Şimdi Ara

Netlimitsiz 8Mb geçtim fakat...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yakın zamanda 8 mb netlimitsize geçtim fakat hattımda sürekli kopmalar oldu ve aradım sorunu söyledim sonra hızı 6mb e çektiler yine aynı sorun devam etti ve hızımı 4mb e düşürdüler.Gerekçe olarak da hattımın eski olduğunu ve telekoma olan mesafe fazla olduğunu söylediler.Mesafem yaklaşık olarak 2 km.Bu hattın eski olmasından kasıt ne olabilir.Ayrıca komşum kullanıyor ve çok memnun hızı 700-800 arasında download yapabiliyor.Yardımlarınınızı bekliyorum.

     Netlimitsiz 8Mb geçtim fakat...



  • Maalesef hat eski yada telekoma olan uzaklık nedeniyle yeterince hız alamıyorsunuz. Orda yazan hat zayıflaması değerleri ideal bir bağlantıda 3-5 db civarı oluyor (fiberde 0 db).

    Benim burdan gördüğüm kadarı ile 4 mbit üstüne çıkmanız zor ama gidip bir santral ile konuşun. Onlar beyfendi hattınız kaldırmıyor filan derlerse sende yap birşeyler gücü arttır ben 4 mbit istemiyorum, komşum aynı telefon kulubesinden tam 8 mbit alıyor gibi şeyler söyleyin. Gelip kabloları değiştirsinler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaNoZ -- 26 Mayıs 2012; 20:15:07 >
  • Zaten hat kaldırmuyo demişlerdi onlarda oraya kadar bir sorunum yok zaten olabilir ama yan apartman dairesindeki arkadaşımın kullanıp benim kullanamam canımı sıktı.Aynı parayı veriyoruz sonuçta.Telokoma gitsem kabloları değiştirirsem sorun ortadan kalkarmı yada onlar değiştirirmi hattınız kaldırmıyo bizene derler mi? :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beprofi

    Zaten hat kaldırmuyo demişlerdi onlarda oraya kadar bir sorunum yok zaten olabilir ama yan apartman dairesindeki arkadaşımın kullanıp benim kullanamam canımı sıktı.Aynı parayı veriyoruz sonuçta.Telokoma gitsem kabloları değiştirirsem sorun ortadan kalkarmı yada onlar değiştirirmi hattınız kaldırmıyo bizene derler mi? :D

    Diyebilirler. Zaten böyle sıkıntılardan kurtulmak için utanmadan altyapı yeterse diye madde düşüyorlar ******ler. Eğer iki apartmanda aynı kutudan bağlantı alıyorlarsa sizin bulunduğunuz apartmandaki kablolarda sıkıntı var demektir. Eğer yan apartman farklı kutudan alıyorsa (sanmıyorum ama kesin birşey diyemem) o zaman kutuda da bir sorun olma ihtimali var demektir. Bence telekoma gidin ve hem internet hem telefon sıkıntılı çalışıyor. Telefondan ses gelmiyor, kopuyor vs. diyip bir ekip gelmesini sağlayın. Gelip kablolarınızı kontrol ederler. Eğer kabloda ise artık onu bir şelikde yenilemek gerekecek. Telekom yapar mı bilemiyorum. Eğer sorun kabloda değilde kutuda ise telefon hattınızı yan apartmanınkine almaları için ekibe rica/baskı yapın. Umarım yardımcı olurlar.




  • Şansımızı deniycek artık.Çok saol kardeş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.