Şimdi Ara

UYDUNET 2012 yaz kampanyası (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
7.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zucchero

quote:

Orijinalden alıntı: JAX

TTNET AKK rezilliğindne sonra bende uydunet e gecmeyi planlıyorum. Kampanyalara bakıyorum da hep teledünya filan denmiz. Bizde zaten teledünya var. Modem kampanyası sizce nasıl? sanırım taahhüt istiyorlar dimi? Bu biraz can sıkıcı.

Bildiğim kadarıyla uydunet performansı bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyormuş. Alırız memnun kalmayız sonra sıkıntı olur. Ne yapmalı?

Bölge bölge uydunet performans haritası olsa harika olurdu.

Hocam, benim 36 yıllık hayatımda öğrendiğim şeylerden bir taneside bu memlekette kontratlı ürün ya da hizmeti çok zorda değilsen almamalısın...

+1

kesinlikle mümkünse sözleşme yapmayın ama lanet olsun ki mecbur bırakıyorlar .

yurtdışında adam 1 ay denetiyo sonra istersen sözleşme yapıyo .

bende modem hd box istiyorum ama ya sonuçlar kötü olursa iptal etmek istersem yandın ..tırmala dur devretmek için.

yani hiç tüketiciyi koruyan yasalarımız ve denetleyenler yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkyorum

quote:

Orijinalden alıntı: darkness_kaan

merhaba arkadaşlar,

21inde turknet ile olan sözleşmem bitiyor. kesinlikle AKK olmayan bir sağlayıcı ile internetimi yenilemek istiyorum. Fiber internet konumum itibari ile mevcut değil (istanbul/merter) uydunet'i öneriyor musunuz? sabahtan akşama işteyim ama dizi-film-xbox oyun falan devamlı inen birşeyler oluyor. eve gelince çok pc başında olmuyorum açıkçası ama web browser hızı da başına oturduğumda fıtık etmesin tabi beni :)

anladığım kadarıyla 2 tarz modem var ama aralarındaki farkı bilmiyorum. asus ve airties kullanıyorum. şimdi 10 mbit ile 3.0 modemi alıp sonra duruma göre 5e ya da 3e mi düşürsem hız olarak yoksa 1-3-5 paketini mi alsam? tabi bu şekilde 10mbit'e geçişte 2.0 modem ile sıkıntı yaşar mıyım?

çok fazla soru sordum farkındayım ama affedin :) zaman daralıyor, açıkta kalmıyayım :)

Kullanım sıklığını ve ne boyutta olduğunu en iyi sen bilirsin o yüzden bu kararı en doğru yine sen verebilirsin.Download 80 gb'a kadar 69 tl lik 20 mbps lik tarife fena durmuyor gibi geliyor en azından 3.aydan sonra istediğin şekilde hız değişimi yapabileceğin bildiriliyor. Ben şöyle düşünüyorum artık docsis3.0 kullanımı yagın bir hal almakta ve önümüzdeki sürecte docsis3 ve üzeri teknolojiler için yatırımlar doğru orantılı gelişim göstermekte zaten halihazıra netmaster cbw700' ün özellikle wireles kapsama alanı sağlıklı görünmüyor bu aşamada bana göre docsis3.0 modem için 3 aylık 59 tl fiyatılı olan tarifeye geçmek daha mantıklı geliyor hem olası netmaster docsis 2.0 wireles sorunu yaşamamış olucam hem yeni nesil bir modeme sahip olucam ve bunları yaparken sadece 3 aylık bir kotalı tarife zorunlululuğuda diğer servis sağlayıcılarla kıyaslanamayacak kadar iyi duruyor.En azından benim seçiçimim bu yönde olucak eğer sözleşme detayları benim anladığımdan farklı değilse.

12 senedir kablonet kullanıyorum, bizim Koşuyolunda, benim bölgemde evler müstakil, hızdan, kesinti olmamasından bunca yıldır çok çok memnunum, herkese de tavsiye ettim. Limitsiz kullanıyordum, 10 olan hızımı yükseltmek için bu kampanyaya girmeye karar verdim, bahsettiğiniz 69 liralık 80 gb kotalı tarifeyi aynen sizin gibi deniyeceğim, ptesi bağlatıyorum. hayırlı olsun bağlatanlara.

• quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

quote:

Orijinalden alıntı: zucchero

quote:

Orijinalden alıntı: JAX

TTNET AKK rezilliğindne sonra bende uydunet e gecmeyi planlıyorum. Kampanyalara bakıyorum da hep teledünya filan denmiz. Bizde zaten teledünya var. Modem kampanyası sizce nasıl? sanırım taahhüt istiyorlar dimi? Bu biraz can sıkıcı.

Bildiğim kadarıyla uydunet performansı bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyormuş. Alırız memnun kalmayız sonra sıkıntı olur. Ne yapmalı?

Bölge bölge uydunet performans haritası olsa harika olurdu.

Hocam, benim 36 yıllık hayatımda öğrendiğim şeylerden bir taneside bu memlekette kontratlı ürün ya da hizmeti çok zorda değilsen almamalısın...

+1

kesinlikle mümkünse sözleşme yapmayın ama lanet olsun ki mecbur bırakıyorlar .

yurtdışında adam 1 ay denetiyo sonra istersen sözleşme yapıyo .

bende modem hd box istiyorum ama ya sonuçlar kötü olursa iptal etmek istersem yandın ..tırmala dur devretmek için.

yani hiç tüketiciyi koruyan yasalarımız ve denetleyenler yok.

+1

EK:
    Aslinda baska ISP'den olanlari transfer etmek icin bir ara hem ilk ay bedava + cayma hakki vermislerdi arayip (gerci o zaman halen taahutum devam ediyordu 8limitsiz'e - acaba sadece 1 haftalik cayma hakki miydi yoksa 1 aylik miydi mi emin degilim ama sanki bir aylik idi; eger 1 haftalik idiyse tum yazdiklarim manasiz oldu ).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoskun -- 10 Haziran 2012; 20:35:16 >

• Arkadaşlar bu üst tarife teledünya ve 10 mb limitsiz 24 ay taahütlü aylık kaça geliyor?
  • merhaba arkadaşlar,

10mb sınırsız-modem bedava kampanyam bugün itibariyle faliyete geçti. arkadaşlar 11'de bağlamaya geliyoruz dediler, atladım arabaya eve geçtim gözlerimle göreyim diye. bağlayan arkadaşlardan biriyle de nerdeyse akraba çıkıyorduk :) sağolsunlar 10 dk sürmedi bağlamaları. zaten tüm sistemim ayarlıydı. onlar kendilerince sahibinden sitesini açtılar bakmak için ve hızı çok iyi dediler. sonra speedtest yaptım, ping 75, download 9.1, upload 0,94 çktı. ping çok yüksek geldi :S sonra onlar gidince tekrar yaptım ping 8, download 9, upload 0,94 çıktı. sizce nasıl? yorumlarsanız sevinirim. evden çıkmadan 1080p film atayım dedim torrente. max 102kb gören ben, 1.1mb download hızını görünce istem dışı sırıttım :)

Umarım dertsiz sıkıntısız bir abonelik yaşarım ;)

(bu arada docsis 3.0 modem geldi. gayet kaliteli ve sağlam duruşu var. piyasa fiyatı da 300tl zaten.)

• 16Mbit kullanıp AKK uygulanmaya başlayınca internetten keyif alamayanlardan birisiyim ben de.. Kablonet'i ciddi ciddi düşünür oldum.. Docsis 3.0 modem veren bi tarifenin alınması gerektiğini anlıyorum yorumlarınızdan.. Fakat sınırsız tarifesi de bi miktar pahalı.. 100TL internete ödeyemem. Bunun için 80GB kotalı tarife uygun duruyor fakat onda da kota aşım ücreti gözümü korkutuyor.. Benim için en ideali 5MBit sınırsız şu an için fakat modem için 10Mbit almak lazım. 3 Ay boyunca 10Mbit kotalı da kalmak biraz sıkıntı yaratıcak ama bakalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 11 Haziran 2012; 16:31:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrontLiner

