ANKARAdayım, kopma hiç olmadı, dört günü geçen kesintisiz bağlandığım oldu. Ama hız yerlerde sürünüyor, soulseek olsun flashget olsun emule olsun inim inim inliyor. Yurtdışı siteler bir saatte açılıyor. TTnin hız testi tamamen yalan. Yurt dışı bağımsız sitelerden hız testi yapınca bırakın 512yi 160 görüyorum, 160!!! Türkiyede internet eşittir sıfır.
ADSL destek hattı tersleme ve telefonu bir an önce kapama eğilimini gün geçtikçe artırıyor.
valla arkadaşlar 3 gündür nete bağlanamıyodum , işten fırsat bulup bugün aradım müşteri hizmetlerini , çok kibar bir adam sorunumu dinledi , hallolmadı tekrar aradım yine çok kibar bir adam çıktı ve arıza kaydımı aldı.hemen ilgilenip beni yarım saat içinde yine (!!!) kibar bi bayan aradı ve sorunumun şifre değişmesi olduğunu anladık.açıkçası telekomun müşteri hizmetlerini çok beğendim.2 senedir ilk kez böyle bi şeyle karşılaştım.Bu arada şifremin nasıl değiştiğini de anlamadım , bana bu konuda cevap da veremediler...
Bal gibi yalan. TTnin 400 gösterdiği anda yurtdışı siteler 160a kadar düşüyor. Google bilir misiniz? Adsl speed test yazın çıksın. Aha buyur: http://www.adslguide.org.uk/tools/speedtest.asp http://bandwidthplace.com/speedtest/ ...
Voilà! In view, a humble vaudevillian veteran cast vicariously as both victim and villain by the vicissitudes of fate. This visage, no mere veneer of vanity is a vestige of the vox populi, now vacant, vanished. However, this valorous visitation of a bygone vexation stands vivified and has vowed to vanquish these venal and virulent vermin vanguarding vice and vouchsafing the violently vicious and voracious violation of volition. The only verdict is vengeance, a vendetta ... held as a votive not in vain, for the value and veracity of such shall one day vindicate the vigilant and the virtuous. Verily, this vichyssoise of verbiage veers most verbose. So let me simply add that it's my very good honor to meet you and You may call me V.
Zaman zaman DSL' de büyük paket kayıpları yaşanıyor bayağıdır bu şekilde. Sanki internet duruyor ama bağlantı mevcut sonra tekrar normale dönüyor. Bilmiyorum bu böyle ne kadar gidecek. Fakat telekomun network'u S.O.S verdiği açık...
TT Interior informer Comment on 02 Mart 2006 @ 14:18:21
Nasıl olsa borsa için bilanço bilgilerini sızdırmıyorum o yüzde no problemla.
-Call Center\’daki çalışanlarımız 118\’den devşirmedir. -Kesinlikle problemlerle ilgili olarak daha ilgili davranmayı öğrendiler.Bu birazda deneyim elde etmeleriyle ilgili. -Konuştuğunuz ilk kişi size bir takm sorular sorduktan sonra probleminizi çözemezse arıza kaydınızı alır ve teknik servise yönlendirir.Akşam bile olsa sizi birisi arar ve probleminizi halletmeye çalışır.Eğer probleminiz çözülürse 5 dakika sonra Call centerdan tekrardan probleminizin çözüldüğünü teyit için ararlar. Herkes bunu çok seviyor. Herkes ilgiye sevgiye muhtaş bugünlerde.Eee bunuda ayda 29 YTL veren bir firmada bulmak güzel oluyor -Gelelim gizli problemimize. Türkiyedeki internet altyapısında ÇOK BÜYÜK BİR PROBLEM VAR.Kısaca balanslama olarak adlandıracağımız bu problem şudur; Yoğun saatlerde İnternette ÇOK CİDDİ DALGALANMALAR YAŞANIYOR.