Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (394. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.592
Cevap
150
Favori
466.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 392393394395396
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • polaris12 P kullanıcısına yanıt
    Mesafe kısaysa çok fark etmez. Altın uçlu olanlar bile 25 TL civarında zaten. Ucuz olduğu için iyisini almakta fayda var.
  • Harika bir çalışma tebrik ederim.
    Benim aradığım monitör oyun ve amatör olarak fotoğraf işleme. Çektiğim fotoğrafları baskıya gönderdiğimde aynı yada çok yakın bir renk , ışık duyarlılığı olsun istiyorum.

    Asus Vx238H
    ViewSonic VX2363smhl-W
    Asus MX239H
    Dell U2414H


    ViewSonic VX2363smhl-W modeli hem IPS oluşu hemde 2ms oyunlarda sıkıntı yaşatmayacağı izlenimi veriyor.
    Asus VX238H Tn panel olmasına rağmen IPS panellerin bazılarından daha iyi renkler verdiğini söylüyorsunuz.


    Bu dört monitörden hangisini seçmeliyim ?
  • shagrathh S kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim.

    VX238H, günlük kullanıcılar ve oyuncular için iyi monitör ama bizim işler için uygun değil. Bizim işlerde IPS ya da muâdili panele sahip monitör şart.



    quote:

    Çektiğim fotoğrafları baskıya gönderdiğimde aynı yada çok yakın bir renk , ışık duyarlılığı olsun istiyorum.

    Bu şartlara uyan en iyi seçenek U2414H. 16/9 yerine 16/10 isterseniz, U2415 te alınabilir.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ürün harika özellikle lg w1954s den sonra çok iyi geldi.Siyahlar gri gibi değil gerçek rengi veriyor .Alacak arkadaşlara tavsiye ederim tek sıkıntısı dahili hoparlörü vasatında altında bir kaliteye sahip.
  • zobu1907 Z kullanıcısına yanıt
    Monitör üzerindeki dahili hoparlörlerden fazla bir şey beklememek lazım. TV değil sonuçta bu.
  • Üstadım hayırlı akşamlar;

    Öncelikle böyle kapsamlı ve bir çok insanın ihtiyaçlarına büyük ölçüde cevap verecek bir konu hazırlayıp, büyük özveri ile herkese sabırla cevap verdiğiniz için samimi bir teşekkürü borç bilirim.

    Öncelikle ilk mesajınızı dikkatlice okuduğumu belirtmek isterim, soruma gelecek olursak,

    PS4 ile kullanmak üzere iyi bir monitör almak istiyorum, kullanım amacım % 99 oranında PS4 ile oyun oynamak, haliyle film, tv vs hiç bir önem arz etmiyor, oynadığım oyun türleri ağırlıklı olarak multi fps oyunları olmak üzere, hemen her tarzda kaliteli popüler oyunlar.

    Beklentilerim ise şu doğrultuda ;

    * Öncelikle input lag değeri ve tepkime süresi en iyilerden olmalı,

    * Oyuncu için her ne kadar öncelik olarak görünmese de, doğru renk üretmesi,

    * Görüntü keskinliği, netliği,

    * Yine multi fps oyuncuları için çok önemli olan, karanlık noktalarda ki düşmanları göstermesi (Benq nun oyuncu modellerinde olan Black Equalizer diye adlandırdıkları teknoloji)

    Kullanacağım zaman aralığı ise çoğunlukla akşam saatleri ve sonrası, haliyle çok ışığın olmadığı veya tamamen karanlık ortamda kullanıyorum, Aklımda Eizo Foris FG2421 modeli var, yabancı kaynaklardan anlayabildiğim kadarıyla tek olumsuz yönü fabrika çıkışı kötü kalibrasyonu, siz tavsiye eder misiniz, tavsiye edeceğiniz veya alternatifi olabilecek başka bir model var mı, kötü, eksik, olumsuz diyebileceğiniz bir yanı var mı, şimdiden ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim, en derin saygılarımla...




  • öncelikli online oyunlar için örneğin BF4 ve kurgu montaj grafik yapacağım bir monitör tavsitesi yapabilirseniz çok makbule geçer bütçe 500-700tl arası. teşekkür ederim.
  • %50 oyun %50 internet film v.b. amaçla monitör kullanırım, 23''lcd tn panel 2ms monitör sattım yeni monitör arayışındayım ,
    acer in 24'' VA panel bi monitörü (http://uk.hardware.info/productinfo/288255/acer-g247hlbid/specifications ) ile
    aoc 23'' ıps panel bi monitörü (http://uk.hardware.info/productinfo/178072/aoc-i2369vm ) arasında kaldım ...
    aoc IPS ve 5ms (bazı yerlerde onada 6ms denmiş ) fakat 23 '' , acer ise bir tık geri teknoloji VA panel ve 6ms ama 24'' daha buyuk ...fiyatları aynı sayılır ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirProtein -- 7 Nisan 2015; 18:17:28 >




