Şimdi Ara

Termoteknik Logic Yoğuşmalı kombi önerileriniz (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
2
Favori
65.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kirroboy K kullanıcısına yanıt
    termostatik vanalar ortam sıcaklığına göre aç kapa yapar 3 . kademesi yaklaşık 22 dereceye tekabül eder ideal ortam sıcaklığı. siz yeterki kombinizi 55 dereceden yukarıya çıkarmayınki tam yoğuşma yapabilsin önemli olan bu.
  • burak arif B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yorumunuza. Logic i taktırdım sonunda. Gaz açılmasını bekliyorum. 3-5 güne açılır umarım.

    Kombiyi ilk görünce çok şaşırdım. Daha önceden canlı görme imkanım olmamıştı. Gerçekten çok ufak bir kombi. Heyecanla bekliyorum gazımızın açılmasını. Kombiyi bağlayan usta kombiyi çok övdü. Yaklaşık 2 saat bağlamak için uğraştı. Daha önceden bu kombiyi bağladım ona rağmen zorlandım dedi. Kombinin altındaki bakır borular parça parça çıktı.Diğer markalarda tek parça olarak çıkıyormuş heralde. Onları birleştirdi filan baya bi uğraştı.

    Şu an tek kafama takılan 45 derece olayı. Antalyada komşularımız şu an 35 derece civarı çalıştırıyor. Ama ben min 45 de çalıştırmak zorunda kalacağım. Umarım faturamı çok etkilemez. Daha önceki yorumlarınızda bunun sorun olmadığını söylemişsınız. Açıkcası size güvenerek aldım :) umarım bı sıkıntı yaşamayız.

    Saygılar
  • Kirroboy K kullanıcısına yanıt
    öncelikle hayırlı olsun inanın yaklaşık 10 ayır kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım. kombinin montaj elemanları çok kaliteli ve güzel bir görüntüsü var tesisatçıların bir çoğu alışmışlar plastik montaj kitini ısıtıp ısıtıp birleştirmeye:) bunu görünce uzay mekiği sanıyorlar 45 derece olayı açıkçası yüksek ama onuda oda termostadı kullanarak çözebiliyorsunuzki tasarruf için zaten olmazsa olmaz ya oda termostadı yada termostatik vana veya ikiside. inşallah sorunsuz uzun süre kullanırsınız hayırlı olsun
  • burak arif B kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. :D

    Dün servis kombiyi açtı. Açıkçası bazı sorunlar yaşadık. Bunu başkalarına yardımcı olması için anlatmak istiyorum. İlk önce Antalya yetkili servisini kombiyi devreye alması için aradım. Bana tam 1 hafta sonrasına randevu verdi. Bende 1 haftanın çok uzun sure olduğunu böyle bir şeyi kabul edemeyeceğimi söyledim ve telefonu kapattım. Ardından termoteknik e e-mail attım. Antalya da servisin yetersiz olduğunu 1 hafta sonraya randevu verdiklerini filan yazdım. Beni 30 dk sonra aradılar. Saat 20:00 civarlarıydı. Benden bilgi aldılar. Antalya servisle görüştüler. Sabahında tekrar arandım. Ve akşam üstü gelip kombiyi devreye aldılar. Termoteknik gerçekten müşteri memnuniyetine önem veriyor. Açıkçası bu davranışları hoşuma gitti.

    İkinci bir sorun ise şöyle gelişti: Kombiyi devreye aldıktan yaklaşık 1 saat sonra kombi F2 hatası verdi. Açtım kapattım reset yaptım filan hala aynı sorun devam ediyor. Sabah yetkili servisi aradım. Daha önceden şikayet ettiğim için olsa gerek 10 dk sonra geldiler. Gayet güzel ilgilendiler. Kombinin içini açıp baya incelediler. En sonunda sorunun yoğuşma giderinde olduğunu anladık. Yoğuşma giderinin eğimini, kombiyi takan firma düzgün yapmadığı için kombiye geri su basmış ve kombi kendini emniyete almış. Yetkili servisin suçu olmamasına rağmen hiç bir ücret talep etmeden sorunu halledip gittiler.. Böylece sorunu halletmiş olduk.

    Kombide ilk önce sıcak su performansını merak ettim. Kombide sıcak suyu 40 dereceye getirdim. Duşta sıcak suyu maksimum seviyede açtım. Gayet tazikli geldi. Daha sonra duşta sıcak su açıkken evimdeki diğer duşta da sıcak suyu maksimum seviyeye getirdim. Debide tahmini %10 luk bir düşüş oldu. Ama debinin düşmesine rağmen gayet konforlu bir duş alınabilecek seviyedeydi. Daha sonra 2 duş maksimum seviyede açıkken mutfak çeşmesinde de sıcak suyu maksimum seviyeye getirdim. Yaklaşık %30 luk bir azalma oldu. Ki bu bile gayet yeterli. Bence logic kullanım suyu için gayet başarılı. Fakat çeşmeler kapalıyken ve kombide ön ısıtma açık olmasına rağmen, mutfakta çeşmeyi açınca,sıcak su yaklaşık 15 sn kadar sonra geliyor. Bunun için yapılacak bir şey yok sanırım. Çünkü mutfak çeşmesiyle kombi arasında 10 m kadar mesafe var. Ön ısıtma olmasa heralde 1-2 dk beklemek gerekecek... Sizde aynı sorunu yaşıyor musunuz ??


