Şimdi Ara

Analiz: 2017'ye Kadar PC, Bir Numara Olacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
5.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•      DFC Intelligence adlı firmanın CEO'su, oyun dünyasıyla ilgili bir araştırma yaptı. CEO'nun araştırma sonrası elde ettiği fikirlere göre 2017 senesine kadar hardcore tabanlı oyunculuk, sektörü ele geçirecek.

Firmanın CEO'su David Cole'un yaptığı açıklamalarda 2011'de 52 milyar dolarlık gelir elde eden oyun dünyasının gelirlerinin 2017 senesinde 70 milyar dolara kadar çıkacağını belirtirken, en büyük katkıyı PC'nin sağlayacağını ekledi. Cole'un belirttiğine göre 2017 içerisinde en büyük destekçi dijital kaynaklar olacak ve 2017 senesindeki 70 milyar dolarlık gelirin %66'sı, 46.2 milyar doları dijital dağıtımdan sağlanacak.

Çoğu analist görüşlerinde ilerleyen dönemi Free to Play veya Facebook gibi sosyal oyunculuğun ele geçireceğini söylemesine rağmen David Cole, bu kesimin 2017 senesinde en düşük katkıyı sağlayacağını öne sürüyor. Fakat bu oyunlara League of Legends gibi indirilen oyunlar dahil edilmiyor çünkü bu yapımlar 'dijital dağıtımcılık' kategorisinde sayılmış.

Analizde oyun dünyasının en büyük platformu olarak ise toplam gelirin %39'unu kapsayan PC oyunculuğu gösteriliyor. 2017 senesinde 27.3 milyar doların elde edilmesi beklenen PC sektörü adına örnek olarak, günümüz oyunlarından sadece Diablo 3, League of Legends ve Minecraft'ın yaptığı dijital başarı gösteriliyor.

DFC Intelligence'in analizine göre 2017'deki 70 milyar dolarlık gelire konsol oyunculuğu %36, mobil oyunculuk ise %25'lik bir katkı sağlayacak

• 1. Linkte 1'den fazla konu var, 1ci konuda 55 milyon diyor, nisan2011 verisine göre de 75 milyon PS3 hesabı var(mış), 3cüsünde 78 milyon PS3 var deniyor.. Kanıt varmı ? Yok. Birisi yazmış sen de kalkmışsın 'aha kanıt' diye koyuyorsun, biz de bunun üstünden yorum atıyoruz.. Bu komediyi geçiyorum,

2. 10 milyar zarar açıklamıştı Mayıs ayında, neden batmak üzere olduğuna şaşırmamak lazım..

3. Hala çözememişsin tahminler üzerinden konuşmamayı, kanıtın var mı ? Kaldı ki, sen emin olsan ne olur olmasan ne olur, mesajlarında bir dediğin diğerini tutmuyor, wiki'de delinin teki yazmış; '78 milyon.' kelimesi dışında birşey yok bunu kanıt gösteriyorsun ya

4. Çocuk mu ? 'Aynana bak morarma varmı' yazan ergen ben değilim burada, edebiyle, başından beri bir seviyede gidiyorum ama olmuyor belli ki.

5. Niye, Havacılık bölümü sadece Türkiye'de mi var, yani Almanya'da, Amerikada, Fransada yok sadece Türkiye ye özgü ha Tavsiyem karşındakinin kim olduğunu bilmeden, kendi kafanca tahminler uydurma, zararlı çıkarsın. Ama daha fazla ezmeyeceğim seni, bir başka konuda nasılda PS3'ler PC'yi 35 katlıyor veya diğer küçük fanboylar gibi konsolların grafiği PC'yi 62'ye katlıyıp tavşan yapıyor dersin orada tekrar görüşürüz.

Ekstradan, şuradaki hiçbir mesajımda kimseye çocuk muamelesi yapmadım, tam tersine açık ve net olarak, PS3'ün, PC'nin 3 katından fazla sattığına dair sağlam kanıt istedim, sen kalktın milleti aptal yerine koyarcasına wiki.answer linki atıyorsun, baktın ki olmadı, benim tahsilim senin tahsilini ezer muhabbetine çevirdin. Eğer internet bilgin, wiki answer ve türevlerinden ibaretse, 'finans raporu' diye birşey duymadıysan, yine söylüyorum atmasyon yapmayacaksın, ucuz numaralarla sıvışmayacaksın, kanıtını, bilgini ctrl-s deyip öyle mesaj atacaksın ki bu durumlara düşmeyesin.

Şu konudaki tüm mesajların, tahminler üzerine, boş. Hala gelmedi PS3, PC'nin 3 katı satıyor kanıtı.

Hadi yine iyisin sayemde iyi post kastın konuda
  • Pc de korsani kaldiracak bi sistem ve donanimi uzerinden oyun yapilacaksa dogru bi analiz.Gunumuzde gorunen tablo ise pc ye neredeyse donanim firmalarinin zorlamasi yuzunden oyun yapildigi.Neye gore bi analiz oldugunu kestirmek cok guc bi bildikleri yoksa sayet..

