Şimdi Ara

TÜM XPERİA Serisi İçin ICS Den 2.3.4'e dönüş Rehberi[ARC / ARC S / NEO / NEO V / VS]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
6
Favori
58.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende ics mağdurları arasında yerimi aldım ve kızgınlıktan 2.3.4'e döndüm sonunda.Ve çok mutluyum...

Wireless kopmuyor,bağlantı sorunu yok,cihaz hızlı çalışıyor vs vs...

Neyse ICS'nin derdini bilen bilir zaten.Ben direkt olarak anlatıma geçiyorum.

Not:Cihazınızın bootloader kilidini açtıysanız,kilidi kapatmadan bu işlemi yapmayınız (Uyarı için .::Orochi::.'e teşekkürler) yada xda-developers'ten flashable(flashlanabilir) romu indirip cwm ile yükleyiniz.

But anlatımdan dolayı doğabilecek olan sorunlardan tarafım sorumlu tutulamaz,tüm sorumluluk size aittir.

Aşağıda Xperia ARC S için yapılmış ve denenmiş downgrade anlatımı bulunmaktadır.Siz sadece kendi cihazınız ne ise,onun firmwaresini indirip aynı şeyleri yapacaksınız.Tek değişen şey firmware yani.

Not:Kendi Firmwaresinin linkini bulamayan arkadaşlar,konudaki 2. mesajdan Eray89 nicki arkadaşımızın verdiği linkten yararlanabilirler.

Not: Bu işlemi uygulamak için flashtool 8.5.0.0 versionuna ve 2.3.4 firmwareye ihtiyacımız var.Flashtool'u indirmeyi anlatmayacağım zaten bilinmesi gereken birşey ve çoğu kişi de biliyordur.İlla talep olursa sonradan ekleriz.

Vede bilgisayarımızda mutlaka driverler yüklü olmalıdır.Eğer yüklü değil ise C:\Flastool\Drivers içerisine giriyoruz,klasördeki programı çalıştırdıktan sonra next diyoruz ve açılan pencereden 2. seçeneği ve en alttaki 2 kutucuğu işaretleyip kuruyoruz driverleri.Driverler kurulduktan sonra cihazınızı bağlayıp driverlerin kurulduğunu test ediniz.

Flashtool versionu 8.5.0.0 olmalıdır ki Bilgisayarın dili vs sorun olmasın.(Şimdi kontrol ettim eski versionlarla da oluyor.Fakat en azından sizin versionunuz 8.0.0.0 olsun.)

Win7 kullanıyorsanız ve daha önce sony pc comp yada SUS'u kurdu iseniz driverler zaten sıkıntı olmaz ama XP kullanıcısı iseniz tüm driverlerin kurulu olduğundan emin olun.

Geçelim anlatıma...

BURADAN2.3.4 firmwaremizi indiriyoruz. (Gingerbread)

İndirdiğimiz rar dosyasını arşivden çıkartıyoruz.İçerisinden çıkan lt18i_62.ftf C:\Flastool\firmwares içerisine kopyalıyoruz.( C:\Flastool\firmwares içerisinde başka dosyalar varsa örneğin ics firmwaresi gibi bunu buradan alıp başka bir klasöre taşıyın, C:\Flastool\firmwares'içerisinde sadece indirdiğimiz arşivden çıkan lt18i_62.ftf olacak.

Bu işlemi tamamladıktan sonra;

Flashtool'u açıyoruz.(64 bit sistem kullanıyorsanız flashtool64'ü çalıştırın)

Sol üstteki şimşek işaretine basıyoruz ve flashmode seçeneğinin seçili olduğundan emin oluyoruz(seçili değilse işaretleyin) Ve ok'a basıyoruz.

Karşımıza çıkan ekranda firmwares içerisine attığımız dosyayı göreceğiz.(Klasördeki diğer ögeleri başka klasöre taşıdığımız için başka bir dosya olma ihtimali yok yani hata ihtimalini ortadan kaldırmış oluyoruz).

Soldaki Wipe Menüsünden;

Wipe data

Wipe Cache

Wipe Apps Log
    'u işaretliyoruz.İşaretli ise ellemeyin.

Ve ardından ok'a basıyoruz.

Telefonumuzun geri tuşuna basılı tutarak cihazımızı bilgisayara bağlıyoruz.Telefonun uyarı led'i yandığında elimizi çekebiliriz geri tuşundan.

