Şimdi Ara

Apple, 200'ün üzerinde yenilikle iOS 6'yı resmen duyurdu,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
16.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj







  • Apple, uzun süredir resmiyet kazanması beklenen iOS 6 işletim sistemi versiyonunu bugün WWDC 2012'de tanıttı ve deneme sürümünü yayınladı. Dünyanın en gelişmiş mobil işletim sistemi olarak nitelendirilen yeni sürüm, bu sonbaharda iPhone, iPad ve iPod Touch modelleri için ücretsiz bir güncelleme olarak dağıtılmaya başlayacak.

     

    Google Maps servisinin artık kullanılmayacağı yönündeki iddialar doğrulandı ve Apple, TomTom ve OpenStreetMap'den faydalanarak kendi geliştirdiği haritalarla uygulamasını yeniledi. Navigasyon ve üç boyutlu görüntüleme desteğine sahip bu uygulama, trafik bilgileri toplayarak aracınızla yoldayken sizi anlık olarak daha işlek yollara yönlendiriyor ve zaman kaybetmeden istediğiniz yere ulaşabilmenizi sağlıyor. Yelp ile entegre olması sayesinde birçok mekan hakkında bilgiye, yorumlara ve değerlendirmelere ulaşabileceksiniz.

     

    Tüm özellikleriyle sadece iPhone 4S'te resmen kullanılabilen Siri artık üçüncü nesil iPad'de hizmet verecek. İngilizce, Fransızca, Almanca, Japonca'nın ardından artık İspanyolca, İtalyanca, Korece, Standart Çince, Kantonca desteğine de sahip olacak. Geliştirilen, 15 ülke için optimize edilen sistemi ve entegre çalışabildiği uygulamalar sayesinde iOS 6'da çok daha akıllı bir Siri ile karşılaşacağız. Üstelik gelişmiş Siri'ye Apple'ın anlaştığı BMW, Mercedes, Toyota, Honda gibi birçok araba üretisinin araçlarından tek butonla ulaşılabilecek.

     

    Facebok bütünleşmesini beraberinde getiren iOS 6'da sosyal anlamda önemli yenilikler olacak. App Store'da Facebook'un "Beğen" butonuna erişebilecek, Siri'den veya Notification Center üzerinden Photos, Safari, Maps uygulamalarında işlem yapabileceksiniz. Çok sayıda hizmete tek bir Facebook hesabı ile hükmetmek mümkün olacak.

     

    125 milyon kullanıcıya ulaşan iCloud'ın yeni Shared Photo Streams özelliği, arkadaşlarınız ya da ailenize çok daha kolay bir şekilde fotoğraf paylaşımı gerçekleştirmenizi sağlayacak. 

     

    Passbook, iPhone ya da iPod Touch'ınızı bir kupon gibi kullanabilmenize imkan tanıyacak. Ayrıca konuma ve zamana göre otomatik olarak ilgili kuponu ya da kartı kilit ekranında görüntüleyerek sizi hem bilet, kart taşıma derdinden hem de gerekli görüntüyü cihazda sergileyebilmek için uğraşmaktan kurtaracak. 

     

    iOS'un çekirdek uygulamaları da değişimden nasibini alacak. Safari, iCloud sekmeleri, çevrimdışı okuma listesi oluşturma, fotoğraf yükleme ve tam ekran modu desteğine kavuşacak. FaceTime, mobil ağlar ile de kullanılabilecek.

     

    Gelen çağrıyı bir mesajla reddetme, geri arama hatırlatıcısı ve "Rahatsız Etme" seçeneği gibi özellikler de telefon uygulamasının yenilikleri arasında yer alacak. Öte yandan Çin'deki kullanıcılar için daha iyi yazışma deneyimi ve Baidu gibi bölgesel servis desteği sunulacak. Ayrıca engelli tüketiciler için daha gelişmiş bir kullanım sağlayan Guided Access de duyuruldu. Bu yenilik ebevenylerin engelli  çocuklarının iOS cihazlarına hükmederek istedikleri doğrultuda kullanılabilmesi ve benzeri fayda sağlayarak insanların hayatını kolaylaştıracak.

     

    Etkinlikten bir gün önce yayınladığımız haberde belirttiğimiz gibi ilk iPad ve iPod Touch 3G için güncelleme desteği resmen kesilmiş oldu. iPhone 3GS, 4, 4S, iPad 2, üçüncü nesil iPad ve iPod Touch 4G modelli cihazlar sonbaharda iOS 6 sürümüne yükselecekler.

     

    Maalesef güncellemeyi alan tüm cihazlar iOS 6'nin her özelliklerine erişemeyecek. Yeni harita uygulamasındaki navigasyon ve üç boyutlu mod iPhone 3GS ve 4'te bulunmayacak. Safari'deki çevrimdışı okuma listesi, Shared Photo Streams gibi bir takım özellikler de yine iPhone 3GS'te yer almayacak.  

     

    WWDC 2012'nin tamamını izlemek için buradaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.  







  • 50 tane apple haberi oldu şunları sadece bi kaç başlık altında toplasanız daha iyi olurdu

  • 3d harita iphone 4 te yok şaka gibi :S

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mnc07

    50 tane apple haberi oldu şunları sadece bi kaç başlık altında toplasanız daha iyi olurdu


    Bu bile karışık oldu, elimden geldiğince yazılımla ilgili haberleri burada verdim, halen okuyorum yein haberler. Yeni bilgilerle güncellemeye devam edeceğim.

  • biri elmayı durdursun ...