İşin kötü tarafı dalgalanmalar sonrasında problem bir süre daha devam ediyor. Ve işin kötü tarafı bunun için hala bir çözüm bulunabilmiş değil. Bu sözüne ettiğim problemin sinyallerini internete login olma saatlerinin yoğun olduğu saat 12:00 veya 20:00 gibi ADSL modeminizi açıp kapatarak deneyebilirsiniz.IP adresi almanıza rağmen Ping dahi atamazsınız. ADSL şebekesi full load durumunda ise bu kadar fazla yükü kaldıramıyor ve bir lokasyondan başlayarak göçükler başlıyor.Bir göçmenin olması zaten yeterli diğerlerini tetikliyor. Dikkat ederseniz her gün farklı bir yerde problemler çıkıyor.Ankarada konyada Antalyada … vs. Problem yurtdışı çıkışlarında değil.Problem bu kadar yetersiz altyapı olmasına rağmen bu kadar çok kullanıcıya 512 verilmesinde.TT\’da bu işi çözebilecek kadar bilgili,deneyimli 5 kadar kişi var.Cidden konularında Türkiye\’nin en iyileri diyebilirim.Yani onların Türkiyede danışabilecekleri kişiler yok demem yeterlidir sanırım.Özel Sektörde çok muazzam paralara çalışabilecekken hala TT\’deler.Gerçi onlarında yıldızları parlamış durumda onları çok iyi paralar ,kariyerler bekliyor TT\’da.Sizde takdir edersinizki ufak bir kobide ya da hosting firmasında serverlara bakmaya benzemiyor bu işler. Neyse konumuza geri dönersek bu dalgalanmaları daha çok uzun bir süre çekeceksiniz arkadaşlar Kısa vadede bir yatırım olmayacağı için bu dalgalanmalar devame edecek. Donanımdan önce insana yatırım yapılacağı aşikar.Kısa vadede daha çok saçımızı başımızı yolacağız. Saygılarımla. AhmetNet Comment on 02 Mart 2006 @ 14:45:05
Hmm, enteresan bilgiler.
Can Galip Nemutlu Comment on 02 Mart 2006 @ 19:42:05
bomba bilgiler bence…. o 5 kişiyide çok merak ettim… bizden bu kdr para alıyorlarda, altyapıya bu paralardan hiç yatırmıyorlarmı????
yasarcay Comment on 02 Mart 2006 @ 21:24:03
ben sunu merak ettim ttnet var tamam ama superonline neci oluyor onu soyleyebilirmisiniz. gecen gun internet sitesine girdim adsl tarifeleri ttnet tarifelerinin aynisi bu konuda bilgisi olan var mi acaba ?????
TT Interior informer Comment on 03 Mart 2006 @ 02:15:22
Üstteki mesajı yazan yine benim : ) İsim kısmı ilk cümlem olmuş.Bloga hatasız bir yazı yazmak nasip olmadı.Kısmet meselesi işte
TT Interior informer Comment on 03 Mart 2006 @ 02:23:37
(not:mesajım uçtu tekrar göndermek durumunda kalıyorum.Database problemleri : ) Bu sözüne ettiğim dalgalanmaları 444 0 375\’ten öğrenemezsiniz. Çünkü onların bu konu hakkında en ufak bir bilgisi yok.
Sizlere TT\’un omurgasının sağlıklı çalışıp çalışmadığını görebileceğiniz 3 link vermek istiyorum.
Yurtdışı çıkışlarının yetersiz olması gibi bir durum yok cidden. Tabiki kablo kopmalarının yaşanmadığı günlerde. Bu konularda bir talihsizlik yaşadık ama problem yurtdışı çıkışlarının yetersiz kalmasıyla ilgili değil.
Dikkat ettiyseniz gün içerisinde internet ne tam gidiyor, ne de tam performansla çalışabiliyor. Bir SINUS grafiği gibi dalgalı bir seyir izliyor.
Omurga üzerindeki ufak KARARSIZ BİR VERİ AKIŞI bir noktadan sonra sistemin tamamına yayılıyor ve yerel göçmelere sebebiyet veriyor. Hem omurga kaldırabileceğinden çok daha azını bile taşıyamaz bir hale geliyor.