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Eskiden konsollar lükse girerdi
    Şimdi pc donanımları :)

• KARDEŞİM PC YE DEGER VEREN KONSOL PORTU OLMAYAN OYUN YAPIN HAKKINIZI VERELİM

• microsoftla sony 'biz 2015'e kadar konsol yapmıyoruz' dedikleri için, analiz mantıklı. Sene 2012, Crytek isyeeeaaağğğnn ediyor konsollara, 2013 olduğu zaman benzer şeyleri söyleyen yapımcı sayısı artar, sonra da konsol ve pc diye ayrı yapımlar görmeye başlarız.. 2015'de 3cü nesil konsollar geldiği zaman bunların grafik kalitesine göre bir ayrışma olacaktır. Ya 2015'e kadar yapacakları gibi pc-konsol ayrı oyunlar çıkar, yada eskiye dönülüp konsolport oyunlarla devam edilir.

Analistin kafasındaki de bu sanırım, konsolların grafik, işlemci kalitesi PC'ni 2017'deki durumunu belirleyecek ana etken.

Ek:

Battlefield 3: Konsol - PC ayrı
    Max Payne 3: Konsol - PC ayrı
    Spec Ops The Line: Konsol - PC ayrı
    Alan Wake: Konsol - PC ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REV0 -- 10 Haziran 2012; 14:56:21 >
  • 2013 sonu yeni konsollar çıksa 2014 , 2015 , 2016 , 2017 4 sene konsol egemenliği 2018 konsollardan şikayet ediliyor ve pc övülüyor, doğal olarak konsollar eskiyor tekrardan 2017 2018 senesi pc birinciliğ ele geçiriyor biz yine yeni konsollar çıksın diyi diretiyoruz sony ve microsof bu konsolların 3 sene daha gider diyor.. 2020 de de yeni konsollara kavuşuyoruz kim öle kim kala :) ya kafanızı ileriye yormayın ya bakarsın yeni teknoloji çıkar ona gerceriz hep konsol ve pc olacak değil ya :)

• 2017'ye kadar kim öle kim kala. Bu nesilde olduğu gibi yeni nesili de konsolların ele geçireceğini düşünüyorum.

Fazla korsan ve oyunsuzluk olduğu sürece PC bir yere varamaz.
  • Aslında bana göre bu araştırmada pc nin konsolu geçmesinin nedeni mobil oyunculun payının büyümesi ve bu payın konsolardan alınması

• skidrow,reloaded,razor uçlusu oldukça biraz zor :)

• Gerek yok böyle şeylere alın oyununuzu oynayın

• bunlar hep amerikanın oyunları
  • Forever PC.PC'lerin hiç bir zaman konsolların gerisinde kalıcağını sanmıyorum.Gelişebilen donanımlar olduğu sürece hep önde olacak PC.

• quote:

Orijinalden alıntı: AutumnRain

Forever PC.PC'lerin hiç bir zaman konsolların gerisinde kalıcağını sanmıyorum.Gelişebilen donanımlar olduğu sürece hep önde olacak PC.

adamlar donanimdan bahsetmiyo pazar payindan bahsediyo ki dedigin gibi olsaydi su an pc oyuncu kitlesi butun konsolarin en az 5 kati olurdu ama maalesef sirf ps3 kullanicilarinin sayisi bile pc ye gore nerdeyse 3 kat fazla.Bu arada yeni konsolllarin 2015 tarihinde piyasaya girmesi hayaldan oteye gidemez daha simdiden sizlanan bir suru oyun firmasi var sebebi basit artik ucuncu parti oyunlari neredeyse bu nesilde standart oldugu icin insanlara istah acici gelmiyo boleleikle adamlarin satisi dusuyor.Olaya donanim olarak bakarsan herkes yeni nesiller cikmadikca grafiklerde cag altalanilmayacaginin bilincinde adam nediye pc ye yatirim yapsin o zamn bes belliki yeni nesillerle cok daha guclu pc donanimlari cikacak o zaman bi uc sene kimse pc ye yanasmaz.

• deerhunter1980
    10.06.2012 18:07:59

adama akıl veriyorsun ama sende bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsun sadece ps3 oyuncusu pc oyuncusundan 3 kat fazla olduğunu iddia etmişsin bunu neye göre ortaya attın anlamadım konsollarda oran olarak orjinal kullanım bilgisayara göre fazla olması bilgisayar oyuncusunun daha az olduğu anlamına gelmez____

ayrıca konuya gelirsek 6 senelik ps3 yapılan oyunlar ortadayken şuan ki bilgisayar teknolojisini kullanarak bilgisayara özgü oyun yapılmış olsa gereken ilgi verilir oyuncular tarafından ama konsolda oyun satma kaygısı bilgisayara artık üvey evlat muamelesi görmesini sağlıyor buda kontrol yapısından teknik yapısına kadar konsolla kısıtlı kalan oyunları ortaya çıkartıyor buda pc oyuncusunun ilgisini çekmiyor şuanda bilgisayarın adı korsanla bu kadar anılıyorsa oyunculardan çok firmaların payı büyük kendi elleriyle bu piyasayı yok ettiler tekrar bu piyasaya girmekte onlar için risk eğer bu riske hakkını vererek giren olursa bu analizler tutabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gam3hunter -- 10 Haziran 2012; 18:50:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gam3hunter

