Şimdi Ara

Boşnakça öğrenmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
4
Favori
20.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler
    Boşnakça öğrenmek istiyorum. Evde, mahallede konuşuluyor. Ben sadece sayıları, kako si ti, dobrosan, dobro dan, dobro vece, majko, nanoyu falan biliyorum. Birkaç bin kelimelik bir boşnakça sözlük aldım. Ama şu konuda Çok zorlandım. Benim boşnaça olarak bildiğim bazı kelimeler arnavutça. evde konuşulan da böyle sancaklıyız. Yardımcı olabilir, başarılı öğrenme yöntemleri söyler misiniz ? Teşekkür ederim.



  • http://www.srpskibre.com/grammar.srb > Bu site oldukça güzel harf harf gösteriyor.

    http://www.studyserbian.com/proba/Grammar/Index.asp >> İngilizcen yeterliyse her iki sitede de özellikle işe şahıs ve zamirlerle başla.

    http://www.phrasebase.com/archive2/serbian/6226.html

    Bunlara ek olarak bir PDF dosyası ekleyeceğim.

    http://www.seelrc.org:8080/grammar/pdf/stand_alone_bcs.pdf

    Bu site aralarında belkide en faydalı olanıdır. Hem temel grammerden bahsedilmekte, hem de Boşnakça, Sırpça ve Hırvatça arasındaki çok ince detayları göstermekte.

    Benden sana tavsiye ailen zaten Boşnakça konuştuğu için kulağında bir aşinalık vardır. Bol bol şarkılar dinle, sonrasında şarkıların Tekst ( Lyrics ) yani sözlerini netten bul, bilmediğin kelimeleri yaz, Facebook vb. sitelerde Boşnak veya Sırp sanatçıları takip edebilir, bilmediğin günlük kelimeleri yazabilirsiniz.

    Ayrıca telefonun Android ise, sana önerebileceğim çok güzel bir uygulama var, ''Srbija Vesti'' adlı yazılımı indirin, haberleri, dünyadaki gelişmelerin hepsini yazılı olarak sunmakta kelimeleri öğrenmekle başla. Ancak şunu söyliyebilirim, hiçbir şey bir anda olmaz, Sırp, Hırvat ve Boşnak kültürü aynı olduğu için birçok kelimenin eş anlamlısı mevcut.

    Gramer olarak hem İngilizce'ye hem de Türkçe'ye benzer yanları da var.

    Ancak öğrenmeye başlamadan önce ilk yapman gereken, şahıs zamirlerini ezberlemelisin, Türkçe'deki gibi hem ''Onu-Ona'', ''Onları'',''Onlara'' gibi ayrı ayrı ekler var, hem de dişil ve erkek formları var. İngilizcedeki gibi erkeğe ''him'' kıza ''her'' diyerek kurtulma olmuyor. Siz, sen, vb. hallerde iyice zorlaştırıyor durumu.

    Boşnakça ile ilgili takıldığın yerlerde de bana sorabilir, PM atabilirsin. Anlamadığın yerleri ya da kelimelerin kullanılışını gösterebilirim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.