Şimdi Ara

*Bulaşık makinesi: Deterjan yerine 'ARAP SABUNU'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
5
Favori
58.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçenlerde Siemens bulaşık makinemizde deterjan yerine "Arap sabunu" kullandım. Deterjanlar gibi ağır kimyasal içermiyor, tamamen bitkisel yağ bazlı ve sağlık yönüyle çok daha az zararlı bir temizleyici.

    2-3 hafta boyunca sürekli olarak bulaşıkları bununla yıkattırdım. 65 derecede yıkayan en sıcak programda... Sonuç harikaydı.
    Makinenin parlatıcı gözüne de elma sirkesi koydum. Hiç ama hiç sorun yaşamadım. Fairy yeşil tabletlerden ve Calgonit Finish'in ucuz serisi PowerBall modellerinden daha iyi sonuç verdi.

    * Özellikle bebek eşyalarını ve mutfakta kullanılan tahta eşyaları yıkamak için bire bir! Ev hanımları tahta kaşık, kepçe, spatula vb. eşyaları bulaşık makinesine atarak esasında tehlikeye davetiye çıkartıyor. Çünkü bu ürünler bulaşık makinesinde deterjanla yıkandığında 1-1,5 saat boyunca ağır kimyasallara mağruz kalıp sıcağın da etkisiyle bunları absorbe ediyorlar (emiyor). Daha sonra tencerece yemek pişirirken aynı tahta kepçe kullanılırken emdiği kimyasalları yemeklere veriyor. Bu yüzden tahta kepçeler için en güzeli elde yıkama. İlla makine diyenler için bulaşık makinesinde doğal temizleyicilerle yıkanması lazım.

     *Bulaşık makinesi: Deterjan yerine 'ARAP SABUNU'


    Az kirli bulaşıklarda bir tablet miktarı kadar koysanız yetiyor. Çok kirli bulaşıklar için 1,5 tablet kadar koymak zorunda kaldım, az koyunca yetmedi. Yani neredeyse deterjan gözünü doldurunca tüm ağır kirlileri temizledi. Makinenin temizlendiğinden emin olmak için de ayda bir ya da 2 defa da Fairy Platinum kullanılabilir.

    Bazı markaların çıkarttığı "Sıvı Arap sabunu" ise iyi sonuç vermedi. Jel olanı iyi sonuç veriyor. Deneyin görün.

    400ml jel ürün fiyatı Ankara'da 3 TL'den biraz fazla, İzmir'de ise 2,2-2,5 TL civarı.
    http://www.adepo.com/lofcali_arap_sabunu_kase_400_ml-6350.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 26 Mayıs 2012; 23:51:42 >



  • doğal ürün arayan arkadaşlar için bir alternatif ürün olabilir:

    http://www.naturalive.com.tr/boraksdeterjan.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SAATURN

    http://www.firsatabaksana.com/firsat-detay-144-son-yillarin-en-guzel-icadi-deterjansiz-bulasik-makinesi-yikama-pedi-nanoball-ile-ortalama-2000-yikama-yapabilirsiniz-bu-harika-urun-89-tl-yerine-


    bu ürün hakkında bilgisi olan varmı

    Nano Ball Bulaşık Yıkama Pedi İçeriği:

    -Alkali topları: İçme suyu arıtma cihazlarının filtrelerinde de kullanılan doğal bir toprak elementidir, suyun Ph değerini değiştirerek çözünürlüğünü arttırır, yemek artıklarının kolayca çıkmasını sağlar.
    -Klorür topları: Sudaki kireci kendi üzerine çekip biriktirir, makineyi korur, Bulaşıkların daha berrak olmasını sağlar.
    -Toprak mıknatısı topları: Sudaki negatif iyonların titreşimlerini arttırarak yüzey gerilimini değiştirir yemek artıklarını ve yağları çözer.
    -Porselen-Kireç topları: Anti bakteriyel özelliktedir. Küf ve bakterilerden arındırır.


    bütün bunları bu pedler mi yapıyomuş?


    bi yürüyüp gitsinler diyorum

    geyik bi yana benim teyzem kanıp kullanmıştı bunlardan. inanç sömürüsü yapan bi kadın var şimdi adını vermiyim onun tvde pazarladıklarından. bunun çamaşır makinesi için olanı da vardı hatta. 49 liraya mı ne satmışlar. hiç bi halta yaramadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

    pedlerin birini mutfakta sabunluk niyetine kullanıyodu en son teyzem çamaşır makinesi için olanıda attı sanırım.

    paranızı bunlara çarçur etmeyin derim. biraz araştırırsanız bu tip ürünlerin hakkında yurt dışında yanıltıcı reklam olayı yüzünden bir çok dava açıldığını, çamaşır bulaşık temizlemeyi bırakın daha makinenize zarar verme olasılığı olduğunu görürsünüz.

    birde sitelerinde dalga geçer gibi hafif kirli veya az yağlı bulaşıklarda deterjan bile gerekmeden temizler falan demiş. a benim zeka küpü kardeşim 60-70 derece sıcaklıkta 1,5 saat yıkandıktan sonra hafif kirli bulaşık zaten büyük ihtimal temiz çıkar senin pedine ne gerek var.
  • www.zehirsizev.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.