İşlem Otomatik olarak başlayacaktır.%100 olduktan sonra flashing finished yazısını gördüğünüzde cihazınız 2.3.4'e dönmüştür hayırlı olsun.

İşinize yaradı ise,bir teşekkürü çok görmeyin.

Downgrade (Versiyon Düşürme ) işlemini yaptıktan sonra ROOT YAPMAK İÇİN LİNKLER;

XDA DAN ORJİNAL LİNK.(ingilizce bilenler için kısa ve öz anlatım)http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1321582

Forumdan orochi isimli arkadaşımızın hazırladığı türkçe anlatımhttp://forum.donanimhaber.com/m_63038373/mpage_9/f_/key_//tm.htm#64932547

TÜM ARC S ROMLARININ BULUNDUĞU LİNK ;

GB .42 ROMUhttp://hotfile.com/dl/150622324/f2cb10d/LT18i_4.0.2.A.0.42_%281254-2716%29.ftf.html

Diğer Tüm Xperia ARC S ROMLARI ;

http://forum.android.com.pl/f308/oprogramowanie-dla-sony-ericsson-xperiaa-arc-s-147007/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RockForLive -- 2 Temmuz 2013; 17:53:03 >

• Romları tüm xperia cihazlar için asagıdaki linkten edinebilirsiniz

http://talk.sonymobile.com/thread/35239?start=0&tstart=0
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eray89

Romları tüm xperia cihazlar için asagıdaki linkten edinebilirsiniz

Katkı için teşekkürler.Ben arc s için link verdim zaten sizinki de alternatif olur.Aslında anlatım tüm xperia cihazlar için geçeri ama başlığı attık bir kere

Birde dikkatimi çekti,koskoca Sony linkleri sağdaki soldaki upload sitelerine vermiş ve mirrorların yarısından çoğu silinmiş.

Koskoca sony'nin kendi server'i mi yok yoksa tasarruf mu ediyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RockForLive -- 13 Haziran 2012; 3:25:25 >

• rica ederim hocam. evet yontem tum xperia lar icin ayni. basligi ilk mesajini duzenlerken baslik kismindan duzeltebilirsin. upload sitesi olayina gelince bende pek anlam veremedim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu tüm xperia serisi için güncellenmiştir.
  • Çok faydalı bi konu olmuş
    gerçi ics 4.0.4 te biçok hata giderilmiş ama gb de çok stabil bi sürüm hem görsel temaları daha güzel.
  • root konusuna anlatımı eklemiştim ama millet faydalansın Ben kendi cihazım ve benle aynı cihazı kullananlar için Türkiye GB ve ICS romlarını paylaştım Flashtoolda dikkat edilmesi gereken nokta bootloaderinizi açtıysanız kapatmadan yazılım yüklemeyin ve Cihazınız yurtdışıdan alınma ise Yine Yüklemeyin Sim klit devreye Giriyor ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

root konusuna anlatımı eklemiştim ama millet faydalansın Ben kendi cihazım ve benle aynı cihazı kullananlar için Türkiye GB ve ICS romlarını paylaştım Flashtoolda dikkat edilmesi gereken nokta bootloaderinizi açtıysanız kapatmadan yazılım yüklemeyin ve Cihazınız yurtdışıdan alınma ise Yine Yüklemeyin Sim klit devreye Giriyor ...

Benim arc s yurtdışından gelme amerikadan.Ama sorun olmadı bende ?

Hangi cihazlarda çıkıyormuş sorun ?

Birde unlock cihazlarda sorun çıkıyorsa uyarı yazayım konuya ?

Not:Gerekli uyarılar konuya eklenmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RockForLive -- 13 Haziran 2012; 15:40:45 >
  • Anlatim icin tesekkurler hocam. Benim sorum bootloader kilidinin acik olup olmadigini nerden ogrenrcegim. Gerci aleti ( Xperia Ray ) haftasonu aldim. Sanirsam kapalidir ama isi saglama almak lazim.
    Ics iyi guzel ama ben de alisamadim.
    Edit: Bu islem garanti olayini etkiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thal1on -- 15 Haziran 2012; 17:12:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RingThalion

Anlatim icin tesekkurler hocam. Benim sorum bootloader kilidinin acik olup olmadigini nerden ogrenrcegim. Gerci aleti ( Xperia Ray ) haftasonu aldim. Sanirsam kapalidir ama isi saglama almak lazim.
    Ics iyi guzel ama ben de alisamadim.
    Edit: Bu islem garanti olayini etkiliyor mu?