  • Arama Filtreleme olayı en istediğim özelliklerden biriydi. Güzel olacak gibi.

    3D harita zaten Türkiye'yi kapsamıyordur. Varsın 4'lerde olmasın.
  • Kantonca diye bir dile destek veriyorsun ama siriye türkçeyi dahil etmiyorsun...

  • Apple da yan cizmeye basladi 3d haritalarin olmamasi kotu iphone 4e cikmamasi cok ayip olmus android 4.0i kirpip galaxy s e veren samsungdan cok bi farki kalmadi cunku apple bir yazilim firmasi farkini yazilimlariyla ortaya koymazsa donanim firmalari arasinda ezilir zamanla.

  • 3gs ye sozde ios6 geliyor ama nasil geliyor

  • Bunca insan IPhone'a niye para veriyordu? Tamamen yazılımın kalitesi içindi. Stabil ve sorunsuz çalışması içindi. Ama Apple sen 2 bin liralık high-end cihazda 2 sürümdür uyduruk şeyleri özellik diye kakalarsan kusura bakma stabiliteni al başına çal.

    Apple niye sevilirdi? Ürettiği tüm ürünlerde kullanıcı dostu olmasıyla sevilirdi. Şu Ios'a bakıyorum. Widget desteği yok, tamamen ikonlara mahkum sistem. Uygulamarım 5 sayfa olmuş, aramak istediğim uygulamayı görmek için 5 sayfa kasıyorum, küçücük ikonlardan seçmek için. Jailkbreak yapıp Ncsettings'i kurmasam parlaklık ayarını yapmak için menülere boğuluyorum. Artık Ios kullanıcı dostu falan değildir. Android artık bu konuda çok öndedir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Albus Dumbledore

    Arama Filtreleme olayı en istediğim özelliklerden biriydi. Güzel olacak gibi.

    3D harita zaten Türkiye'yi kapsamıyordur. Varsın 4'lerde olmasın.

    Şaka yaptım deyin lütfen...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soul calibur

    Bunca insan IPhone'a niye para veriyordu? Tamamen yazılımın kalitesi içindi. Stabil ve sorunsuz çalışması içindi. Ama Apple sen 2 bin liralık high-end cihazda 2 sürümdür uyduruk şeyleri özellik diye kakalarsan kusura bakma stabiliteni al başına çal.

    Apple niye sevilirdi? Ürettiği tüm ürünlerde kullanıcı dostu olmasıyla sevilirdi. Şu Ios'a bakıyorum. Widget desteği yok, tamamen ikonlara mahkum sistem. Uygulamarım 5 sayfa olmuş, aramak istediğim uygulamayı görmek için 5 sayfa kasıyorum, küçücük ikonlardan seçmek için. Jailkbreak yapıp Ncsettings'i kurmasam parlaklık ayarını yapmak için menülere boğuluyorum. Artık Ios kullanıcı dostu falan değildir. Android artık bu konuda çok öndedir.

    Bunlar yenilik mi azizim? Iphone dan diğer platforma geçmekte haklı arkadaş insanlar...




  • Burada gözden kaçırdığımız özellik (siri'nin Türkçe'yi desteklememesi bunda etkili) Apple'ın dünya devi otomobil firmalarıyla ortak çalışmaya başlamış olması. Siri için direksiyonlara yerleştirilecek bir tuş ile kullanım kolaylığı sağlanacak ve fonksiyonellik artacak. Bu, dünya pazarında Apple'ın elini kuvvetlendirecek bir gelişme. Gelecekte bu asistanlar hayatı oldukça kolaylaştıracak gibi duruyor.. Apple bu alanda büyük bir adım atıyor bence. Sonuç olara bu gözden kaçmamalı...

  • 3gsye kırpılmış İOS6 geliyor anlaşılan. 5.1 ile devam

  • "Don't disturb" olayı çok iyi. Direkt uçak moduna almak pek mantıklı gelmiyordu. Böylece hat açık kalabilecek.
  • Bri yenilik bir devrim yok, sanırım yine bir bekleme sürecine girdi mobil teknoloji, nasıl ki ilk telefonlar çıktı küçüldü ve artık birbirini takip etmeye başladı (1995-2003) yılı ta ki renkli ekranlar çıkana kadar işte bu dönemdeyiz. Yeni ve farklı bir teknolojiye ihtiyaç var basit yazılım güncellemeleri nereye kadar.
  • Boş muhabbet bunlar. 3B harita dışında dişe dokunur ne yenilik gelmişki...

  • Apple her zaman yaptığı gibi yeni özelliklerin büyük bölümünü sadece son nesil cihazlara özel tutmuş. 3D harita ve navigasyon iPhone 4 ve 3GS'de olmaması, safarideki kısıtlama anlamsız. Böylece Apple, kullanıcıları bu özelliklerden faydalanmaları için yeni cihaz almaya yönlendiriyor. Açıkçası bu durum beni rahatsız ediyor. Bunları bir Apple kullanıcısı olarak söylüyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: techprofessional

    Kantonca diye bir dile destek veriyorsun ama siriye türkçeyi dahil etmiyorsun...


    kantonca çincenin bir lehçesidir ve türkçe'den çok daha fazla kişi tarafından konuşulur.

  • Apple guncelledik deyip eski modellerinde kisitlamalara gidince birsey yok,samsung sgs icin value pack yayinlayinca aauvvvv...biri bana aradaki farki anlatabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbugra19 -- 12 Haziran 2012; 1:33:33 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.