Şimdi Ara

ETSI yeni Nano SIM kart standardını belirledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ETSI yeni Nano SIM kart standardını belirledi






    Apple ile RIM, Nokia ve Motorola firmalarını karşı karşıya getiren yeni Nano SIM kart standardının belirlenmesi süreci nihayet tamamlandı.




    Nano SIM kartların belirlenmesi yetkisi Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü'ne (ETSI) ait. Bir süredir Apple'ın bu enstitüyü etkilemeye çalıştığı ve sonrasında kendi standardını kabul ettirerek lisans ücreti almaya başlayacağı spekülasyonları yapılmıştı.




    ETSI, yeni standardın 4FF faktöründe olduğunu ve microSIM kartlardan yüzde 40 daha küçük olduğunu açıkladı. Nano SIM kartın boyutu 12.3mm x 8.8mm x 0.67mm şeklinde belirlenmiş. 




    ETSI yeni standardın hangi firmanın teklifine ait olduğunu açıklamadı. Kaynaklar, açıklanan boyutların Apple'ın teklifi ile örtüştüğünü belirtiyor. Ancak ETSI bunun genel bir standart olarak kabul edildiğini açıkladı. Yani standart herhangi bir firmaya ait değil ve dolayısıyla lisanslama gibi bir süreç de yaşanmayacak. 




    Nano SIM kartların üretimini Giesecke & Devrient firması yapacak.




    Yeni SIM kartın iPhone'daki gibi bir tepsiyle mi yoksa doğrudan yuvasına takılarak mı kullanılacağı sonra açıklanacak. Şimdiye kadar 25 milyar SIM kart üretildi ve her yıl 4.5 milyar kart kullanıma sunuluyor. Resmi prosedürlerin tamamlanması sonrasında yeni mobil cihazlarda bu kartları kullanmaya başlayabileceğiz.

     








  • plastik kısımları kesmişler,çok birsey yapmamışlar.ortak entegre sim gelebilir aslında belki ilerde onu da göreceğiz

  • ( Yani standart herhangi bir firmaya ait değil ve dolayısıyla lisanslama gibi bir süreç de yaşanmayacak. ) bu yazı olmasaydı yandıydk apple kmsenin kullanmasına izin vermezdi...

  • Kes kes ver sonra yeni bir telefonda kalkıp onu kullanın :)

  • Vay anasini.

    Himmm.

    Peki sonra.

    Hadi ya.

    Yapma be.

    Eee desene Apple'in elinde patladi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten SD kartlar bile eskiden beri bu boyutlardayken SIM kartların bu kadar büyük olup gereksiz yer kaplaması anlamsızdı lisansız olmasıyla birlikte yaygınlaşmasıda kolay olacaktır. - birde bununla ilgili patent davalarını düşünmek bile istemezdim zaten :) - Özellikle akıllı telefonlar için mili metrik alanlarlar bile çok önemli böylece daha iyi tasarımlarda görebiliriz...

  • Bizim HTC de kart yuvasi bataryanin yaninda. Bizim icin yer teskil etmiyor. Tasarimina guvenen firmalar saklamasini biliyor zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yazı olmasaydı yandıydk apple kmsenin kullanmasına izin vermezdi...

  • hd sim gelicek deniyordu bi ara ama olmadı galiba buda 64kb dir 120 numara hafızası vardır olmasada olurdu aslında boşş

  • Bence artık bu boyut olayı çılgınlığa dönüştü, yani telefon 3-5 mm kalın olsa ne ince olsa ne, telefon bu, eskiden manyetolu telefonlar kafamdan büyüktü çevir çevir santrale bağlanırdık her bölgedeki santral bir sonraki bölgeye bağlardı. Arada yanlış santraller araya girerdi, hat kopardı. Ama insanlar daha mutluydu, kimse hat koptu diye mutsuz olmazdı. Şimdiyse benim telim seninkinden 2 mm daha ince 10gr daha hafif diye mutlu/mutsuz olanlar var. Abartmamak lazım, gereksiz büyüklük küçülsün eyvallah ama ultra ince ultra hafif bilmem ne kabak tadı verdi, bi şey alıyosun 3 ay sonra daha yenisi daha incesi daha bilmem neyi çıkıyor, olan bizim cebimize oluyor.

  • Apple'ıda, küçülmesine bu kadar sevinenleride anlamıyorum. Bir kere o kartı hatta microsimi de iPhone'a takmak için içine koyacağımız tepsi yuvayı hem kalınlaştırıyor, hem büyütüyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

  • Panasonic 2002 yılında normal sim kullanılan parmak boyutunda GD55 üretmişti, Apple 3.5" boyutundaki telefona minro sim koyacak yermi bulamamış :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihcanery

    plastik kısımları kesmişler,çok birsey yapmamışlar.ortak entegre sim gelebilir aslında belki ilerde onu da göreceğiz


    entegre sime gerek yok açsınlar herkese bir hesap tamam işte. hala simle uğraşıyorlar. hesabına bağlanacaksın kullanacaksın işte.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: korsanzeki168

    hd sim gelicek deniyordu bi ara ama olmadı galiba buda 64kb dir 120 numara hafızası vardır olmasada olurdu aslında boşş


    Aslında olması gereken hd sim . Düşünsenize tüm numaralarınızı ve diğer bilgilerinizi taşıyabiliyorsunuz(aşırı abartmadan). Benimde beklediğim bir teknolojiydi fakat geliştirilmemesi ve ya onaylanmaması kötü oldu.Pek boyutunun da önemi yok açıkcası kapağın altında duran birşey;

    ne telefon tasarımını etkiler, nede büyük olması bir sıkıntıya yol açar.Burda amaç sadece kendi patenti elinde bulundurulan sim modelinin yayılmasını sağlamak.

    =sonuç =para

  • korkuyorum bunlari artik birtarafimiza monte edecekler

  • firmalar ne b...k yiycegini şaşırdılar.. değisim olsun diye degisim yapıyorlar resmen..

  • Cacık olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simdi bunun normal sim kartlarda farkı nedir boyut haricinde

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.