Şimdi Ara

HTC ikinci çeyrekte de beklediği satışı yapamadı, Windows 8 ekosisteminin dışında kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HTC ikinci çeyrekte de beklediği satışı yapamadı, Windows 8 ekosisteminin dışında kaldı






    Yılın başlarında tanıttığı One serisiyle kötü günleri geride bırakarak çıkışa geçmeyi isteyen HTC firması gelen haberlere göre ardı ardına kötü tecrübelerle karşılaşıyor.




    Önce Apple'ın açtığı patent davası nedeniyle ABD'ye giren One serisi modeller sıkı bir gümrük kontrolüne tabi tutulmuş ve pazara çıkışı gecikmişti.

     

    Bu kez Apple patent ihlalinin devam ettiğini öne sürerek kesin bir yasaklama için ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu - ITC nezdinde başvuruda bulundu. Yasaklanması istenen modeller arasında One serisi de bulunuyor. Dolayısıyla modellerin ABD'deki satışında ciddi bir engel ortaya çıkabilir.




    ABD'deki gecikme ve Avrupa'daki durgunluk, Çin'de işler iyi gitmesine karşın HTC firmasının yılın ikinci çeyreği tahmini gelir beklentisini yüzde 13 azaltmasına neden oldu. Daha önce yaklaşık 3.4 milyar dolar gelir beklentisi oluşmuşken, bu rakam şu anda 3.03 milyar dolara çekilmiş durumda.




    Diğer bir şok ise Microsoft cephesinden geldi. Bloomberg gazetesinin kaynaklarına dayanarak verdiği haberine göre Microsoft, Windows 8 ürün geliştirilmesi aşamasında HTC'yi devre dışı bıraktı. Sebep ise HTC'nin yeterince tablet satışın yapamaması ve tablet üretiminde yeterli tecrübeye sahip olamaması. 




    Android işletim sisteminin ilk akıllı telefonunu üretme şansına sahip olan HTC, bununla birlikte Apple liderliğine son vermeyi isteyen elektronik cihaz endüstrisinin son hamlesinde dışarıda kalmış olacak.




    Diğer bir iddia ise HTC'nin Windows RT sürümünde Android benzeri ev ekranını düzenleyebilme imkanı istediği, bunun sonucunda erken sürümü almış olmasına rağmen Microsoft'un listesinden çıkarıldığı yönünde.




    Bloomberg kaynağın adını vermiyor ancak gelişmeler böyle bir durumun meydana gelmiş olabileceğini gösteriyor. Son hafta HTC hisseleri son iki yılın en düşük seviyesine gerileyerek iddiaları bir nevi doğruladı.

     








  • Beter olsun. Sen önce Beats Audio yu al 2-3 ara modele koy kulaklıkları sonrada amiral geminde kaldır.

  • Htc nin yapmasi gereken tek sey suan beats audiolu 4 hoperlorlu ve adam gibi amoled ekranli ayrica en az 4 ay rakipsiz kalicak bir donanim kullanarak bir telefon yapmak bak bakalim sonra satiyor mu satmiyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk android telefonum seçimi Htc one x ten yana kullandım memnunum kar zararlar beni pek ilgilendirmiyor sonuçta babamın şirketi deil
  • Oysa evolara ics vermiş olsaydı kimse buna beddua etmeyecekti ve simdi daha iyi yerlerde olacaktı :)))

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0tyldrm0

    Beter olsun. Sen önce Beats Audio yu al 2-3 ara modele koy kulaklıkları sonrada amiral geminde kaldır.

    Katılıyorum.
  • inanın hiç şaşırmadım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0tyldrm0

    Beter olsun. Sen önce Beats Audio yu al 2-3 ara modele koy kulaklıkları sonrada amiral geminde kaldır.

    Sonuna kadar katılıyorum. Eski nesil, 768 MB ram'li Sensation serisinde kulaklıkları verdi, 4 çekirdekli One X'ta kulaklık yok.
  • Ürettiği telefonlarda toz sorunu kasa oynaması gibi şaçma mühendislik hatalarını gidermedikçe daha çok müşteri kaybeder.O beklediği gelirlerde düşmeye devam eder.
    Htc sensation kullanıcısıyım.Bir daha tövbe

  • Donanıma falan gerek yok yazılımsal çalışmalar ile farklılık sunan kazanıyor bu piyasada...