    Peteklere gelirsek... Benim evde 8 m petek boyu var. Kombiyi servis çalışanı bir kaç gün 70 derecede çalıştırmamı söyledi. 70 derecede ev 10 dk içince baya bi ısındı. Tv ise 5 konumundaydı..Sadece son petek ısınırken sıkıntı oldu. Hatta son petek ısınmadı diyebilirim.

    Bugun bi ara petekleri 45 derecede çalıştırdım. Kullanmadığım odaların derecelerini tv dan 3 ve 4 e getirdim. 3 e getirdiklerim hiç ısıtmadı. 4 gayet iyi ısındı. Buna pek anlam veremedim açıkçası.. Yani 45 de çalıştırdığım zaman peteklerin ısınması için TV ları 5 konumunda açmam gerekiyor. Ozaman neden ben TV taktırdım pek anlayamadım. Sizde durum nasıldır? Kaç derecede çalıştırıyorsunuz genelde ? Ve vanaların ayarı kaçta oluyor ?? 45 derecede son peteğimin ısınmaması da cabası..

    Sonuç : ilk izlenimimde kullanım suyu performansından gayet memnunum fakat petekler için ne yapmam gerektiğini pek anlamış değilim. :)
  • Kirroboy K kullanıcısına yanıt
    satış sonrası hizmetler biz son kullanıcılar için çok önemli ben kombimi açtıracağım zaman ertesi gün gelmişlerdi bu zamanlar ısıtma işi ile uğraşanların en yoğun olduğu zamanlar bazen bu tür sorunlarla karşılaşabiliyorsunuz ama termoteknik oldukça duyarlı davranmış tebrik etmek lazım.sizinde belirtiğinize göre sıcak su performansı üst düzey ama siz 3 musluğu açarak sınırları zorlamışsınız sanırım:). radyatörlere gelince anlattığınız sorun tesisat ile alakalı gibi duruyor termostatik vanaların 5 konumu su geçişinin tam açık olduğu konum sizin radyatör tesisatınızda çap daralması ve buna bağlı olarak az sıcak su gitmesi sorunu olabilir tesisatçıya baktırmanız en doğrusu olacak sanırım tekrar hayırlı olsun
  • merhaba haziran ayında başka bir eve geçicem ve doğalgaz yaptıracağım. bu kombiyi tavsiye edenler oldu. öncelikle bu kombiyi fatura bazında tavsiye edermisiniz? mesela aylık olarak faturalarınızı ne kadar ödediğiniz yazarmısınız? ayrıca ben evin sıcaklığını 23-23.5 derecede (tüm odaları yanacak- çocuk küçük) tutmak istiyorum. oda termostatı ve termostatik vana ile ısparta(buzzz) gibi bir yerde kullanımı sırasında fatura tutarı (tecrübelerinize göre) ortalama ne kadar gelir? bu arada ev eski ama bizim başmakçı tuğlası ile örülmüş dış cepheye sahip (duvar kalınlığı 60cm), akşama kadar güneş gören zemin kat. üst kat doğalgazlı ısınıyor. altta daire yok.(bodrum kattan değil bina direk zeminden başlıyor. asfalttan yani yoldan 8 basamak merdiven çıkılıyor.)cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • Ben Antalyada yaşıyorum. Son üç ayda toplam 800 tl kadar fatura ödedim. Ispartada termoteknik pek önermezler. Ama ben iyiki almışım diyorum. Tek sıkıntısı minimum 45 derecede çalıştırmak zorunda kalmak. Ama oda termostatı ile kullancaksan sorun yaşamazsın. Sıcak su performansı da mükemmel. Bence düşünebilirsin. Fiyat performans olarak en iyi ürün. Sadece Türkiyede pek tanınmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kirroboy

    Ben Antalyada yaşıyorum. Son üç ayda toplam 800 tl kadar fatura ödedim. Ispartada termoteknik pek önermezler. Ama ben iyiki almışım diyorum. Tek sıkıntısı minimum 45 derecede çalıştırmak zorunda kalmak. Ama oda termostatı ile kullancaksan sorun yaşamazsın. Sıcak su performansı da mükemmel. Bence düşünebilirsin. Fiyat performans olarak en iyi ürün. Sadece Türkiyede pek tanınmıyor.

