Şimdi Ara

Ryze Rehberi - The Rogue Mage

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Artıları ve Eksileri:

+ Mana sıkıntısı çekmemesi
    + Skillerinin cooldown'un düşük olması
    + Ganklerden kolay kurtabilme
    + İyi haras yapabilme
    + Kolay farm

- AP Tank'lara karşı güçsüz
    - İlk level'lerde etkisiz

Skiller :

Arcane Mastery (Passive) : Ryze bir spell kullandığı zaman, diğer spellerin cooldown'u 1 saniye azalır.

Overload (Q) : Passive olarak 2 / 4 / 6 / 8 / 10% cooldown azaltır, Aktif olarak Ryze rakibe bir enerji pure'si atar ve magic damage vurur. (+6.5% maksimum mana'dan etkilenir)

Rune Prison (W) : Ryze rakibe 0.75 / 1 / 1.25 / 1.5 / 1.75 saniye snare atar, rakip hareket edemez ve magic damage yer.

Spell Flux (E) : Ryze rakibe sıçrayan bir küre atar, düşman birimlerine sekerek sektiği düşmanlara magic damage vurur. Küp 5 kere sektikten sonra rakibin magic resist'ini 12 / 15 / 18 / 21 / 24, 5 saniyeliğine azaltır. Eğer küp Ryze'a geri gelir ise rakibin magic resist'i azalmaz. (+1% maximum mana'dan etkilenir)

Desperate Power (R-Ultimate) : Ryze'a süper bir sarj yüklenir. Şarj boyunca 15 / 20 / 25% spell vamp, 35 / 45 / 55 movement speed ve 50% AoE damage kazanır. Ultinin işleme süresi 5 / 6 / 7 saniyedir.

Skill Ayrıntıları :

+ Cooldown düşürme süresi aldığımız cooldown itemlerine etki etmez.

+ Ryze spell vamp kazandığında bu skill ile tıpkı Rylai Crystal'in slow'u gibi rakipleri slowlar.
    + Spell Shield'ler bu skille engel olur.
    + Morgana'nın black shield'i bu skille engel olur.

+ Ryze spell vamp kazandığında bu skill ile tıpkı Rylai Crystal'in slow'u gibi rakipleri slowlar.
    + Morgana'nın black shield'i bu skille engel olur. .

+ Bu skill Twitch tarzı görünmez heroları görmesek bile ona sıçrayabilir.
    + Bu skill Ryze ile alakalı olmadan Stack'lenebilir.
    + Bu skill hiç damage vurmadan Ryze'a geri dönebilir.
    + Bu skilli kullanırken eğer Irelia Bladesurge veya Poppy Heroic Charge skillini üstümüzde kullanırsa bu skill hedef skill alanında çıkana kadar rakibin üstünde döner.

+ Bu skill Ryze'nin damage vurmadığı hiç bir rakibe işlemez.
    + AeO damage spell'lere işlemez.

Skill Sıralaması :

Öncelikle TF çıkmadığından emin olana kadar skillerimizin hiçbirine vermiyoruz. Counter red veya blue yapacaksanız W ile normal başlayacaksınız ise Q ile başlamanızı öneririm. İlk Q'yu fulledikten sonra isterseniz W (daha çok damage için) isterseniz Alex Ich'in yaptığı gibi E (daha çok magic resist kırmak için) fulluyebilirsiniz.

Arka Plan & Hikaye :

Hikaye :

Runeterra’da büyü üzerine veya son zamanlarda ortaya çıkan “techmaturgy” [EL] alanı üzerine çalışma isteği olan birçok kişi vardı. Bunların birçoğu için, bu tip bilgilerin araştırılması üniversitede ya da kolejde şekillendirilmiştir. Geleneksel çalışma salonları asla Ryze’ye göre değildi, ancak geleneksel büyülerin öğretilmesinden çok Runeterra’nın ham ve ilksel sihrine karşı bir bağ hissetmekteydi. Zaten genç bir adam olarak ona söyleneni keşfetmek için yola koyulmuştu. Ryze, güçlü münzevilerin, cadıların ve şamanların ilimlerini arayarak dünyayı dolaştı – [EL] Valoran’da öğretilenlerin ötesinde bir şeyler paylaşan birini bulmak istiyordu. Bu ilimlerden öğrenmesi gereken her şeyi öğrenebildikten sonra Ryze, dünya üzerinde yer alan kaybolmuş, unutulmuş ve yasaklanmış bilgileri aramaya koyuldu. Bunun için başkalarının gitmeye korktuğu mistik diyarları araştırdı.