  • Önerileriniz için teşekkür ederim. U2415 güzel bir seçim olabilir. Performansıyla ilgili biraz araştırma yapmak istedim ama bulamadım. Youtube üzerinde bir video buldum 2515 ile ilgili. 2K bir monitör yanılmıyorsam ama 6ms gözüküyor. Oyunlarda bariz ghosting oluşuyor o video da. Acaba U2415'de bunun gibi midir ?

    https://youtu.be/6LME-l0FkJA

    Resim kalitesi bakımından beni memnun edeceğini kesinlikle düşünüyorum. Ancak oyun oynarken böyle ağır kalır mı ?
  • Arkadaşlar mesajlarınızı gördüm ama müsait değilim şu an. Müsait olunca tek tek cevaplayacağım hepsini sırayla.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Aoc g2770pqu modeli ile ilgili bir bilginiz varmi? Nasıldır alinirmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    İyi günler dün rastladım forumda önerilerinize ve bende fikrinizi almak istiyorum. Ofiste genel kullanım için
    Aoc i2269vw
    BenQ RL2240HE
    Asus 21.5" VX229H
    Asus 21.5" VX228H
    Aoc hdmı olmadığı için elim gidip te alamadım aslında dvı bağlantısı var ama işte. Hangisini ya da başka ne tavsiye edersiniz teşekkürler
  • Selamlar ,

    Öncelikle bu kadar sağlam konuyu uzun zaman boyunca istikrarlı bir şekilde devam ettirip hiç bir getirisi olmamasına rağmen çok sayıda kullanıcıya yardımcı olduğunuz için tebrik ediyorum. Geçtiğimiz yıllarda monitörle işim olmasada sırf meraktan ana mesajı okumuşluğum olmuştu. Forumun gerçek amacıda bu olmalı zaten. Uzatmadan kendi olayıma geçiyorum

    Maksimum 800 lira gibi bir bütçeyle monitör almak istiyorum. AOC monitörler tercihimdir, bu markadan alacağım monitörü piyasaya göre 100 - 150 lira daha ucuza alma imkanım var. ( şu an piyasadaki yeni ürünlerden olmalı ) Ürünü oyun amaçlı kullanacağım, uzun yıllardır mmorpg oyunlar oynuyorum ancak alacağım monitörde ileriye dönük olsun istiyorum bu yüzden fps oyunlardaki performansta önemli. Sizin listenizdeki AOC ürünlere baktığımda ilk gözüme çarpan i2757fm oldu. Ancak 4. incelemede elemanın yazdığı yorumlar pek hoşuma gitmedi. İlk olarak bu monitörü kullanan arkadaşlar varsa oyunlardaki performansı hakkında yorum yaparlarsa sevirinim . Benim için kullanıcı yorumu herşey

    Merak ettiğim bir konuda tn panelle ips arasında büyük bir uçurum var mıdır? Yabancı sitelerde mmorpg oyunlar için monitör v.b arama yaptığımda gözüme güncel bir konu çarpmıştı. Elemanın teki tn ile ips farkını soruyordu . tn aldırdılar Gerçekten kayda değer bir fark yapar mı merak ediyorum. Oyun odaklı olacağım için performans benim için önemli.

    Son olarak şu an masaüstü bilgisayarım yok. 1 - 2 aya kadar toplayacağım ancak bütçem en fazla ekran kartında gtx960 ( 4gb zorlayabilirim ) kadar çıkabilirim. Merak ettiğim 1080p 27'' monitörlerde daha çok mmorpg oyunlarda performans kaybı yaşar mıyım? Biliyorum bu çok genel bir soru, çok fazla etken var ancak 27 veya 24 arasında kararsızım. 5 - 6 yıldır sürekli laptop kullandığım için hepsi bana limuzin gibi geliyor şu an o yüzden performans kaybı yaşamaktansa düşük boyutu tercih ederim.

    Şimdiden teşekkürler




  • Merhaba. AOC i2269vw almayı düşünüyorum fakat 5 MS mi 6 MS mi anlamadım. Hepsiburadada 6ms yazıyor kendi sitesinde 5ms bi anlam veremedim. AOC farklı ülkelere aynı model ürünü farklı özelliklerde satabiliyormuş. Nedir bunun aslı astarı bilginiz var mı? 6ms ise almam. Ayrıca bu monitörü tavsiye eder misiniz? Oyunlarda Ghosting olur mu? Çok ışık sızması falan var mı? 400 TL max önerebileceğiniz güzel monitör varsa belirtirseniz sevinirim. Vatan'dan bakıyorum monitöre 5ms. Ama kontrast tutmuyor kendi sitesindeki özelliklerle. Ben de güvenemedim. Bir de bi incelemede gördüm youtube'da 6ms yazıyormuş ama gerçek hayat testlerinde hızı 5ms'ymiş sanırım. Doğru mu bu? Ayrıca sadece HB'da değil çoğu yerde 6 ms yazıyor.