Asla etkilemez.Resmi ve yasal bir işlem sony'nin sitesinde de var anlatım ingilizce olarak.

Vallahi unlock mu değilmi sony ericson cihazlarda nasıl anlaşılır ben bilmiyorum.Motorolalarda unlock ise telefon açılırken sol üstte unlocked yaziyordu.

.::Orochi::. ile iletişime geçerseniz size yardımcı olur o konuda.
  • BOATLOADER'dan kastınız root sanırım... Ben ROOT etmiştim ama önceki sürümde... ICS yükledikten sonra ROOT Vs. işlerine bulaşmadım... Şidmi dönüş işlemimi rahatlıkla yapabiliyormuyum?

Önceki sürümde root vardı. ICS'ye geçtikten sonra root vs. etmedim. Cihazım yurtdışı... Acaba bu şartlar altında sıkıntı olur mu?
  • bootloaderi kapatıp kapatmadığımızı tam olarak nasıl anlıyoruz? Ayrıca Flashtool u nereden indiriyoruz. Kusura bakmayın biraz bu konularda bilgisizim ancak Android 4 bu cihaza hiç olmamış, geri 2.3.4 e dönmek istiyorum. Mecburen yapmam lazım ama tam olarak anlayamadım.
  • buyur arkadaşım flashtool 0.7.1 yani en son sürümü
    http://www.mediafire.com/?7i7oh9aqvsgi2wq

bu arada benim bi sorunum var xperia ray kullanıyorum ics 4.0.4e güncellendi kamera iyi oldu yüz tanıma pek işime yaramadı ama 2.3.4te oynadığım oyunları ics de oynayamıyorum telefon kasıyor. sizde de oluyor mu öyle ben tekrar 2.3.4e dönecem
  • YURTDIŞI Cihazında geri dönüş yapan oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Eray ARC S için verdiğin linkteki tablolardan , aşağıdaki GB olan tablodaki ARC S linkleri TELEKOMüNİKASYON İDARESİ tarafından yasaklanmış!
  • ARC S olan telefonumu uzun uğraşlar ve çok büyük riskler sonrasında 2.3.4'e çevirmeyi başardım. Anlatılan sıralama tam olarak tutmadı ama işin içine girince bazı riskleri alıp kendi yorumlarımı kattım. Önce telefon çöp oldu sandım,ekran falan dondu açılışta. Şu an yeni telefon almış gibi oldum. Uuff sürate bak... Oh be. Az kalsın telefonun ekranını patlatacaktım bugün. Lanet ICS yüzünden telefondan soğuyordum... Bilgileri paylaşan arkadaşa teşekkür ediyorum. Birçok yerde aradım ama çözümü burada netleştirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARCadaS

quote:

Eray ARC S için verdiğin linkteki tablolardan , aşağıdaki GB olan tablodaki ARC S linkleri TELEKOMüNİKASYON İDARESİ tarafından yasaklanmış!

hocam yeni gördüm durumu ama neyseki halletmişsin.
    gecmiş olsun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ARCadaS

quote:

hocam yeni gördüm durumu ama neyseki halletmişsin.
    gecmiş olsun

Sorma ya. .42 yükledim, sonra .62'ye güncelledim. Ancak araştırmalarıma göre .62'de wifi sorunu varmış dahada önemlisi root edemiyormuşuz diye okudum. Haftasonu bir bakacağım. Eğer root edemezsem hapı yuttum. Bluetooth cihazımın tuşuna yanlışlıkla basınca telefonum biryerleri arıyor. Sırf şu sesli çevirici'yi devre dışı bırakmak içn mecburen root ediyordum telefonu. Bakalım hayırlısı.

• 62 rootlanmaz ama rootlamanında yöntemi var 42 yükle rootla 62 yüklemesini Yüklerken verileri silmeyi kaldır cihazın rootlu şekilde kalır ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

62 rootlanmaz ama rootlamanında yöntemi var 42 yükle rootla 62 yüklemesini Yüklerken verileri silmeyi kaldır cihazın rootlu şekilde kalır ...

nerde yapıyoz bu verileri silmeyi kaldır olayını? hangi program yani?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.