Ryze’nin yorulmadan sihirsel bilgileri araştırması onu eski bir “spellcraft” [EL] biçimi olarak bilinen diken büyüsüne götürdü. Bu büyü sanatı, Ryze’nin sihirleri vücuduna dövme yapmasını gerektiriyordu. Bu sayede varlığını, engin gizemli gücü ile besliyordu ve sonucunda Runeterra’nın mistik enerji ile bir bağ kurma ihtiyacını yerine getiriyordu. Ayrıca yolculuğu şimdilerde sırtında taşıdığı yok edilemeyen dev tomarı keşfetmesini sağladı – [EL] sırrını sadece Ryze’nin bildiği, üzerine büyü yazılan tomar. Ryze ondan nefret edildiğini iddia etmektedir – [EL] Ryze’nin dünyadan koruması gereken bir şey. Her ne kadar hiç kimse bu tomarın Ryze’den nasıl ayrılacağını veya bunu yapmak için Ryze’yi nasıl halt edeceğini bilmese bile bu şey birçok kişide merak uyandırmaktaydı. O zamandan sonra, gizemli Runeterra’yı araştırmasını tamamlaman için burada savaşan sihirsel yaratıkları ve güçlü işçileri incelemek üzere Efsaneler Ligi’ne katılmıştır.

“Artık Ryze sadece bir büyücü değildir – o tek başına büyünün varlığıdır.”

Arka Plan :

Slogan :

"Let's go, let's go!"

Hareket, Atak :

"Can you handle this?"
    "Come on already!"
    "Don't hold me up!"
    "Let's go let's go!"
    "Right back at ya!"
    "Unpleasant? I'll show you unpleasant!"
    "Zap!"

Taunt :

"Take this scroll and stick it... somewhere safe."

Şaka :

"I got these tattoos in rune prison!"

Build & Strateji :

Strateji :

Masteries :

AP gerekmiyor zaten bize son patch'den sonra biraz AP'nin etkisini çoğaltsalarda fazla bir fark yok bu yüzden full utility gidiyoruz ve oyunun başında ward alabiliyoruz böylelikle gank yiyip first blood vermiyoruz.

Runes :

Great Glyph Of Intellect x9
    Great Mark of Insight x9
    Great Seal of Fortitude x9
    Great Quintessence of Warding x3

Build :

veya

Main itemi çıkmadan daha çok damage vurmak için

veya AP-Tank olduğumuz için

AD Carry Blade Stack'i tarzı bunu alabilirsiniz

veya ilk iteminizi tamamlıyabilirsiniz

Son item size kalmış

Alıp Froggen tarzı yapabilirsiniz

Olabilir

Olabilir

ile bitirebilirsiniz

Ben AP-Tank tarzı (Swain,Ryze) heroları çok severim ve mid'de becerebildiğim tek herolar AP-Tank'lar onun dışında mid sevmem yani bu build'i mid prosu olarak değil Ryze pro'su olarak (ben öyle düşünüyorum) yazdım. Efsaneler Ligi, League of Legends Wiki'den faydalandım. Umarım işinize yarar iyi oyunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Em Mathers -- 27 Mayıs 2012; 13:15:04 >

• Ben Son item olarak Rabadon çıkıyorum ama biraz saçma galiba
  • Güzel rehber
  • ap kasmadıgın icin rabadon sacma olur son item ikinci roa yı cıkıyorum ben yada spell wampı ultisizde saglamak icin wota.
    Güzel rehber tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence çok başarılı. tebrikler.

bu arada spell shield lar engelleyemez olayı nedir? morgana shield atınca ryze nin skill leri damage vuruyor mu yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notaist -- 27 Mayıs 2012; 12:13:31 >
  • Bence ryzeye lichbane biraz saçma olmuş onun dışında güzel.Bide bi sorum var
    Ultiye şöyle yazmışsın "Ryze spell vamp kazandığında bu skill ile tıpkı Rylai Crystal'in slow'u gibi rakipleri slowlar. " Ryze'nin ultisi kendini güçlendiriyor düşmana herhangi bir damage yapmıyor.Rakipleri nasıl slowluyor pek anlamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: notaist

bence çok başarılı. tebrikler.

bu arada spell shield lar engelleyemez olayı nedir? morgana shield atınca ryze nin skill leri damage vuruyor mu yani?