16Mbit kullanıp AKK uygulanmaya başlayınca internetten keyif alamayanlardan birisiyim ben de.. Kablonet'i ciddi ciddi düşünür oldum.. Docsis 3.0 modem veren bi tarifenin alınması gerektiğini anlıyorum yorumlarınızdan.. Fakat sınırsız tarifesi de bi miktar pahalı.. 100TL internete ödeyemem. Bunun için 80GB kotalı tarife uygun duruyor fakat onda da kota aşım ücreti gözümü korkutuyor.. Benim için en ideali 5MBit sınırsız şu an için fakat modem için 10Mbit almak lazım. 3 Ay boyunca 10Mbit kotalı da kalmak biraz sıkıntı yaratıcak ama bakalım :)

valla ben de sırf modem için aldım. 5mbit olan arkadaşlar download boyunca hızın 6mbit gibi alındığını söylüyorlar. 3 ay sonra duruma göre 5mbit'e inicem. iptv'de sıkıntı yaratacak olursa tekrar 10mbit'e çıkarım

• Arkadaşlar kampanya ile abone olup bedava modem alanlar yorum yapa bilir mi ? görüntü ve fikirlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Styric

Arkadaşlar kampanya ile abone olup bedava modem alanlar yorum yapa bilir mi ? görüntü ve fikirlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

akşam bir aksilik olmazsa modemin resmini, speedtest ve torrent içerikli screenshot'ları koyarım ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkness_kaan -- 11 Haziran 2012; 17:00:13 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Styric

Arkadaşlar kampanya ile abone olup bedava modem alanlar yorum yapa bilir mi ? görüntü ve fikirlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

akşam bir aksilik olmazsa modemin resmini, speedtest ve torrent içerikli screenshot'ları koyarım ;)

Teşekkürler, bir de memnuniyetinizi ve 5 mbps hızında aldığımız 3.0 mı docsis mi veriyorlar söylerseniz çok sevinirim. Son olarak 4 port ve wireless mi modem ? teşekkürler.
  • valla inanın daha test etme şansım olmadı. yukarıda ilk aldığım değerleri ve download hızını yazmıştım. bağlantı yapıldıktan sonra tekrar şirkete döndüm :) modem 4 portlu, 2 tane telefon için hat girişi var ve wireless. 5'lik tarife seçerseniz docsis 2.0 modem veriyorlar.
  • quote:

merhaba arkadaşlar,

21inde turknet ile olan sözleşmem bitiyor. kesinlikle AKK olmayan bir sağlayıcı ile internetimi yenilemek istiyorum. Fiber internet konumum itibari ile mevcut değil (istanbul/merter) uydunet'i öneriyor musunuz? sabahtan akşama işteyim ama dizi-film-xbox oyun falan devamlı inen birşeyler oluyor. eve gelince çok pc başında olmuyorum açıkçası ama web browser hızı da başına oturduğumda fıtık etmesin tabi beni :)

anladığım kadarıyla 2 tarz modem var ama aralarındaki farkı bilmiyorum. asus ve airties kullanıyorum. şimdi 10 mbit ile 3.0 modemi alıp sonra duruma göre 5e ya da 3e mi düşürsem hız olarak yoksa 1-3-5 paketini mi alsam? tabi bu şekilde 10mbit'e geçişte 2.0 modem ile sıkıntı yaşar mıyım?

çok fazla soru sordum farkındayım ama affedin :) zaman daralıyor, açıkta kalmıyayım :)

Uydunet güzel bir başlangıç modem olarak Docsis 3 tercih etmende fayda var 10+ hızlara diğer modemler(Docsis2) ulaşıyor ancak port yogunlugunda sorun yaratıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: kafil arn

arkadaşlar ben modem ve hd kutu ücretsiz kampanyası ile 5 gündür üyeyim. cayma hakkımı kullanıp 7 gün dolmadan çıkarak hepsi bir arada kampanyasına geçmek istiyorum. nasıl bir işlemdir bu cayma hakkı kullanımı var mıdır bana bir külfeti randevu falan mı alacaklar eve gelmek için yeniden?

