Şimdi Ara

Sharp yeni IGZO LCD ve OLED ekranlarını tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sharp yeni IGZO LCD ve OLED ekranlarını tanıttı

     

    Mobil cihazlarda daha fazla çözünürlük ve daha az enerji kullanımına yönelik firmaların farklı ekran teknolojileri üzerinde çalışmaları devam ediyor. Sharp firması da bir süredir üzerinde çalıştığı IGZO panel teknolojisini Boston'da tanıttı.




    Indiyum Galyum Bakır Oksit - IGZO panel teknolojisi, yüksek çözünürlüklü, yüksek dokunmatik hassasiyetli, düşük enerji tüketimine sahip ve ultra ince cihaz ekranlarına imkan tanıyor. 




    IGZO paneller ilk olarak yeni iPad ekranında kullanılmak üzere firma tarafından üretilmeye başlamıştı. Ancak Apple gelinen seviyeyi beğenmediği için Sharp standart LCD panel üretimine geçmek zorunda kalmıştı.




    Bu teknoloji, kristal yapıların indiyum, galyum ve bakır ile bileşimden oluşmuş bir oksit yarı iletken içerisine uygulanmasıyla elde ediliyor.




    Sharp firmasının ar-ge bölümü 4 farklı LCD ve OLED IGZO paneli ilk etapta yıl sonuna doğru üretime geçirmeyi planlıyor.




    4.9 inçlik LCD panel 720p ekran çözünürlüğüne izin verirken 302ppi yoğunluğa sahip ve akıllı telefonlar için planlanıyor. 6.1 inçlik ekran 2560 x 1600 piksel çözünürlüğe ve 498ppi yoğunluğa sahip. Hedef alanı ise mobil cihazlar.




    13.5 inçlik OLED ekran 3840 x 2160 piksel çözünürlüğe ve 326ppi yoğunluğa kadar çıkabiliyor. En önemli özellikleri beyaz OLED ve RGB renk filtrelerine sahip olması. 3.4 inçlik OLED ekran ise 540 x 960 piksel çözünürlüğe sahip ve esnek olmasıyla öne çıkıyor.




    IGZO panellerin seri üretime geçmesiyle artık daha yüksek çözünürlüğe ve dokunmatik hassasiyete sahip mobil cihazlar ve bilgi ekranlarını görmek mümkün olabilecek.

     



    Sharp yeni IGZO LCD ve OLED ekranlarını tanıttı














  • sharp'a bak sen buna samsung misilleme olarak süper amoled ++++++++++ ekranlarını tanıtır artık

  • gelecek çok güzel gelecek..

  • Renk filtresi kaliteyi düşürüyor lg nin oled tv si de bunla ayniydi fakat incelikte baya ince yine örnek lg nin oled tv si fakat samsung un oled kavrami daha farkli super oled diye tanimliyor zaten renk filtresi olmadigi icin daha gercekcilik sagliyor ama lg kadar ince de olmuyor 2 kata yakin kalinliga cikiyor.

  • goruntude iyiymiş her yerde propaganda yapıyorlar.

  • Sanırım sharp LCD modüldeki gibi oled üretimindede dünyanın en iyisi olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.9'da 720p cok iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu an samsung 4.8'' için 720p sunuyor s3te.. gelişme değil o durum fakat esneklik ve orta seviyeli inç değerlerine o kadar yüksek ppi sunması çok ilginç.. sanırım artık ekran kartları işlemcilerden daha önemli olmaya başlayacak!

  • Sony'nin yıllardır böyle benzer ar-ge çalışmaları var...

  • bizim millet; elin adamı yapmasını bekleyecek ve ne zaman çıkacak diye sabırsızlanmak.. işi gücü bu oturupta birşey üreteyim yok geliştireyim yok hazırcı millet

  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxxx1

    Sonynin yıllardır böyle benzer ar-ge çalışmaları var...
    Bütün dev şirketlerin böyle çalışmaları var.Esnek ekran Philips e dayanıyor biliyorum.Samsungun da buna benzer ekranları var.Sarp mevcut teknolojiyi baya ilerletmiş durumda şuan.





  • şu katlanan esnek ekranlar gelecekte tüm ceplerde olucak ve güzel birşey bence birde su telefonları su geçirmez yapabilseler

  • sanırım artık ekran kartları işlemcilerden daha önemli olmaya başlayacak!

  • İGZO
    indiyum - galyum - bakır? - oksit

    bakırın ismi cupra dan geliyor Cu simgesi , Çinko falan olmasın Z harfi tam olarak neyi ifade ediyor bakır için (Zn)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C2H5OH

    İGZO
    indiyum - galyum - bakır? - oksit

    bakırın ismi cupra dan geliyor Cu simgesi , Çinko falan olmasın Z harfi tam olarak neyi ifade ediyor bakır için (Zn)

    Tosiba dada REGZA var.Bu neyi ifade ediyor acaba
  • super amoled ekranda her piksel bir transistör tarafından kontrol edildiği için sanki daha yüksek kalite elde ediliyor.igzo biraz lcd tarzı bir teknoloji gibi istenilen seviyede değil sanki

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    şu katlanan esnek ekranlar gelecekte tüm ceplerde olucak ve güzel birşey bence birde su telefonları su geçirmez yapabilseler


    Üretildi hatta S3 de kullanılacaktı ama vazgeçtiler. Panasonic Eluga ve Eluga Power da bu kaplamayı kullanıyor. Ben heyecanla bekliyorum piyasaya sürmesini
    Panasonic yaptı mı kralını yapar.

    Dakika 2.40 dan sonra su geçirmezlik testini yapıyor Erdi Özüağhttp://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/On-inceleme-Panasonic-Eluga.htm#





  • quote:

    Orijinalden alıntı: C2H5OH

    İGZO indiyum - galyum - bakır? - oksit bakırın ismi cupra dan geliyor Cu simgesi , Çinko falan olmasın Z harfi tam olarak neyi ifade ediyor bakır için (Zn)


    evet çinko.

    Indium gallium zinc oxide
    www.google.com

  • Artık cep telefonlarında bu ekranlarsan olması lazım.Daha bir haftalıkken telefonumun ekranını kırmıştım.:(

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.