Şimdi Ara

Fujifilm s2950 mi yoksa Canon PowerShot SX150 IS mi tavsiye edilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
10.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ufaktan amatör fotoğrafçılığa başlamayı düşünüyorum bütçem en fazla 500 tl. Alacağım makine manuel çekim özelliklerine izin vermesi lazım benim eleye eleye bu ikisi kaldı elimde sizce hangisi ya da başka bildiğiniz varsa cevaplarsanız sevinirim

• Sx150 uygundur.
    2950 geniş açıda F3.1 ve F6.4 seçilebiliyor. Ara değerler yok !.. Bu sebepledir ki aslında bu makina d-slr like değildir, tam anlamı ile kullanıcı ayarlarına imkan veren bir makina da değildir.

Sx150 ve Sx130'da ise diyafram şu değerlere ayarlanabilmektedir (zuma göre en düşük değer değişecektir tabi)
    F3.4, F4.0, F4.5, F5.0, F5.6, F6.3, F7.1, F8.0
  • biraz daha para biriktirsen ikinci el 1100D alabilirsin
    almışken tam al. değiştirmek istemezsin sonra ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

biraz daha para biriktirsen ikinci el 1100D alabilirsin

+100
    :) +1000 demedim çünki vatandaşın maddi durumunu bilemiyoruz...
  • zaten yola 1100d diye çıkmıştım ama düşüşüm muhteşem oldu. biraz araştırdım 1100 d nin üzerindeki lens pek bir işe yaramaz bir de lens lazım dediler o yüzden vazgeçtim borç bulup onu da alabilirim ama ekstradan bir de lens işte o zaman sıçtık :)
  • zaten yola 1100d diye çıkmıştım ama düşüşüm muhteşem oldu. biraz araştırdım 1100 d nin üzerindeki lens pek bir işe yaramaz bir de lens lazım dediler o yüzden vazgeçtim borç bulup onu da alabilirim ama ekstradan bir de lens işte o zaman sıçtık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

+100

zaten yola 1100d diye çıkmıştım ama düşüşüm muhteşem oldu. biraz araştırdım 1100 d nin üzerindeki lens pek bir işe yaramaz bir de lens lazım dediler o yüzden vazgeçtim borç bulup onu da alabilirim ama ekstradan bir de lens işte o zaman sıçtık :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nikon d3100 alınır mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla ben de size şöyle söyleyeyim...
    Şuradaki fotoğraflara bir bakın :http://forum.donanimhaber.com/m_58072200/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58072200
    -
    Buradakiler kadar iyi çekemeseniz bile 1100D+18-55 IS II kit lens ile çekeceğiniz hiçbir fotoğrafın imaj kalitesinin yanına yaklaşamaz Canon Sx150 ile çektiğiniz fotoğrafların imaj kalitesi. Varın ikinci lensinizi 1 sene sonra alın ! Canon Sx150'ye vereceğiniz 500 lirayı kaybetmemiş, heba etmemiş olursunuz.
    -
    Şöyle de bir bakın da acı gerçeği bir de görerek anlayın

* T I K L A Y I N * (Karşılaştırma fotoğrafı)
    Üstteki tam boy fotoğrafta farklı yerlere tıklayarak inceleyebilirsiniz...

Burada farkın ne denli acı olduğunun görülebilmesi için ISO 800'deki stüdyo fotoğraflarını karşılaştırdım ki ISO 400,800 ve 1600'e kadar oldukça kullanılan değerlerdir.

• quote:

Valla ben de size şöyle söyleyeyim...
    Şuradaki fotoğraflara bir bakın :http://forum.donanimhaber.com/m_58072200/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58072200
    -
    Buradakiler kadar iyi çekemeseniz bile 1100D+18-55 IS II kit lens ile çekeceğiniz hiçbir fotoğrafın imaj kalitesinin yanına yaklaşamaz Canon Sx150 ile çektiğiniz fotoğrafların imaj kalitesi. Varın ikinci lensinizi 1 sene sonra alın ! Canon Sx150'ye vereceğiniz 500 lirayı kaybetmemiş, heba etmemiş olursunuz.
    -

Burada farkın ne denli acı olduğunun görülebilmesi için ISO 800'deki stüdyo fotoğraflarını karşılaştırdım ki ISO 400,800 ve 1600'e kadar oldukça kullanılan değerlerdir.

işte bu +1000

kim karıştırıyor kafanızı anlamadım ki...
    DSLR sistemlerin kit lenslerinin kalitesi ve yeterliliği tüm compact hatta dslr-like aletleri 5 e katlar

hatta iddia ediyorum, standart bir kullanıcının başka bir lens almaya ihtiyaç duyması sadece heves kaynaklı olur...
    bir nevi gereksiz..

fotoğrafla ilgiliyseniz ayrı.