7 gün içerisinde yaparsan bir ücret ödemiyorsun ancak diger hizmeti kendi adına alamayabilirsin.
  • quote:

valla inanın daha test etme şansım olmadı. yukarıda ilk aldığım değerleri ve download hızını yazmıştım. bağlantı yapıldıktan sonra tekrar şirkete döndüm :) modem 4 portlu, 2 tane telefon için hat girişi var ve wireless. 5'lik tarife seçerseniz docsis 2.0 modem veriyorlar.

UYDUNET 2012 yaz kampanyası

hız testlerini daha sonra paylaşırım, birşeyler yüklüyorum şu an ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: edipoli

quote:

Orijinalden alıntı: ilkyorum

quote:

merhaba arkadaşlar,

Kullanım sıklığını ve ne boyutta olduğunu en iyi sen bilirsin o yüzden bu kararı en doğru yine sen verebilirsin.Download 80 gb'a kadar 69 tl lik 20 mbps lik tarife fena durmuyor gibi geliyor en azından 3.aydan sonra istediğin şekilde hız değişimi yapabileceğin bildiriliyor. Ben şöyle düşünüyorum artık docsis3.0 kullanımı yagın bir hal almakta ve önümüzdeki sürecte docsis3 ve üzeri teknolojiler için yatırımlar doğru orantılı gelişim göstermekte zaten halihazıra netmaster cbw700' ün özellikle wireles kapsama alanı sağlıklı görünmüyor bu aşamada bana göre docsis3.0 modem için 3 aylık 59 tl fiyatılı olan tarifeye geçmek daha mantıklı geliyor hem olası netmaster docsis 2.0 wireles sorunu yaşamamış olucam hem yeni nesil bir modeme sahip olucam ve bunları yaparken sadece 3 aylık bir kotalı tarife zorunlululuğuda diğer servis sağlayıcılarla kıyaslanamayacak kadar iyi duruyor.En azından benim seçiçimim bu yönde olucak eğer sözleşme detayları benim anladığımdan farklı değilse.

12 senedir kablonet kullanıyorum, bizim Koşuyolunda, benim bölgemde evler müstakil, hızdan, kesinti olmamasından bunca yıldır çok çok memnunum, herkese de tavsiye ettim. Limitsiz kullanıyordum, 10 olan hızımı yükseltmek için bu kampanyaya girmeye karar verdim, bahsettiğiniz 69 liralık 80 gb kotalı tarifeyi aynen sizin gibi deniyeceğim, ptesi bağlatıyorum. hayırlı olsun bağlatanlara.

İyi tercih 10 aşşagısında almamanı öneririm yoksa DOCSİS 2 modem veriyorlar gelecege yönelik DOCSİS 3 alman daha iyi olacaktır.

• 3mb e DOCSİS 2 mi veriyorlar bir şey fark edermi 2-3 olsa...
  •  UYDUNET 2012 yaz kampanyası
  • HEPSİ BİR ARADA KAMPANYA

Teledünya Üst Paket ( Temel Paket Dahil ) - 19,5 TL
    Sinema TV Paketi - 9,90 TL
    Toplam : 30 tl diyelim
    3 Mbit 49,00 TL internet düşünüyorum
    aylık toplam 79 eder

HD kutu 220 tl
    modem 175 tl
    Kablo TV kurulum ücreti 43 tl
    Teledünya aktivasyon ücreti 35 tl
    Uydunet aktivasyon ücreti 27,74
    Toplam : 500 tl kampanya
    Ben normalde ttnet kapatıp 5 Mbit 69,00 TL geçmeyi düşünüyordum ancak kampanyayı görünce hesabıma göre 500 tl bir karlılık söz konusu. Tabi ki taahütlü olduğu için düşünmeden edemiyorum. Sizlere sorayım sinema tv ve internette haddinden fazla zaman yaparlar mı ? Birde kampanyayı doğru mu anlamışım başka ücret çıkmasında ?

• quote:

Orijinalden alıntı: anahtar222

quote:

Orijinalden alıntı: kafil arn

arkadaşlar ben modem ve hd kutu ücretsiz kampanyası ile 5 gündür üyeyim. cayma hakkımı kullanıp 7 gün dolmadan çıkarak hepsi bir arada kampanyasına geçmek istiyorum. nasıl bir işlemdir bu cayma hakkı kullanımı var mıdır bana bir külfeti randevu falan mı alacaklar eve gelmek için yeniden?