    teşekkürler.
  • Uzun kararsızlıklardan sonra bugün, kablosuz oda termostatı, montaj, proje (yeni sıfır daire için) ile birlikte 2500 TL ye anlaştım. Umarım pişman olmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diglam -- 15 Nisan 2015; 22:17:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende antalyadayım 2 senedir kullanıyorum ve çok memnunum.kombiyi mutfak dolabının icine koydurdum 27 cm.tesisatta mutfak dolablarinin ustunden gidiyo.yerini soylemessem dikkatsiz biri kombiyi zor bulur.aralik ocak ve subatta yatitimsiz 3+1 evde yaklasik 8 mt. Petekler 24 saat acikken ve kombi 50 derecede çalisirken 300-250-200 civari faturalar odedim bu ay bağzı odaları kapattım 80 geldi.2 sene once takildiginda gelen servis kombiyi ilk kez goruyordu.buna eminim.ozaman servis iyi niyetli ama cok acemiydi ama suan bilmiyorym.bozulsa ugrastiracaklar gibi.ama kombiden memnunum arkadaslar.bozulsa gene aynisini alirim herhalde.fiyatida makuldü cunku

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şirketin Resi internet sitesinde, doğalgaz faturasındaki azalma ile ilgili yaptıkları reklam tamamen yalan.
    Sarfiyat bilgileri ile fatura tuttarını karşılaştırırsanız aslında hiçbir katkı yapmadığı görülür.
    http://www.termoteknik.com/sayfalar.asp?LanguageID=1&cid=2&id=15&id2=63

     Termoteknik Logic Yoğuşmalı kombi önerileriniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultramarine caeruleum -- 14 Ağustos 2015; 15:09:07 >
  • takip

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi marka oda termostatı taktınız modülasyonlumu iyi oldumu sizce termostatı takmak yardımcı olursanız çok sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dig_lam

    Uzun kararsızlıklardan sonra bugün, kablosuz oda termostatı, montaj, proje (yeni sıfır daire için) ile birlikte 2500 TL ye anlaştım. Umarım pişman olmam.



    hocam oda termostatından memnun musunuz.biz de almayı düşünüyoruz fakat 600 tl fiyt veriyorlar.
    biz mart ayında yeni eve taşındık.kombimiz yoğuşmalı logic 26/35 ancak bir sorun var bir türlü çözemedik.
    servis de deneme yanılma ile çözüm arıyor.kombiyi 45 derecede yakıyoruz ama sürekli yanıyor.hiç durmuyor.
    mavi işik hiç sönmüyor.dolayısı ile fatura kabarıyor.arada durması gerekmiyor mu yani mavi ışık sönmesi gerekmiyor mu.
    sizinkinde nasıl oluyor.bilgi verirseniz sevinirim.önce suyu eksik dediler su bastılar.durum aynı sonra ısıyı yükseltin 55 -60 da
    belli bir süre çalışsın ev iyice ısınsın sonra 45 geri getirin dediler onuda denedik olmadı.en son oda termostatı takın düzelir dediler.
    fakat ben hala şüpheliyim.kombimi arızalı diye .düzeleceğini bilsem alacağım ama bilemiyorum.bilgi verirseniz sevinirim .teşekkürler,
    ev 200 m2 petek 10 metre
  • Merhaba,

    kombiden memnun musunuz ? Tüketim değerleri hakkında bilgi vermeniz mümkün mü ?
  • Arkadaşlar kombiyi sıfır daire için almıştım, doğal gaz bağlantısı 15-20 gün içerisinde yapılacak. (Güneyde olduğumuz için havalar henüz çok soğuk değil)

    Dolayısıyla sorulanıza henüz cevap veremiyorum.


    @xxuygarxx : Kombi ile beraber kendi kablosuz oda termostatını almıştım, ama dediğim gibi henüz kullanma fırsatım olmadı.
  • Sarfiyat düştügü için fatura tutarıda düşecektir zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen sene Oda termostatı için General HT-300 aldım ve kendim bağladım 1 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Az elektrik bilginiz varsa bağlaması kolay. fırsat bulursam resim çekerim

    n11 de 110 TL birde kupon yakalarsanız 80TL gelir

    http://urun.n11.com/termostat/general-yeni-ht-300-programlanabilir-oda-termostati-P45540810

    geçen sen bu mağazadan aldım.

    üst modelleri daha iyi gibi duruyor
  • Arkadaslar bu kombi hangi aralikta calisiyor? Mesela 45 dereceye ayarladim. Kac dereceye kadar isitip duruyor, tekrar kac dereceye dusunce calisiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Merak ettiğim bir husus var.
    Örneğin gündüz vakti hava çok ısındı ve termostatik vanalar petekleri kapattı.(oda termostatı yok)Bu kombi bu durumu algılayıp kendini kapatıp açıyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.