• quote:

quote:

-
    -

işte bu +1000

DSLR sistemlerin kit lenslerinin kalitesi ve yeterliliği tüm compact hatta dslr-like aletleri 5 e katlar

hatta iddia ediyorum, standart bir kullanıcının başka bir lens almaya ihtiyaç duyması sadece heves kaynaklı olur...
    bir nevi gereksiz..

+1500
    Dediğiniz gibi, bu iş ile profesyonel olarak ilgilenmeyen birinin, değişik değişik pahalı makineler ve lensler alması görgüsüzlükten başka bir şey değil.

• quote:

quote:

-
    -

işte bu +1000

bir nevi gereksiz..

basçek te bir inceleme izlemiştim orada diyordu üzerindeki lensle pek bir şey yapamazsın diye ama gayet de yapılabiliyormuş onu gördüm hem de yeni başlayacağım için hiç sorun olmayacak galiba en iyisi ben biraz daha borca gireyim de 1100d alayım çok teşekkür ederim önerileriniz için

• quote:

quote:

+100

basçek te bir inceleme izlemiştim orada diyordu üzerindeki lensle pek bir şey yapamazsın diye ama gayet de yapılabiliyormuş onu gördüm hem de yeni başlayacağım için hiç sorun olmayacak galiba en iyisi ben biraz daha borca gireyim de 1100d alayım çok teşekkür ederim önerileriniz için
  • Bizim dilimizi pek bilerek konusmuyoruz biz. Bence bu sebeple de epeyce bir yanlis anlatim yapiliyor. Kit lens ile `pek birsey yapamazsiniz` demek yanlis bir anlatim. Orada kullanilan "pek" kelimesi cumleyi yanlis yapiyor. Dogrusu "Kit lens ile her seyi yapamazsiniz". Nasil yani der iseniz, soyle de acikliyim kendimce. Kit lensleri kompakt makinalarin lensi ile kiyasladiginizda 3x optik zuma sahipler gibi dusunebilirsiniz. Gittiniz koye derede, golde ordek v.s. fotolayacaksiniz zum yetmiyor, yaklasinca da hayvan kaciyor :) , sonra makro cekecegim bocegin killarini gosterecegim deyip aldiniz makinayi bir nebze oluyor gibi ama yok gorduklerim gibi degil !.. Diger yandan portre ve manzara konusunda yeterince tatmin edici olabilir. Hele bu ise yeni baslamis birisi icin kit lens bence epey goturebilir. Fakat ortada dolasan soylentilere kulak verip inanir ise en kisa yoldan kusuru lenste aramaya baslayip yeni lens alma derdine dusebilir.
  • iyi günler bende bu 2 makina arasında kaldım aslında slr bir makina almak istiyorum. fakat jeoloji mühendisi olduğum için arazide taşımak imkansıza yakın. kompak makineler de çok basit geliyor. bu fiyat aralığında başka bir tavsiyeniz olabilir mi sayın jiddi ?
  • iyi günler bende bu 2 makina arasında kaldım aslında slr bir makina almak istiyorum. fakat jeoloji mühendisi olduğum için arazide taşımak imkansıza yakın. kompak makineler de çok basit geliyor. bu fiyat aralığında başka bir tavsiyeniz olabilir mi sayın jiddi ?
  • quote:

Bizim dilimizi pek bilerek konusmuyoruz biz. Bence bu sebeple de epeyce bir yanlis anlatim yapiliyor. Kit lens ile `pek birsey yapamazsiniz` demek yanlis bir anlatim. Orada kullanilan "pek" kelimesi cumleyi yanlis yapiyor. Dogrusu "Kit lens ile her seyi yapamazsiniz". Nasil yani der iseniz, soyle de acikliyim kendimce. Kit lensleri kompakt makinalarin lensi ile kiyasladiginizda 3x optik zuma sahipler gibi dusunebilirsiniz. Gittiniz koye derede, golde ordek v.s. fotolayacaksiniz zum yetmiyor, yaklasinca da hayvan kaciyor :) , sonra makro cekecegim bocegin killarini gosterecegim deyip aldiniz makinayi bir nebze oluyor gibi ama yok gorduklerim gibi degil !.. Diger yandan portre ve manzara konusunda yeterince tatmin edici olabilir. Hele bu ise yeni baslamis birisi icin kit lens bence epey goturebilir. Fakat ortada dolasan soylentilere kulak verip inanir ise en kisa yoldan kusuru lenste aramaya baslayip yeni lens alma derdine dusebilir.

Merhabalar

Canon PowerShot SX150 Fotoğraf Mak. almayı düşünüyorum Alısveriş merkezlerine gezdim pili cihazdan uzak dur diyorlar satışcılar. Cihaz çabuk bozulur Pil ümrünü bitirir düzenli pili şarz etmezsen cihazın bozulur felan diyorlar varmı böyle birşey tüm hevesim kaçtı...

• üretenin aklına gelmemişte o alışveriş merkezindekinin mi gelmiş. kesin teknosadır o :)

pil ve batarya işinden önce konuşulacak çok şey var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

üretenin aklına gelmemişte o alışveriş merkezindekinin mi gelmiş. kesin teknosadır o :)

Aynen işte... Biraz akıl, biraz mantık yürütünce satıcıya orada komaya sokacak cevap vermek mümkün aslında. Düzenli pili şarj etmek de ne demek ? Vallahi ben pilli Canon A720 IS'i 2 sene bizzat kullandım, sonra kardeşime verdim 1 sene de o kullandı ve şu an halen faal. Arada şarjlı piller ömrünü doldurdu ve yenilerini aldık devam ettik. Ne makinada dendiği gibi bir sorun oldu ve ne de "pilleri düzenli şarj etmek" gibi komik hallere düşmedik hiç. Siz o reyonlardaki arkadaşların dediklerine pek aldırmayın. Fakat evvelce, Canon A580, A590 modellerinde pil yuvalarında bir sorun olduğu konuşuluyordu. Herhalde Canon bu durumu görüp düzeltti ki ben belki 2 senedir hiç duymadım pilli Canon'larda genel bir pil problemi. Elbette nadiren pilli yada pilsiz makinalarda olabilecek adette sorunlar vardır. O da artık şans. O reyonlardakilerin dediğinin tersini yapacaksınız ! ( Hani nerde ise bunu aynen böyle diyeceğim ) :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

üretenin aklına gelmemişte o alışveriş merkezindekinin mi gelmiş. kesin teknosadır o :)

Aynen işte... Biraz akıl, biraz mantık yürütünce satıcıya orada komaya sokacak cevap vermek mümkün aslında. Düzenli pili şarj etmek de ne demek ? Vallahi ben pilli Canon A720 IS'i 2 sene bizzat kullandım, sonra kardeşime verdim 1 sene de o kullandı ve şu an halen faal. Arada şarjlı piller ömrünü doldurdu ve yenilerini aldık devam ettik. Ne makinada dendiği gibi bir sorun oldu ve ne de "pilleri düzenli şarj etmek" gibi komik hallere düşmedik hiç. Siz o reyonlardaki arkadaşların dediklerine pek aldırmayın. Fakat evvelce, Canon A580, A590 modellerinde pil yuvalarında bir sorun olduğu konuşuluyordu. Herhalde Canon bu durumu görüp düzeltti ki ben belki 2 senedir hiç duymadım pilli Canon'larda genel bir pil problemi. Elbette nadiren pilli yada pilsiz makinalarda olabilecek adette sorunlar vardır. O da artık şans. O reyonlardakilerin dediğinin tersini yapacaksınız ! ( Hani nerde ise bunu aynen böyle diyeceğim ) :)

Hocam benim de dijitale ihtiyacim var. Forumda konu actim ama cevap alamadim. Fotograf kalitesi yuksek olan ve makro cekimi basarili olan bir model onerebilir misiniz? Butcem 600 tl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu an sıfır satılan fotoğraf kalitesi yüksek, o paraya makine yok. yerinde olsan 2. el dslr alırdım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.