7 gün içerisinde yaparsan bir ücret ödemiyorsun ancak diger hizmeti kendi adına alamayabilirsin.

hallettim hallettim
    gittim türksatçıların abone merkezlerine iade ettim. yeni kampnayaya başvurdum bugün sabah gelip, kurup, yeni sözleşme yapıp gidecekler. 10mbit 80gb kota ile takılıp 3 ay sonra uygun sınırsız tarifelere geçicem.

yalnız kafamı kurcalayan tek sorun var. biraz off topic olacak gerçi ama affola;
    kısa süreli kablo modem deneme sürecinde bridge mod ile oynaştım biraz. daha düşük ping ve ip değişim olanağı sunuyordu hoşuma gitti

fakat bridge moddan ne yaptımsa ekstra router ile dağıtım yapamadım. nerede yanlış yapıyorum? switch ile olacak iş değil o kesin hehe. router ile hallolacak iş gibi sanki ama ilk denememde becerememiştim.
    kablo modemi bridge moda alıyorum daha sonra bunun ethernet port çıkışından ekstra bir routera wan portundan girip oradan dağıtmaya çalışıyorum ki kablosuz ve ekstra ethernet portlar ile daha fazla cihazı internete çıkabileyim, network kurabileyim. fakat ekstra router, kablo modemin bridge modundan aldığı ipyi değil de, sanki kablo modem standart routing modda çalışır gibi route edilmiş, sabit o 176lı acayip iplerden veriyor gene. ekstra routerın hiç bir fonksiyonu olmuyor haliyle

nasıl yapmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafil arn -- 12 Haziran 2012; 2:48:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sukru26es

HEPSİ BİR ARADA KAMPANYA

Teledünya Üst Paket ( Temel Paket Dahil ) - 19,5 TL
    Sinema TV Paketi - 9,90 TL
    Toplam : 30 tl diyelim
    3 Mbit 49,00 TL internet düşünüyorum
    aylık toplam 79 eder

HD kutu 220 tl
    modem 175 tl
    Kablo TV kurulum ücreti 43 tl
    Teledünya aktivasyon ücreti 35 tl
    Uydunet aktivasyon ücreti 27,74
    Toplam : 500 tl kampanya
    Ben normalde ttnet kapatıp 5 Mbit 69,00 TL geçmeyi düşünüyordum ancak kampanyayı görünce hesabıma göre 500 tl bir karlılık söz konusu. Tabi ki taahütlü olduğu için düşünmeden edemiyorum. Sizlere sorayım sinema tv ve internette haddinden fazla zaman yaparlar mı ? Birde kampanyayı doğru mu anlamışım başka ücret çıkmasında ?

Dogru hesaplamissin, baska ucret cikmaz.

Ama 3Mbit yerine 10Mbit kotali ile basla kampanyaya ki DOCSIS 2.0 modem yerine DOCSIS 3.0 modem versinler (anladigim kadariyla temel olarak farki birden fazla kanali ayni anda kullanarak hatlar cok yogun dahi olsa yavaslik yasamani engelliyor), 3 ay gectikten sonra ise 3MBit sinirsiz'a gecis yaparsin (ayni fiyata 40GB kotali 10Mbit tarife).

DOCSIS 2.0 ile 10Mbit ve uzeri hizlarda verim cok dusebiliyormus (dengesiz imis o yuzden DOCSIS 3.0 modem kanallari birlesik kullaniyor).
    Yoksa ileride bir sekilde tarifeler ucuzlarsa ya da daha yuksek hizlarla baglanmak istersen yeni modem alman gerekir. O yuzden kampanya basvurunu 10Mbit ile yapmani tavsiye ederim.

Hem yaptigin hesaba gore aslinda DOCSIS 3.0 modem fiyatini 350 TL olarak hesapladiginda (kendileri bu fiyattan satiyorlardi, disarida ise 300 TL civari) toplam 500 TL degil 675 TL kardasin

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.