aynen öyle ultisinin AeO damage'i dışında shield'ler Ryze'ın hiç bir skillini engelliyemiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ::::::::::MAGE REHBER::::::::::
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EndOfTheRoad

Bence ryzeye lichbane biraz saçma olmuş onun dışında güzel.Bide bi sorum var
    Ultiye şöyle yazmışsın "Ryze spell vamp kazandığında bu skill ile tıpkı Rylai Crystal'in slow'u gibi rakipleri slowlar. " Ryze'nin ultisi kendini güçlendiriyor düşmana herhangi bir damage yapmıyor.Rakipleri nasıl slowluyor pek anlamadım?

lichbane mana veriyor kesin al diye yazmamışım farkettiysen son item olarak yazmışım. Spell vamp kazandığında AeO damage rakiplerin movement speed'ini azaltıyor.
  • rylai al son item
  • quote:

Orijinalden alıntı: Em Mathers

quote:

lichbane mana veriyor kesin al diye yazmamışım farkettiysen son item olarak yazmışım. Spell vamp kazandığında AeO damage rakiplerin movement speed'ini azaltıyor.

çeviriler çok başarısız, gerisi iyi.

ayrıca;

quote:

Overload procs spell vamp and Rylai's slow similarly with all single target spells and abilities with full effect

spellvamp kazandığında slowlamaz, spell vamp ve rylai'den full efekle yararlanır diyor.

quote:

Overload pops spell shield.
    Overload will damage Black Shield
    Rune Prison will damage Black Shield and the snare is negated.

morgananın shiledinide delip geçmez, kalkana hasar verir, w skilinde de kalkana hasar verir ve snare yapmaz.

bunları düzeltirsen iyi olur ryze prosu

• Çeviriler çok yanlış, taş yağmuruna tutulmadan konuyu editle, nikasaur çok tatlı falan yap.
    Hani çeviriyi yanlış yaptın, oyun oynamayı da mı bilmiyorsun, hayatında hiç ryze mi oynamadın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinataki -- 27 Mayıs 2012; 12:36:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SutluCikolata

quote:

Orijinalden alıntı: Em Mathers

quote:

çeviriler çok başarısız, gerisi iyi.

ayrıca;

quote:

Overload procs spell vamp and Rylai's slow similarly with all single target spells and abilities with full effect

spellvamp kazandığında slowlamaz, spell vamp ve rylai'den full efekle yararlanır diyor.

quote:

Overload pops spell shield.
    Overload will damage Black Shield
    Rune Prison will damage Black Shield and the snare is negated.

morgananın shiledinide delip geçmez, kalkana hasar verir, w skilinde de kalkana hasar verir ve snare yapmaz.

bunları düzeltirsen iyi olur ryze prosu

hagahahaha

• Guzel son item olarak WoTA da cikilabilir

• Smart kullanmadan önce pek ap champion oynamazdım, daha doğrusu oynayamazdım. Şimdi oynamaya başladım yavaştan. Cassio ile baya iyi skorlar yaptım free olduğu hafta. Merak ettiğim için ryze alacağım bugün. Bir sorum olacak. Sizce sırf mana çıkmak doğru mu bu championa. Az da olsa skillerinde bir ap ratio var. AA'dan gelen ap'yi arttırmak için bir rabaddon çıkılması saçma mı olur?

• WotAsız Ryze

quote:

Orijinalden alıntı: wight94

Smart kullanmadan önce pek ap champion oynamazdım, daha doğrusu oynayamazdım. Şimdi oynamaya başladım yavaştan. Cassio ile baya iyi skorlar yaptım free olduğu hafta. Merak ettiğim için ryze alacağım bugün. Bir sorum olacak. Sizce sırf mana çıkmak doğru mu bu championa. Az da olsa skillerinde bir ap ratio var. AA'dan gelen ap'yi arttırmak için bir rabaddon çıkılması saçma mı olur?

Rabadon saçma AP değil. RoA AA WotA zaten yeterince AP veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkndarker -- 27 Mayıs 2012; 15:08:21 >
  • güzel bir rehber olmuş eline sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: kinataki

/>

Çeviriler çok yanlış, taş yağmuruna tutulmadan konuyu editle, nikasaur çok tatlı falan yap.
    Hani çeviriyi yanlış yaptın, oyun oynamayı da mı bilmiyorsun, hayatında hiç ryze mi oynamadın?

Bu gif tam ben koycaktım sen koymuşsun :D

bu arada +1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.