak.

     

    ARM'ın açıklamalarına göre Mali-450 aynı zamanda sınıfında lider OpenGL ES 2.0 performansı da sunacak. Üst seviye akıllı telefon ve tabletler için, Mali-400'e göre 5 kata kadar daha yüksek performans vaad eden Mali-T600 serisini konumlandıracak olan ARM, orta segmentteki cihazlar içinse yeni bir ürün olarak Mali-450'yi konumlandıracak. Ayrıca ARM, CPU ve GPU arasında daha yakın bir bağlantı ile transistör sayısını da optimize etmeyi planlıyor. ARM Mali-450 grafik yongasını kullanan cihazların yakında çıkması bekleniyor.

     

    ARM'ın yüksek peformanslı mobil grafik yongalarını değerlendirecek olursak eğer, bu yıl için firmanın yeni Midgard mimarisini kullanan Mali-T604 grafik işlem biriminin sahneye çıkacağını göreceğiz. Burada merak edenler için Mali -400 ve Mali-T600 serisileri arasında kullanılan mimarilerin farklılık (Midgard vs.Utgard) gösterdiğini de not düşmüş olalım. 4 çekirdeğe kadar ölçeklenebilen ARM Mali-T604 GPU'sunu kullanan tüketici elektroniği ürünlerinin bu yılın ikinci yarısında raflardaki yerini alması bekleniyor. Henüz resmi olarak doğrulanmamakla birlikte dünya çapında satışa çıkacak ARM Mali-T604 GPU'lu ilk ürün, Samsung'un yeni tablet bilgisayarı Galaxy Note 10.1 olabilir.

     

    2013'e geldiğimizde ise ARM'ın yeni bir GPU daha sunacağını göreceğiz ki o da Midgard mimarisini kullanan Mali-T658 olacak. En üstü performans seviyesi için geliştirilen bu GPU tasarımı ile ARM, PowerVR 6 ve Nvidia'nın Kepler tabanlı Tegra 4 GPU'su ile Qualcomm'un Adreno 3xx serisine rakip olacak. Tabii bu noktada rakip çözümler için Mali-T604'ün yeterli performansı sunacağı, Mali-T658'in kendi kulvarında rakipsiz olacağı da iddia edilmiyor değil. 2014 içinse henüz detayları çok fazla bilinmeyen Skrymir GPU'sunun çıkışına tanık olacağız. Galaxy S III'ün saat hızları arttırılmış Mali-400 GPU'sunun yeteneklerini dikkate alırsak eğer hem Mali-450 hem de Mali-T600 serisi ile ARM, bu alandaki iddiasını ciddi oranda arttırmış olacak.



  • Şimdi sorarım ben, Galaxy S III alınır mı bu ay içinde yoksa yeni nesil beklenir mi?

  • gıdım gıdım performans artışı sağlayacakları için beklenmez.
    mali 600 allah bilir ne zaman gelir.

  • mali 600 allah bilir ne zaman gelir.

  • eylül ekim gibi anca gelir mali t600 o zamanlarda zaten yeni cihazlar çıkacak

  • "ooo galaxy s3 çöp oldu artık alınmaz bu saatten sonra"

    yahu arkadaşlar dalga mı geçiyorsunuz? millet mali400 beğenmez oldu. sgx540 bile şu anda her oyunu açıyor. omap 4430da çalışmayan oyun var mı?

  • Çıktığında Galaxy S3 Plus veya Galaxy S3 4G gibi bir model çıkartarak samsung satışlarını arttırır diye düşünmüyor değilim.

  • Anlaşıldı ilerde PC de oyun keyfi diye bir şey kalmayacak
  • Samsung SGS3'te eski GPU'yu kullanarak hata yaptı ellerinin altında Mali-T604 varken kullanmadılar tabi pazarlama stratejisi bu GPU'lar sonraki cihazlara saklanıyor...
  • battlefield mi oynayacağız crysis mi?

  • bu nasıl iştir böyle adamlar en az 5 yıllık teknolojiyi ellerinde bekletiyorlar, yavaş yavaş performans artışıyla yeni teknoloji diye millete iteliyorlar.yazık..

  • Dostum acele etmeyin aldığınız telefonu 2 sene kullanın sonra birkaç nesil atlamışını alırsınız.

  • heyecan yapmayın,, yeminimi bozdum bende ekran kartı yapıcam,, ismide
    T.Coşkun GT31 :))

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.