  • pazarda bu kadar az modelle ve bu kadar pahalı ürün gamıyla girersen olacağı bu. bak samsunga her gün telefon çıkarıyor adam her kesime hitap ediyor.

  • başlarda htc yi takip ediyordum ama okadar çok modeli çıktı ki inanın takip edemez oldum. bi de birbirine çok yakın modeller hangisi daha iyi hangisi daha kötü hangisine güncelleme daha uzun süre devam eder falan filan düşünürken yeni be model daha çıkıyordu. bi de kulaklık olayı eklendi üzerine. wphone un kendi arayüsü zaten şu anda en iyi arayüz daha ne değiştirecekler ki ben htc nin arayüzlerini hiç sevmiyorum kasmayan işletim sistemini bile kastırıyor telefonda. wphone lu bi telefon almayı düşünüyorum ama bu arayüz olayları çıkarsa sanırım htc almayı düşünmem. ek olarak ta sadece htc değil şu anda bütün markalar aşırı pahalı satıp aşırı kar elde ediyor s2 bile 1200-1300 civarı satılıyor. yani bildiğin eski teknoloiyi adamlar aslında en tepedeki telefonun olması gereken fiyata satıyor. peki burda suçlu kim acaba telefonu alanlar mı yoksa satanlar mı?

  • HTC EXPLORER kullanıyorum , 2.3.7 bile güncelleme YAPILMAMIŞ . . . .

  • Dogal bir sonuc neredeyse butun modellerine toz kaciyor telefonlara hafiza koymaktan aciz batarya kapasitesi rakiplerine gore dusuk

    bakin s2 ye hersey tam

    dogal olarak 30 milyon luk satislari yakaliyor


    htc nin muhtesem arayuzu haric öne cikan bir ozelligi yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen önce Beats Audio yu al 2-3 ara modele koy kulaklıkları sonrada amiral geminde kaldır.

  • Nedir bu HTC'nin kötü kaderi ? :)
    Düşenede bir tekme bizmi vursak, her kapıdan dışlanmış.. Zaten uzak olmayan bir zaman önce kurtuldu bu dipe çökmenin eşiğinden şimdide üstüne bunlar ne olucak hali anlamadım..

  • Gene kar ediyorlar ama.. Sadece beklentilerin altinda kaliyor o kadar...

  • Amiral gemisi çıkarıyorlar iki aya kalmadan üst modeli çıkıyor. One X gibi amiral gemilerinde yazılım sorunlarından geçilmiyor, pazarlama stratejileri zaten yok gibi birşey. Böyle devam ederse düşmeye mahkumlar.

    Umarım düzelirler yanlız iyice apple-samsung tekeline kayıyor piyasa.

  • Ben Desire HD, Sensaton, Sensation XE cihazlarını kullandım ve şuan one x kullanıyorum. Baska bir telefon kullanacağımı sanmam. Yada kullanırsamda belki sgs4 o anki durumuna bağlı şuanki tasarımıyla 1000tl bile vermem. HTC'nin yaptığı en büyük 3 hata sensation serisindeki toz problemi, one serisindeki batarya ve kulaklık olayı. Bir çok kullanıcıyı tedirgin etmekte. Batarya değiştirilebilir olmalıydı ve ibeats kulaklık koyacaktın. Ondan sonra neden düsüyorum diye bakacaksın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0tyldrm0

    Beter olsun. Sen önce Beats Audio yu al 2-3 ara modele koy kulaklıkları sonrada amiral geminde kaldır.

    Beats audio olmadığını nereden çıkardın ?beats audio donanım desteği cihazda sonuna kadar mevcut eğer kastettiğin kulaklık ise bunun beats audio teknolojisiyle alakası yok 2000tl lik cihaz alacaksın 200 liraya kulaklık almak mı çok geliyor?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.