    Kendi sitesi:

    http://us.aoc.com/monitor_displays/i2269vw

    Hepsiburada:

    http://www.hepsiburada....0110&categoryId=3002879



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zonguldak67671 -- 9 Nisan 2015; 1:02:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gecikmeli cevap için kusura bakmayın. İşler yoğun bu ara. Bi aralık buldum sonunda.

    quote:

    Öncelikle böyle kapsamlı ve bir çok insanın ihtiyaçlarına büyük ölçüde cevap verecek bir konu hazırlayıp, büyük özveri ile herkese sabırla cevap verdiğiniz için samimi bir teşekkürü borç bilirim.

    İyi niyet ve dileklerin için sağol. Yazacağım cevap, cepten yazabileceğimden uzun olduğu için mecburen bilgisayar başında müsait olmayı bekledim. Haliyle, sıradaki mesajları da bekletmek zorunda kaldım.



    quote:

    1- Öncelikle input lag değeri ve tepkime süresi en iyilerden olmalı,
    2- Oyuncu için her ne kadar öncelik olarak görünmese de, doğru renk üretmesi,
    3- Görüntü keskinliği, netliği,
    4- Yine multi fps oyuncuları için çok önemli olan, karanlık noktalarda ki düşmanları göstermesi (Benq nun oyuncu modellerinde olan Black Equalizer diye adlandırdıkları teknoloji)

    Malum ki lag değerleri en düşük monitörler, 120≤ hz monitörler. Amma velâkin, konsollardaki oyunlar 30-60 FPS aralığında oynatıldığı için, konsolda kullanılmak üzere 120≤ monitör alınmasını doğru bulmuyorum açıkçası. Lâkin, şu siyah aydınlatma gibi özelliklerden faydalanmak için almak isteyen de "alınmaz" demeye de çekimserim açıkçası. Bu özelliklerin hepsini bir arada barındıran monitör var (Asus PB279Q gibi) ama fiyatları ateş pahası ve konsolda kullanılmak için üretilmiş modeller değil. O zaman ne yapacağız peki? Bu özelliklere en yakın monitörlere bakacağız ve/veya bunlardan birinden ferâgat edeceğiz.

    Eğer 4. maddeden ferâgat edilecek olursa, 27" IPS monitörler bu iş için bitirim ve fiyatları da "mâkul" denebilecek seviyede. İlk sayfada yazılı 27" IPS monitörlerin tamamı da uygundur bunun için. Lâkin, 4. maddedeki özellik, yalnızca "oyuncu monitörü" olarak satılan bazı 144 hz monitörlerde olduğu ve onlar da TN panel olduğu için, bu durumda da 2 ve 3. maddeden ferâgat etmek gerekecek. Açıkçası, oyun içinde renklerin iyi görünmesi, oyun zevkini artıran önemli bir etken olduğu için, 2 ve 3. madde yerine 4. maddeden ferâgat etmek en doğrusu bence. Bunda, monitörü 60 hz olarak kullanılacak olmasını da hesaba katmak gerekecek.

    Monitörün kullanılacağı yerde ekranda parlama durumu söz konusu olmayacaksa eğer, renklerin canlı ve göz alıcı görünmesinde bir etken olan parlak ekranlı monitör düşünebilirsin.

    Acer S276HLtmjj veya Dell S2740L ideal mesela. Mat ekranlı olarak ise ilk sayfada çok sayıda model mevcut.




  • So say we all kullanıcısına yanıt
    Renk doğruluğu önemli ise Dell U2414H'yi düşünebilirsin. Alternatif tercihler için de ilk sayfadaki MONİTÖRÜNÜ HEM İŞ, HEM DE OYUN AMAÇLI KULLANACAKLAR İÇİN TAVSİYELER başlığına bakabilirsin.
  • Onlar sana uymaz ve memnun kalmazsın. Asus VX238H veya Samsung S24D590'dan birini almanı tavsiye ederim.
  • shagrathh S kullanıcısına yanıt
    U2415 için ilk sayfada inceleme linki var. Sayfada "U2415" arama yapınca çıkıyor direk. Monitörün model adı, inceleme linki aynı zamanda.
    U2515 için inceleme yok henüz. İncelemesi çıkmadan yorum yapamayacağım bu sebeple.
  • Konunun ilk mesajında o monitöre ait 2 inceleme linki mevcut. Alınabilir tabii ki.
  • eleysen E kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

    i2269vw iyidir bu amaç için. HDMI portlu versiyonu da var. i2269vwm olarak geçiyor. Onu alabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 392393394395396
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.