Şimdi Ara

LG akıllı telefonlar için Full HD çözünürlüğünde 5-inç ekran geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
5.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  •  

    LG Display yaptığı yeni bir açıklamayla mobil cihazlar için geliştirdiği 5-inç boyutunda ve Full HD çözünürlüğünde olan LCD panelini duyurdu. Şu ana kadar hazırlanmış en yüksek çözünürlüklü mobil panel olarak gösterilen çözümün, Full HD içeriklerin televizyon ve monitör kalitesinde seyredilmesine olanak tanıdığı belirtiliyor.

     

    AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching) teknolojisini kullanan yeni panelin en büyük özelliklerinden biri de sunduğu yüksek piksel yoğunluğu. Yukarıda da belirttiğimiz gibi 5-inç büyüklüğünde ve Full HD çözünürlüğünde olan panelin inç başına düşen piksel yoğunluğu 440 ppi. Retina ekranlı iPhone 4, Samsung Galaxy S ve HTC One X gibi iddialı telefonların 300-350 ppi seviyesinde seyreden piksel yoğunlukları dikkate alındığında, LG'nin yeni panelini kullanan akıllı telefonlar ile birlikte çıta yükselecek gibi görünüyor. İlk olarak 4 Haziran'da Boston, Amerika'da başlayacak SID 2012 Görüntü Haftası'nda sergilenecek 5-inç boyutundaki Full HD panelin, yılın ikinci yarısında pazara sürülmesi bekleniyor.







  • Ainol Novo (4.0 Version): 1.2GHz işlemci, Android 3.2 Honeycomb (4.0 Ice Cream Sandwich için Güncelleme Olabilir) Tablet, Uzaktan Kumanda, 5-Nokta-Multi-Touch 7 "Kapasitif Ekran, Çift Kamera, Flash, HDMI

  • Bu ekrana birde sağlam bir işlemci ekran karti kombinasyonu lazım.

  • 5 inç olmasaydı iyiydi,gelişme güzelde bunu tablet ve telefon arasında konumlandırmak gerekli illa.Tablet için küçük,telefon için büyük bir ekran.

  • bence firmalar boşuna full hd üretiyor.

    iphone 4 e ekrani gözünüze sokun pikselleri göremiyorsunuz.bundada aynı şey.kagit üzerinde farkı olur.ama kullanımda görünümde artık fark olmaz.gözümüz 320 ppi miydi tam bilmiyorum.ondan sonrasını ayırt edemiyor zaten. .
  • 5 inç için çözünürlük fazla olmuş ama olsun yüksek çözünürlük can yakmaz.

  • Batarya problemini aştılar da daha iyi ekran falan üretiyor teknoloji firmaları.


    Tüm teknoloji şirketleri tüm üniversiteler tüm bilim adamları tüm mucidler el ele verin önce batarya problemini aşın

    Artık ilerleme tıkandı. Yetersiz enerji deposu dar boğaz yapıyor. Yeni icadlarınız anlamını yitirmeye başladı.

    Tamam belki taşınabilir enerji dünyanın en zor işi olabilir ama bunu aşmanız lazım. Yıl olmuş 2012 bataryalar 2 gün gitmiyor.

  • Şimdi bu çözünürlükte Android'in akıcı çalışabilmesi için güçlü donanım ve iyi yazılımsal optimizasyon gerekli. Donanım neyse de optimizasyon kısmı LG'yi aşar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence firmalar boşuna full hd üretiyor.

  • Tamamen gereksiz bence, yüksek çözünürlük belli bir noktaya kadar gerekli, bir noktadan sonra tamamen gereksiz çünkü 300 ppi'da bile noktaları ayırt edemiyoruz, daha üstüne hiç gerek yok. 5 inçte 720p ve 1080p ekranda aynı videoyu izletsinler insanlara acaba kaçı hangisinin hangisi olduğunu doğru söyleyebilecek?

  • Tek amaç teknoloji yarışında öne geçmek ama keşke işe yarayan, ihtiyaç duyulan bir konuda hamle yapsalardı, 5 gün şarjı giden pil gibi...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_xxx

    Batarya problemini aştılar da daha iyi ekran falan üretiyor teknoloji firmaları.


    Tüm teknoloji şirketleri tüm üniversiteler tüm bilim adamları tüm mucidler el ele verin önce batarya problemini aşın

    Artık ilerleme tıkandı. Yetersiz enerji deposu dar boğaz yapıyor. Yeni icadlarınız anlamını yitirmeye başladı.

    Tamam belki taşınabilir enerji dünyanın en zor işi olabilir ama bunu aşmanız lazım. Yıl olmuş 2012 bataryalar 2 gün gitmiyor.

    Yoğun kullanımda 1 günü çıkartsin yine razıyım ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye bu kadar tepki gösterdiklerini anlamıyorum yani batıyor mu size LG sizi zorlamadı alın diye bırakın teknoloji gelişin.



    Batarya konusunda gelişmelerde var biraz araştırsanız bi ton makale bulursunuz

  • iyi güzelde, full hd çözünürlüğü kaldıracak bir donanım gerektirir. Bu donanım ise iyi bir batarya gerektirir. çabuk biten batarya ise sabır gerektirir :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: haymatloshan

    5 inç olmasaydı iyiydi,gelişme güzelde bunu tablet ve telefon arasında konumlandırmak gerekli illa.Tablet için küçük,telefon için büyük bir ekran.


    Fotoğraftaki bayanın küçük sayılabilecek elinde 5 " ekranın hiç de büyük görünmediğine dikkatinizi çekmek isterim.
    Büyük ekran telefonların en büyük problemi saçma sapan çerçeve alanları. Çerçeveler verimli kullanılabilse ekran için 5" hiç de rahatsız edici bir büyüklük değil, ama mobil bir cihazda 5" kullanmak çok büyük bir zevk.

  • 74 amper akü lazim olur bu cihazlara galiba sanirsam.

  • Yine şu gereksizciler toplanmış, 5 inc'te full Hd olurmu diye söyleniyorlar. Olur niye olmasın. İster şimdi kullanılsın ister sonra kullanılsın, teknolojinin ilerlemesi açısından mükemmel bir gelişim olmuş. Ekran parlaklığının bataryayı çok tüketmesi ekranla ilgili değil, bataryanın gelişim sürecinin telefon kadar hızlı olmamasından kaynaklanıyor.

    Olaylara dar bakış açısıyla bakmayı bir kenara bırakın artık. Ayrıca LG değilde Apple veya Samsung yapsaydı, eminim ki gereksizciler farklı yorumlayacaktı. Apple yaptımı yapar, Samsung lcd panelinde dünya lideri falan denilirdi.

  • samsung ya da apple yapsaydı devrim olurdu değil mi. . . Helal olsun lg ye tasarım ve donanım anlamında da güzel modeller bekliyoruz bana göre lg de önemli bi alternatifdir bugüne kadar çok başarılı olamadı ama gelecek için umut veriyor bu haberler.

  • tam olmuş bence bu ekranı samsung yapıp note2 diye piyasaya sürerse şaşırmam ve almak isterim tabi diğer donanımlar yeterli olmalı...

  • galaxy s4'ün çözünürlüğü belli oldu...

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.