Basitçe anlatmak gerekirse normal şartlar altında 100 kişiyi kaldırabilecek bir altyapı 10 kişinin veri iletişimini dahi sağlıklı bir şekilde sağlayamıyor.Bu kararsız yapıda insanlar yurtdışı çıkışlarının büyük bir kısmını kullanamıyorlar. Zaten bu sebepten ötürü network monitor loglarında herşey mutlu mesut görünürken insanlar evlerinde sayfaları açamıyorlar.
İşte halledilmeye çalışılan problemde bu. Omurga üzerindeki bu dalgalanmayı bertaraf edecek doğru bir balanslamanın yapılabilmesi. Suçlu olarak gösterilen geçmiş dönemde yapılan bilinçsiz,programsız, iyi tasarlanmamış omurga yapısı gösteriliyor.
Hatlar üzerindeki problem sadece internet kullanıcılarını etkilemiyor esasında. Altyapıdaki yetersizliklerden ötürü bankacılık sistemlerinde de ciddi dalgalanmalar oluyor. Mesai saatinin bitişlerinde post cihazlarının erişimlerinde yoğun bir şikayet var.
Alın sizlere yurtiçide dahil olmak üzere internetin 0 noktasına geldiği bir an.
26 subat 2006 tarihinde sabaha karşı saat 4:00 civarında internet yurtiçide dahil olmak üzere down oldu. Geriye dönüp counter-log kayıtlarınıza bakabilirseniz bunu çok açık görebilirsiniz.
Problem yurtdışı bağlantılı değil yurtiçindendi. : )
Uzun bir süre bu problemle boğuşacağız.
Son dakika bombam: Mehmet Ekinalan ile yolların ayrıldığını biliyor musunuz? : )
Önceki mesajımdaki anlatım bozuklukları için özür dilerim. octinum Comment on 03 Mart 2006 @ 17:10:56
Bu bilgileri verdiğiniz için başınız belaya girmez değil mi? Telekom’un zaten yapması gereken bilgilendirmeyi yapıyorsunuz, klavyenize sağlık…
S@N@Ne!!! Comment on 03 Mart 2006 @ 22:22:29
Bazen internet öyle bir hale geliyorki… Geçen akşam gayet güzel ve hızlı(!) biçimde nette sörf yaparken birden sayfalar açılmamaya başladı. İşin garip tarafı google.com açılmazken gmail.com açılıyor, pclabs normalden çok daha hızlı açılıyor, donanimhaber.com sitesi açılmıyor, bf42tr.com sitesi açılıyor… Yani bazı yurtiçi serverler açılırken bazıları açılmıyor. Aynı şekilde bazı yurtdışı serverler açılmazken, bazıları açılıyor. Bazen nette oyun oynarken bir anda server ile bağlantım kopuyor ancak nette hızlı bir biçimde sörf yapabiliyorum. Ben pingim iyi olsun diye bazen geceleri oynuyorum. Normalde 100 civarı olan pingim geceleri 80 civarına düşüyor. Ama bazen geceleri 200-300 e çıkıyor ve bağlantım kopuyor. Bu TT yi anlamak zor yaw. İlk defa blogda yazıyorum. İnşallah doğru biçimde yazabilmişimdir
zubarakkk Comment on 05 Mart 2006 @ 01:25:22
herşey güzel hoş ama internet ülkemizin genel çarpık zihniyetinin sadece bir yüzü…TT dan alt yapıya yatırım yapmasını isteyenlerin kaçı ülkesine yatırım yapıyor??? kaç kişi gerçekten ülkesini yukarı çekmeye ve beraberinde ilerlemeyi istiyor ki…ülkemizdeki cehalet okumakla geçebilecek bir cehalet değil sevgili dostlar, çünkü bu zihniyet okula girdiğinde de ilk plana kendini geliştirmeyi değil okulu bitirmeyi koyuyor. Anket yapsanız herkez yollardan ve trafikten şikayetçi, ama yollara çıksanız trafiğin üçte biri emniyet şeridinde. ben herşeyin