deerhunter1980 10.06.2012 18:07:59adama akıl veriyorsun ama sende bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsun sadece ps3 oyuncusu pc oyuncusundan 3 kat fazla olduğunu iddia etmişsin bunu neye göre ortaya attın anlamadım konsollarda oran olarak orjinal kullanım bilgisayara göre fazla olması bilgisayar oyuncusunun daha az olduğu anlamına gelmez____ayrıca konuya gelirsek 6 senelik ps3 yapılan oyunlar ortadayken şuan ki bilgisayar teknolojisini kullanarak bilgisayara özgü oyun yapılmış olsa gereken ilgi verilir oyuncular tarafından ama konsolda oyun satma kaygısı bilgisayara artık üvey evlat muamelesi görmesini sağlıyor buda kontrol yapısından teknik yapısına kadar konsolla kısıtlı kalan oyunları ortaya çıkartıyor buda pc oyuncusunun ilgisini çekmiyor şuanda bilgisayarın adı korsanla bu kadar anılıyorsa oyunculardan çok firmaların payı büyük kendi elleriyle bu piyasayı yok ettiler tekrar bu piyasaya girmekte onlar için risk eğer bu riske hakkını vererek giren olursa bu analizler tutabilir

xbox360 bile 70 milyona yaklasik te basina ps3 ondan cok daha ilerde pc oyunculugunun 40 milyonu asmadigi raporlandi hatta burda 1 e 1 haberde soylendi git bak burdan atiyorum.O dediklerini bende biliyorum o kadar cahil bi insan degilim pc donanimi cok daha ilerde korde degilim ama sorunda bu yapimcilar pc yi sallamiyor.Pc de korsan oyunculuk ve donanimlari ates pahasi oldugu surece her zaman konsollarin altinda kalmaya mecbur ister kabul edin ister etmeyin.Yeni nesiller gelene kadar bu unreal 4 gorselligi pc oyunculari icin sadece bir hayal destek olmadigi surece onlarda gelince yeni gpu serileri gelir varsa paran gider alirsin adam gibi oyun oynarsin yoksa para biriktirir beklersin.Max Payne 4 kat daha iyi dediler oyun neredeyse direk port konsoldan buda kimsenin pc yi sallamadiginin aci ama gercek bi resmidir.

• Evet bir gün azalıcak pc oyuncuları ama hala çok fazla olacak ve korsan oyunculuk o zaman devam etse bile yapımcılar yine kâr edicek.

• pc oyunculuğu asla ölmez ve ölmeyecekte hele bi on sene içinde internet hızları artıkça şu bulut sistemine geçilirse asıl ozaman konsollar bitecek.ayrıca f2p olayını ne kadar sevmesemde oyun firmalarını pcye çekiyor
  • istediginiz kadar karsi cikin gercekler ortada o kadar ortadaki bir suru exclusiv oyuna sahip pc nin bi elin parmagi kadar exclusivi kaldi Diablo bile geldiyse daha soylenicek baska bise kalmamistir ama bi pc de asla ama asla bir mgs,kilzn,forza,geow,uc,halo gibi oyun dunyasina adini altin harflerle yazdirmis vede gelecek olan tlou,bynd tsols gibi extra kaliteli oyunlari oynayamayacaginiz kesinmi kesin hele bi yeni nesil gelsin Pc de exclsiv kalirsa buda ayri bi mucize olur

• quote:

Orijinalden alıntı: deerhunter1980

istediginiz kadar karsi cikin gercekler ortada o kadar ortadaki bir suru exclusiv oyuna sahip pc nin bi elin parmagi kadar exclusivi kaldi Diablo bile geldiyse daha soylenicek baska bise kalmamistir ama bi pc de asla ama asla bir mgs,kilzn,forza,geow,uc,halo gibi oyun dunyasina adini altin harflerle yazdirmis vede gelecek olan tlou,bynd tsols gibi extra kaliteli oyunlari oynayamayacaginiz kesinmi kesin hele bi yeni nesil gelsin Pc de exclsiv kalirsa buda ayri bi mucize olur

Tamam.Sadece olay exc'lere bakmak değil.Şimdi bir çok oyun xbox versiyonundan daha kaliteli daha güzel.Değil mi ?(Alan wake falan)

2017 yılına geliceğiz adamlar diyecek PC'ler 2025'e kadar bir numara olacak.Uzatmaya gerek yok artık sen sadece konsoldan oynadığın için böyle diyorsun ?

• @autumn

hayir kardesim multiplatform oynuyorum fanboy falan da degilim gercekleri soyledigimde insanlar kuplere biniyor.Ayrica birakda cok az da olsa daha iyi gozuksun pc sirf bi gpu parasi 4 ps3 parasi ama aradaki fark dx11 de ekle ki bn her destekleyen oyunda ekliyorum elime gecen sonuc %15 gibi bir genel fark hepsi bu.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.