ötesinde mesleğimle(kablosuz iletişim mühendisi) bağlantılı olarak şu yorumu net olarak yapabilir hissediyorum kendimi; Türkiyenin bundan daha hızlı bir internete yada bundan daha ucuz bir internete ihtiyacı yoktur; ayrıca kazançlara oranı olarakta internetin fiyatı değişmeyecektir çünkü bu sunni bir ihtiyaçtır. Türkiye belli başlı server lardan en çok illegal film, müzik, program vs. indirilen ülkeler arasında hızla yükseliyor… illeki hızlı bağlantıya ihtiyacı olanlar vardır hatta sayıca çok ta olabilirler ancak ülkenin altyapı önceliği internet altyapısına değil, internetin geleceğini ve altyapısını oluşturacak insanlara yatırımdır ve unutulmamalıdır ki insana yatırım herzaman teknolojiye olan yatırımın maliyet olarak çok üzerinde olmuştur. İnsanımız hakkını sonuna kadar ararken bilgili olmadığı konularda sesini alçaltması gerektiği yeri bilmeli ve o işi yapanlara, cevap yetiştirmektense işlerini yapabilmeleri için fırsat vermelidir. Biraz kendimize güvenelim arkadaşlar…interneti ucuzlatmak ve hızlandırmak konusunda değil; internetin chat,surf ve illegal download haricinde bir yüzü olduğunuda benimsememiz adına. Saygılarımla…
adsl arızaları Comment on 08 Mart 2006 @ 10:18:22
ADSL arızalarının başlıca nedeni (telefon ve adsl nin susması) tamamen eski hatların üstüne ADSL taşınmasını yapmaya çalışmakla oluşmuş bir arızadır. Bunu kimse bilmez ama birde telefonunuz santrale 1 km den uzaksa ADSL nin sağlıkla taşınabilmesine olanak yoktur. Çünkü her km başına data kaybı olur. ADSL alırken santrale ne kadar yakınsanız o kadar iyi hizmet alırsınız…
Ertan ERBEK Comment on 10 Mart 2006 @ 22:24:41
Vallahı ben bırsey merak edıyorum nezaman ucuzluyacak bu ınternet
zubarakk Comment on 13 Mart 2006 @ 09:59:36
bu yorum kısmen doğru kısmen yanlış olmuş; şöyleki…ADSL adındada barındırdığı üzere dijital bir iletişim türü ve mesafenin uzaması ile data kaybı yani bilgi kaybı olmaz sadece araya giren gürültü (distorsyon) ve sinyal zayıflaması gibi nedenler ile rantabl olmayan bir bağlantı haline gelir. Eski telefon hatlarının üzerinden ADSL himeti vermek bir hata değildir. Keza hiç bir ülke ADSL hizmeti için yeni telefon hatları döşemez; fakat temel problem var olan telefon hatlarının kullanıcı haklarına tecavüz edecek kadar kötü bir biçimde altyapısal çalışmaları eksik aksak tamamlanmış olmalarıdır. İki yamuk duran tahta direk arasında bolca sallanan telefon telleri ve içinde insanın kaybolabileceği, tellerin arap saçına döndüğü telefon kutuları kalkmadığı sğrece de bu temel problemler süregelir…
sp@wn ; Diyecek bir şey bulamıyorum. :) Belki küfür ederim bende neden farklı oluyor diye. Vay anasını... telekoma da bak daha abonelerinin arasındaki eşitliği sağlayabilmiş değil. huhukomşu faydalı bilgiler için teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 3 Nisan 2006; 12:46:10 >
ya bu tt ye baannnn istanbul bahcelievlerde bağlantı coktu resmen online radyo yayını yapıyorum bittim wallahi şu an saat 11,56 ve 2 saattir düzelmedi yaw neetcez bu telekomla biz